januszekxxl 27.04.21, 23:01 1) Sprzątacie i odkurzacie regularnie raz w tygodniu. 2) Nie sprzątacie dopóki syf nie zaczyna być bardzo widoczny. 3) Nie sprzątacie samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichi51e Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 27.04.21, 23:04 przyznam się ze po prostu jakoś nie brudzę. brzydzę się syfem w aucie. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 27.04.21, 23:06 Podobnie. Mam czysto, i sprzątam regularnie, ale nie raz w tygodniu, bo nie ma takiej potrzeby. (co innego busy, tam sprzątanie 2x dziennie jedynie ogranicza syf, ale nigdy go nie likwiduje) Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 27.04.21, 23:16 ichi51e napisała: > przyznam się ze po prostu jakoś nie brudzę. Ja zasypuję popiołem z papierosów głównie okolice popielniczki. I zapycham schowek pasażera pustymi paczkami po papierosach. Jak już schowek się zapcha, to wrzucam puste paczki na tylne siedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 27.04.21, 23:19 Nie ma juz popielniczek w samochodach. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 27.04.21, 23:21 dziwisz się ze u janusza są? Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 27.04.21, 23:29 sol_13 napisała: > Nie ma juz popielniczek w samochodach. Jedenaście lat temu były. Wiem że najwyższy czas już zmienić samochód bo niemodny, ale jeśli nie psuje się i jeździ to po co mam zmieniać na nowszy model? Zwłaszcza jeśli nie będzie w nim popielniczek. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 27.04.21, 23:26 Czyli fleja i odpad atomowy. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 27.04.21, 23:29 kolejny dziaders, co się nudzi i wypełzł z nory, by wkurzać kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 27.04.21, 23:07 zdecydowanie pkt 2 mimo polki pełnej środków do dopieszczania auta i auta wartego dopieszczania 😎 lenistwo jest jednak silniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 27.04.21, 23:08 tzn, syfu nie ma, ale kurzu sporo Odpowiedz Link Zgłoś
huang_he Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 27.04.21, 23:09 Z reguły zmieniam samochód na nowy, jak brud za bardzo zaczyna mi doskwierac Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 27.04.21, 23:12 Mąż sprząta, a raczej NIE sprząta. A ja udaję, że nie widzę syfu Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 27.04.21, 23:14 Czwarta opcja. Zamieniam sie z chłopem na samochody na jakiś czas, po to, żeby on na mój bałagan nie mógł patrzeć i mi posprzątał. Odpowiedz Link Zgłoś
tri.lian Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 27.04.21, 23:23 Mam to samo Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 27.04.21, 23:14 Odp. 2. Lubię sprzątać samochody, ale jak jest zimno to mi się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 27.04.21, 23:16 Ja nie sprzątam, gdyż nie posiadam samochodu na wyłączność. Ustalone kiedyś zostało, że auto sprząta szofer. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 27.04.21, 23:21 qwirkle napisał(a): > Ja nie sprzątam, gdyż nie posiadam samochodu na wyłączność. > > Ustalone kiedyś zostało, że auto sprząta szofer. Fajnie jest mieć szofera i nawet jeśli czasem się prowadzi samemu limuzynę, to i tak szofer odpowiada za czystość. No ale nie każdego stać na szofera. Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 00:28 januszekxxl napisał: > qwirkle napisał(a): > > Ja nie sprzątam, gdyż nie posiadam samochodu na wyłączność. > > > > Ustalone kiedyś zostało, że auto sprząta szofer. > > Fajnie jest mieć szofera i nawet jeśli czasem się prowadzi samemu limuzynę, to > i tak szofer odpowiada za czystość. > No ale nie każdego stać na szofera. Oj, jak cię ubodło. Jak człowiek ma na bidet, to i na samochód z szoferem znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 00:34 qwirkle napisał(a): > Oj, jak cię ubodło. Jak człowiek ma na bidet, to i na samochód z szoferem znajd > zie No nie zawsze stać człowieka na wszystko. Albo bidet albo szofer. Albo rybki albo akwarium. A bogaczy kredytowych to nawet nie chce mi się pogrążać. Żal mi ich, bo i tak kiedyś zostaną bezdomnymi żebrakami. Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 00:39 Januszek, pogrążasz się, buedaczynko. Ci co nie mają bidetu, to patologia jest . Tak zostało ustalone na ematce i biada każdemu kto wątpi w siłę argumentów wonskich specjalistek Nawet nie próbuj, bo kosz Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 00:42 qwirkle napisał(a): > Nawet nie próbuj, bo kosz Czego mam nie próbować? Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 12:35 qwirkle napisał(a): > Domyśl się Już się domyśliłem Odpowiedz Link Zgłoś
mirkabella Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 00:03 Widać, że się nie znasz szofer jest od jeżdżenia, a sprząta samochód valet! Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 00:10 mirkabella napisała: szofer jest od jeżdżenia, a sprząta samochód valet! > A pikolak to jeszcze od czegoś innego a żigolak to już całkiem od czegoś innego jest Odpowiedz Link Zgłoś
mirkabella Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 00:19 Ależ jesteś zabawny. Ha. Ha. Ha. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 00:22 mirkabella napisała: > Ależ jesteś zabawny. > Ha. > Ha. > Ha. > A ty śmieszna HA!! Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 00:25 Widać, że się nie znasz wink szofer jest od jeżdżenia, a sprząta samochód valet! W rzeczy samej, dziękuję za korektę, Mirkabella b Odpowiedz Link Zgłoś
mirkabella Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 00:26 Żebyś wiedziała, co w ogłoszeniu napisać, jak będziesz szukała kogoś do sprzątania samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 00:29 Wykorzystam 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 27.04.21, 23:21 1. Mam jasne wnetrze, ale czarne wycieraczki i to one do tego mnie zmuszaja. Ide zamowic jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 27.04.21, 23:35 srubokretka napisał: > 1. Mam jasne wnetrze, ale czarne wycieraczki i to one do tego mnie zmuszaja. Id > e zamowic jasne. Nie ma jasnych wycieraczek samochodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
allijja Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 27.04.21, 23:58 dla niektórych SĄ, najwyraźniej. ps. może miała na myśli "dywaniki"? Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 01:03 Pewnie faktycznie miała na myśli dywaniki. Ale nawet jeśli miałaby na myśli wycieraczki, to czemu nie miałyby być jasne? Na przykład żółte albo niebieskie? (No OK, guma może i jest czarna. Ale wycieraczka to więcej niż sama guma.) Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 01:52 U nas wszyscy nazywaja je wycieraczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 00:09 Jako że prawie codziennie wożę psy do lasu, odkurzam i myję szyby od środka w miarę często. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 00:13 majenkir napisała: > Jako że prawie codziennie wożę psy do lasu, odkurzam i myję szyby od środka w m > iarę często. > W lesie prowadzisz psy na smyczy? Bo w lesie nie wolno puszczać psów bez smyczy. Wiesz o tym i łamiesz przepisy, czy nie wiesz o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
rexona_sport Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 08:12 Nie wiesz ze piesek to tez przyroda, w końcu zwierzątko, leśne zwierzątka się napewno cieszą jak przyjeżdzają goście. Albo co ja w ogóle gadam, przecież w tamtym lesie zapewne nie ma zwierzątek bo majenkir nie widziała żeby były, proste Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 14:23 Alez sa! wszystkie wyglądające dokładnie tak jak moje! Odpowiedz Link Zgłoś
onanieona Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 01:05 A koleżanka zamówiła sobie popielniczkę jako opcję, parę lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
onanieona Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 01:10 Ja kupiłam mały odkurzacz do gniazda zapalniczki, ale raz, że jest dość słaby, a 2- nie jestem pewna czy jest legalne włączanie silnika, takie lekkie, że niby nie chodzi, ale zasila- przed blokiem, rurą do okien, czy na pewno nie truje? Bo mam fioła gdy stoi auto z włączonym silnikiem, zwracam uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 07:11 Hybryda rozwiaze Twoj problem ze zwracaniem na siebie uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 12:18 onanieona napisał(a): > Ja kupiłam mały odkurzacz do gniazda zapalniczki, ale raz, że jest dość słaby, > a 2- nie jestem pewna czy jest legalne włączanie silnika, W obszarze zabudowanym silnik może pracować minutę. Ale po co włączać silnik? Taki odkurzacz nie rozładuje akumulatora samochodowego w ciągu kilku/nastu minut używania. Są też odkurzacze akumulatorowe. Też słabe ale wygodniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 04:08 Sprzątam, ale nie raz w tygodniu, bo nie ma takiej potrzeby. Jak jeżdżę sama, to mam co najwyżej kurz przed przednią szybą i jakiś piasek na dywanikach. Jak tylko wymienię się z mężem, to mam pełno papierków, opakowań po różnościach, kubków po kawie, puszek itp., więc muszę posprzątać. Dlatego nie lubię wymieniać się z nim na auta. Od czasu do czasu oddajemy oba samochody w profesjonalne ręce na porządne czyszczenie. Czyli w sumie mix wszystkich opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
bambzgrozja Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 05:56 sprzątam sama raz na rok Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 06:46 Wstyd się przyznać, ale nie dbam o samochód, bo to dla mnie syzyfowa praca, a w sumie to praktycznie nówka sztuka, od czasu do czasu oddaję do mycia takiego w środku i na zewnątrz, czasem podjeżdżam do myjni automatycznej, bo innych nie uznaję. Moja mama jest dla mnie niedościgłym wzorem, ma jasne wnętrze, jasne dywaniki, zawsze czyste (nie wiem jak to możliwe), zawsze czysty samochód chociaż nigdy nie przyłapałam jej na sprzątaniu czy wizycie w myjni, pewnie czasem to robi, ale chyba bardzo rzadko, bo każde sprzątanie lubi mi zrelacjonować w adnotacją jak to się zmęczyła Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 07:07 Ja nie bałaganię...🤪 A tak serio...cal y syf który jest w aucie generuje córka...więc jak już przegnie to dostaje prikaz posprzątać i albo robi to sama albo odstawia na myjnie...Ale przed odstawieniem i tak musi śmieci ogarnąć... No i nie raz na tydzień...bez przesady... Odpowiedz Link Zgłoś
rosie Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 07:09 Zawsze mam bałagan w samochodzie. Może dlatego, że wszyscy korzystają a sprzątam tylko ja 😩 Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 10:23 jeżdżę polnymi drogami, błocko jest takie, że 2 dni po myciu śladu nie ma, co zaś do wnętrza, to wożę dziecko na jakieś wyprawy, więc jest w samochodzie gruba warstwa błota, jakieś kije i drągi, kamienie, czasem nawet jakaś szczęka albo czacha. raz obok skrzyni biegów zaczęła kiełkować jakaś roślina. do myjni jeżdżę raz w miesiącu mniej więcej, i wtedy odkurzam też środek. dwa dni później wszystko wraca "do normy". Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 12:33 stephanie.plum napisała: czasem nawet jakaś szczęka albo > czacha. > Ludzka? Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 13:11 no jednak nie. ale faktycznie, kiedyś nad rzeką znaleźliśmy fragment bardzo starej, ludzkiej szczęki. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 10:26 3) Nie sprzątam samodzielnie. Robi to mój mąż, jak pkt 2) syf zaczyna być widoczny. Również nie ogarniam mechanikow i przeglądów, nie jeżdzę na myjnię, nie tankuję. Jak mąż na wyjeździe służbowym, to tylko wtedy tankuję, ale jeżdzę brudnym Pierwszy raz zatankowałam po około 8-10 latach posiadania prawa jazdy hłe hłe hłe Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 14:28 Lubię mieć czysto ale sprzątam sporadycznie np. w oczekiwaniu na moją kolej na myjni. Częściej w lecie jak jeżdżę na działkę do koleżanki. Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Sprzątanie samodzielne wnętrza samochodu 28.04.21, 14:33 Sprzątam sama, nie doprowadzam do mega syfu ale też nie odkurzam co tydzień. Średnio to nie wiem, może raz na 1-1.5 m-ca? Odpowiedz Link Zgłoś