mashcaron 02.01.22, 11:47 Magdaleno, żebyś się nie martwiła Robię sobie przerwę od ematki na jakiś czas. Od jutra będę mieć dużo roboty, planowanie remontu, przeprowadzka i wszystkie związane z tym upierdliwości. Wrócę za kilka miesięcy 😘 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliszka25 Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 11:54 Życzę powodzenia z przeprowadzką i trzymam kciuki, żeby była szybka i łatwa ✊🏻✊🏻. Niech wam się dobrze mieszka w nowym miejscu! Pamiętam twoje wątki o poszukiwaniu domu. Super, że wam się udało! Trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 11:54 Jakoś nie wierze, ze czasami nie zajrzysz, chociażby po to, zeby wrzucic zdjęcie NASZEGO forumowego psa 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 12:05 Nie, ematka jest niestety jak nałóg. Jak zajrzę raz, to potem drugi i trzeci a czas leci :p Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 12:22 To może ematka pojedzie do ciebie i raz-dwa przeprowadzi? 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 12:23 Jak jeszcze zrobi remont i po nim posprząta, to zapraszam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 11:55 Maszkaronie Kochany, będziemy tęsknić, ale trzymamy kciuki za remont i przeprowadzkę. Niech CI się dobrze remontuje i przeprowadza i mieszka w nowym miejscu. I daj znać, jak już będziesz miała chwilę oddechu. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 11:58 No nie no ! To nie bedziemy na bieżąco ? 😘( powodzenia !!!) Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 12:01 Szybkiej i bezkolizyjnej przeprowadzki i temontu zatem! Czekam na królisie w nowym domu 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 12:04 Trzymam kciuki i życzę udanej przeprowadzki i bezstresowego remontu. I będę czekać na wątek ze zdjęciami mniej płaskiego terenu 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 12:05 To do magdaleny tylko a my nie wazne? No to wymiencie sie emailami Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 12:06 A Ty byś się martwiła moim zniknięciem?;p Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 16:51 Martwic az nie, ale kto by pisal cos kontrowersyjnego....wiec raczej odczulabym to Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 19:52 Ja nie piszę raczej nic kontrowersyjnego, jestem nudna jak flaki :p Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 12:05 Mozesz isc ale pies ma zostac. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 12:07 princesswhitewolf napisała: > Mozesz isc ale pies ma zostac. 😂 Do zobaczenia maszkaronie! Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 12:11 Udanego odwyku ! Wróć mocniejsza, z dłuższymi włosami i nowymi opowieściami Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 12:24 Przytul królisie i czekamy na wielki powrót! Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 12:28 A skąd będziesz wiedziała jak żyć? Co zrobisz jak będziesz miała dylemat z takim bidetem np? Gdzie umyjesz szczotkę klozetowa? Ja bym nie ryzykowała. Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 12:29 P.S. mnie też się udało ale przeprowadzka dopiero... W październiku! Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 17:10 Gratulacje! U mnie na razie 6 miesięcy opóźnienia w oddaniu domu wiec mam nadzieje że do wakacji się ogarną i uda się przeprowadzić latem. Maszkaron, chętnie poczytam doświadczenia z holenderskiego remontu i przeprowadzki 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 12:30 Zadałam sobie te wszystkie pytania przed podjęciem tej trudnej decyzji i zdecydowałam, że już czas spróbować żyć na własną rękę 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 16:19 Doświadczenie i wątki an ematce uczą, że ZAWSZE może zdarzyć się coś, czego nie przewidziałaś. Nie blokuj adresu, bo jak będziesz miała problem, to EMATKA ci pomoże zawsze i szybko Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 19:41 Nic nie będę blokować, nie usuwam konta, wrócę za jakiś czas jak gdyby nigdy nic :p Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 12:32 Życzę, żeby remont był szybki i bezproblemowy. Wracaj szybko Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 14:28 Chrzanisz .Wieczorem możesz coś napisać .Bez przesady. Choćby jak idzie remont. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 16:22 Liczę na to, że nie wytrwasz w noworocznym postanowieniu.😘 Odpowiedz Link Zgłoś
z.szarych.stron Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 17:00 Forum pochłania mnóstwo czasu i ... nagle okazuje się, że jest niezbędne do życia A to nie jest zbyt dobre Ja chyba też spróbuję chociaż do 1 lutego wytrwać bez czytania forum. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 19:34 Łapcie jeszcze pożegnalnego psa Ps. Jak mi się nie chce wracać do pracy 😩 Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Żegnam się 😂 03.01.22, 10:32 Jakie ma wąsy w kropelkach słodziak jeden. Wracaj do nas szybko maszkaron i powodzenia we wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 19:41 dobra, chyba się jeszcze nie wyspałam. Przeczytałam planowanie MORDU. Skąd mi remont zamienił się na mord - to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 19:42 Kto wie, czy nie przewidujesz przyszłości 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 19:59 No remont i przeprowadzka to może popchnąć do mordu Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 20:20 Znam to. Od przeprowadzki do mordu jest bardzo niedaleko Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 19:52 Oj Ziuta, potrzebuję się skupić przez chwilę po prostu :p Za 2 tygodnie przyjeżdża 15 Portugalczyków których muszę gdzieś ulokować i już mi się rzygać chce na samą myśl 🙄 zaczną się gubić po burdelach gromadnie 🙄 Ekipa od remontu leci w uja, szukam nowej, co w tym kraju jest, no cóż, trudne :p Za dużo tego żeby się jeszcze w jateczki wkręcać, musiałabym zrezygnować ze sportu żeby mieć na to czas, a w maju wesele i chcę wyglądać jak trzeba :p Także ten, zaraz wrócę, ogarnę tylko ten burdel i jestem spowrotem 😘 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 19:59 ojeju, to ogranicz zajrzyj w wolnej chwili - o ile oczywiście będziesz miała ochotę - a nie od razu nas rzucasz... 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 20:01 Znam siebie na tyle, że wiem, że łatwiej mi będzie porzucić i wrócić niż ograniczyć :p Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 20:05 🙄 bes sęsu (ja jestem team "zostańmy przyjaciółmi" 🤣) Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 20:07 Przecież wiesz, że cię kocham 😘 Po prostu potrzebuję trochę czasu dla siebie 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 20:12 Do roboty ściągnij naszych Górali. Może mniej burdelowi będą a w remonty potrafią. I pies ! Za pół roku będzie nie do Poznania 😢. Trzymam kciuki za szybkie i możliwie bezstresowe ogarnięcie upierdliwości i nirwanę po przeprowadzce 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 20:45 Nie no, ci Portugalczycy to moja praca, nie ekipa remontowa :p A nasi górale są praktycznie w każdej firmie remontowej w NL 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 20:46 Gamunia, jeśli odbierasz gazetowego to ci mogę od czasu do czasu wysłać psa Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 20:56 Bede odbierac ! Bede ! A Ty tam ślicznie remontuj i szybko na własne włości przenoś dobytek ! Ma być ślicznie i po Waszemu. I tyle dziur w ścianach na obrazy i co tam chcecie, żebyś miała satysfakcję - mój ci on, ten dom i mogę WSZYSTKO ! Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 21:00 Ja się najpierw przenoszę a później będę remontować:p Wiem, wiem, od dupy strony, ale po pierwsze, mamy już serdecznie dość mieszkania ze świrami a po drugie, nie będę jeździć w te i we wte 200km żeby doglądać remontu :p Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Żegnam się 😂 03.01.22, 10:05 mashcaron napisała: > Ja się najpierw przenoszę a później będę remontować:p > Wiem, wiem, od dupy strony, ale po pierwsze, mamy już serdecznie dość mieszkani > a ze świrami a po drugie, nie będę jeździć w te i we wte 200km żeby doglądać re > montu :p Też wykonałam taki manewr i nie bylo tak źle. Najważniejsze to mieć jak najkrótszy czas "odcięcia" łazienki, poza tym nie jest tragicznie. A doglądanie remontu bedąc caly czas na miejscu jest bezcenne. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 21:22 mashcaron napisała: > > Za 2 tygodnie przyjeżdża 15 Portugalczyków których muszę gdzieś ulokować no ja cię proszę, mashcaron Accor wciąż działa. I jest tani, jak barszcz. > Ekipa od remontu leci w uja, szukam nowej, co w tym kraju jest, no cóż, trudne :p a ten remont to jaki zakres obejmuje? Bo poza przeróbką instalacji hydraulicznych (elektryczne to pestka) cała reszta najsprawniej i najszybciej idzie własnymi siłami. No chyba, że to kilkusetmetrowy+ pałac noale jakoś mi się wydaje, że to jednak nie wasz przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 21:29 Za ulokowanie 15 pracowników w hotelu na najbliższy rok chyba by mnie zwolnili w trybie natychmiastowym 😂 Remont obejmuje totalną przeróbkę łazienki, wyburzenie jednej ściany i postawienie innej w innym miejscu i przeniesienie kuchni na drugą stronę. Więc tak średnio samemu :p Pomalować, poszpachlować czy położyć panele to sobie mogę sama, ale kafli kuć i wymieniać wanny nie będę:p Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 22:21 Podpowiem tylko - jak da się tam mieszkać to remonciarze mogą mieszkac i sukcesywnie remontować. Ale rozumiem ! Najważniejsze - niech się dzieje i byle do przeprowadzki ( ja w tym miesiącu zaczynam przenosiny maneli 😏....stresssss) Trzymaj się i wracaj tu szybko 😘 Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 20:24 Powodzenia w remoncie i przeprowadzce! 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Żegnam się 😂 02.01.22, 20:50 Ale jak to! Bez Ciebie , i bez Twoich zwierzaków będą dziury nie do załatania… Odpowiedz Link Zgłoś