beverlyja90210 21.11.20, 23:45 Emamy chcemy kupić dla syna pod choinkę, od strony technicznej wszystko wiem ale chciałabym zapytać jak w takim codziennym użytkowaniu się sprawdza Za komentarze po co taki drogi prezent dla dziecka podziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mia_mia Re: Apple IMac kto ma ? 21.11.20, 23:53 Średnio, zwłaszcza przy zdalnej. Trzeba się przestawić na ichnie programy, co wcale nie jest proste. Choćby głupi scratch, nie działa, chociaż działa na telefonie i iPadzie. Kupowaliśmy, bo wszyscy mamy iphony, iPady, więc było to logiczne, dobrze że mamy inne komputery. Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: Apple IMac kto ma ? 21.11.20, 23:55 Dlaczego nie do zdalnej? Możesz rozwinąć? Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Apple IMac kto ma ? 22.11.20, 00:50 Przecież windowsy tez można zainstalować. Na imacu można otwierać równocześnie dwie strony, co jest b przydatne. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Apple IMac kto ma ? 21.11.20, 23:53 Ja mam i jestem zadowolona, ale to tylko do emamy i Amazon . A Twoj syn pewnie gra, albo bedzie grał, to wtedy raczej cos innego chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: Apple IMac kto ma ? 21.11.20, 23:56 Raczej do programowania mu potrzebny,do grania ma inny sprzęt,złożył sobie co tam potrzebował Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Apple IMac kto ma ? 22.11.20, 00:34 Jest jakiś powód dla którego nie może programować na tym składaku do grania? Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: Apple IMac kto ma ? 22.11.20, 01:18 To wspólne dzieło jego i kolegów służy tylko do grania w starocie z moich czasów, do nauki ma teraz laptopa Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Apple IMac kto ma ? 21.11.20, 23:59 Ja mam MacBook Pro i nie wyobrażam sobie powrotu do PC. Nasza młoda dostała MacBook Air i niestety szkoła on line średnio na nim hula. Pomimo, że ściągnęła przeglądarkę chrome ciągle coś nie działało i musieliśmy pożyczyć ze szkoły chromebooka- wszystko działa bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Apple IMac kto ma ? 22.11.20, 00:08 U nas dzieci tez maja MacBooki pro ,syn 5 klasa coś tam dłubie poza nauka.corka w pierwszej klasie uzywa do nauki jedynie.no ale chciała taki sam jak brat.ogolnie sa zadowoleni,ale nikt ich w domu do jakichś ważnych spraw nie uzywa.ja bym pewnie nie kupiła tak drogich sprzetow dla dzieci,ale maz straszny gadzeciarz. Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: Apple IMac kto ma ? 22.11.20, 01:20 U nas wszyscy gadżeciarze różne sprzęty można u nas znaleźć rozumiem Twojego męża Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Apple IMac kto ma ? 22.11.20, 00:33 A do czego będzie potrzebował tego komputera? Bo jeśli to gier, to absolutnie nie polecam, wszystko co fajne wychodzi na pc/konsole. Jeśli do oglądania filmów, obrabiania zdjęc, pisania, przeglądnia netu to będzie ok (tylko ram dokupcie sami, ceny applowskie są, delikatnie mówiąc, złodziejskie a instalacja to 2 minuty). Jeśli chce na nim poważniej programować, no to też nie polecam, nie ma sensu - np. DirectX to tylko PC, będzie musiał instalować emulator albo i tak mieć Windowsa jako drugi system operacyjny. No chyba, że przez programowanie rozumiesz pisanie appek na iPhona to wtedy bedzie ok. Aha, uważaj na jedno - te komputery są owszem ciche i estetyczne, ale bardzo się grzeją przy mocniejszym użytkowaniu, po 2-3 latach użytkowania zaczynają zamulać. Któraś seria miała problem z kartami graficznymi i fajczyły się jedne po drugich, nie wiem czy problem nadal istnieje, pożegnałam się z apple parę lat temu, bo za dużo guana zaczęło wypływać z tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: Apple IMac kto ma ? 22.11.20, 01:11 Ps5 kupujemy swoją drogą tylko najgorsze ze trudno go gdzieś dostać, nie tylko syn lubi grać w tym domu Z kolegami maja zajawkę na retro gry i do tego używają składaka w którego włożyli sporo pracy,sami z siebie sobie przy nim majstrowali uczyli się wszystkiego sami My z mężem programiści i od lat nie używamy praktycznie wcale Windowsa Twój kierunek z apkami jest tutaj kluczem,dobry strzał to jest młodego zajawka Dzieki wielki za j formacje z tym przegrzewaniem musze doczytać Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia331 Re: Apple IMac kto ma ? 22.11.20, 11:00 Syna ma Maca, ale on programuje, właśnie inż na Polibudzie obronił i teraz mgr robi Odpowiedz Link Zgłoś
manahmanah77 Re: Apple IMac kto ma ? 22.11.20, 01:06 Mam, używam od lat, to już trzeci mój iMac i jestem z nimi szczęśliwy, cichy, fantastyczny obraz, żadnych problemów. Wszystko śmiga, kamerka (nawet w starszych modelach) daje dobry obraz w Zoomie, wbudowany mikrofon też daje radę. Jeśli syn ma co innego do grania w najnowsze tytuły (bo starsze na Maca zazwyczaj są) i nie korzysta z oprogramowania tylko dla Windy, to będzie zadowolony. Ja sobie nie wyobrażam powrotu do Windowsa, inny świat. Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: Apple IMac kto ma ? 22.11.20, 01:15 Ma do grania kompa, mamy Ps4 i zaraz kupujemy 5 ma laptopa teraz do zdalnej ale potrzebuje czegoś z Appla właśnie żeby jakieś apki właśnie pisać i od razu do nauki zdalenej będzie. Chociaż na upartego może korzystać z laptopa którego kupiliśmy mu niecały rok temu. Sprzętów u nas do wyboru do koloru Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Apple IMac kto ma ? 22.11.20, 14:40 alaveda napisała: > PS5 "zaraz" nie kupicie. Chyba ze jesteście botami, to wtedy tak Odpowiedz Link Zgłoś
manahmanah77 Re: Apple IMac kto ma ? 22.11.20, 11:28 U nas to samo. Dzieci uczą się/grają na Nintendo i pecetach (na ps4 ostatnio mniej), muzykę obrabiają na starym MacBookuAir, żona pracuje na PeCecie (nie może inaczej), ale do osobistego użytku woli Aira. Ja aktualnego iMaca mam od 3 lat i planuję wymienić za rok-dwa na nowego już z M1. Komfort pracy z Macowym ekranem 5k w absolutnej ciszy jest dla mnie nie do przecenienia. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Apple IMac kto ma ? 22.11.20, 12:36 Moja ma do zdalnej nauki MacBooka. Jest naprawdę ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama