Dodaj do ulubionych

Amazon ciąg dalszy, ale oszuści

05.12.20, 10:39
W nawiązaniu do wczorajszeg maila o Amazon. Ale to są oszuści.
Wczoraj kupilam 3 opakowania konkretnego produktu, ktory był w promocji. Wysyłka gratis.Kwoty w eur.

Cena:
Oficjalna około 17,5 za sztukę, na koniec 20,37.
Napisalam reklamację, dostalam info, że to różnica na vat.

I teraz uwaga, dziś promocja się skończyła, no to robię test jaka cena wyskoczy na ostatnim okienku po tajemniczych przeliczeniach amazona:

Dzisiejsza oficjalna cena to 22,49 a cena finalna to 19,11!!!

Napisalam kolejną reklamację. Wiem że to bździna, ale trafia mnie. Wczoraj na promocji wyszla mi cena 1,25 wyższa niż dziś bez promocji. To jest jakiś oblęd.
Obserwuj wątek
    • chatgris01 Re: Amazon ciąg dalszy, ale oszuści 05.12.20, 10:45
      Zamiast pisać reklamację, trzeba było zamówić ponownie w tej niższej cenie, i zwrócić wcześniejsze zamówienie, to by było dla nich bardziej upierdliwe niż reklamacja, którą mogą olać wink
      Zresztą, możesz to jeszcze zrobić (tylko najpierw zamów w niższej cenie, żeby się w trakcie nie okazało, że znów się coś zmienia).
    • dyzurny_troll_forum Re: Amazon ciąg dalszy, ale oszuści 05.12.20, 11:33
      bib24 napisała:

> Dzisiejsza oficjalna cena to 22,49 a cena finalna to 19,11!!!

I po co tak kłamać!?

Cena nominalna 22.49, po włożeniu do koszyka €23.27

Idź i nie grzesz więcej!
      • bib24 Re: Amazon ciąg dalszy, ale oszuści 05.12.20, 13:28
        a teraz spróbuj to samo z 3 sztukami, ale się zdziwisz.
        • dyzurny_troll_forum Re: Amazon ciąg dalszy, ale oszuści 05.12.20, 15:40
          bib24 napisała:

> a teraz spróbuj to samo z 3 sztukami, ale się zdziwisz.

Dla szanownej Pani fszystko - cena za sztukę pozostaje ta sama. Jedynie wbija promo zgodnie z opisem na stronie przedmiotu, że jak się kupi dwa lub więcej od tego sprzedawcy to jest 15% redukcji. Nie mogę wkleić opisu w oryginale, bo mi gazeta wykrywa spam.

Jeszcze w czymś mogę pomóc?

• araceli Re: Amazon ciąg dalszy, ale oszuści 05.12.20, 17:30
            dyzurny_troll_forum napisała:
            > Jedynie wbija promo
            > zgodnie z opisem na stronie przedmiotu, że jak się kupi dwa lub więcej od
            > tego sprzedawcy to jest 15% redukcji. Nie mogę wkleić opisu w oryginale, bo mi
            > gazeta wykrywa spam.

Awantura, że rabat dostała... OMG!
    • snakelilith Re: Amazon ciąg dalszy, ale oszuści 05.12.20, 13:21
      Na amazonie ceny zmieniają się prawie codziennie, więc o co masz pretensje? Ja czasem chcąc kupić tam coś droższego śledzę ceny codziennie przez kilka tygodni, by wbić się w jak najkorzystniejszą sumę.
      Swoją drogą, amazon.de nigdy mnie nie oszukał i jak coś nie dają radę dostarczyć, to zwrot kasy mam błyskawicznie, już oni wiedzą jak dbać o swój monopol rynkowy. A ty czyść po każdej sesji ciasteczka, bo wbijają ci się jakieś ustawienia sprzed kilku dni i błędne ceny, co nie jest winą amazona, a twojego komputera.
      • bib24 Re: Amazon ciąg dalszy, ale oszuści 05.12.20, 13:27
        już wiem. byla po prostu inna promocja napisana drobnym druczkiem, wlączająca przeliczenie powyżej kilku sztuk zakupu.
        czyli doliczyli vat i odliczyli promocję.

Generalnie wnioski mam dwa
        - jestem zdecydowanie za glupia na ten sklep
        - finalna cena jest widoczna wylącznie na ostatnim okienku przed zaplatą, wszystko inne to luźna propozycja
        • snakelilith Re: Amazon ciąg dalszy, ale oszuści 05.12.20, 13:37
          Finalna ceny wynika z przeliczenia vatu (kupujesz na amazone.de, a nie amazon.pl), odliczenia promocji i doliczenia kosztów przysłki. Tak jest w każdym sklepie.
          • eliszka25 Re: Amazon ciąg dalszy, ale oszuści 05.12.20, 13:55
            No dokładnie. Cena nigdy nie będzie się zdadzać z kwotą, która wyjdzie po prostym przeliczeniu euro na złotówki. Żeby promocja była dokładnie taka sama, to trzeba by było wysłać paczkę na niemiecki adres.
            • bib24 Re: Amazon ciąg dalszy, ale oszuści 05.12.20, 13:58
              caly czas piszę o różnicach między eur a eur. to że zlote się różnią to oczywiste.

generalnie kupowalam w bardzo bardzo wielu sklepach w polsce i za granicą. masę zakupów ściągalam z usa albo uk. używam od wielu lat ebay, allegro. ale amazon zaskakuje mnie za każdym razem. jak napisalam za glupia jestem na ten sklep. to uczciwa samokrytyka z mojej strony.
              • ichi51e Re: Amazon ciąg dalszy, ale oszuści 05.12.20, 15:57
                Pamietam czasy i miejsca gdzie vat dodawali dopiero przy kasie... czlowiek nigdy nie wiedzial ile zaplaci to byla dopiero zabawa...
    • przepyszny_jagielnik Re: Amazon ciąg dalszy, ale oszuści 05.12.20, 16:01
      bib24 napisała:
      > Oficjalna około 17,5 za sztukę, na koniec 20,37.

Różnica 2,87.
      Jest o co walczyć big_grin
      • kira02 Re: Amazon ciąg dalszy, ale oszuści 08.12.20, 15:43
        Przecież tu nie o kasę chodzi, a o poczucie bycia robioną w balona.
    • tairo Re: Amazon ciąg dalszy, ale oszuści 05.12.20, 17:19
      Napisz jeszcze reklamację do swojej podstawówki, bo dali ci świadectwo ukończenia, a czytać ze zrozumieniem się nie nauczyłaś.
      • grey_delphinum Re: Amazon ciąg dalszy, ale oszuści 05.12.20, 17:37
        Chciałabym moc tyle wolnego czasu, by się tak bawić...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka