Dodaj do ulubionych

Ładna pogoda

02.06.21, 10:32
27 stopni i słońce. Jakie są plusy takiej pogody? Czy czujecie przymus żeby ją wykorzystać - iść się opalać na przykład? Opalałam się wczoraj no ale ileż można? I po co?
Dlaczego ludzie wypatrują tej ładnej pogody jak kania dżdżu? Co takiego można wtedy robić czego nie można przy innej pogodzie?
Obserwuj wątek
    • mid.week Re: Ładna pogoda 02.06.21, 10:49
      Tak, mam kalendarz zajęć ułożony wg prognozy pogody. Słoneczne dni to przekleństwo, no nic sie nie da zrobic, trzeba leżeć plackiem i skwierczeć!
      • daniela34 Re: Ładna pogoda 02.06.21, 10:53
        Ja mam gorzej. Za mną chodzi policja pogodowa i stosując środki przymusu bezpośredniego wywozi mnie nad wodę w dni pogodne. To jest straszne. Taki przymus. I każe mi leżeć tym plackiem. I co ja mam zrobić? Gdzie się pożalę, ja nieszczęsna, mujeju, mujeju?
        • 21mada Re: Ładna pogoda 02.06.21, 10:56
          No nie wiesz że ematki w taki piękny dzień wywożą bombelki na łono natury, idą na ciekawą i rozwijającą wycieczkę krajoznawczą a potem piknik nad rzeką, jagielnik w koszyczku itp.
          Jak tego nie robisz, jesteś patologią i zmarnowałaś dzień pięknej pogody.
          • little_fish Re: Ładna pogoda 02.06.21, 10:58
            Mój bombelek akurat ma dziś wycieczkę na łono natury. Szkolną. I bardzo się cieszę, że ma ładną pogodę
          • daniela34 Re: Ładna pogoda 02.06.21, 11:02
            Nie wiem, nie mam bombelków, jak jest piękny dzień a mam wolne, to sama siebie wywożę na cały dzień na łono natury na piknik nad rzeką z domowymi smakołykami w koszyczku. Albo jadę zwiedzać arboretum, albo skansen, albo na pstrągi nad stawy, albo jeszcze gdziesik. Z wielką przyjemnością.
            • 21mada Re: Ładna pogoda 02.06.21, 11:11
              A no właśnie.
              • daniela34 Re: Ładna pogoda 02.06.21, 11:13
                A nie wiem, co właśnie. Niestety albo nie da się tego robić jak pogoda jest brzydka, albo jest to zdecydowanie mniej przyjemne. W związku z tym robi się to jak pogoda jest ładna. Ale można dorabiać oczywiście do tego teorie o przymusie i patologii.
                • 21mada Re: Ładna pogoda 02.06.21, 11:19
                  Czyli jest przymus ładnej pogody. Świetnie to zilustrowałaś.
                  Mimo to ja się nie wybieram na żadne łono bo mi się nie chce. Idę zaraz na cholerny leżak się opalać. Możecie mi obrobić tyłek że chodzę pół-naga.
                  • mashcaron Re: Ładna pogoda 02.06.21, 11:20
                    Zestarzejesz się na tym leżaku
                  • daniela34 Re: Ładna pogoda 02.06.21, 11:26
                    21mada napisała:

> Czyli jest przymus ładnej pogody. Świetnie to zilustrowałaś.

Jaki przymus mianowicie zilustrowałam? Jest ileś tam rzeczy które lubię robić, na przykład leżeć godzinami na ciepłej trawie, pod lipą. Niestety, jak jest brzydka pogoda jest to niewykonalne. Natomiast jak jest ładna to się da. Więc robię to jak jest ładna pogoda. Przymusem jest robienie rzeczy, które się lubi? Fascynująca teza.
                    • daniela34 Re: Ładna pogoda 02.06.21, 11:27
                      Aaa, jak ci się nie chce wybierać, to się oczywiście nie wybieraj, I na leżaku też nie leż jak nie lubisz. Należy robić to, co się lubi w wolne dni. Ja tak robię i każdemu polecam.
        • mid.week Re: Ładna pogoda 02.06.21, 15:28
          daniela34 napisała:

> Ja mam gorzej. Za mną chodzi policja pogodowa

Oni są gorsi od Skarbówki!!!
      • 21mada Re: Ładna pogoda 02.06.21, 10:53
        No właśnie ja i tak robię swoje dlatego dziwi mnie to wieczne oczekiwanie na słońce i upały i radość kiedy przyjdą i smutek kiedy jednak pada.
        • stephanie_harper2 Re: Ładna pogoda 02.06.21, 11:19
          I co leżysz na plaży jak leje i wionie zimnym wiatrem? Albo jak łazisz po górach a tam mżawka i skały śliske?
    • szmytka1 Re: Ładna pogoda 02.06.21, 10:53
      plusy, to będą pomidory rosły
    • little_fish Re: Ładna pogoda 02.06.21, 10:55
      Wszystko można robić przy każdej pogodzie, ale pewne rzeczy robi się przyjemniej, gdy jest ciepło i słonecznie. Spacer, prace w ogrodzie, książkę można poczytać na leżaku zamiast na kanapie pod kocem itp....
    • mashcaron Re: Ładna pogoda 02.06.21, 10:55
      Można wsadzić dziecko do basenu i mieć dwie godziny świętego spokoju.
      • 21mada Re: Ładna pogoda 02.06.21, 10:57
        Lepiej jednak rzucaj okiem.
        • mashcaron Re: Ładna pogoda 02.06.21, 11:00
          Rzucam, siedzę sobie obok z ematką, książką albo czymś a dzieciak się chlapie i nie zawraca głowy.
          Zupełnie inaczej, niż w dni deszczowe kiedy to marudzi i pooobaw się maaaamo. Także ten, doceniam ładną pogodę :p
          • januszekxxl Re: Ładna pogoda 02.06.21, 11:27
            mashcaron napisała:
            > Rzucam, siedzę sobie obok z ematką, książką albo czymś a dzieciak się chlapie i
            > nie zawraca głowy.
            > Zupełnie inaczej, niż w dni deszczowe kiedy to marudzi i pooobaw się maaaamo.

Jeśli lubi się chlapać, to na deszczu też może.
            • mashcaron Re: Ładna pogoda 02.06.21, 11:30
              Na deszczu też się chlapie, ale nigdy jej to nie zajmuje na tak długo jak basen.
      • 21mada Re: Ładna pogoda 02.06.21, 10:58
        No i oczywiście ze ematka w słoneczny dzień sączy drinka nad basenem w ogrodzie. Jeśli tego nie robisz - jesteś przegrywem.
        • mashcaron Re: Ładna pogoda 02.06.21, 11:03
          To, o czym piszę ja, to nie TAKI basen nad którym pije się drinka 😅
          • 21mada Re: Ładna pogoda 02.06.21, 11:12
            Nad każdym basenem da się pić drinka.
            • mashcaron Re: Ładna pogoda 02.06.21, 11:18
              No, pewnie się da, ale ja nie piję mając pod opieką dziecko, zwłaszcza dziecko w wodzie:p moje dziecko się chlapie w czymś takim, więc efekty wizualne też takie sobie 🤣🤣
        • memphis90 Re: Ładna pogoda 02.06.21, 15:43
          A co to jest taki basen? Najwyżej 10 tysi, wiec o czym my tu rozmawiamy? Mieszkanie na przedmieściach to jednak pewien standard.
          • mashcaron Re: Ładna pogoda 02.06.21, 15:45
            Nie mieszkam na przedmieściach, już samo to robi ze mnie przegrywa 🤣
    • stephanie_harper2 Re: Ładna pogoda 02.06.21, 11:14
      Wychodząc z domu nie musze targać swetra, bluzy czy czegoś tam co trzeba przy tzw polskim lecie 19 stopni, mogę pojechać nad nasze rodzime może i mieć fajne wakacje, mogę robić milion rzeczy, które sprawiają mi przyjemność. I dlatego wypatruje takiej pogody jak kania dżdżu. Nie czuje przymusu tylko się cieszę z tego. W tym roku niestety nie przyjdzie mi się cieszyć bo prognozy takie sobie.
    • swinka-morska Re: Ładna pogoda 02.06.21, 11:16
      21mada napisała:

> Dlaczego ludzie wypatrują tej ładnej pogody jak kania dżdżu? Co takiego można w
      > tedy robić czego nie można przy innej pogodzie?

Nie zastanawiam się za mocno co robią inni ludzie, ale Ty zawsze możesz sobie zrobić plan, że będziesz narzekać na dobrą pogodę. Kto Ci zabroni?
    • ritual2019 Re: Ładna pogoda 02.06.21, 11:18
      Jestesmy na wakacjach od soboty, za chwile idziemy na plaze, 1 minuta spaceru. Ale oprocz tego zwiedzamy. Jest super.
      • 21mada Re: Ładna pogoda 02.06.21, 11:19
        Glamping?
        • ritual2019 Re: Ładna pogoda 02.06.21, 11:27
          21mada napisała:

> Glamping?

Nie, mamy 3 bedroom caravan w osrodku wypoczynkowym. Full wypas bo jak to mowi moja corka mum has got her expectations 😃
      • 21mada Re: Ładna pogoda 02.06.21, 11:20
        Miłego wypoczynku! Pogoda się udała w tym roku na ferie, co? ☀️ Ale wczoraj był upał...
    • primula.alpicola Re: Ładna pogoda 02.06.21, 11:28
      Ja się po prostu lepiej czuję przy słonecznej pogodzie, niezależnie od tego co akurat robię. Dlatego wypatrujè.
    • chicarica Re: Ładna pogoda 02.06.21, 11:29
      Można prawie bezobciachowo nosić sukienki łyżwiarki.
    • beata985 Re: Ładna pogoda 02.06.21, 11:30
      Mam dzisiaj dzień wolny i jadę w góry...
    • trampki-w-kwiatki Re: Ładna pogoda 02.06.21, 11:41
      Nie wiem gdzie wy macie tę ładną pogodę. Człowiek wyjechał na tydzień wolnego w plener i kurtki nie sposób ściągnąć.
      • beata985 Re: Ładna pogoda 02.06.21, 12:17
        trampki-w-kwiatki napisała:

> Nie wiem gdzie wy macie tę ładną pogodę.
        Wisła
      • 21mada Re: Ładna pogoda 02.06.21, 13:18
        W Anglii. Wczoraj było 27 stopni.
      • beata985 Re: Ładna pogoda 02.06.21, 14:32
        Pozdrawiam
    • kurt.wallander Re: Ładna pogoda 02.06.21, 12:24
      łono natury mam pod nosem (śmiesznie to brzmi), ale oczywiście jesli akurat jestem na wyjeździe, to tez wolę miec ładną pogodę niż deszcz i zimno smile

Co można robić, gdy jest ładna pogoda, a nie bardzo, gdy brzydka? Np. leżeć w hamaku.

• marianna1960 Re: Ładna pogoda 02.06.21, 14:40
      To był żart, ładna pogoda gdy nie jest gorąco czyli powyżej 20 stopni
    • triismegistos Re: Ładna pogoda 02.06.21, 15:27
      Niech zgadnę, postanowiłeś pobić lubię kalinę?
    • leosia-wspaniala Re: Ładna pogoda 02.06.21, 15:39
      >Co takiego można wtedy robić czego nie można przy innej pogodzie?

Nic, absolutnie nic. Tak samo przyjemnie biegać, jeździć na rolkach, spacerować, na plaży tak samo fajnie się siedzi w słońcu jak i podczas ulewy, a chodzenie po górach jest tak samo miłe w cieple, jak i podczas śnieżycy. A pikniki to już w ogóle najlepsze są w grudniu, po 20 najlepiej. Ja osobiście lubię też siedzieć w restauracyjnych i kawiarnianych ogródkach przy +/- 8 stopniach.

>Dlaczego ludzie wypatrują tej ładnej pogody jak kania dżdżu?

Też nie rozumiem. Nie rozumiem też, dlaczego ludzka cywilizacja zaczęła się rozwijać w ciepełku, a nie na Syberii i dlaczego Alaska jest słabiej zaludniona niż Kalifornia.
      • milupaa Re: Ładna pogoda 02.06.21, 22:05
        😅
    • m_incubo Re: Ładna pogoda 02.06.21, 21:29
      Nie wiem, Adam, naprawdę nie wiem.
    • beata985 Re: Ładna pogoda 03.06.21, 14:13
      Dzisiaj też cudowna cisza i pogoda...zaszylam się na polanie i ładuje akumulatorki 😎👒👙🚴‍♀️

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka