Dodaj do ulubionych

Uciekające oko

29.08.21, 21:44
Nigdy nie było problemu z oczami, nigdy nie były potrzebne okulary, wzrok dobry, nie pogorszył się w ostatnim czasie. Od jakiegoś czasu jedno oko ucieka na bok, w kierunku skroni. Nie jest to permanentny zez, tylko czasami, po jakimś kątem patrzenia, widoczny dla obserwatora. Z moich obserwacji, dzieje się to, jak ta osoba jest przeziębiona (spuchnięta twarz, zapalenie zatok) lub jest zmęczona. Może to być jakiś większy problem?
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: Uciekające oko 29.08.21, 21:48
      Nie pytaj forum, niech idzie do specjalisty od zeza. Nie lekceważ, lepiej to sprawdzić. Wizyta u okulisty, a potem zlecone badania albo wizyty u wskazanych specjalistów.
    • mia_mia Re: Uciekające oko 29.08.21, 21:59
      Może, idź do lekarza, bo jak zaczniesz czytać to się możesz zdołować.
    • brak_pomyslu17 Re: Uciekające oko 29.08.21, 22:00
      Okulista na początek. Jak nic nie znajdzie to neurolog i rezonans.
      • lewkonia14 Re: Uciekające oko 29.08.21, 22:17
        okulista,rezonans ,neurochirurg.moze byc w skrajnej rzadko wystepującej sytuacji guz w oczodole.sory przerabiałam więc....
        • bene_gesserit Re: Uciekające oko 29.08.21, 22:27
          Spokojnie, bez straszenia.
          To jest po prostu coś, co trzeba sprawdzić, a nie pytać na forum. Może wychodzić po prostu zez ukryty i tyle. Po prostu sprawdzić i tyle.
    • faustine Re: Uciekające oko 29.08.21, 22:33
      A widzi podwójnie? Jeśli tak, do okulisty i neurologa.
      • shmu Re: Uciekające oko 29.08.21, 23:48
        Nie. W ogóle sobie nie zdaje z tego sprawy - nie widzi gorzej, ani inaczej. To jest ułamek sekundy, przy zmianie konta patrzenia, że oczy nie są położone równolegle. Ja to widzę, bo znam tę osobę dobrze i rzeczywiście występuje to w momentach braku snu czy zmęczenia.
        • mikams75 Re: Uciekające oko 29.08.21, 23:54
          oslabione miesnie wokol oczu, na to sa cwiczenia, ale lepiej zeby zbadal okulista/optometrysta i zalecil konkretne cwiczenia.
          • rosapulchra-0 Re: Uciekające oko 30.08.21, 00:02
            Uprzedziłaś mnie, to samo chciałam napisać.
    • ginger.ale Re: Uciekające oko 30.08.21, 00:09
      Na dwoje babka wróżyła, bez specjalisty się nie obejdzie. Oby ta osoba była skłonna do wizyty, bo nie ma na co czekać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka