solejrolia Re: Moje odkrycie roku 2021 23.07.21, 23:15 Fajne te klapki! A wygodne? Bo dla mnie to jest priorytet. ( nie snobuję się na brak logo/ brak napisów - klapki czy też bluzy, spodnie inne części garderoby, mają być wygodne, funkcjonalne, i mają mi się podobać, bo na przykład mają fajne kolory, czy inne coś, co przykuło moją uwagę, a czy napis jest, czy go nie ma, to bez znaczenia. ) 1. pianka do mycia twarzy, do tej pory zupełnie nie znałam tego typu kosmetyków. Mam teraz piankę z Bielendy, fajnie myje, dobrze się spłukuje, jest delikatna, i plus za ładny zapach. 2. Odkryłam dla siebie kolory pastelowe - np paznokcie nude, czy jakieś błękitne, miętowe. Albo bluza miętowa. Do tej pory NIGDY i NIC nie miałam w takich jasnych, delikatnych barwach. (ale nadal nie lubię jasnych różów, morelek, itd ...bleeee) 3. jedzeniowo- kalarepka (teraz mam fazę i przygotowuję ją na sposób koreański, z vloga Pierogi z kimchi) 4. sklep Dino. Mam pod nosem i okazuje się, że cenowo jest tak samo, albo i taniej niż w Biedronce. No i sentyment do Rydzyny , w której swego czasu bywałam często (w Dino są produkty z Rydzyny) Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Moje odkrycie roku 2021 23.07.21, 23:29 Kubeczek menstruacyjny, genialny wynalazek. Gdybym była celebrytką, chciałbym być twarzą kubeczków menstruacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
rinoa_woman Re: Moje odkrycie roku 2021 23.07.21, 23:41 Może to nie jest jakieś super odkrycie, ale ja się bardzo wzbraniałam przed kubeczkiem menstruacyjnym aż w końcu kupiłam i uważam, że to jak na razie najlepszy gadżet dla kobiet jakiego używałam. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Moje odkrycie roku 2021 24.07.21, 00:28 Ja to samo, chyba z dwa lata mi zajęło zanim kupiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Moje odkrycie roku 2021 24.07.21, 00:49 Przez te wszystkie wątki pingwinowe przeczytałam: "Może to nie jest jakieś super odkrycie, ale ja się bardzo wzbraniałam przed kubeczkiem masturbacyjnym aż w końcu kupiłam i uważam, że to jak na razie najlepszy gadżet dla kobiet jakiego używałam." Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Moje odkrycie roku 2021 24.07.21, 01:00 1. Poduszki z wypełnieniem z kapoku - kiedyś spałam na takiej w hotelu, ostatnio kupiłam do domu. Wyyebiscie sie na nich spi. 2. Koncentrat samoopalajacy Clarins - zamiast kupowac samoopalacz mozna po prostu wlac pare kropelek do balsamu do ciala albo kremu do twarzy. Dodatkowo: nie śmierdoli jak zwykły samoopalacz. 3. Serum usuwajace przebarwienia i rozswietlajace z NIOD - jest genialne. Zniknęły mi po nim ciemne plamy na skroniach i obok nosa, probowalam je przedtem usuwac kwasem mlekowym - zero efektu. 4. Szampon i odzywka Cantu do kręconych włosów, okazało się że mam lekkie loczki <3 Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Moje odkrycie roku 2021 24.07.21, 08:22 Kilka rzeczy, ale tak na szybko, jako że sobota, i moje tradycyjne zakupy na Kleparzu, zakochałam się w bistro Baqaro i przepysznych kanapkach tramezzino popijanych chłodnym winem, na zakończenie tych zakupow. Syna przy okazji spotykam i mamy miłą godzinkę spędzoną razem . Kanapki polecam, szczególnie te z pikantnym salami i marynowanym karczochem, są też pyszne, świeże ostrygi, włoskie piwo, jeśli ktoś lubi i dobra kawa podobno, nie wiem, bo kawy i piwa nie piję. Jest też miła atmosfera, krakowianki - polecam miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
treo.tralve Re: Moje odkrycie roku 2021 24.07.21, 10:09 Potwierdzam do zobaczenia tam Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Moje odkrycie roku 2021 24.07.21, 13:00 treo.tralve napisał(a): > Potwierdzam do zobaczenia tam Będę wypatrywac dziewczyny czytającej emame przy kolejnym śniadaniu . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Moje odkrycie roku 2021 24.07.21, 08:41 Dzięki za polecenie szamponu i odżywki, już zamówiłam,ciekawi mnie efekt🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Moje odkrycie roku 2021 24.07.21, 08:46 Zamówiłaś cantu? No to powodzenia- ma tyle samo fanek co zajadłych wrogów. Ja go nie znoszę, przeciąża i przetłuszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Moje odkrycie roku 2021 24.07.21, 10:11 A jeśli chodzi o moje odkrycia-to sodastream,urządzenie do gazowania wody ,od kiedy mam w ogóle już butelkowanej czy w syfonach nie kupuję, dwa dzbanki filtrujące i sodastream wystarczają w zupełności . Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Moje odkrycie roku 2021 24.07.21, 11:51 Hehe, a ile można oszczędzić na prosecco Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Moje odkrycie roku 2021 24.07.21, 18:14 Fragile co to za poduszka? Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Moje odkrycie roku 2021 24.07.21, 20:25 W Polsce takich nie ma, ale mozna kupić samo wypełnienie i wsadzić do zwykłej poduszki zamiast poliestru: gryczane.pl/blog/naturalny-kapok-wlokno-kapokowe-b4.html Naprawdę jest świetne - przestała mnie boleć szyja, głowa jest fajnie podtrzymana. Najfajniejsze jest to, że można ja formować, tu ugnieść, tam podnieść a jednoczesnie to jest takie hmm... dosyc szytwno-sprężyste. Trochę jak stare poduszki puchowe, tylko sztywniejsze. Do tej pory spalismy na zwyklych poduszkach z Ikei z poliestrem w srodku, wiec skok jakosciowy jest niesamowity ))) Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Moje odkrycie roku 2021 24.07.21, 20:36 Gryczane są niesamowite - odkryłam je w ośrodku buddyjskim (często łuską gryki wypełnia się poduszki do medytacji - można na nich siedzieć bez ruchu ile się chce) i od tej pory nie wyobrażam sobie spać na czymkolwiek innym, nawet na wakacje zabieram swoją poduszkę. Wypełnia połowę walizki i waży z 5 kilo, ale jest warta wysiłku. Niesamowicie wygodna i hypoalergiczna, nie czepiają sie tego grzyby ani żadne zarazki, w stu procentach eko. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Moje odkrycie roku 2021 24.07.21, 21:02 A myslalam o gryczanej, tylko jej nie mozna układać, bo sie przesypuje. Ale mam taka malusia do zaslaniania oczu i BOSKO pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Moje odkrycie roku 2021 25.07.21, 21:19 Właśnie, że można ją układać, dokładnie tak, jak się chce. Wystarczy nią ruszyć i uklepać w taki sposób, jaki ci pasuje - jest elastyczna i ergonomiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Moje odkrycie roku 2021 25.07.21, 08:22 Aż wrzuciłam w Google i poduszki z kapokiem można kupić w Polsce, niestety są dość drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Moje odkrycie roku 2021 24.07.21, 12:25 Torby skórzane Mandarina Duck - nowoczesne, proste, świetnej jakości. Dużo rozmiarów, dużo różnych kolorów. Pierwszą mam od roku i mimo niespecjalnej pielęgnacji nadal wygląda jak nowa. Trzy kosmetyki z sieciówki - znakomita relacja ceny do jakości: - henna w żelu Delii - trwała, szybko łapie, mało farbuje skórę. Nareszcie nie jestem zdana na widzimisię kosmetyczki. - maska peelingowa z witaminą C Oblepikha C-Berrica - efekt widoczny od razu - skóra jest szczęśliwa. Promienieje. - balsam z prebiotykami Bielenda Beauty Milky (ja używam kokosowego) - efekt porównywalny z kosmetykami za kilkakrotnie więcej. Jedyny minus to silny zapach wanilii - albo to ścierpisz, albo niestety nie. Książkowo: "Kobiety w Polsce, 1945–1989: Nowoczesność - równouprawnienie - komunizm" Znakomita rzecz napisana lekkim językiem. Mnóstwo wiedzy, szeroka perspektywa. Bardzo dobrze przez historię tłumaczy współczesność. Kulinarnie: Chleb zmieniający życie (z książki My New Roots Sarah Britton) - do tej pory byłam sceptyczna co do pieczenia chleba, a tu proszę - bez skuchy, pyszny i z samych ziaren. Sos morelowy z grilla - właśnie zrobiłam pierwszy raz i to jest odkrycie roku. Oczywiście, nie trzeba go robić na grillu. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Moje odkrycie roku 2021 24.07.21, 16:55 mozesz podrzucic przeps na chleb? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Moje odkrycie roku 2021 24.07.21, 21:17 Tu przepis oryginalny: www.mynewroots.org/site/2013/02/the-life-changing-loaf-of-bread/ Tu polskojęzyczne wersje (nie sprawdzałam, czy się różnią): www.domowe-wypieki.pl/przepisy/pieczywo/chleby/1157-chleb-zmieniajacy-zycie www.jadlonomia.com/przepisy/chleb-zmieniajacy-zycie/ Można zmieniać orzechy, można dodać oliwki, rodzynki, różne przyprawy i zioła. Jak trochę sczerstwieje pyszny jako grzanki. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Moje odkrycie roku 2021 24.07.21, 17:47 1. Materiały plastyczne Caran d'Ache - długo się broniłam, że to nie jest aż tak dobre, żeby mogło być aż tak drogie, ale się poddaję. Jednak warto. 2. Gra Merge Dragons - uroczo odmóżdża. 3. Youtuberki akwarelowe, najlepiej pamiętam Annę Bucciarelli, resztę musiałabym sprawdzić. 4. Quizlet - jak przy Caran d'Ache próbowałam być oryginalna i wynajdować niszowe zastępniki. Oficjalnie się poddaję i ich kocham. 5. Kursy na Domestice i Udemy. Odpowiedz Link Zgłoś
treo.tralve Re: Moje odkrycie roku 2021 24.07.21, 21:14 Jakie kursy na domestice polecasz? Koniecznue a to koniecznie sprobuj wordwalla Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Moje odkrycie roku 2021 26.07.21, 23:19 Laury McKendry "Illustrating Nature: a Creative Exploration". Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Moje odkrycie roku 2021 27.07.21, 01:36 >Marka brazylijska Sol de Janeiro. Cudne kosmetyki pachnące egzotyką - cudny balsam do ust, szeroki wygodny sztyft i naprawdę nawilża, wspaniały krem do ciała i idealna mgiełka na plażę. Kocham! Nie rozumiem tej milosci. W ogole. Kupilam jakis Bum krem z tej serii bo tak sie zachwycali w necie. Sklad masakra i do tego ciagnie tanim egzotycznym perfumem i to mocno podrażniająco az. Tak wiem ze to hit ale kurcze no...stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Moje odkrycie roku 2021 28.07.21, 19:31 Ja chwilowo mam jakieś otępienie poznawcze bo moim odkryciem jest tylko Agnes Obel. Normalnie kawał dobrej muzyki z tekstem włącznie. Ściągnęłam sobie chyba już ze 3 albumy😍 youtu.be/vjncyiuwwXQ Odpowiedz Link Zgłoś