Dodaj do ulubionych

Dojazdy do szkoły, czas

• paulownia88 Re: Dojazdy do szkoły, czas 02.09.21, 13:40
      Ja jeździłam z podwarszawskiego miasteczka do liceum na Powiślu, bywało, że z dojściem do szkoły (póltora kilometra przez ulicę i park) zajmowało mi to półtorej do dwóch godzin - jak pociąg miał opóźnienie albo się wlókł. Do tego trenowałam trzy razy w tygodniu plus w weekendy - zrezygnowałam dopiero w klasie maturalnej, bo już padałam na pysk. Liceum to był najgorszy okres w moim życiu.
    • czarna_kita Re: Dojazdy do szkoły, czas 02.09.21, 14:24
      15 minut na pociąg piechotą, 40 min pociągiem, przesiadka w tramwaj, 15 tramwajem i 10 piechotą do szkoły. W jedną stronę ponad 1.5 h jeśli wszystko przypasuje czasowo i nic się nie spóźni.
    • enigma81 Re: Dojazdy do szkoły, czas 02.09.21, 14:41
      Z domu do przystanku - 5 min, autobusem 15 min, na miejscu przystanek pod szkołą.
      Dojazd pksem ze wsi do miasta.
    • agiq Re: Dojazdy do szkoły, czas 02.09.21, 16:24
      Ja dojeżdżałam ok 20-25 minut z dojściem na przystanek pewnie koło 35-40. Lekcje miałam 3x w tygodniu na 7.10 A autobus miałam raz na godzinę więc i tak słabo.
      Młodym dojazd zajmuje 40 min z dojściem na przystanek i z przystanku do szkoly, lekcje zaczynają o przeróżnych godzinach najwcześniej 7.30 a najpóźniej 10.30. Wolę jak mają wcześniej bo jak później to beda wracać o 17.30. Dobrze że już tylko po jednej aktywności pozaszkolnej mają bo jednak doba z gumy nie jest.
    • lot_w_kosmos Re: Dojazdy do szkoły, czas 02.09.21, 16:57
      Oboje 15 minut pieszo, 5 minut samochodem.
    • ewcia.1980 Re: Dojazdy do szkoły, czas 02.09.21, 16:58
      Mieszkamy na wiosce graniczącej z niedużym miastem.
      Córka musi wyjść z domu o 7.10 aby zdążyć na lekcje na 8.00.
      Dla mnie nic szokującego bo tak samo wychodziłam z domu będąc w szkole średniej a mieszkałam w tym mieście.

Mój mąż do szkoły średniej musiałby dojeżdzać właśnie 1,5 h- dlatego mieszkał w internacie.
      Szwagierka miała do szkoły trochę bliżej i też mogła wybrać internat. Jednak nie chciała.
    • em_em71 Re: Dojazdy do szkoły, czas 02.09.21, 18:05
      Zależy czym jedzie i czy się przesiada, czy idzie z buta, średnio ok 0,5 godz. W półgodzinnym zasięgu były wszystkie dobre szkoły. LO jest niedaleko podstawowki, do ktorej chodzil, a nadal jeszcze chodzi młodszy, moja praca też w tym rejonie, wiec zdarza sie czasem, że podwożę synów, wyrabiamy się w 10-15 min.
    • zwyczajnamatka Re: Dojazdy do szkoły, czas 03.09.21, 06:37
      Do LO 20-25 minut autobusem. Przystanki ma pod samym blokiem i pod samą szkołą więc ok, no i bez przesiadek, więc powinniśmy się cieszyć. Niestety porównując do podstawówki, która miała 5 minut spacerkiem od domu, to ból jest i tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka