Dodaj do ulubionych

Dbanie o urodę

13.04.21, 20:45
Dlaczego ludziom nie szkoda czasu i pieniędzy na pielęgnacje włosów i twarzy - czytanie kilkuset postów na forum, wydawanie kasy na baobaby (pewnie równie skuteczne jak odżywka z żółtka, oleju rycynowego i cytryny), na różne kosmetyki, retinole, kwasy, spędzanie sześciu godzin u fryzjera na farbowaniu włosów itp.
A nie mają czasu na 20 minut zupełnie darmowych ćwiczeń w domu żeby mieć świetne ciało?
Czy dba się bardziej tylko o to co widać? Bo włosy widzą wszyscy a galaretowaty brzuch i uda tylko mąż (a to i tak po ciemku)?
Z czego to wynika?
Obserwuj wątek
    • ludzikmichelin4245 Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 20:46
      Hmm. Apostołką Kościoła Baobabu jest kura, która świetne ciało podobno jak najbardziej ma.
      • abecadlowa1 Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 22:23
        Należy dodać jeszcze, że kura jest niezwykle atrakcyjna intelektualnie.
        • doubledoublejoyandtrouble Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 23:28
          abecadlowa1 napisała:

> Należy dodać jeszcze, że kura jest niezwykle atrakcyjna intelektualnie.

To prawda, kurę zawsze przyjemnie się czyta smile
      • fitfood1664 Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 23:05
        podobno, internety wszystko łykną
        • doubledoublejoyandtrouble Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 23:27
          fitfood1664 napisał(a):

> podobno, internety wszystko łykną

ależ ty jesteś podła.
          • fitfood1664 Re: Dbanie o urodę 14.04.21, 11:42
            bo w internetowe pierdzenie nie wierzę? No strrrrrasznie podła.
            • snakelilith Re: Dbanie o urodę 14.04.21, 12:21
              No coż, kiedy ty pisałaś szeroko o swoich głodówkach, które jak wiadomo ciała nie upiękniają, to kura pisała o bieganiu, więc zorientowanie forumki widzą, czego mogą się po kim spodziewać.
            • doubledoublejoyandtrouble Re: Dbanie o urodę 14.04.21, 13:40
              fitfood1664 napisał(a):

> bo w internetowe pierdzenie nie wierzę? No strrrrrasznie podła.

Nie, po prostu podła. I wulgarna.
        • aqua48 Re: Dbanie o urodę 14.04.21, 08:29
          fitfood1664 napisał(a):

> podobno, internety wszystko łykną

Internety może, Kurę poznałam osobiście i potwierdzam jej atrakcyjność wizualną oraz intelektualną. Kura fajną babką jest!
          • fitfood1664 Re: Dbanie o urodę 14.04.21, 11:43
            musiałabym sama zobaczyć, bo czasem tu komplementujecie zdjętka, a prawda jaka jest każdy widzi, sorry
            • sumire Re: Dbanie o urodę 14.04.21, 12:27
              Czy ty coś sobie rekompensujesz tymi wrednymi komentarzami? To już jest kolejny taki.
              • doubledoublejoyandtrouble Re: Dbanie o urodę 14.04.21, 13:39
                sumire napisała:

> Czy ty coś sobie rekompensujesz tymi wrednymi komentarzami? To już jest kolejny
                > taki.

Musi miec okropne życie.
      • turzyca Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 23:05
        Potwierdzam, stwierdziłam własnoocznie.
    • primula.alpicola Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 20:48
      A co jeśli się ma czas zadbać też o ciało? Nie klei Ci się do koncepcji?
      • szafireczek Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 21:01
        Holistyczne podejście, jak widać, nie pod każdą strzechę dotarłosmile
    • magdallenac Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 20:49
      Kula w plot. Udzielam sie intensywnie w obu watkach i tak samo intensywnie od kilku lat, codziennie cwicze.🤷‍♀️
    • mashcaron Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 20:50
      Jakimi zawiłymi ścieżkami myślowymi dotarłaś do takich wniosków?
      • primula.alpicola Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 20:51
        Przecież to 21mada. Jak zwykle ma zamiar dopierdalać kobietom, że grube, stare i mąż je zdradza.
        • livia.kalina Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 22:12
          >Przecież to 21mada.

a konkretnie gazeciarz, dla którego dopierdalanie to całe życie
          • 21mada Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 22:53
            Na razie to ty się do mnie dopierdalasz a nie ja do ciebie. Nigdy nikomu nie dowaliłam na forum co mnie odróżnia od 99% ematek. I może dlatego tak drażni? 😘
            • livia.kalina Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 23:06
              Jasne gazeciarz. Najmilszy z ciebie forumowicz pod słońcem. Tylko ci fotki słać i robić intymne zwierzenia.
        • hanusinamama Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 22:28
          Moze znowu gruba z księgowości odbiła jej kochanka smile
          • gruba_z_ksiegowosci Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 23:02
            Stanowczo zaprzeczam wszelkim plotkom, zwłaszcza jeśli są prawdziwe *trzepocze rzęsami i potrząsa aureolką*
            • hanusinamama Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 23:03
              smile
            • hanusinamama Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 23:04
              Dodałabym ze odrzucasz w holywoodzkim stylu swoje cudowne (olejowane wczesniej) loki smile
              • gruba_z_ksiegowosci Re: Dbanie o urodę 14.04.21, 07:57
                Dokładnie.
            • nie-mama Re: Dbanie o urodę 14.04.21, 13:59
              smile!!!!
    • klementyna156 Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 20:52
      Hę? Nie trafiłaś zupełnie, Madziu. Wczoraj godzinka z hantlami i sztangą, dziś 50 minut porannego biegania. Czy wolno mi już użyć baobaba, jak do mnie dojedzie z przesyłką? Zasłużyłam sobie? wink
      A poza tym - założę się, że gruba z księgowości ma wspaniałe włosy.
    • daniela34 Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 20:54
      Jak zwykle, mada ustawia chochoła i w niego wali. A to tylko chochoł, którego sama skonstruowała.
      • doubledoublejoyandtrouble Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 23:30
        daniela34 napisała:

> Jak zwykle, mada ustawia chochoła i w niego wali. A to tylko chochoł, którego s
        > ama skonstruowała.

No przecież to mada, to jak ma być. Pamiętam, jak wrzuciła jako opozycję dla sukienki którejś dziewczyny - niezwykle atrakcyjne sukienki, na niezwykle atrakcyjnych modelkach. Sukienki może i ok, ale panie tak wulgarne, że wczesna Doda to przy nich Lauren Bacall. To jest spójny wizerunek smile
        • daniela34 Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 23:34
          Punkty za spójność wizerunku niewątpliwie jej się należą, za poprawność wnioskowania- odejmuję.
          • doubledoublejoyandtrouble Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 23:37
            daniela34 napisała:

> Punkty za spójność wizerunku niewątpliwie jej się należą, za poprawność wniosko
            > wania- odejmuję.

Oj, wiesz, logika to surowa pani, a tu szczególnie nie bierze jeńców wink
    • poppkinsaa Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 20:58
      Ja dbam całościowo. I olejowaniem, kremami i zdrowym odzywianiem i sportem. Bardzo dużo chodzimy po górach, cwicze, chodzilam i na zajecia aerobiku w wodzie i na fitness. Jednak nigdy nie bede drobna, bo nie jestem takiej budowy. I moj mezczyzna nie chce zebym zeszczuplala albo ewentualnie niewiele bo nie podobaja mu sie szczuple kobiety. Podobaja mu sie kobiety w sam raz, a nawet troszkę powyzej w sam raz ale bez nadwagi, a tym bardziej otyłości. Ja marze o rozmiarze 36, jednak chyba musiałabym byc o samej sałacie. Mężczyzne mam za to wysokiego i szczupłego. Podobamy się sobie bardzo i to najwazniejsze. Wazne zeby nie byc otyłym, a różne kształty są fajne.
    • klaramara33 Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 21:05
      Sport od dawna uprawiam natomiast stosunkowo od niedawna stosuję naturalną pielęgnację stopniowo coraz bardziej, gdyż widzę jej pozytywne efekty.
    • angazetka Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 22:15
      Uuuu, masz seks tylko po ciemku? Współcz.
    • ajr27 Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 22:23
      Nie wiem, nie orientuję się, bo dbam o siebie w porywach rozpaczliwej autoterapii, tylko wtedy, gdy postanowię pomyśleć wreszcie o sobie, a nie o wszystkich wkoło. Natomiast są ludzie, którzy takie uwijanie się wokół siebie samych uwielbiają i robią z tego ulubiony sposób na spędzenie czasu. Ja zawsze od smarowania ciała balsamami i wklepywania olejów wolałam poczytać, popić, z ludźmi pogadać, muzyki posłuchać. Makijaż zajmuje mi 5 minut, mycie głowy tak samo, tyle, że czasem cuduje z PEH i naturalnymi odżywkami. Ale generalnie temat "dbanie o siebie" mnie nuży. Ćwiczyłam też w porywach, od 40 urodzin aktywność fizyczna przestała mnie kręcić.
    • fitfood1664 Re: Dbanie o urodę 13.04.21, 23:07
      mnie szkoda czasu i pieniędzy na takie bzdety, i tak nic nie utrzymuje lepiej formy jak ruch i zdrowa dieta, paćkac się można do woli a mazidła i tak działają tylko powierzchniowo
      • doubledoublejoyandtrouble Re: Dbanie o urodę 14.04.21, 14:04
        fitfood1664 napisał(a):

> mnie szkoda czasu i pieniędzy na takie bzdety, i tak nic nie utrzymuje lepiej f
        > ormy jak ruch i zdrowa dieta, paćkac się można do woli a mazidła i tak działają
        > tylko powierzchniowo

Przestań łykać prochy jak cukierki, to mazidła zadziałają. Jeszcze by się przydało naprawić paskudne wnętrze, podobno taki charakter jak twój fatalnie wpływa na cerę wink
    • waleria_s Re: Dbanie o urodę 14.04.21, 00:54
      Cóż, Mada jest Madą, ale moim zdaniem trochę racji w tym jest. Znam dużo kobiet z pozoru niby zadbanych, bo makijaż, fajna fryzura, modny ubiór, ale już dentystę widziały parę lat temu, o podstawową profilaktykę i badania (ginekolog, morfologia i tak dalej) nie zadbają, dieta bylejaka, piwkowanie lub 'lampka wina' (prędzej butla) weekend w weekend. Moim zdaniem cudów nie ma i na ogólną kondycję ciała, skóry, włosów wpływać będzie zdrowa dieta, tu można się dodatkowo wspomagać suplementami (cynk, omega, biotyna), trochę wysiłku, nawet dywanówek dla zachowania jędrności, ogólnie ruch, przebywanie na powietrzu, mało stresu. Nic nie da najbardziej skomplikowana rutyna włosowa, wymyśle oleje i cudawianki, gdy je się byle co i ma niedobory.
      Mnie z wiekiem coraz bardziej nie chce babrać się w cudowanie z domową pielęgnacją, wolę szybko i skutecznie zadbać u siebie u fachowców. Z efektem raczej dobrym, włosy ogarnęła mi dopiero fryzjerka-specjalistka od zabiegów jak keratyna, nanoplastia, rysy twarzy super zmienił aparat ortodontyczny, a nie żadne jogi, masaże, proporcje ciała zrobiły mi się bliskie ideału dzięki implantom biustu itd.
      • simply_z Re: Dbanie o urodę 14.04.21, 13:56
        co to jest dywanowek?
        • waleria_s Re: Dbanie o urodę 14.04.21, 14:42
          Tak się mówi czasem o ćwiczeniach z yt wykonywanych w domu, dywanówki.
    • beata985 Re: Dbanie o urodę 14.04.21, 08:05
      Na mnie ćwiczenia nie działają...🤪
    • ciszej.tam Re: Dbanie o urodę 14.04.21, 10:50
      Osoby intensywniej ćwiczące sa zarazem bardziej zainteresowane baobabem, hennami, i innymi trendami w dbaniu o ciało , z tego co widze.

• fitfood1664 Re: Dbanie o urodę 14.04.21, 11:46
      BTW zabawny wąteczek, w ww wątkach każda się prześciga w licytacji ile to się nie napielęgnuje, listy kosmetyków długie na lokieć, masowania, wklepywania, kłucia, abrazje, i uj wie co jeszcze, tu dla przeciwwagi żadna nic a nic nie robi, nie musi się podobać a wogóle naturalnie pjenkna jest. Cała ematka, pełna sprzecznosci.
      • majenkir Re: Dbanie o urodę 14.04.21, 16:12
        fitfood1664 napisał(a):
        > Cała ematka, pełna sprzecznosci.

? Tam pisaly te co wklepuja. Jak ja nic nie robie, to po co miałabym sie wpisywać w ww watki?
    • doubledoublejoyandtrouble Re: Dbanie o urodę 14.04.21, 13:51
      Aż mnie zachęciłaś, mada, idę czytać o tym baobabie. Jesteś nieoceniona jako kompas, ważne tylko, żeby się trzymać przeciwnego kierunku, niż wskazujesz wink
    • triismegistos Re: Dbanie o urodę 12.04.22, 16:38
      big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka