krwawy.lolo 01.09.21, 20:59 Nasza? Mnie złoto kojarzy się dzisiaj z hinduskimi sklepami ociekającymi złotymi łańcuchami, tudzież innym złomem, mającym świadczyć o bogactwie i pozycji obwieszonego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: eMatka a złoto 01.09.21, 21:01 Nasza. Obrączkę po babci z białego i żółtego złota. A czasem coś innego ze złota, ale głównie jednak srebro. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: eMatka a złoto 01.09.21, 21:05 Tak, jak imię i nazwisko porządniej kobiety może się pojawić w gazecie jedynie w postaci nekrologu, tak złoto nasza owa w postaci zębów.. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: eMatka a złoto 02.09.21, 10:07 Ale z ciebie dziaders, nie spodziewałam się. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: eMatka a złoto 02.09.21, 10:11 A ja nie przypuszczałem, że wpisy kierowane akurat do Ciebie trzeba opatrywać emłotykonami. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: eMatka a złoto 02.09.21, 10:28 Są rzeczy, z których się nie żartuje. I ja do nich zaliczam wszystko, co dziadersi uważają za naturalny porządek świata. Odpowiedz Link Zgłoś
marusiatoja47 Re: eMatka a złoto 01.09.21, 21:03 Nie nasza. Nasza tylko srebro, łącznie z obrączką. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: eMatka a złoto 01.09.21, 21:13 Lubię białe złoto, lubię je połaczone z brylantami. Żółtego nie lubię, wydaje mi się trochę wulgarne. Aczkolwiek niektóre charmsy lepiej się komponuja z klasycznym żółtym złotem. Ale najbardziej kocham bursztyn połaczony ze srebrem. Zawsze zamawiam sobie bursztyn na prezenty i mam już cała kolekcję. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: eMatka a złoto 01.09.21, 21:14 O, też jestem fanką bursztynu w srebrze 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: eMatka a złoto 02.09.21, 14:47 Wulgarne może być wszystko. Mam obrączkę, która ma 0,8 mm, jest cienka jak drucik, ledwie widoczna na palcu. Wulgarna, bo złota? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: eMatka a złoto 01.09.21, 21:15 Często nasza latem, kiedy jest opalona. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: eMatka a złoto 01.09.21, 21:15 Nie naszam wogole nic. Kiedys w jakims kretynskim entuzjazmie zrobilam sobie kolczyk w pepku, po szesciu miesiacach wywalilam bo juz nie moglam na to patrzec (a na pepek nie patrzy sie zbyt czesto). Nie wyobrazam sobie nosic zadnej bizuterii, jakies zboczenie mam😛 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: eMatka a złoto 01.09.21, 21:26 Tak, jak ja. W wieku szczenięcym, po pijanemu, przekłułem sobie ucho sporą agrafką. Po wytrzeźwieniu wyciągłem. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: eMatka a złoto 01.09.21, 21:33 Mnie się zerwał kolczyk w pępku 😖 bliznę nam do dziś. Mam kolczyk w nosie, w uszach ( w jednym jeden, w drugim trzy), miałam w sutkach ale mi się znudziły :p Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: eMatka a złoto 01.09.21, 21:51 A ja jakis rok temu znowu wpadlam w kretynski entuzjazm i prawie sobie zrobilam taki potrojny w uchu, ale tym razem sie zastanowilam i nie poszlam😛 Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: eMatka a złoto 01.09.21, 21:51 Tez mam tak. Jako nastolatka zrobiłam dziury w uszach. W okolicy 20tki już mi zarosły. W sumie nie naszam żadnej biżuterii. Rozdaję, co mam. Nie wydałam jeszcze prezentów od męża. Ale to prawdziwe perły (Nie wiem, co mi się stało, że sobie zawinszowalam, chyba udar mialam) I kilka bransoletek (Nie wiem, co mi przyszło do głowy, zachorowałam na pandorę, ale też mi przeszlo). Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: eMatka a złoto 01.09.21, 21:57 Czy możesz mi rozdać perły?🙏 Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: eMatka a złoto 01.09.21, 22:14 Nieee, to prezenty od męża ... do trumny eeee urny założę. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: eMatka a złoto 01.09.21, 21:57 Tez miewam zachcianki, ale juz sie nauczylam olewac bo naprawde wiem, ze nie bede nosic. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: eMatka a złoto 01.09.21, 22:13 Ja po 30 latach związku tez to już ogarnęłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: eMatka a złoto 01.09.21, 21:17 Naszam białe, żółte mi nie pasuje do urody, robi ze mnie lambadziarę :p Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: eMatka a złoto 01.09.21, 21:26 Na co dzień noszę złoty pierścionek z rubinem - zaręczynowy. Od czasu do czasu zakładam złote łańcuszki z zawieszkami, kolczyki. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: eMatka a złoto 01.09.21, 21:55 Noszę oczywiście, zwłaszcza łańcuszki i bransoletki, bo mi bardzo pasuje kolorystycznie do typu urody a już latem to najbardziej. Nie musi być prawdziwe, może być sztuczne, mam nawet gruby złoty łańcuch, w którym wyglądam jak gangsta Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: eMatka a złoto 01.09.21, 22:02 Nasza. Obrączkę. Złota bransoletkę (jedyna biżuteria, które nigdy nie zdejmuje) - prezent na 40. od rodziny. Czasem pierścionek po babci, bardzo stary i bardzo cenny - to na specjalne okazje. Mam jeszcze złote kolczyki, lancuszek, zegarek, pierścionek zaręczynowy i pierścionek od mamy, ale tych rzeczy nie nosze wcale; leżą sobie schowane i czekaja, az córka dorośnie Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: eMatka a złoto 01.09.21, 22:06 Nie nasza. Co nie znaczy, że inwestycyjnie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: eMatka a złoto 01.09.21, 22:11 Noszę mało biżuterii, ale wolę złoto od srebra. Jakoś rozświetla mi facjatę. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: eMatka a złoto 01.09.21, 22:13 A, różowe złoto to moje ulubione. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: eMatka a złoto 01.09.21, 22:48 Nasza i bardzo lubi. Szczególnie kolczyki. Złoto złote w kolorze, nie szare czy różowe. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: eMatka a złoto 01.09.21, 23:54 noszę, złoto, bo srebro i nieszlachetne błyskotki mnie uczulają jakby nie mam wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
evolventa Re: eMatka a złoto 02.09.21, 06:41 Nasza. Lubi zwłaszcza kolczyki i łańcuszki z fajnymi zawieszkami. Szczególnie podoba jej się połączenie żółtego z białym złotem, ale jak się jeszcze do tego trafi różowe, to jest już super. Odpowiedz Link Zgłoś
paulownia88 Re: eMatka a złoto 02.09.21, 06:50 Nie znoszę biżuterii a już złota w szczególności. Nic nie noszę, chociaż mam sporo biżuterii odziedziczonej po babciach. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: eMatka a złoto 02.09.21, 07:14 Ze złota tylko obrączka. Wole srebro i w sumie noszę tylko kolczyki. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: eMatka a złoto 02.09.21, 07:35 Nie naszam. Jestem chyba za biedna i nie ciągnie mnie do kruszców i kamieni szlachetnych. Noszę jakąś lawę i koraliki z ceramiki. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: eMatka a złoto 02.09.21, 10:10 Biżuterii w ogóle nie nasza, ale pierścionek zaręczynowy (żółte złoto) i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: eMatka a złoto 02.09.21, 10:14 Nasza. W ilościach minimalnych i tylko piękne wyroby. Odpowiedz Link Zgłoś