Dodaj do ulubionych

ozdrowieńcy - zaświadczenie

03.04.21, 12:56
Niektóre kraje będą wpuszczać bez problemów ozdrowieńców na wakacje. Skąd wziąć lub kto wystawia zaświadczenie, że dana osoba jest ozdrowieńcem? Macie takie zaświadczenia?
Uprzedzam, na IKP są tylko zaświadczenia o izolacji lub kwarantannie, a informacja o pozytywnym wyniku jest nawet bez nazwiska.
Obserwuj wątek
    • rb_111222333 Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 03.04.21, 13:04
      Przy robieniu testu dostałam kartkę ze stroną, gdzie mogę pobrać wynik i po zalogowaniu mogę pobrać pdfa z danymi - są tam moje dane osobowe i wynik, tak jak na każdym badaniu laboratoryjnym
      • asia-loi Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 03.04.21, 20:21
        rb_111222333 napisał(a):

> Przy robieniu testu dostałam kartkę ze stroną, gdzie mogę pobrać wynik i po zalogowaniu mogę pobrać pdfa z danymi - są tam moje dane osobowe i wynik, tak jak na każdym badaniu laboratoryjnym

Tak samo. I tego pdf sobie wydrukowałam.
      • szmytka1 Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 03.04.21, 21:29
        ja nic nie dostałam, pogrzebali w nosie i wypad do domu
        • asia-loi Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 03.04.21, 23:24
          szmytka1 napisała:

> ja nic nie dostałam, pogrzebali w nosie i wypad do domu
          Dali mi po to, abym sobie sama sprawdziła wynik testu.
          • szmytka1 Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 04.04.21, 08:44
            do mnie poinformować o wyniku zadzwonił facet z sanepidu. Od razu przeprowadził wywiad epidemiologiczny, z kim mieszkam, pesele nasze i telefon do męża i od razu zadzwonił do męża jego poinformować, że jest na kwarantannie.
    • woman_in_love Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 03.04.21, 13:07
      Z internetu. W zasadzie mogę ci takie wystawić, bo mam dostęp do różnych pieczątek, bo kuzynka pracuje w takim punkcie i może mi zrobić co tam chce.
      Tylko wyślij wzór zaświadczenia, który oczekuje twój kraj, mi najpierw na maila.
      • woman_in_love Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 03.04.21, 13:09
        a tak poważnie to nie wiem big_grin
    • best_bej Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 03.04.21, 20:16
      Mwdicover wystawia w języku angielskim. Trzeba poprsoic lekarza prowadzącego.
      • neospasmina Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 03.04.21, 21:43
        a jak długo jest ważne to ozdrowienie?
        • szmytka1 Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 03.04.21, 22:05
          w Polsce 6 miesięcy a za granicą nie wiem
          • black_magic_women Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 03.04.21, 22:54
            A powiedzcie mu, czy ktos z ozdrowieńców zapisał się terazna szczepienie? Bo mnie i męża "nie ma w systemie" choc zapisywaliśmy się w styczniu.
            • slonko1335 Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 03.04.21, 22:57
              3 m-ce po system teraz przepuszcza.
              • black_magic_women Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 03.04.21, 23:13
                Aha, dzieki!!
            • maeve_binchy Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 03.04.21, 22:58
              My tak, ale jestesmy ozdrowiencami z listopada, wiec jestesmy >90 dni zachorowania
              • asia-loi Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 03.04.21, 23:33
                maeve_binchy napisała:

> My tak, ale jestesmy ozdrowiencami z listopada, wiec jestesmy >90 dni zacho
                > rowania
                >

Też jestem ozdrowieńcem z listopada, ale nie zapisałam się jeszcze, bo w styczniu byłam świeżym ozdrowieńcem, a poza tym czekałam aż się skończy bałagan na szczepieniach, a teraz jest jeszcze większy.
                A jak się wypełnia ten fofmularz, to zaznacza się, że jest się ozdrowieńcem i kiedy się chorowało czy nie?
                • maeve_binchy Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 03.04.21, 23:41
                  Nie, nie zaznaczasz. Ale juz chyba nie mozna wypelnic, wczoraj nie dzialal.
                  W styczniu tez bylam swiezym odzrowiencem, ale wypelnilam na przyszlosc. Zadziwiajaco sie przydalo.
                  Mam termin na 11.05, wiec to juz i tak bedzie 6 miesiecy od pozytywnego testu
                  • asia-loi Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 04.04.21, 08:36
                    maeve_binchy napisała:

> Nie, nie zaznaczasz. Ale juz chyba nie mozna wypelnic, wczoraj nie dzialal.

Dworczyk mówił, że te zapisy były do marca. Teraz jest to zablokowane. Tylko ja nie słyszałam, że zapisy będą tylko trzy miesiące. A to, że teraz będą mogli się zaszczepić zapisani 40-59, to forma nagrody za zapisanie się w styczniu.
                    Ja spokojnie poczekam na swoją kolej. Będę mogła się zapisać jak będzie mój rocznik. Jest jeszcze dużo starszych ludzi nie zaszczepionych i ludzi z grup ryzyka.
                    Zresztą uważam, że lepiej żeby zaszczepił się młody człowiek mający jeszcze dużo życia przed sobą czy mający do wychowania dzieci niż ja, mająca 58 lat, pracująca zdalnie, nie mająca nikogo do wychowania., nikogo na utrzymaniu.
                    • maeve_binchy Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 04.04.21, 10:08
                      Szanuje podejscie!
                      Jestes 1963? To od 13.04 mozesz sie zapisywac zgodnie z rocznikiem, jest podobno duzo terminow na kwiecien. Przez IKP mozna wybrac typ szczepionki, wiec lepiej niz przez infolinie!
                      • asia-loi Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 04.04.21, 12:13
                        maeve_binchy napisała:

> Jestes 1963? To od 13.04 mozesz sie zapisywac zgodnie z rocznikiem.

To wiem, że 13.04. będę mogła się zapisać. A wiesz może czy jak się nie zapiszę 13.04. to później też będę mogła się zapisać, czy na zapis mam tylko ten jeden dzień?
                        Nie chciałabym nikomu zabierać szczepionki, ale też chcę mieć szczepienie blisko miejsca zamieszkania.
                        • panna.nasturcja Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 05.04.21, 00:05
                          Tego dnia się zaczyna zapisywanie Twojego rocznika, ale potem cały czas możesz, tego dnia w systemie pojawi się e-skierowanie.
                          Tylko pamiętaj, ze każdego dnia pojawia się kolejny rocznik, wiec terminów na szczepienie będzie ubywać, nie przybywać.
                        • maeve_binchy Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 05.04.21, 18:22
                          Niestety na szczepionke w konkretnym miejscu mozesz dlugo czytac. Wiele historii, jak 70+ i 80+ nadal nie zaszczepieni, bo upieraja sie np. na przychodnie pod domem. Nie mowie, zebys jechala 100km (chociaz moi rodzice jechali i juz sa po 2 dawce Moderny), ale zaloz sobie margines na dojazd...
                          • maeve_binchy Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 05.04.21, 18:26
                            *Czekać
                • rb_111222333 Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 03.04.21, 23:43
                  Nie, o nic takiego nie pytają
          • berber_rock Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 04.04.21, 15:15
            szmytka1 napisała:

> w Polsce 6 miesięcy a za granicą nie wiem
            a za granica nie sa w ogole.
            Skoro za granica nawet zaszczepieni wjezdzaja za testem i sa wysylani na kwarantanne to o czym my mowimy?
    • berber_rock Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 04.04.21, 15:14
      Przeciez te zaswiadczenia i tak nigdzie nie sa honorowane ...
      • swiezynka77 Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 04.04.21, 16:08
        Są, np na maderze
      • slonko1335 Re: ozdrowieńcy - zaświadczenie 04.04.21, 21:31
        W Polsce? Niektórzy po wakacjach wracająwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka