01.03.09, 07:00
Czy po 6 tyg brania zwiększonej dawki letroxu można zrobić już badania? czy będą wiarygodne? Troche dziwnie się czuje i nie wiem czy przeczekać i zrobić tak jak endo mi kazała?
Obserwuj wątek
    • hashi-tess Re: badania 01.03.09, 07:34
      ewcik035 napisała:

> Czy po 6 tyg brania zwiększonej dawki letroxu można zrobić już badania? czy będ
      > ą wiarygodne?

tak, to odpowiedni termin.
      • ewcik035 Re: badania 01.03.09, 07:41
        a mam jeszcze jedno pytanie.....czy to normalne że słysze bicie swojego serca?
        to takie dziwne uczucie tak jak by mi przyspieszało
        • hashi-tess Re: badania 01.03.09, 11:31
          ja też to słyszę w niektórych okolicznościach.
          Magnez b. pomaga na to.
          • ewcik035 Re: badania 01.03.09, 14:33
            ja mam niskie ciśnienie a słyszałam że magnez je obniża więc czy nie zaszkodze
            sobie tym magnezem? dodam że te kołatania serca mam pare godz po zażyciu letroxu?
            • rosteda Re: badania 01.03.09, 15:54
              Ewcik035,
              Ty masz kolatania serca (mocne i szybkie bicie serca, puls ponad 90/min), czy
              tez masz tylko mocne bicie serca (tak ze je teraz slyszysz, ale puls jest w
              normie i cisnienie tez)?
              Bo kolatanie serca a mocne bicie serca to sa dwie rozne sprawy.
              Jak bylam w niedoczynnosci to puls mialam 50 a nawet nieraz 40/min i serca
              swojego prawie ze nie slyszalam. Czasami to nawet i puls byl bardzo slaby ze
              trudno bylo znalezc miejsce gdzie go zmierzyc.
              Ja teraz jestem w eutyreozie to wlasnie slysze bicie serca (serce bije glosniej)
              ale puls mam zawsze ponizej 80/min i to jest dobrze.
              Bo po wyrownaniu hormonow serca nasze pracuja normalnie i dlatego slyszymy jego
              bicie. W niedoczynnosci natomiast bicie serca bylo bardzo ciche do czego
              przyzwyczailismy sie i teraz te glosniejsze bicie serca jest dla nas nowoscia.
              Do tego trzeba sie przyzwyczaic.
              A magnezu na razie nie bierz jak nie masz pulsu powyzej 90/min bo on wlasnie
              nieznacznie ale tez obniza cisnienie.
              Rosteda
              • mari-anne Re: badania 01.03.09, 17:01
                Ja to chyba mutant jestem. W niedoczynności mam straszne kolatania serca, napady częstoskurczu. A jak mialam nadczynnosc to przewazalo cholernie MOCNE (malo mi nie wyskoczylo z klatki piersiowej, cholerny bol), ale zazwyczaj puls nie pedzil az tak jak w niedoczynnosci.
              • ewcik035 Re: badania 01.03.09, 19:19
                wczoraj miałam puls powyżej 80 a ciśnienie 113/72 ale przedwczoraj 102/64 i puls
                91 i właśnie wtedy słysze swoje serce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka