mikams75 05.12.20, 14:28 Niechcacy chlapnelo mi sie na kubek takim plynem zapachowym do pomieszczen. Kubek od razu umylam, wymoczylam, pozniej wymylam kilka razy, umyty w zmywarce i nic. Jak ten zapach wytepic? Octem jeszcze nie przecieralam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikams75 Re: jak "odperfumowac" kubek? 05.12.20, 15:06 na zimno? mam jakas plujke do peelingow, przetestuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: jak "odperfumowac" kubek? 05.12.20, 14:30 No właśnie -octem, albo coca colą. Nalać, niech postoi, wylać, umyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: jak "odperfumowac" kubek? 05.12.20, 15:01 zajme sie jak juz pojde do kuchni, ale stwierdzilam, ze najpierw mam przerwe na emame z herbatka w innym kubku W cos go musze wstawic, bo chlapnelo sie tak, ze zapach jest i w srodku i na zewnatrz. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: jak "odperfumowac" kubek? 05.12.20, 15:05 o tym to nie slyszalam... testowalas? Bo musialabym kupic specjalnie. Mam za to koncentrat pomidorowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: jak "odperfumowac" kubek? 06.12.20, 08:48 sos pomidorowy tez ok. podobno nawet odor skunks usuwa Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: jak "odperfumowac" kubek? 05.12.20, 14:42 mikams75 napisała: > Niechcacy chlapnelo mi sie na kubek takim plynem zapachowym do pomieszczen. Kub > ek od razu umylam, wymoczylam, pozniej wymylam kilka razy, umyty w zmywarce i n > ic. Jak ten zapach wytepic? Jeśli kubek chłonie zapachy, to trzeba go wyrzucić i kupić z prawdziwego szkła. I nie używać płynów zapachowych do pomieszczeń, bo to trucizna. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: jak "odperfumowac" kubek? 05.12.20, 15:03 taki zwykly, szkliwiony, nie powinien chlonac, ale mi go szkoda, bo przyjechal do mnie z drugiego konca swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: jak "odperfumowac" kubek? 05.12.20, 16:06 po pierwsze przestań z niego pić, bo "śmierdzi" metalami ciężkimi, skoro tak chłonie zapachy Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: jak "odperfumowac" kubek? 06.12.20, 08:57 Postaw sobie dla ozdoby gdzieś. Wiadomo - szkoda takiego wyrzucić, ale nie pij z takiego faktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: jak "odperfumowac" kubek? 06.12.20, 08:37 Wstaw do zlewu, wsyp lyżeczkę sody i soli, chlapnij w to octem. Powinno zacząć buzować, kipieć, kiedyś taki ekologiczny sposób rozpuszczania zabrudzeń wokół kranu i odtykania odpływu zlewu widziałam. Kubkowi to raczej nie zaszkodzi, a może na zapach pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: jak "odperfumowac" kubek? 06.12.20, 08:50 a czy ocet i soda wzajemnie sie nie neutralizują i albo t albo tamto się używa? Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: jak "odperfumowac" kubek? 06.12.20, 12:49 jasnoklarowna napisała: > Wstaw do zlewu, wsyp lyżeczkę sody i soli, chlapnij w to octem. Powinno zacząć > buzować, kipieć, Tak się robi wodę sodową. Ale z cukrem a nie z solą. Odpowiedz Link Zgłoś