Dodaj do ulubionych

Testy, o kant d.. potłuc.

08.11.20, 23:40
Moja koleżanka, objawy książkowe covid. Gorączka, oslabienie, duszności, ciężkość w klatce piersiowej, zapalenie spojówek, pierwsze dni biegunka, ból mięśni, brak wechu i smaku. Test w piątek, właśnie mi pisze, że ma wynik- ujemny. Facet mojej znajomej zero objawów i czegokolwiek, ból gardła jedynie. Myślał, że angina, lekarz poz wysłał na test- pozytywny. Siedzi w domu, rodzina z nim. Czują się dobrze, na gardło pomógł antybiotyk i szałwia. Znajoma test będzie miała jutro. Cieekawam wyniku.
Obserwuj wątek
    • leni6 Re: Testy, o kant d.. potłuc. 08.11.20, 23:46
      No niestety ja też się spotykam z takimi sytuacjami, zapalenie płuc, wynik negatywny kolejny test już w szpitalu pozytywny. Albo test komercyjny i "sanepidowski", jeden po drugim i dwa różne wyniki.
    • sko.wrona Re: Testy, o kant d.. potłuc. 09.11.20, 00:32
      Ale mówimy o testach PCR? Dużo zależy od tego jak pobrany jest materiał do badania. Jeśli patyczek jest włożony za płytko np. można otrzymać wynik fałszywie negatywny.
    • cku Re: Testy, o kant d.. potłuc. 09.11.20, 07:20
      Bo to loteria jest. A antygenowe to juz mają o wiele mniejszą skuteczność.
    • edycja_kopiuj_wklej Re: Testy, o kant d.. potłuc. 09.11.20, 07:31
      Może zapytaj się koleżanki, jaki miała test i w której dobie od wystąpienia objawów. Są różne testy, z różną dokładnościa. I nawet dobry test może dać wynik ujemny, jeśli jest zrobiony za wcześnie lub za późno
      • hrabina_niczyja Re: Testy, o kant d.. potłuc. 09.11.20, 11:59
        Właśnie nie wiem, ale zapytam, bo dziwne to.
    • princy-mincy Re: Testy, o kant d.. potłuc. 09.11.20, 08:30
      Czytałam dziś na gazecie o wyniku testowania na Słowacji. Testowali antygeny, nie PCR.
      Wyniki diametralnie różne.
    • memphis90 Re: Testy, o kant d.. potłuc. 09.11.20, 08:36
      A dlaczego uważasz, że testy o kant d..., a nie dopuszczasz, w że oprócz COVID mamy inne choroby np grypę...? Albo że można przejść skapoobjawowo, mając przy COVID tylko ból gardla?
      • hrabina_niczyja Re: Testy, o kant d.. potłuc. 09.11.20, 12:01
        Bo skoro tak się trąbi o objawach covid i skoro ktoś ma wszystkie, a test mu wychodzi negatywnie to sorry. Nie wierzę w testy, po prostu nie. Za dużo już słyszałam o wynikach z tyłka. Chcesz przykład kolejny? Lekarka poz, wysłała do sanepidu 12 próbek, 5 pozytywnych, reszta negatywnych. Wszystkie próbki były jej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka