Dodaj do ulubionych

Modelka pogryzła psa

01.01.22, 22:19
kobieta.wp.pl/pies-odgryzl-jej-cala-gora-warge-uczy-sie-na-nowo-jak-pokochac-odbicie-w-lustrze-6720621942741856a www.fakt.pl/kobieta/plotki/aleksandra-prykowska-zostala-pogryziona-przez-psa/qh62tpx piszecie że dawni nie było tematu o psach...
Obserwuj wątek
    • woman_in_love Re: Modelka pogryzła psa 01.01.22, 22:30
      pewnie jakis pitbull
    • berdebul Re: Modelka pogryzła psa 01.01.22, 22:57
      Pani pie*rdoli o poczuciu winy u psa. Błagam.
      • default Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 18:42
        berdebul napisała:

> Pani pie*rdoli o poczuciu winy u psa. Błagam.

Poczucie winy to może za dużo powiedziane, ale psy mają świadomość, że coś zrobiły źle I gdy wyczuwają ze strony właściciela dezaprobatę, próbują "przepraszać". Mnie mój pies "przepraszał", gdy mnie niechcący ugryzł.
    • fitfood1664 Re: Modelka pogryzła psa 01.01.22, 23:15
      a datę tego njusa widziałeś? przecież to suchar!!!
      • taniarada Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 04:06
        Już dawno po bólu i operacjach plastycznych .
    • lauren6 Re: Modelka pogryzła psa 01.01.22, 23:56
      "Dwie wolontariuszki ze schroniska, po tym jak dowiedziały się od swoich koleżanek o moim wypadku, piszą na facebooku, że zawiodłam je i Logana. Zarzucają mi, że stosowałam przedwojenne metody dominacji, co jest nieprawdą. Piszą również, że za parę dni Logan będzie do adopcji – mówi nam zaniepokojona Prykowska.

– Obawiam się, że kolejnej osobie może stać się krzywda, dlatego, że Logan ugryzł w twarz kilkukrotnie nie tylko mnie i córkę mojej sąsiadki, ale także żonę poprzedniego właściciela, jeszcze zanim trafił do schroniska."

OJP jakim cudem to bydle nie zostało jeszcze uśpione?

A panie wolontariuszki powinny pójść siedzieć za wpychanie ludziom do domu chorego psychicznie psa.
      • taniarada Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 04:10
        Jesteś chora .Ona myślała że to jest maskotka do przytulania.Dokładnie była przygotowana do adopcji i znała całą historię .Dla mnie ta aktorka wyjątkowa kretynka .Do przytulania mogła sobie kupić misia pluszowego .Tu jest cały rzetelny artykuł . www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://plejada.pl/newsy/aleksandra-prykowska-pogryziona-przez-psa-schronisko-odpiera-jej-zarzuty/es4jsv4&ved=2ahUKEwikp_3_iZL1AhXgQ_EDHbx-C80QFnoECAUQAQ&usg=AOvVaw2y_6djW7e-HpCWx_cq_Dpa
        • koronka2012 Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 14:13
          To kretynki wolontariuszki powinny jej wypłacić sowite odszkodowanie. Ci ludzie są rąbnięci, przedkładają interes zwierząt na bezpieczeństwo ludzi wmawiając potencjalnym opiekunom że zwierzę szuka ciepła i czułości a pomijając zupełnie to że jest niebezpieczne.

Tak samo wyrolowały moją przyjaciółkę, zatajając historię psa i problemy jakie stwarza. Byle wypchnąć ze schroniska.
          • laluna82 Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 14:49
            Dlatego po modzie adopcji psów ze schronisk, teraz ludzie są ostrożniejsi. Nie dlatego , że kierują się wyglądem psa, tylko dlatego że schroniska i fundacje oszukują . Ukrywają bardzo duże wady psów a następnie dziwią się, że "słodki" Pimpek kolejny raz został zwrócony do schronu chlip chlip.
            • taniarada Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 15:01
              Nikt jej nic nie ukrywał .Mogła sobie kupić pluszaka do tulenia .
              • stara-a-naiwna Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 15:35
                też w całej sytuacji bardziej ufam wolontariuszkom niż pani z instagrama
                • geez_louise Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 18:10
                  Ale dlaczego im nie ufać? Przecież dokładnie opisują jak dały psa stanowiącego śmiertelne zagrożenie babie, która nawet one uważają za głupią i nieodpowiedzialną?
                  • koronka2012 Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 18:17
                    To po co dawały psa przypadkowej osobie? Schroniskowe nawiedzone idiotki wypychają zwierzęta ludziom bez doświadczenia i to takie, które powinny być humanitarnie uśpione? Zarówno ze względu na niebezpieczeństwo które stwarza jak i zaawansowaną chorobę ten pies nie nadaje się do adopcji

To ma świadczyć o ich zdrowym rozsądku i profesjonaliźmie?
                  • fitfood1664 Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 22:19
                    wszystkie postacie tej psiej farsy wykazały się głupotą i brakiem odpowiedzialności, modelka kóra poczuła "tajemną więź" do psa o którym wiedziała że jest bardzo trudny, wolontariuszki, które mimo iż wiedziały z kim mają do czynienia, z jednej strony agresywny pies, z drugiej strony odrealniona modelka, mimo wszystko wydały psa w jej ręce, jak napisałam, obie strony są współodpowiedzialne zaistniałej sytuacji
    • aamarzena Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 03:42
      To żeby nie było stronniczo warto zapoznać się z wersja schroniska www.google.com/amp/s/plejada.pl/newsy/aleksandra-prykowska-pogryziona-przez-psa-schronisko-odpiera-jej-zarzuty/es4jsv4.amp
      • taniarada Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 04:15
        No właśnie też wkleiłem .Wyjątkowo tępa dzida z zerowym podejściem do dużych zwierząt.Chciała zabłysnąć z adopcją psów ,ale się nie udało.I tak miała farta .Pewnie po pijaku się tuliła do zwierzęcia .
        • aamarzena Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 14:03
          No niestety, nie wszyscy powinni mieć psy, a tym bardziej brać psy po przejsciach. Pani intencje nie były jak widać czyste, chciala błysnąć, pies miał ładnie na fotkach wyglądać, a ona wylansować sie na kochająca zwierzęta zgodnie z aktualnymi trendami.
          • lauren6 Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 14:35
            Po twoich wpisach w tym wątku widać, że Ty nie powinnaś mieć jakichkolwiek zwierząt.
            • cruella_demon Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 14:54
              Wygląda na jedną z takich wolontariuszek co to w opisach zamiast napisać prawdę, że kundel agresywny pogryzł 2 poprzednich właścicieli, piszą że piesek żywiołowy, z dużym temperamentem, oddany 2 razy przez złych ludzi którzy nie potrafili się do pieska dostosować.
              A potem wciska takie mordercze bydlę kobiecinie, która nie ma pojęcia o psach.
              W życiu bym nie wzięła zwierzęcia ze schroniska, bo tam jest 99% takich zbuków.
              • geez_louise Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 15:02
                Na pewno. Pozostaje tylko trzymać kciuki, żeby pieseczek pół twarzy wygryzł jej w trakcie opiekowania się skrzywdzonym biedaczkiem, a nie dziecku jakiejś naiwniaczki, której bydlaka wciśnie.

Te wszystkie agresywne rasy i kundle po nich powinny być wygaszane.
                • taniarada Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 15:09
                  geez_louise Wiesz co, twoje pisanie żal tyłek ściska .Wpisz sobie to sygnaturki.Pozwalam ci .Za tamto powinnaś zapłacić cwaniaro.
              • aamarzena Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 15:06
                Tak tak jestem wolontariuszka i wciskam agresywne psy ludziom 🤣🤣🤣
                Aleś mnie ubawiła.
                A to, że nie chcesz psa że schroniska to plus dla ciebie. Bardziej cenie ludzi, którzy przyznają się, że nie znają się na coś niż takich, którzy robią coś dla lansu i lajkow w mediach społecznościowych, a potem z tego wychodzi nieszczęście.
          • asia_i_p Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 15:03
            To, że dziewczyna mogła robić błędy w postępowaniu z psem nie jest równoznaczne z tym, że jej intencje nie były czyste. Schronisko jej w końcu tego psa dało, chociaż nie zrobiła na nich dobrego wrażenia podczas kontaktów.
            • aamarzena Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 15:11
              No i to był błąd. Ale domyslam się, że niestety skakali pod sufit z radości, ze ktoś chce dużego psa, z trudna przyszłością i do tego wymagającego leczenia. Niestety. Taki pies miał zerowe szanse na adopcje. A tu znalazla się chętna. No i poszło.
              Co do pani, to jeśli odmawiała konsultacji z polecanym behawiorysta, wrucala masę zdjęć gdzie przytula się do psa, choć pies tego nie lubi i o tym wiedziała, to mam wrażenie, że nie do końca przemyślała swoją decyzję. Co najmniej.
              • asia_i_p Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 15:19
                Nie przeczę, że mogła zrobić błąd. Ale oni też kręcą - z jednej strony nie wysyłali wizyty poadopcyjnej, bo dostawali filmiki, wskazujące, że wszystko jest OK, z drugiej strony wytykają jej zdjęcia, gdzie go przytula, z tego samego okresu. Wydaje mi się, że odfajkowali sprawę, bo dziewczyna była skłonna pakować kasę w operacje psa, a teraz bronią się przed złym PR-em, przerzucając całą winę na nią. Sparafrazuję je - gdyby przyjęły swoją część winy, szanowałabym je.

Tak czy siak, do zakwestionowania są moim zdaniem umiejętności dziewczyny, a nie jej intencje, nie fair są zarzuty o robienie sobie PR czy o przedmiotowe traktowanie psa.
                • cruella_demon Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 19:54
                  Ale intencje tu mają w ogóle drugorzędne znaczenie, choć raczej były czyste skoro laska wpakowała w psa mnóstwo kasy.
                  Znaczenie ma to, że osobie kompletnie nieprzygotowanej wcisnęli z pełną świadomością psa mordercę.
                  I oni doskonale wiedzieli że ona zielona jak majowa trawa i że pies jest niebezpieczny.
                  Raczej intencje wolontariuszek nie były czyste, bo sikały po nogach że tak problemowego psa wypchnęły, zamiast zastanowić się czy kogoś nie zagryzie.
                  Laska mogła być głupia/niedoświadczona/nie znać się. Obowiązkiem schroniska i wolontariuszek było tak dobrać psa, żeby nie stanowił zagrożenia. Powinny się te głupie pindy cieszyć, że nie zagryzł jakiegos dziecka.
              • borsuczyca.klusek Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 23:53
                Skoro jak sama twierdzisz taki pies miał zerowe szanse na adopcję, to co Twoim zdaniem powinno się z nim zrobić?
      • geez_louise Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 13:16
        Tłumaczenie pań wolontariuszek super. Pies gryzł w twarz kobiety tylko czasem i tylko jak był wystraszony.

Ten pies powinien być uśpiony już dawno, tymczasem organizacja idiotek miesiące spędza, aby przekazać go innej idiotce. Pal licho, że ja pies pogryzł, wyraźnie sama chciała, ale córka sąsiadki???

Mam znajoma na fb, która wyjątkowo kocha te mordercze rasy i udostępnia posty o ratowaniu slodziaczkow wyglądających jak brytany szatana, bo tez pogryzły tylko raz i to wyraźnie sprowokowane przez za szybko ruszające się dziecko.
        • aamarzena Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 13:58
          O jakiej ty mordwrczejrasie mówisz? Przecież ten pies to zwyczajny duży kundel.
          Błąd schroniska polegal moim zdaniem na tym, że psa po przejsciach pozwolili zaadoptować idiotce bez doświadczenia. Ja się ma psa z trudnymi doświadczeniami to się go nie zostawia w ogrodzie z dziećmi sąsiadów. Inna kwestia czy on na prawde te sasiadeczke ugryźć, czy potrącił niechcacy w zabawie. Duże psy bywają nieuważne. Moja mi wybiła palec, spacerowemu znajomemu 20kg szczenie złamał palec, sytuacji kiedy bawiące się psy wpadły we mnie czy koleżankę na wspólnym spacerze nie zliczę. Zwykle to delikatne otarcie bokiem, ale czasem nie wymierzą.
          Ale to nie tylko domena psow. Ile było przypadków że jakiś dzieciak wlecial w innego w swietlicy, na boisku czy placu i skończyło się niefajjie? Dzieci tez usypiac bo Jas przywalił namolnemu Stasiowi łopatka?
          • cruella_demon Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 14:09
            Błąd schroniska polegał na tym, że nie uśpili agresywnego bydlaka, na dodatek ciężko chorego.
            Osoby które wydają takie psy do adopcji powinny ponosić odpowiedzialność karną jak bydlę kogoś pogryzie
            • aamarzena Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 14:19
              Każdy pies przyparty do muru może pogryźć. Nawet najłagodniejszy przytulak. A chory pies jest bardzo wrażliwy na dotyk.
              Wyobraź sobie, że jesteś po operacji a tu teściowa biegnie do ciebie, targa cie na spacer w deszczu, a potem np. na siłę układa ci włosy. No przecież z troski o ciebie, co nie? Ty się odsuwasz, proszisz żeby dala spokój, ale ona nie ustępuje i wola na pomoc twojego męża. Nie masz drogi ucieczki, wszystko cie boli, a ta wymachuje szczotka i walkami. Co robisz?
              • lauren6 Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 14:33
                Co ty wymyślasz. Ten pies nie był przyparty do muru tylko atakował bez ostrzeżenia w trakcie zwykłych sytuacji domowych. Takie chore psychicznie psy się usypianie zanim kogoś zabiją.
              • cruella_demon Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 14:40
                No i jakbyś tą teściową pobiła, to byś poszła normalnie siedzieć, żaden sąd by się z twoim brakiem nastroju nie cackał.
                Już pomijając że to kiepskie porównywać myślącego człowieka, do głupiego zwierzęcia.
                Tym bardziej zwierzę agresywne powinno się od razu usypiać, a nie czekać aż zagryzie jakieś dziecko bo za głośno machało rączkami.
                • taniarada Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 15:05
                  cruella_demon napisała:

> No i jakbyś tą teściową pobiła, to byś poszła normalnie siedzieć, żaden sąd by
                  > się z twoim brakiem nastroju nie cackał.
                  > Już pomijając że to kiepskie porównywać myślącego człowieka, do głupiego zwierz
                  > ęcia.
                  > Tym bardziej zwierzę agresywne powinno się od razu usypiać, a nie czekać aż zag
                  > ryzie jakieś dziecko bo za głośno machało rączkami.
                  >
                  Twoje podejście do ludzi i zwierząt wykluczają cię do pisania na forach .Zacznij się leczyć ,idź na terapię .Twoje wpisy urągają człowieczeństwu .Ktoś cię skrzywdził w dzieciństwie.
        • taniarada Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 14:07
          Szkoda że czasami ludzi nie usypiają za pisanie głupot na necie.A przydało by się .
        • borsuczyca.klusek Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 14:08
          Ciekawi mnie czy schronisko pchnęło tego psa dalej.
      • koronka2012 Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 14:14
        Niezależnie od tego co wydaje się schronisku takie psy powinny być usypiane.
        • aamarzena Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 14:20
          Takie czyli jakie?
          • borsuczyca.klusek Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 14:30
            Z opisu samych wolontariuszek wynika, że ten konkretny pies to była bomba z opóźnionym zapłonem.
            Osaczać nie można, schylać się nie można, przytulać nie można, tłumów nie można, na podwórko wypuścić nie można, alkoholu nie można i tak dalej.
            Same też przyznały, że wydały psa z przeszłością osobie bez doświadczenia. W domyśle innych chętnych było brak.
          • taniarada Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 14:30
            Takie jak koronka 😊
            • cruella_demon Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 14:42
              Kosz koniobijco.
              • taniarada Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 14:52
                Opłyń ode mnie trollu .Wygaszam cię .Spadaj .
          • cruella_demon Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 14:42
            Takie które przejawiają agresję do ludzi albo innych zwierząt. Zwierzę które już kogoś ugryzło powinno być usypiane bezwzględnie, nawet jeżeli przed tym i po tym to łagodny baranek.
            • aamarzena Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 14:58
              Jk twój bombelek przywali innemu bombelkowi łopatka to też powinno się go uspic?
              • cruella_demon Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 19:57
                Jesteś debilką, czy tylko się zgrywasz?
                Porównujesz walnięcie łopatką do próby zagryzienia przez agresywne zwierzę?

Balon ci odleciał
                • aamarzena Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 20:09
                  Ciągle więcej ludzi jest zabijanych lub okaleczanych z rąk innych ludzi, a nie psow.
                  Taka agresywna mamcia jak ty raczej nie wychowa pacyfisty. Mam nadzieję nie spotkać cie ie ani twojej progenitury na swojej drodze. Psow się nie boję. Bez odbioru
                  • hanusinamama Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 22:24
                    Jesteś nie mniej agresywna niż cruella...
              • 7katipo Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 21:59
                Pogrzało Cię?
                Boję się ludzi, którzy psy do ludzi - dzieci - przyrównują, próbują wyciągać wnioski i wywodzić analogię.
                Takie osoby nader często miewają istotne deficyty w relacjach międzyludzkich.
              • borsuczyca.klusek Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 23:50
                aamarzena napisała:

> Jk twój bombelek przywali innemu bombelkowi łopatka to też powinno się go uspic
                > ?

Aż ciężko skomentować takie porównanie.

Dzieci są częścią społeczeństwa, wychowujemy je najlepiej jak umiemy, że stały się dobrymi i odpowiedzialnymi dorosłymi.
                Trzymanie psów z wyjątkiem psów pracujących jak bardzo zwierzolubni byśmy nie byli, jest tylko zachcianką. Zachcianką, która nie powinna być dla innych ani uciążliwa, ani tym bardziej niebezpieczna.
                Niezrównoważony, agresywny pies jest niebezpieczny nie tylko dla mnie lub bardziej świadomego właściciela, ale też dla osób postronnych jak sąsiedzi i ich dzieci.
        • taniarada Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 14:56
          koronka2012 napisała:

> Niezależnie od tego co wydaje się schronisku takie psy powinny być usypiane.
          Niezależnie od ciebie ty też powinnaś być podana eutanazji.Ty nawet nie wiesz o czym bredzisz .
        • palacinka2020 Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 18:05
          Zgadzam się, ale tu na forum jest dużo więcej serduszek pikających do agresywnych psów niż do ludzi.

Sama mam zwierzęta w domu, ale zdaje sobie sprawę, ze zwierzę to nie człowiek. Usypianie zwierzat to nie to samo co wykonywanie kary śmierci na ludziach. Psy nie myślą i nie czują jak ludzie.
      • veryvery Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 23:55
        Żałosne te baby ze schroniska I ich tłumaczenia. Nie ma znaczenia jaka była kobieta, która adoptowała psa. Wolontariuszki wiedziały że nie ma ona doświadczenia z tego typu psami, miały one wątpliwości a mimo to wydały jej Logana bo aktorka tak rzewnie zapewniała że to miłość od pierwszego wejrzenia. Dla mnie wina wolontariuszek bo zezwoliły na adopcję dużego psa z problemami behawioralnymi osobie, ktora nie miała pojęcia jak się nim zająć. Bo jakieś tam pogadanki I książka to są żarty. Jeśli pies trudny I da się go okiełznąć to powinien być adoptowany przez osobę odpowiedzialną I mającą prawdziwe, spore doświadczenie w postępowaniu z takimi psami
        • veryvery Re: Modelka pogryzła psa 03.01.22, 00:03
          Aj, to modelka a nie aktorka
          • borsuczyca.klusek Re: Modelka pogryzła psa 03.01.22, 00:06
            Modelka jest w pierwszym linku. Tanebo zapodał dwie różne sprawy o wspólnym mianowniku.
    • laluna82 Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 14:27
      Wolontariuszki się tylko ośmieszają tymi tłumaczeniami . Tak agresywny pies, niezależnie od przyczyny, powinien być uśpiony. Serio przeznaczają go do dalszej adopcji?
      On jest słodki, tylko nie wolno go przytulać, zrzucać przy nim czosnku, nie wykonywać zwykłych czynności pielęgnacyjnych itd. itp. Debilizm.
      Takie zachowanie schroniska jest nieodpowiedzialne i powinno być karalne.
      • taniarada Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 14:50
        Jeszcze raz napisze .Taki duży pies z przeszłością wymaga specjalnego traktowanią .Miałem kiedyś dużego psa i to też po kimś i bał bym się go całować .Nie wszystkie psy lubią kąpiele ,drugie facet jej mówił ,że wcześniej pogryzł. Nie wiem co chciała z tym psem osiągnąć .Możemy tu dyskutować ,ale nic się nie zmieni .I jej bólu też.
        • anastazja_1982 Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 18:13
          Pies, który choć raz pogryzł, powinien zostać uśpiony.
        • fitfood1664 Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 23:30
          całowanie psów to wyjątkowo poroniony pomysł
    • majenkir Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 15:04
      Też jestem zdania, że agresywne psy w schroniskach powinny być humanitarnie usypiane. Bezdomnych psów jest nadmiar, a taka historia robi im wszystkim bardzo zły pr. Przez tego jedego być może dziesiatki innych właśnie straciły szansę na dom 😔
      • default Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 19:06
        Zgadzam się. Psów jest za dużo i te nierokujace udanej adopcji powinny być usypiane. Lepsze to niż całe życie w schronisku czy kolejne nieudane adopcje i huśtawka emocjonalna.
        Sama miałam do czynienia z taką sytuacją - pies wrócił z adopcji, spotkaliśmy się z nim w schronisku na zapoznawczym spacerze. Mały piesek, ale ząbki miał....mimo że absolutnie nie chciałam na siłę szukać z nim kontaktu, to i tak mnie udziabał, w sytuacji wydawało się neutralnej - on stał na ziemi, ja siedziałam na ławce, opuściłam rękę w dół (nie wyciągając do niego) i coś tam zagadałam. Chapnął za palec, dość dotkliwie.
        Psa nie adoptowalismy, obawiałam się nie tylko o nas, ale i o resztę naszych psów.
      • cruella_demon Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 20:04
        Oczywiście.
        Mam dwa psy z hodowli. Mam dokładnie takie psy jakie chciałam. Spokojne, zrównoważone, przyjazne i łagodne.
        Wzięłabym psa ze schroniska, bo mi tych psów szkoda, ale nie zaryzykuję że mi dzieci zagryzie.
        Niestety w schroniskach kłamią. Dają psy stare jako młode, agresywne jako spokojne. Koleżanka wzięła niby sterylizowaną sukę, u weta okazało się ze ta jest w ciąży! Druga ma suczkę tak lękliwą, że nie da się z tym psem funkcjonować.
        Podziękuję.
        Wspieram nasze miejskie schronisko, bo tych zwierząt mi żal. Daję im karmę, koce, zbieram po znajomych fanty, ale psa bym stamtąd nigdy w życiu nie wzięła.
        • default Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 20:16
          Ja wzięłam szczeniaka, 5 miesięcy. Taki dzieciak jeszcze jest do naprawy, mimo schroniskowych przeżyć. Dorosłe psy, które dużo czasu spędziły w schronisku - to jednak duże ryzyko. Mogą się okazać łagodne i kochane, ale nawet wtedy miewają przeróżne dziwactwa nieraz trudne do opanowania. A agresja to w ogóle osobna sprawa.
          • default Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 20:50
            Moja Irenka schroniskowa.
            • cruella_demon Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 20:53
              Aaa Irenka.
              Ale z tego co pamiętam też odpały miała. Głodzona była? Dobrze pamiętam?
              • default Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 21:42
                Tak, do mnie trafiła jako szkielecik sad Długo trwało zanim uregulowało się jej trawienie. Dostawała enzymy trawienne w kapsułkach, bo z wygłodzenia organizm nie przyjmował (biegunki, wymioty). Po ok. 2 m-cach się unormowało. Ale pazerna na jedzenie jest do tej pory.
    • sueellen Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 21:23
      W UK pies od razu poszedłby do uśpienie. Nie byłoby mowy o ponownym oddaniu go do adopcji.
      • fitfood1664 Re: Modelka pogryzła psa 02.01.22, 23:28
        u nas chyba nawet nie eliminują systematycznie psów które wysłały kogoś do szpitala z ciężkimi ranami i ryzykiem zgonu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka