Dodaj do ulubionych

Empik premium vs legimi

29.04.21, 22:53
To chyba za pięknie brzmi, by było prawdziwe.
Mam legimi pakiet z umową na rok.
Trafiłam przypadkiem na nową ofertę empik free. Z tego co mówiła mi sprzedawczyni z empiku, za 50 zeta rocznie mam 30 tys ebookow i 25 tyg audiobookow, plus podcasty. Prawda to to? Czy ten dostęp tak na cały rok?
Abonament roczny w legimi kończy mi się w sierpniu, czyli już za chwilę.
Podzielcie się opiniami czy macie i jeśli miałyście legimi to czy warto zmienić.
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • princy-mincy Re: Empik premium vs legimi 29.04.21, 22:54
      *empik premium, nie empik free.
    • 35wcieniu Re: Empik premium vs legimi 29.04.21, 22:58
      Mam Legimi, większość tego co mi potrzebne tam znajduje, tysiace tytułów w te czy wewte nie robia na mnie wrazenia- przecież i tak tyłu nie potrzebuje.
      Może po prostu sprawdź czy to czego ci zabrakło na Legimi jest na empiku.
      • princy-mincy Re: Empik premium vs legimi 30.04.21, 07:29
        Patrze na cenę. Empik premium to teraz 50 zł na tok. Legimi to 32 zł miesięcznie.
    • magia Re: Empik premium vs legimi 29.04.21, 22:59
      mam empik premium od prawie roku.
      W promocji zaplacilam za caly rok 40zl! Warto.
      Ja glownie slucham audiobooków, ale dla czytaczy to super oferta, bo jest ich duzo więcej niż audiobookow.
      Chyba nie ma na rynku nic w tej cenie.
      • magia Re: Empik premium vs legimi 29.04.21, 23:01
        Legimi nie mialam, nie mam porównania.
      • kira02 Re: Empik premium vs legimi 30.04.21, 13:06
        Magia, a jak z ofertą audiobooków? Bogata?
    • bluea.nne Re: Empik premium vs legimi 29.04.21, 23:07
      Mam empik, jestem bardzo zadowolona. Dużo czytam, więc się opłaca. Ale również są przeceny na książki w wersji papierowej. I to spore, co mnie cieszy , bo córki na razie czytają książki w takiej wersji. Oraz zwroty na konto za zakupy.
    • spirit_of_africa Re: Empik premium vs legimi 29.04.21, 23:08
      Nie wiem co to za oferta Empik free, ale mam Empik premium i owszem jest tam sporo audio i ebooków ale w większości to jakieś słabe reportaże, popłuczyny Greya czy durnoty o samorozwoju. Ilekroć widzialam coś ciekawego czy bestseller to okazywało się ze jest w abonamencie za 39,90/msc.
    • sumire Re: Empik premium vs legimi 29.04.21, 23:09
      Mam jedno i drugie,ale tylko do ebooków. Uzupełniają się, bo Empik miewa tytuły, których Legimi nie ma. Z drugiej strony Legimi jest bardziej user friendly...
    • pyza-wedrowniczka Re: Empik premium vs legimi 29.04.21, 23:19
      Empik ma dwa rodzaje kont - Empik Premium i Empik Go (chyba tak się nazywają dokładnie). Ten pierwszy kosztuje faktycznie ok. 50 zł/rocznie, ale jest tam tylko część ich bazy. Daje też zniżki podczas zakupów, darmową dostaę i inne benefity. Ten drugi kosztuje ok. 35 zł miesięcznie i wtedy masz dostęp do dużo większej liczby książek. Ja mam ten pierwszy, kupiłam w jakiejś promocji, korzystam okazjonalnie z audiobooków. Legimi ma zdecydowanie lepszą ofertę od tego Empiku za 50 zł/rok.
      • magia Re: Empik premium vs legimi 29.04.21, 23:30
        Pomieszałas smile
        Empik Go to nazwa aplikacji do czytania/sluchania, Empik Premium to abonament.
        Tak jak napisalam mam od prawie roku za 40zl.
        • mirkabella Re: Empik premium vs legimi 30.04.21, 17:24
          Nie, nie pomieszala smile to raczej sam Empik namieszał...
          Owszem, aplikacja nazywa się Empik go, ale możesz mieć abonament Empik Premium za 40 zł na rok (ja też taki mam) albo Empik premium za 39,99 na miesiąc.
          Wejdz sobie na swoje konto. Tam masz aktywny abonament Empik Premium i opcję "Potrzebujesz więcej? Skorzystaj z abonamentu Empik Go".
          • mirkabella Re: Empik premium vs legimi 01.05.21, 20:55
            Ja pomieszalam wyżej... 😂 W aplikacji Empik Go jest abonament Empik Premium albo Empik Go, no! wink
            • magia Re: Empik premium vs legimi 01.05.21, 22:04
              a to tego nie wiedzialam, ale to najlepiej kupić od razu empik go, skoro piszą ze jest 3x wiecej ksoazek etym abonamencie
              • mirkabella Re: Empik premium vs legimi 02.05.21, 00:20
                No lepiej, ale Empik Go kosztuje 40 za miesiąc, a Premium - 40 za rok...
                Nie wiem czy Go jest warte tej ceny.
                • magia Re: Empik premium vs legimi 02.05.21, 00:58
                  aaa, myslalam, ze empik go tez ma cene za rok smile
                • redwineiswhatilike Re: Empik premium vs legimi 02.05.21, 12:53
                  Moim zdaniem i tak legimi jest lepsze.
    • georgia.guidestones Re: Empik premium vs legimi 30.04.21, 16:42
      a propo legimi, czy trzeba wypowiedziec z 30 dniowym okresem wypowiedzenia, czy wystarczy się wypisac w ostatnim miesiacu? chce zmienic pakiet na nizszy, ale zostalo mi kilkanascie dni.
      • georgia.guidestones Re: Empik premium vs legimi 30.04.21, 16:46
        support od dluzszego czasu nie odpisywal,

dla potomnosci - przeklikalam sie sama, po prostu rezygnuję teraz na te 2 tyg przed. po wygasnieciu zamawiam nowy.
    • tri.lian Re: Empik premium vs legimi 30.04.21, 16:45
      A jak jest z dostępem do ebooków przez empik?
      Legimi mogę tylko przez stronę, bo z moim czytnikiem nie współpracuje, co dyskwalifikuje tę platformę.
      • mirkabella Re: Empik premium vs legimi 30.04.21, 17:25
        Tylko przez aplikację. Mam kindla, nie działa. Czytam na telefonie...
        • mari.sol Re: Empik premium vs legimi 01.05.21, 21:23
          Mam legimi, kindle i wszystko działa. Potrzebna jest tylko aplikacja na komputer i synchronizacja kindla po kablu.
          • mirkabella Re: Empik premium vs legimi 01.05.21, 21:39
            Ale ja mówię o Empiku...
            • mari.sol Re: Empik premium vs legimi 01.05.21, 21:56
              Oj, źle się podpięłam. Miało być do postu wyzej smile
          • tri.lian Re: Empik premium vs legimi 02.05.21, 13:26
            mari.sol napisał(a):

> Mam legimi, kindle i wszystko działa. Potrzebna jest tylko aplikacja na kompute
            > r i synchronizacja kindla po kablu.

Aplikacja legimi czy kindlowa?
            Ja nie mam kindla tylko nietypowy pocketbook, odpisali mi że nie supportują tego modelu i sobie mogę na telefonie czytać. Dla mnie bez sensu zupełnie i szukam czegoś co można używać na czytniku, bo taki jest jakby sens ebooków
            • redwineiswhatilike Re: Empik premium vs legimi 02.05.21, 15:48
              Na czytniku inkbook calypso można czytać bezpośrednio z empik go, z legimi i z Amazona. Minuta i książka jest dodana, bez żadnych kabli, bez laptopa.
              • tri.lian Re: Empik premium vs legimi 02.05.21, 16:15
                Nie szukam innego czytnika, tylko możliwości czytania na tym co mam (pocketbook 840). Generalnie używam do pdf, ale fajnie byłoby korzystać też z czegoś w rodzaju legimi, nawet niech będzie z kabelkiem
                • redwineiswhatilike Re: Empik premium vs legimi 02.05.21, 17:04
                  A ok, rozumiem. Pamiętam jak szukałam czytnika do legimi to polecano pocketbook albo inkbook bo jest na nich aplikacja legimi ale nie wiem czy każdy rodzaj pocketbook.
                  • tri.lian Re: Empik premium vs legimi 02.05.21, 19:22
                    No właśnie ten model jest na tyle rzadki i w dodatku stary, że nie opłaca im się go supportować
    • abecadlowa1 Re: Empik premium vs legimi 30.04.21, 17:29
      Oferty empik i legimi uzupełniają się. Najlepiej mieć obie, albo stosować płodozmian.
      • mika71 Re: Empik premium vs legimi 01.05.21, 21:43
        Moja półka na LEgimi to już 21 stron to co były było jakbym miała jeszcze empik smile

abecadlowa1 napisała:

> Oferty empik i legimi uzupełniają się. Najlepiej mieć obie, albo stosować płodo
        > zmian.
    • redwineiswhatilike Re: Empik premium vs legimi 01.05.21, 21:32
      Mam ten pakiet premium, nawet za 40 zł na cały rok. Jest ok ale szału nie ma. Słucham tam czegoś od czasu do czasu i za te pieniądze jest super. Legimi kosztuje 30 czy 40 zł miesięcznie ale tam jest ogromny wybór, jestem w stanie wybrać 10 książek czy 10 audiobooków naraz i wszystkie mnie interesują, w Empik Go 1 czy 2. Ale jest różnica w cenie.
      Ja mam legimi abonament biblioteczny za darmo, tylko ebooki. Jestem tym bardziej zadowolona. Jest mnóstwo nowości, które pobieram w sekundę na czytnik.
      • redwineiswhatilike Re: Empik premium vs legimi 01.05.21, 21:47
        Generalnie to jest tak. Jest sporo e-booków i audiobooków ale te najciekawsze są i tak w abonamencie za 30 albo 40 zł. Czyli masz abonament za 50 zł na rok i jeśli cię zainteresują jeszcze inne ebooki lub audiobooki to do tego możesz sobie dokupić abonament za 30 lub 40 zł. Inaczej oferta jest bez szału. To znaczy są podcasty i to sporo, są różne ebooki, nawet niemało, da się coś ciekawego znaleźć ale dopiero w abonamencie za 40 zł miesięcznie w tym Empiku (plus to 50 zł za rok) masz mniej więcej to wszystko co w legimi. Cena niska ale wybór nowości i ciekawych książek nie jest zbyt duży. Zresztą zależy co lubisz. Ja mam i jest ok ale raz na kilka miesięcy dokupuję na miesiąc dodatkowy abonament na audiobooki i słucham więcej.
    • melisananosferatu Re: Empik premium vs legimi 01.05.21, 21:47
      Mam spotify do podcastow, empik go, storytel i audible do ksiazek. Te najfajniejsze w empik go sa platne. Audible wymiata ale jest chyba najdrozsze.
    • princy-mincy Re: Empik premium vs legimi 02.05.21, 14:25
      Czyli trzeba porównać.
      Jak mi się skończy legimi, to wezmę na próbę ten pakiet premium na miesiąc. Wtedy będę wiedzieć.
      Dziękuję wszystkim

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka