patir23 02.12.20, 21:56 Zaczynacie dzień od... ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przepyszny_jagielnik Re: Co rano pijecie? 02.12.20, 21:58 Zależy co piłem wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga1975 Re: Co rano pijecie? 02.12.20, 22:01 Jak na ematke przystalo woda z cytryna, teraz jeszcze z plasterkami imbiru. Potem sniadanie a kawa dopiero w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
bromba11 Re: Co rano pijecie? 03.12.20, 08:06 No co ty, sok ze świeżo wyciśnietego brokuła. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmunn Re: Co rano pijecie? 04.12.20, 07:40 Jestem ematka prawie- prawie. Woda z cytryna i imbirem, ciepła, potem śniadanie z kawą, mieszanka flat white plus podwójne espresso w dużej filiżance Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Co rano pijecie? 02.12.20, 21:58 Szklankę wody w oczekiwaniu na kawę. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co rano pijecie? 02.12.20, 22:01 Jak mam czas to woda...czekajać na kawę. Niestey bardzo czesto od kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Co rano pijecie? 02.12.20, 22:01 Po wstaniu herbata, a zaraz jak dojadę do pracy 2 kawy jedna po drugiej (ale pół na pół z mlekiem). I potem można się do mnie odzywać. W weekend kawa leniwie saczona w pozycji półleżacej na kanapie. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Co rano pijecie? 02.12.20, 22:06 Zawsze woda. I tylko jedna, jak pisałam w innym wątku. I cały dzień ona. Nie piję kawy ani herbaty, czasem wodę z sokiem malinowym albo Pepsi z lodem. Bardzo rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Co rano pijecie? 02.12.20, 22:15 Ja też głównie wodę. Kiedyś piłam sporo herbaty, teraz rzadziej i przeważnie czerwoną albo zieloną. Czasem jakieś zioła, pokrzywę, czystek, siemię lniane. Kawę piję czasem zbożową, prawdziwej nie pijam wcale. Gdybym miała wybrać tylko jeden napój, to byłaby to woda zdecydowanie, nic lepszego do picia człowiek nie wymyśli. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Co rano pijecie? 02.12.20, 23:56 jowita771 napisał: Gdybym miała wybrać tylko je > den napój, to byłaby to woda zdecydowanie, nic lepszego do picia człowiek nie w > ymyśli. Oj tam 😂Wymyślił 🙃Piwo 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Co rano pijecie? 04.12.20, 00:41 mamaemmy napisała: > Oj tam 😂Wymyślił 🙃Piwo 🤣🤣🤣 Siostro!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Co rano pijecie? 02.12.20, 22:05 Herbata owocowa, sok z pomarańczy lub grejpfrutów, woda z cytryną. Kilka lat temu w życiu nie uwierzyłabym, że można żyć bez kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
wlazkotnaplot Re: Co rano pijecie? 02.12.20, 22:06 Kawy, bywa że jeszcze w łóżku o ile mąż wstanie wcześniej 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Co rano pijecie? 03.12.20, 08:16 A tam naturellement😛 J'ai connu une polonaise qui en prenait au p'tit déjeuner... Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Co rano pijecie? 03.12.20, 23:00 Na (pierwsze) śniadanie to mi się zdarzyło raz, na Ukrainie. Do pierogów z maczanką. O 8 rano Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Co rano pijecie? 03.12.20, 23:20 Nie odmowilabym w odpowiednich okolicznosciach. Ale na razie nawet kurde nie zaliczylam sniadania z szampanem. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Co rano pijecie? 03.12.20, 23:39 Śniadanie z szampanem zawsze sobie robimy 1 stycznia (szampana wtedy dostatek). Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Co rano pijecie? 02.12.20, 22:08 Pije co znajde, najczesciej jest to woda, ale niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Co rano pijecie? 02.12.20, 22:10 Inki na mleku z cukrem. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Co rano pijecie? 02.12.20, 22:16 Zawsze robię dwa gorące napoje - jeden to earl gray z cytryną, drugi to coś ziołowego (ostatnio czystek lub melisa). Popijam na zmianę. Jeszcze kilka lat temu zaczynałam dzień kawą (wypijałam co najmniej 3 kawy dziennie), ale teraz pierwszą kawę piję ok. południa, drugą ok. 16 i finito (z ciasteczkiem, ze polecę forumowym klasykiem ). Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Co rano pijecie? 02.12.20, 22:12 Wody z cytryną. Mocno ciepłej, bo taką lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Co rano pijecie? 02.12.20, 22:14 Zawsze od dużej szklanki lekko ciepłej wody z kranu. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Co rano pijecie? 03.12.20, 00:02 Ja z kranu jakos nie moge, musze miec przegotowana. Co do "lekko ciepla" sie jak najbardziej zgadzam, taka mi smakuje najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Co rano pijecie? 03.12.20, 13:30 Ja piję kranówę, bo ta jest szybko dostępna. Dopiero po tym robię sobie kawę. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Co rano pijecie? 03.12.20, 14:42 Ciepla kranowka to u mnie w zbiorniku stoi i sie grzeje. Jakos nie moge sie przemoc Gotuje wode i mieszam z zimna dla uzyskania temperatury. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Co rano pijecie? 03.12.20, 22:09 O, to ja też lekko ciepłą (mineralną z dodatkiem zagotowanej) i myślałam, że jestem z tym dziwna. Najbardziej lubię taką o temperaturze zbliżonej do temperatury ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Co rano pijecie? 03.12.20, 23:04 Jakie jednak smaki są różne, ja po ciepłej wodzie mam mdłości, serio. Wodę najbardziej lubię w temperaturze pokojowej, albo lekko chłodną (chyba że upał, wtedy lodowatą). Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Co rano pijecie? 03.12.20, 23:21 Mój układ trawienny po zimnej wodzie na czczo skurcza się do rozmiaru rodzynka, a mnie chodzi nie tylko o efekt nawilżający, a o podkręcenie trawienia. Lubię mieć to za sobą przed porannym prysznicem, a duża szklanka ciepłej wody działa najlepiej. Jak chcę to jeszcze przyśpieszyć, to wrzucam do wody tabletkę musującą z magnezem. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Co rano pijecie? 03.12.20, 23:27 Wiekszosc chyba cieplej wody nie lubi, a ja nie lubie zimniej. Taka ciepla to ja jak pijam z mina znawcy zachwyconego bukietem i rocznikiem Moja mama tez tak ma, ze ciepla woda wywoluje u niej odruch wymiotny i nawet patrzec na mnie wtedy nie lubi Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Co rano pijecie? 03.12.20, 23:42 Moja ciotka od parudziesięciu lat pija samą wodę, ale dość gorącą, nie lekko ciepłą. Gorąca by mi nawet weszła (bo od ciepławej mnie odrzuca, mam jak Twoja mama). Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Co rano pijecie? 03.12.20, 23:45 jak_matrioszka napisała: > Moja mama tez tak ma, ze ciepla woda wywoluje u niej odruch wymiotny i nawet patrzec na mnie w > tedy nie lubi Jak nażrę się na noc sardynek w oleju i obudzę się nad ranem z koszmarnymi mdłościami, to też dla ułatwienia rzygania wypijam duszkiem dwie szklanki ciepłej wody i wsadzam palec w gardło. Ta woda faktycznie pomaga "wypłukać" niestrawności. Ale to zdarza się bardzo rzadko i rano ciepła woda już mi się z rzyganiem nie kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Co rano pijecie? 04.12.20, 08:57 Za takie chwilę kocham emamę! Po tylu latach dowiedziałam się, że nie jestem wcale taka odosobniona z piciem ciepłej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: Co rano pijecie? 02.12.20, 22:18 Wody. Rano muszę wziąć leki więc pije wodę. Dopiero później herbata i śniadanie. Kawę pije ok 11.00. Nie potrafię wypić kawy na pusty żołądek. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Co rano pijecie? 02.12.20, 22:37 Nigdy mi sie to nie udalo mimo szczerych checi; wlasnie zostalas dla mnie jedna z nich 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Co rano pijecie? 02.12.20, 22:22 Kawa, kawa, kawa, kocham kawę. Nienawidzę wody. Lubię zielona herbatę. Mniej czarna z cytryną. Tyle się mówi o tej wodzie. Kilka razy już robiłam podejścia i za każdym razem nie idzie, nie lubię ani z cytryną, ani miętą, ani owocami. Woda dla mnie to nie napój, pije tylko latem kiedy faktycznie mocno mi się chce pić i duszkiem tylko dla zabicia pragnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Co rano pijecie? 02.12.20, 22:31 Od kawy, a można inaczej? Tylko kawa - już sam zapach sprawia, że się budzę. Najważniejsza jest, bez niej bym nie wstała. Dwie filiżanki i mogę zaczynać dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Co rano pijecie? 02.12.20, 22:32 Szklanki wody, a potem drugiej szklanki wody Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Co rano pijecie? 02.12.20, 22:33 Zaczynam o 7 rano od jakiegoś naparu typu mięta, melisa, rumianek, rooibos. Pierwszą kawę piję koło 10-tej, czarna bez cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
banicazarbuzem Re: Co rano pijecie? 02.12.20, 22:46 Herbata z miksturą cytrynowo-imbirową. Kawy czasem nie piję wcale przez cały dzień. A kiedyś musiała być na dzień dobry.. Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Co rano pijecie? 02.12.20, 22:42 Pare lykow wody i 2 kawy. Pierwsza mocniejsza, druga slabsza ale obie rozcieńczane wodą, nie uzywam mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Co rano pijecie? 02.12.20, 22:43 Zielona herbata, potem szybko coś do jedzenia i wreszcie, wreszcie kawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama