Dodaj do ulubionych

astrazeneca NOPy

• tairo Re: astrazeneca NOPy 12.03.21, 13:51
      Lekko podniesiona temperatura wieczorem, chyba nawet nie przekroczyła 37 stopni (szczepienie miałam rano). Poszłam spać, obudziłam się bez temperatury. Innych objawów brak.

Grupa wiekowa 40+, nie chorowałam.
    • panpaniscus Re: astrazeneca NOPy 12.03.21, 14:06
      Ta szczepionka daje chyba maks wyrzut IL6 wink
      Lekka gorączka, ból głowy i poczucie rozbicia do takiego stopnia, że nie byłam w stanie ogladać TV. Jak przy ciężkiej infekcji wirusowej, tyle że dużo krócej. Osłabienie, trzeci dzień był OK. "Wznowa" palca covidowego.
      Miałam niepotwierdzony (no bo nie testowali jeszcze i oficjalnie jeszcze nie było) covid w styczniu-lutym 2020, z dość łagodnym przebiegiem. Szczepienie w marcu.
      Trochę więcej niż 45 lat.
    • sonia1984 Re: astrazeneca NOPy 12.03.21, 15:14
      I mnie tylko ból ręki w miejscu wkłucia, ale tylko wtedy, gdy rękę dotknęłam Nic więcej Covida nie przeszlam, przeciwcial nie mialam przed szczepieniem. NOP-y nie są więc regulą.
    • stephanie_harper2 Re: astrazeneca NOPy 12.03.21, 15:24
      Ja jak przystało na antykovianina nie szczepiona ale koleżanka pracująca w szkole: gorączka około 38,5, bóle jak przy grypie, wymioty i spanie z budzeniem się na wypicie wody. Covida wcześniej nie przechodziła. Trwało ok 3 dni. Wiek 40+.
    • dr.amy.farrah.fowler Re: astrazeneca NOPy 12.03.21, 16:34
      Szczepienie w środę, 10.03.
      Wczoraj lekkie osłabienie i bóle mięśni, jak przy zaczynającym się przeziębieniu. Takie ogólne rozbicie, ale nic specjalnie utrudniającego codzienne czynności.
      Ręka nadal trochę boli.
      38.
      Raczej na pewno nie przechodziłam.
    • minerallna Re: astrazeneca NOPy 13.03.21, 04:37
      Napiszą tylko o dwóch przykładach po szczepieniu AZ. Panie pracują w przedszkolu, wiek +/ - ok 45 lat, zdrowe. Wyobrażacie sobie chore przedszkolanki?
      Jedna już covid miała i to raczej w w wersji lajtowej. A po szczepieniu prosiła lekarza o L4. bo tak bardzo źle się czuła. Szczepienie w piatęk a w poniedziałek już w pracy, Usłyszała ze to normalne gorączka, dreszcze ból, i inne niemiłe objawy. . . I musiała iść do pracy.
      Drugi przykład z tego samego miejsca to koleżanka- po pierwszej dawce AZ było tak źle że jej koleżanka zaczęła żegnać się z bliskimi.
      • nangaparbat3 Re: astrazeneca NOPy 13.03.21, 09:28
        Szczepienie w piatęk a w poniedziałek już w pracy, Usłyszała ze to normalne gorączka, dreszcze ból, i inne niemiłe objawy. . . I musiała iść do pracy.
        No czekaj, też miałam szczepienie w piątek, jeden z najcięższych odczynów u mnie w pracy, i w poniedziałek spokojnie poszłam do pracy, oczywiście o wiele lżejszej niż w przedszkolu, to prawda. Ale nie słyszałam, żeby naprawdę złe samopoczucie, gorączka i różne bóle, osłabienie, ciągnęły się dłużej niż do 3. dnia po szczepieniu.
    • escott Re: astrazeneca NOPy 13.03.21, 10:08
      Nie miałam nic, może zmęczenie następnego dnia? Nie sądzę, żebym przeszła covid, jeśli, to też kompletnie bezobjawowo. Bolała mnie ręka przez kilka dni, no ale to mechaniczne jest, głęboki zastrzyk. 37 lat. Większość znajomych w zbliżonej sytuacji wiekowo-zdrowotno-covidowej jednak jakos przeżywała, najczęściej wysoka gorączka, dreszcze, prawie wszystkim minęło w ciągu 24h.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka