steficzka 01.07.21, 07:24 Dziewczyny, powiedzcie co mogę zrobić o obecnej sytuacji. Chcę kupić mieszkanie, oczywiscie na kredyt, ale brakuje mi trochę do wkładu własnego. Czy są jakieś rozwiązania? Szybko zarobić? Tylko jak? Pożyczyć? Tylko skąd? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-ola Re: Wkład własny 01.07.21, 08:31 Od rodziny może pożycz? Ja tak zrobiłam. Potem przez ponad rok spłacałam i rodzinę, i kredyt, było ciężko, ale do wytrzymania. (Jakbyś miała możliwość szybko zarobić, to już byś chyba o tym wiedziała). Odpowiedz Link Zgłoś
niemaznaczenia Re: Wkład własny 01.07.21, 08:38 Rasowa ematka nie robi biznesów z rodziną, bo rodzina jest z defaultu wredna i trzeba minimalizować z nią kontakty Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Wkład własny 01.07.21, 08:45 Ja pożyczyłam od rodziny, a po otrzymaniu hipotecznego wzięłam konsumpcyjny i spłaciłam rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Wkład własny 01.07.21, 08:48 A z innych sposobów, z którymi się spotkałam: dogadanie się z obecnym pracodawcą (mała firma) i wyjazd na 3 miesiące na saksy. W czasie saksów trochę urlop wypoczynkowy, a trochę praca zdalna po robocie saksowej. Odpowiedz Link Zgłoś
netlii Re: Wkład własny 01.07.21, 08:51 Zależy jaka kwota, bo może praca dodatkowa na zleceniu przez miesiąc albo dwa rozwiąże problem. Opcjonalnie pożyczka od rodziny czy też prośba o darowiznę jeśli rodzice lepiej sytuowani i nie wtrącający się na zasadzie daliśmy to przynajmniej macie obowiązek nas wysłuchać w materii koloru ścian i płytek w wc. Odpowiedz Link Zgłoś