Dodaj do ulubionych

Porady dla wąskoustej

06.03.21, 11:25
Mam wąskie usta, przez co ludzie postrzegają mnie jako znerwicowaną i złośliwą jędzę. A ja jestem cudowną istotą wyluzowaną i kochającą ludzi. Chciałabym, aby moja prawdziwa natura ukazała się światu w całej swej wspaniałości...

Do rzeczy - Jak malować usta, by wydały się pełniejsze?

P.S. W tym wątku nie piszemy o medycynie estetycznej, tylko zwykłym makijażu, który każda kobieta może wykonać w swej łazience.
Obserwuj wątek
    • mamamisi2005 Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 11:42
      Przepraszam że trochę OT, ale czy nie jesteś wobec otoczenia niesprawiedliwa? Mi drobne, wąskie usta, w dzisiejszym świecie pełnym glonojadów i niemalglonojadów, kojarzą się raczej z naturalnością i delikatnością niż z jędzowatością. Oczywiście o ile w pakiecie nie są wykrzywione i zaciśnięte
      • aandzia43 Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 11:45
        Jest jeszcze całkiem dobrze obsadzony świat kobiet z ustami naturalnie pełnymi wink
        • mamamisi2005 Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 11:50
          Pewnie że tak. Jednak bliżej mi znane cudownie delikatne, urocze z charakteru istoty są akurat drobno- i wąskoustne. Dlatego z jedzą w ogóle mi się to nie kojarzy. Już szybciej te naturalnie bardzo pełne skojarzę z przekupą 😉. Oczywiście to duże uproszczenie, ale przykro mi czytać, że autorka tak o sobie pisze.
          • demodee Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 14:25
            > Oczywiście to duże uproszczenie, ale przykro mi czytać, że autorka tak o sobie pisze.

Mamomisi, dobra z Ciebie kobieta, że tak się przejmujesz, ale wiesz, demodee to jest forumowa kreacja, taki trochę podkręcony wizerunek użytkowniczki tego nicka.

Porady kosmetyczne poprawiające wygląd są zawsze mile widziane, w tym celu wątek stworzyłam, a płynie z niego też nauka o naturze ludzkiej. Bo popatrz, kochana mamomisi, jak się niektóre nicki wypowiadają o demodee, bynajmniej nie z serdeczną troską, tak jak Ty.

Ematka to nie jest miejsce dla wrażliwców, oj nie!...
    • aandzia43 Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 11:43
      Jak chcesz pomalować coś czego nie ma? Z wąskiego paseczka nie zrobisz szerokiego.
      • aqua48 Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 12:00
        aandzia43 napisała:

> Jak chcesz pomalować coś czego nie ma? Z wąskiego paseczka nie zrobisz szerokie
        > go.

Owszem da się nieco poszerzyć. Przede wszystkim używając jasnych kolorów pomadek, lepiej błyszczących niż matowych i obrysowując usta przed pomalowaniem konturówką w kolorze pomadki, lub o półtonu ciemniejszą nieco poza naturalną czerwienią warg. Kwestia odpowiedniej ilości prób przed lustrem by opanować system.
        • aandzia43 Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 15:56
          Nie tyle poszerzyć co uczynić je bardziej widocznymi w twarzy. Stosuję. Pomadki błyszczące stworzono dla mnie.
    • ludzikmichelin4245 Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 11:46
      Malowanie ust to chyba słaba sprawa teraz, dopóki są maseczki.
      • annajustyna Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 12:12
        Ja zawsze maluje5mimo to, inaczej czuję się jak nieubrana.
        • ludzikmichelin4245 Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 12:18
          Ale maseczka nie rozmazuje Ci szminki?
          Jakiej szminki używasz?
          • ludzikmichelin4245 Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 12:21
            Ja tylko matowych w intensywnych kolorach - czerwień, fuksja, bo zdjęciu maseczki wyglądałabym jak Joker.
            • annajustyna Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 12:36
              Matowe pomadki strasznie wysuszają mi usta.
          • annajustyna Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 12:22
            Mam chyba ze sto różnych. Ostatnio najchętniej L'Oréal, La rouge lumiere 637. Nie, nie rozmazuje, zresztą ja konturówki i tak nie używam. Brudzi maseczkę (FFP2), ale co tam. Oczu nie maluję na co dzień wcale, choć oczywiście w pomalowanych mi lepiej (naturalnie mam ciemną i tak oprawę).
          • snakelilith Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 12:23
            Pewno nosi maseczkę rzadko i szminkę poprawia po zdjęciu. Istnieją wprawdzie kosmetyki bardzo trwałe, ale tarcia maski chyba nic nie przetrzyma i na pewno nie glossy powiększające wizualnie usta.
            • annajustyna Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 12:35
              Tak, po zdjęciu poprawiam. Usta są głównym punktem mojej twarzy i muszą starannie wyglądać.
    • snakelilith Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 12:07
      Jeden z prostych, niewymagających konturowania sposobów, to realatywnie jasny, ale nie matowo beżowy gloss, lepiej z drobinkami (np.3D), lekko transparentny. Na środek i serduszko można nałożyć jeszcze jaśniejszą plamkę. Dużo tym nie powiększysz, ale na trochę pełniejsze usta będą wyglądać.

Nadające się kolory to takie jak niżej (to są glossy od Lavery). Charming Cristals jest praktycznie bez koloru, ale ma właśnie takie powiększające krystałki. Ciemne, intensywne i matowe podkreślają tylko wąskość.
      • ludzikmichelin4245 Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 12:20
        Tylko trzeba uważać na odcienie różu, które mają niebieskie tony, gdyż zęby wydają się żółte.
        • snakelilith Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 12:31
          Bardzo chłodne odcienie pomniejszają usta, więc lepiej wybrać kolor neutralny, zbliżony do naturalnego.
        • demodee Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 12:53
          To ciekawe, bo parę tygodni temu założyłam na ematce wątek z pytaniem, jak zniwelować żółte odcienie zębów i większość odpowiedzi była, że przez umalowanie ust pomadką z niebieskimi tonami...
          • ludzikmichelin4245 Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 14:39
            Faktycznie, zgooglowałam to i wszyscy polecają ten niebieski jako sposób na wybielenie. Musiałam coś pokręcić.
            Piszą, żeby unikać ciepłych odcieni i złotych drobinek.

Kojarzę też odcień różu zbliżony do nr 14 na zdjęciu Snake, ale nieco bardziej pastelowy z nutą lawendowego, który gdy widywałam go u innych, miałam wrażenie, że mocno podbija żółte zęby.
            • snakelilith Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 16:05
              ludzikmichelin4245 napisał(a):

> Faktycznie, zgooglowałam to i wszyscy polecają ten niebieski jako sposób na wyb
              > ielenie. Musiałam coś pokręcić.
              > Piszą, żeby unikać ciepłych odcieni i złotych drobinek.

U mnie cieplejsze odcienie i złote drobinki wybielają zęby. Nie mam jednej reguły, kolor szminki dobiera się do typu.
      • arabelax Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 12:32
        Bardzo ladne te Lavery! Musze sobie je zobaczyc.
    • triismegistos Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 12:20
      Mam jakieś dziwne przeczucie, że usta są niewinne...
    • ulla_cebulla Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 12:29
      Mam takie coś Diora, chyba się nazywa lip maximiser, z kwasem. Trochę szczypie, wygladza, napręża. Nie wiem, czy rzeczywiście powiększa, ale ja się chętnie daję nabrać na to uczucie.
    • cosmetic.wipes Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 12:29
      demodee napisała:

> ludzie postrzegają mnie jako znerwicowaną i złośliwą
      > jędzę.

Wystarczy, że nie będziesz ich otwierać w celu mówienia.
    • milupaa Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 12:37
      Jasne kolory szminek /błyszczyków. Konturówka w kolorze szminki (nie ciemniejsza!) lub o ton jasniejsza, która się delikatnie wyjeżdża ponad kontur. Błyszczyk na środek warg. Aby się to wszystko trzymało podkład pod szminki na usta i przypudrować. Dopiero potem malowanie.
    • malia Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 12:57
      Najwidoczniej jest jakiś rozdźwięk pomiędzy tym, co ty sądzisz o sobie, a tym co widzą ludzie, musisz im zaufać.
    • czerwonylucjan Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 15:03
      Brudny roz, np cos z burzuja velvet - glossy wygladaja tanio, ewentualnie pomadka ochronna z perlowyym polyskiem - np nr 1 dr balm miss sporty
    • geez_louise Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 15:42
      Powiększ usta, jeśli jest coś gorzej wyglądającego od nawet źle wykonanego zabiegu, to właśnie usta pomalowane tak, aby miały wyglądać na większe. Np. JLo latami malowała sobie usta na wszelkie dziwne sposoby, zawsze wyglądało to głupio. Dopiero niedawno lekko się ostrzyknęła i wygląda bardzo ok.
      • jowita771 Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 15:49
        Ale u lekarza, nie u kosmetyczki czy innej pani po kursie, bo dobrze sobie nie zrobi.
    • margerytka73 Re: Porady dla wąskoustej 06.03.21, 18:31
      Moze jasna pomadka? perłowa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka