kkalipso 15.11.21, 15:53 Mogłybyście podać łatwy przepis na kruche ciasteczka. Mąż lubi sobie do popołudniowej kawy zjeść ze dwa/trzy, te sklepowe już nam się znudziły a ja nigdy nie robiłam. 🍪 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
januszekxxl Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 15:55 kkalipso napisała: Mąż lubi sobie do popołudniowej kawy zjeść ze dwa/trzy, te sklepowe już nam się znudziły a ja nigdy nie > robiłam. 🍪 > To niech sobie mąż zrobi te ciasteczka. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 15:58 Dzięki za radę ale nie skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 16:00 kkalipso napisała: > Dzięki za radę ale nie skorzystam. > A dlaczego, mąż niepełnosprawny? Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 16:02 W kuchni ja rządzę, zresztą lubię mu dogadzać na kolację zrobię ogórkową. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 16:05 kkalipso napisała: > W kuchni ja rządzę, zresztą lubię mu dogadzać na kolację zrobię ogórkową. > No ale nie umiesz rządzić i dogadzać mężowi, jeśli pytasz na forum o ciasteczka. Jesteś niedouczoną żoną w kwestii dogadzania mężowi, Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 15:57 Te na przykład polecam. Tylko wycinam foremką i przekładam kwaskowatym dżemem, bo tak wolę. www.mniammniam.com/ciasteczka-mocno-orzechowe-i-kruche-rozkosznie Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 15:58 I te thumb print cookies wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasteczka/migdalowe-ciasteczka-z-dzemem Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 16:00 Podoba mi się, na łatwy wygląda a tego mi trzeba. Nawet orzechy mam, super. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 16:02 Banalnie proste i naprawdę smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 16:03 Dzięki zaraz zabiorę się do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 17:39 alez prosze www.mojewypieki.com/przepis/kawowe-ksiezyce wykrawa sie najlepiej wiekszym kieliszkiem www.mojewypieki.com/przepis/ciastka-mocno-orzechowe wyjda z kazdych orzechow www.mojewypieki.com/przepis/kruche-ciastka-z-pistacjami te rowniez www.mojewypieki.com/przepis/kocie-jezyczki www.mojewypieki.com/przepis/ciasteczka-anyzowe www.mojewypieki.com/przepis/proste-ciastka-orzechowe prosciej sie nie da www.mojewypieki.com/przepis/herbatniki-petit-beurre stemple nie sa potrzebne www.mojewypieki.com/przepis/crunchy-peanut-butter-cookies-przepis-i www.mojewypieki.com/przepis/wloskie-ciasteczka-migdalowe www.mojewypieki.com/przepis/popekane-ciasteczka-czekoladowe hit na hity od lat, dobrze robi dodanie rumu a te wlasnie pieke www.mojewypieki.com/przepis/ciastka-czekoladowe-nadziewane-nutella zamiast nutelli orzechowy krem bez oleju palmowego Odpowiedz Link Zgłoś
1papryczka.chili Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 19:46 3 składniki: mąka, masło, cukier puder. Na 200 g masła dajesz 6 łyżek cukru i 2 szklanki mąki. Zagniatasz, lepisz małe kulki i rozgniatasz widelcem. Są absolutnie pyszne Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 19:55 Papryczka, twój przepis to czysta poezja, zobaczylam ten ślad widelca w kremowej maślanej grudce - aż mam ochotę spróbować, choć ja z tych niepiekących. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 21:33 to jest przepis bardzo stary, 100-200-300, cukier, masło, mąka, żeby sięnie bawić w szklanki i łyżki. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 20:32 www.mojewypieki.com/przepis/kardamonowe-ciasteczka-swiateczne Pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 20:33 Dziewczyny bardzo dziękuję za przepisy, na pewno powoli będę próbować bo okazało się że nie taki diabeł straszny jak go malują. Choć zwątpiłam w pewnym momencie jak ręka mnie bolała od tego ugniatania a ciasto wcale się nie kleiło Ale uparta byłam i w końcu miałam piękną kulkę... Wyszły tak, są przepyszne, kruche, mąż w siódmym niebie a dzieci miały okazję się pobawić, wiadomo w co .... Zaraza mecz a ja jeszcze w garach. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 20:51 bo ciasto (kruche rowniez) to sie robotem ugniata Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 21:09 a, to musisz to naprawic, jak sie zabierasz do domowych ciasteczek serio, MUM5 w calkiem rozsadnej cenie mozna kupic, akurat w sam raz na prezent pod choinke Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 21:17 Mnie się udaje bez robota i tak już kilkanaście lat (3/4 tej patery to kruche ciastka)😃 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 21:22 mozna, dlaczego nie mnie sie juz nie chce ugniatac, szkoda moich nadgarstkow Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 21:30 Daniela po tym golu te ciasteczka to miód na duszę⚽😒 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 21:44 Kkalipso- te pierwsze od lewej to sa te orzechowe, które Ci zalinkowałam tylko wycięte z dziurką w środku, przełożone konfiturą z żurawiny i udekorowane 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 21:36 Daniela, nie chcesz dziecka? Jestem bezproblemowa, sprzątam po sobie, mogę Ci kawę do łóżka podawać! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 21:42 Dorosłe chcę, a Ty jesteś dorosła. Biorę, zwlaszcza z tą kawą do łóżka. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 21:41 ale tak calkiem, calkiem nie masz robota/miksera itp, wszystko " tymi recami" ???? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 21:43 Mam mikser, ale to do biszkoptów, piany, kremów. Ciasta kruchego nie zarabiam tym, szkoda mi czasu i brudzenia jak rękami raz, dwa zagniotę. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 21:46 rozne sa zboczenie 🤣😎 tak jak lubie piec, tak nie lubie 'babrac sie' w kruchym ciescie 😋 Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 20:39 Spróbuj tych www.kwestiasmaku.com/przepis/ciasteczka-z-maslem-orzechowym-i-kawalkami-czekolady Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaabing Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 21:27 Te są pycha. Piekę co tydzień bo moja córka uwielbia, tylko robię dużo mniejsze, takie na 2 gryzy. Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 21:06 amerykaodkuchni.com/ciasteczka-z-orzeszkami-ziemnymi/ Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Kruche ciasteczka 15.11.21, 21:09 www.staregary.pl/2020/05/ciasteczka-listki.html?m=1 amerykaodkuchni.com/ciasteczka-smietnik-mikolaja/ brunetkawkuchni.wordpress.com/2014/05/20/najlepsze-ciasteczka-owsiane/ Odpowiedz Link Zgłoś