bialeem Re: Lody 13.08.21, 20:27 Haageny z makadamią są jedynymi lodami smakującymi jak ręcznie robione na żółtkach przez moją babcię. Poza tym Grycany czekoladowe i część grycanowych sorbetów. Relatywnie niezłe są czekoladowe z zielonej budki. Odpowiedz Link Zgłoś
ren.s Re: Lody 13.08.21, 20:33 Willisch - sernik z pomarańczą i mango retro (tylko te smaki są dostępne w sklepie w moich okolicach). Ale ponoć wysyłają online (sic!). W domu robię z zamrożonych jeżyn i jogurtu greckiego w Thermomix, najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
ren.s Re: Lody 13.08.21, 20:38 Przejrzałam ich stronę z ofertą online, jezu, jakie smaki, ślinka cieknie: willisch.pl/lody-do-domu/zamow-online Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Lody 13.08.21, 20:56 o, dzieki za strone, bede miala inspiracje nowych smakow do domowych lodow Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Lody 14.08.21, 18:50 Polecam książkę The Perfect Scoop: www.amazon.com/Perfect-Scoop-Sorbets-Granitas-Accompaniments/dp/158008219X Robimy z niej regularnie lody i jak na razie wszystkie wychodzą świetnie. Używam maszyny do lodów (ale takiej która chłodzi i nie trzeba wstawiać pojemnika do zamrażarki). Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Lody 13.08.21, 21:57 Haagen Dazsy (truskawkowe najlepsze, składniki jak w domowych), porzeczkowe firmy Admat (w ogóle bardzo lubię lody tej firmy, do dostania w małych sklepach spożywczych) i czekoladowe Magnum. Domowe robię rzadko, zwłaszcza odkąd odkryliśmy HD. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Lody 13.08.21, 22:28 Willisch, tylko te. Hagen Daz się nie umywają. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Lody 13.08.21, 22:30 Martello tylko 500 ml, nie wszystkie, trzeba czytać skład. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Lody 14.08.21, 18:18 Hageen & Dazs. To w Ire. W Polsce, nie wiem bo od pandemii bywam rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Lody 14.08.21, 18:34 Ja nie jestem wybredna co do lodow, zjem prawie każde z tym, ze jedne smakują lepiej inne mniej. Wczoraj np movenpic karmelowe, ale nie pogardzę tez tymi z Lidla. Jedyne których nie tknę to z i peanut Butter np te, które uwielbia moja córka. shop.migros.ch/fr/supermarket/home(smt:product/6313143)?gclid=EAIaIQobChMIvaXZo_iw8gIVdBkGAB02-QpDEAQYAyABEgL1QPD_BwE&gclsrc=aw.ds Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Lody 14.08.21, 18:43 Grycan chałwowy, Jaś w ciastku korzennym(nie wiem czy jeszcze produkują),Haageny sól karmel Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lody 14.08.21, 18:59 edelstein napisała: > Grycan chałwowy, Jaś w ciastku korzennym(nie wiem czy jeszcze produkują),Haagen > y sól karmel > Uważam, że lody te są boskie. Słodkie do bólu, ale równocześnie obezwładniająco chałwowe. Tak, wolałabym więcej sezamowej goryczki, niższą tłustość, ale... to w końcu lody chałwowe. Obecnie nie lubię bardzo słodkich rzeczy, czyste lody (bez żadnych kawałków czegoś, sosu) są dla mnie za nudne, a za Grycanami nie przepadam, ale te lody nadal są jednymi z moich ulubionych.Teraz tylko te bo na diecie Proteinowe lody w proszku All Nutrition. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Lody 14.08.21, 21:54 (Najlepsze lody kulkowe są w Lukullusie na Powiślu w Wawie.) Najlepsze tegoroczne nowości z tzw lodów impulsowych - Wedel "Oh! Malina" - sorbet malinowy w gorzkiej czekoladzie. Wybitne, nieprzesłodzone, bardzo owocowe, z chrupiacą, grubą, pyszną polewą. Cały czas można kupić też "Oh! Mango" - sorbet bardzo ok, tylko polewa jest z białej czekolady, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś