ewcik035 01.03.09, 07:00 Czy po 6 tyg brania zwiększonej dawki letroxu można zrobić już badania? czy będą wiarygodne? Troche dziwnie się czuje i nie wiem czy przeczekać i zrobić tak jak endo mi kazała? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hashi-tess Re: badania 01.03.09, 07:34 ewcik035 napisała: > Czy po 6 tyg brania zwiększonej dawki letroxu można zrobić już badania? czy będ > ą wiarygodne? tak, to odpowiedni termin. Odpowiedz Link
ewcik035 Re: badania 01.03.09, 07:41 a mam jeszcze jedno pytanie.....czy to normalne że słysze bicie swojego serca? to takie dziwne uczucie tak jak by mi przyspieszało Odpowiedz Link
hashi-tess Re: badania 01.03.09, 11:31 ja też to słyszę w niektórych okolicznościach. Magnez b. pomaga na to. Odpowiedz Link
ewcik035 Re: badania 01.03.09, 14:33 ja mam niskie ciśnienie a słyszałam że magnez je obniża więc czy nie zaszkodze sobie tym magnezem? dodam że te kołatania serca mam pare godz po zażyciu letroxu? Odpowiedz Link
rosteda Re: badania 01.03.09, 15:54 Ewcik035, Ty masz kolatania serca (mocne i szybkie bicie serca, puls ponad 90/min), czy tez masz tylko mocne bicie serca (tak ze je teraz slyszysz, ale puls jest w normie i cisnienie tez)? Bo kolatanie serca a mocne bicie serca to sa dwie rozne sprawy. Jak bylam w niedoczynnosci to puls mialam 50 a nawet nieraz 40/min i serca swojego prawie ze nie slyszalam. Czasami to nawet i puls byl bardzo slaby ze trudno bylo znalezc miejsce gdzie go zmierzyc. Ja teraz jestem w eutyreozie to wlasnie slysze bicie serca (serce bije glosniej) ale puls mam zawsze ponizej 80/min i to jest dobrze. Bo po wyrownaniu hormonow serca nasze pracuja normalnie i dlatego slyszymy jego bicie. W niedoczynnosci natomiast bicie serca bylo bardzo ciche do czego przyzwyczailismy sie i teraz te glosniejsze bicie serca jest dla nas nowoscia. Do tego trzeba sie przyzwyczaic. A magnezu na razie nie bierz jak nie masz pulsu powyzej 90/min bo on wlasnie nieznacznie ale tez obniza cisnienie. Rosteda Odpowiedz Link
mari-anne Re: badania 01.03.09, 17:01 Ja to chyba mutant jestem. W niedoczynności mam straszne kolatania serca, napady częstoskurczu. A jak mialam nadczynnosc to przewazalo cholernie MOCNE (malo mi nie wyskoczylo z klatki piersiowej, cholerny bol), ale zazwyczaj puls nie pedzil az tak jak w niedoczynnosci. Odpowiedz Link
ewcik035 Re: badania 01.03.09, 19:19 wczoraj miałam puls powyżej 80 a ciśnienie 113/72 ale przedwczoraj 102/64 i puls 91 i właśnie wtedy słysze swoje serce Odpowiedz Link