paola.brunetti 26.12.21, 11:48 Bombelek tuż przed świętami zdał egzamin na prawo jazdy. Ubezpieczenie auta będziemy odnawiać po nowym roku. Orientacyjnie, o ile może wzrosnąć stawka ubezpieczeniowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
extereso Re: Składka OC dla młodego kierowcy 26.12.21, 11:51 Nie wiem, ale zazdroszczę i gratuluję. Moje na razie pooblewaly, teraz za kilka dni nowe podejścia,a potem pewno następne 😭 Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Składka OC dla młodego kierowcy 26.12.21, 11:54 extereso napisała: Moje na razie pooblewaly, teraz za kilka > dni nowe podejścia,a potem pewno następne 😭 No cóż, genetyka. Odpowiedz Link Zgłoś
paola.brunetti Re: Składka OC dla młodego kierowcy 26.12.21, 11:57 Mój zdał za pierwszym razem i to była super niespodzianka na święta, zwłaszcza jak się weźmie pod uwagę koszt jazd doszkalających i opłaty za egzamin Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Składka OC dla młodego kierowcy 26.12.21, 12:52 Zależy od firmy, jak kupi auto na spółkę z rodzicem to kwoty nie są powalające. Szczerze mówią to nie wiem, bo mój to sam wszytko ogarnia, ja tylko w papierach figuruję. I pozwalam się wozić. Dopytałam, niecałe 800zł. Spora pojemność, nie pamiętam ile, ale chyba ponad 2 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Składka OC dla młodego kierowcy 26.12.21, 13:00 Ale autorce chyba nie chodzi o młodego współwłaściciela, tylko udostępnienie auta młodemu kierowcy i związaną z tym zmianę stawki ubezpieczenia Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Składka OC dla młodego kierowcy 26.12.21, 13:03 Jeśli tak to wystarczy sprawdzić na kalkulatorach bo różnice pomiędzy poszczególnymi towarzystwami są bardzo duże. Zwyżka składek przez młodego kierowcę (nawet korzystającego sporadycznie ) jest niestety odczuwalna. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Składka OC dla młodego kierowcy 26.12.21, 13:03 No ale to chyba na jedno wychodzi. Jak się zgłasza szczawia do ubezpieczenia t na pewno nie będzie więcej niż w przypadku współwlaściciela, Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Składka OC dla młodego kierowcy 26.12.21, 13:08 Nie na jedno wychodzi, bo ubezpieczenie zależy od wielu czynników. Kwota nic nie mówi. Więcej dałaby informacja, o ile procent wzrosła składka Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Składka OC dla młodego kierowcy 26.12.21, 12:59 Też mnie to czeka po nowym roku 😉 Młody co prawda dopiero w trakcie kursu, ale ubezpieczenie akurat się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Składka OC dla młodego kierowcy 26.12.21, 13:00 Ponad 10 lat temu byłam w podobnej sytuacji. Córka dostała samochód tyle że okazało się że ubezpieczenie OC to ponad 2000 zł. Za pojemność silnika 1,2 l. Współwłasność samochodu trochę obniża składkę ale nadal jest wysoka i tak do mnie więcej 25 roku życia. Są też duże różnice pomiędzy poszczególnymi towarzystwami. Wejdź na dowolną Porównywarka ofert to sobie wyliczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: Składka OC dla młodego kierowcy 26.12.21, 13:15 Aygo, za ubezpieczenie dla kierowcy do 26 rż plus 600 zł w stosunku do roku poprzedniego. Za to firma na W przegina i nie chce młodych kierowcow-babka w salonie o tym mowila i przeliczyła ubezpieczenie dla nowego samochódu męża - ... 18 200, gdybyśmy chcieli żeby mlody mógł nim bezstresowo jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: Składka OC dla młodego kierowcy 26.12.21, 13:16 przepio napisała: 18 200, gdybyś > my chcieli żeby mlody mógł nim bezstresowo jeździć. Normalnie AC i OC ok 3000 zl Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: Składka OC dla młodego kierowcy 26.12.21, 13:25 Ja zapłaciłam 100 zł więcej Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Składka OC dla młodego kierowcy 27.12.21, 11:09 ja też dopłaciłam stówkę, jak mi się przypomniało, ze młodziak może moim autem pomykać. nie jest współwłaścicielem auta, niby oc jest przypisane do auta nie do kierowcy, ale uznałam, że warto wspomnieć, że użytkownikiem będzie osoba poniżej 25 roku życia. i pyk, stówka (co uważam za niewygórowaną kwotę) - cena mojego ubezpieczenia oc oscyluje od dawna w okolicach 900 -1000 złotych rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Składka OC dla młodego kierowcy 27.12.21, 11:02 OC jest przypisane do samochodu, nie do kierowcy. Nie musisz go dopisywać. Chyba, że chodzi o AC. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Składka OC dla młodego kierowcy 27.12.21, 11:12 Chyba, że ma zniżkę wykluczającą użytkowanie auta przez kierowcę poniżej 21 czy 25 lat. Wtedy musi zgłosić i stawka wzrośnie. Odpowiedz Link Zgłoś