stara_i_brzydka 04.01.21, 17:28 Macie? Lubicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primula.alpicola Re: Emama kręci? Hula Hop 04.01.21, 17:32 Dawno temu kręciłam, po 30 min. w każdą stronę, tym ciężkim, grubym kołem z wypustkami. Kręciłam w czasie oglądania tv. Potem gdzieś poczytałam, że to obijanie narządów wewnętrznych to niekoniecznie... i przestałam. W sumie jest o wiele więcej bardziej funkcjonalnych form treningu. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Emama kręci? Hula Hop 04.01.21, 17:35 Tak, a co? Ps. Nie dołuje Cię Twój własny nick? Odpowiedz Link Zgłoś
stara_i_brzydka Re: Emama kręci? Hula Hop 04.01.21, 17:37 Godzina to strasznie długo, zdziwiło mnie że ktoś daje radę. A co do nicka, to nie, nie dołuje 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Emama kręci? Hula Hop 04.01.21, 17:41 Bez filmu umarłabym z nudów, to na pewno. No ale to już przeszłość. Nie wiem tak naprawdę, czy to kręcenie ma jakikolwiek sens z punktu widzenia dobrej formy ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
stara_i_brzydka Re: Emama kręci? Hula Hop 04.01.21, 17:44 Wiesz, popatrzyłam trochę na opinie babeczek, parę filmów obejrzałam typu przed/po i wymyśliłam że spróbuję. Najwyżej jeśli mi się nie spodoba, to dam sobie spokój. Chociaż jak byłam mała, to uwielbiałam kółko. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Emama kręci? Hula Hop 04.01.21, 17:44 ja tak zrywami, przez jakis czas krece po trochu a pozniej lezy i czeka az mnie najdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Emama kręci? Hula Hop 04.01.21, 17:48 Kręcilam też godzinę kółkiem z decatlonu, jest duże, ciężkie i piankowe. Mam nadal. Potrafię tak kręcić że po 15 min pot kapie i nie że szybko ale skutecznie, wykonując ćwiczenia. Mi się dobrze kręci po 1 min w każdej "pozycji" W lewo: 1. Normalnie 2. Wypad lewej nogi w przód 3. Wypad prawej nogi w przód 4. Wypad lewej w bok, 5. Wypad prawej w bok 6. Normalnie na ugiętuch nogach (w pół przsiadzie ale takim pajacykiowm) I to samo kręcąc w prawo. Dodatkowo ręce jak w jodze albo z ciężarkami ćwicząc - tu pot po dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
stara_i_brzydka Re: Emama kręci? Hula Hop 04.01.21, 17:51 A powiedz, widzisz jakieś efekty? Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Emama kręci? Hula Hop 04.01.21, 17:57 Jak ćwiczylam to widziałam, bo schudlam kilka kg. Teraz mnie biodro łupie i jak kręcę to przestaje. Wcięcie w talii zawsze mialam i płaski brzuch - jak KAŻDA ematka więc jie ma co idealnej figury poprawiać ;P 🤪😂 Le jesli pytasz czy moja talia zrobila się vardziej boska niż była - nic takiego nie zaobserwowałam, kręcilam hula hop na przemian z jogą, chodakowską, rowerem, calanetics i wyzwaniem 100 pompek - no miałam pierdolca przez pewien czas (2 lata) teraz trenuję na kanapie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
stara_i_brzydka Re: Emama kręci? Hula Hop 04.01.21, 18:13 Wiesz, ja na ematce od niedawna, więc moje ciało jeszcze tego nie zrozumiało, że powinno być idealne. Niby mam jakieś wybrzuszenia, wklęśnięcia, ale niekoniecznie tam gdzie powinny być, także sama rozumiesz...😉 Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Emama kręci? Hula Hop 04.01.21, 18:21 Mam i lubie Ale w okresie zimowym nie krece, bo kreci mnie tylko krecenie na powietrzu Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Emama kręci? Hula Hop 04.01.21, 18:38 Próbowałam ale mnie to nie kręci, wolę skakankę. Odpowiedz Link Zgłoś
stara_i_brzydka Re: Emama kręci? Hula Hop 04.01.21, 18:43 Ja nie mogę, kolana do końca szlag trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
mum2004 Re: Emama kręci? Hula Hop 04.01.21, 19:37 Podobno niezbyt zdrowe. Kiedyś czytałam jakieś opinie fizjoterapeuty. Odpowiedz Link Zgłoś
joaz Re: Emama kręci? Hula Hop 04.01.21, 19:45 Kręcę codziennie po 100 razy w każdą stronę takim ciężkim z wypustkami. Odpowiedz Link Zgłoś
stara_i_brzydka Re: Emama kręci? Hula Hop 04.01.21, 19:47 I jak? Widzisz jakieś efekty? Odpowiedz Link Zgłoś
joaz Re: Emama kręci? Hula Hop 04.01.21, 21:17 U mnie to jest tylko element ćwiczeń. Ale mięśnie brzucha wzmacnia. Szczególnie, że w lewo wymaga ode mnie większego zaangażowania. Odpowiedz Link Zgłoś
stara_i_brzydka Re: Emama kręci? Hula Hop 04.01.21, 19:54 Ja zamówiłam kółko 1,2 kg. Wypustki są, ale takie jakby mało szpiczaste. Raczej łagodne zgrubienia. Sama jestem ciekawa jak to będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Emama kręci? Hula Hop 04.01.21, 19:57 Ha, ha, zobaczysz jakie łagodne, jak to rozbujasz na brzuchu Chciałabyś takie wypustki jak w wałkach Lyapko? Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Emama kręci? Hula Hop 04.01.21, 20:02 Kręcę, takim dużym z wypustkami,obowiązkowo pas pod spód,chroniący ciało. Nieregularnie,ale jak już to godzinę bez przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Emama kręci? Hula Hop 04.01.21, 20:24 Raz na rok, przez tydzień mam zryw i kręcę namiętnie. Wyglądam potem.jak ofiara pobicicia lub wypadku przez krwiste wybroczyny i sińce na bokach. Znikają przez miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Emama kręci? Hula Hop 04.01.21, 20:28 Kiedyś kręciłam. Mam hula hoop z wypustkami, ale nigdy nie miałam żadnych krwiaków czy siniaków, takiego bym na pewno nie używała. Kręciłam po kilkadziesiąt minut, oglądajac film najczęściej. Odpowiedz Link Zgłoś