Dodaj do ulubionych

Liceum z internatem

25.01.22, 08:51
Jak w temacie. Czy znacie jakieś średnie pod względem statystyk liceum z internatem? Może być prywatne i najlepiej zwykłe tzn. niekatolickie.
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Liceum z internatem 25.01.22, 09:00
      Uczniowie szkół średnich mogą korzystać z burs. Internaty mają licea wojskowe, podlegające MON.
      • madame_edith Re: Liceum z internatem 25.01.22, 09:09
        I MOS-y mają internaty, ale chyba autorce nie o takie chodzi 😜.
        • triss_merigold6 Re: Liceum z internatem 25.01.22, 09:10
          MOW-y czyli Młodzieżowe Ośrodki Wychowawcze.
          • madame_edith Re: Liceum z internatem 25.01.22, 10:40
            MOS-y ponoć niektóre też.
      • nusiator Re: Liceum z internatem 25.01.22, 09:17
        Z tego co czytałam w Internecie to bursy oferują zakwaterowanie dla uczniów różnych szkół. Mi bardziej chodzi o LO z bursą/internatem tylko dla tej szkoły, ale nie wiem czy takie coś istnieje. Z tego co pamiętam w bursie jest kryterium dochodowe, więc na pewno nie dostaniemy miejsca.
        • biala_ladecka Re: Liceum z internatem 25.01.22, 22:46
          Plastyk?
        • widosna Re: Liceum z internatem 25.01.22, 23:08
          Muzyczne licea tak mają. No ale tu trudno się dostać bez znajomosci nut i umiejętności grania na instrumencie wink
          • nusiator Re: Liceum z internatem 26.01.22, 10:53
            Grał na fortepianie, ale skończył 5 klasę i już nie chciał. Wszystkie artystyczne odpadają.
        • hanusinamama Re: Liceum z internatem 26.01.22, 12:11
          Nie w kazdej bursie jest kryterium. U mnie w rodzinie 2 dzieci z bogatego domu w bursie w Krakowie, bo maja zwyczajnie daleko.
      • arwena_11 Re: Liceum z internatem 25.01.22, 10:04
        Internat miały też kiedyś Nazaretanki na Czerniakowskiej.
        • nusiator Re: Liceum z internatem 25.01.22, 10:25
          Tam chyba tylko dziewczyny przyjmują. A to o chłopca chodzi akurat.
          • taki-sobie-nick Re: Liceum z internatem 25.01.22, 22:39
            Oczywiście nie wiesz, że "Nazaretanki" to nazwa żeńskiego zakonu?
            • arthwen Re: Liceum z internatem 26.01.22, 00:26
              Przecież dziecko do szkoły wysła, a nie do zakonu. Co nazwa zakonu ma wspólnego z prowadzoną przez ten zakon szkołą?
              • qwirkle Re: Liceum z internatem 26.01.22, 06:15
                arthwen napisał(a):

> Przecież dziecko do szkoły wysła, a nie do zakonu. Co nazwa zakonu ma wspólnego
                > z prowadzoną przez ten zakon szkołą?

Zakłada segregację płciową
                • andaba Re: Liceum z internatem 26.01.22, 10:58
                  Nie wiem, jak nazaretanki, ale prezentki chłopców przymują. Tyle że np w Rzeszowie nie mają dla chłopców internatu.
                  Podobnie jak pijarzy, pallotyni i salezjanie przymują dziewczęta.
                • taki-sobie-nick Re: Liceum z internatem 26.01.22, 21:59

Autorka szuka NIEKATOLICKIEJ szkoły, czy nikt nie zauważył?
                • arthwen Re: Liceum z internatem 26.01.22, 22:45
                  Nie zakłada. Obok mam szkołę prowadzoną przez salezjan i jak najbardziej jest koedukacyjna.
      • andaba Re: Liceum z internatem 25.01.22, 11:06
        Nieprawda, moja córka chodziła do szkoły z internatem, nie bursą, na pewno nie było to liceum wojskowe.

Szkoły z internatami są z reguły w mniejszych miejscowościach, w większych miastach własnie zbiorcze bursy, gdzie jest młodzież z różnych szkół.

Jak ci wystarczy 120 miejsce w ogólnopolskim rankingu, to moja była szkoła z internatem nie jest najgorsza. Może już jest ciepła woda 24/24, za moich czasów była tylko między 3, a 4.30 smile

• nusiator Re: Liceum z internatem 25.01.22, 11:28
          Jaka to szkoła?
          • andaba Re: Liceum z internatem 25.01.22, 11:54
            LO nr 1 w Sanoku
    • 1matka-polka Re: Liceum z internatem 25.01.22, 09:11
      Znam topowe pod wzgledem statystyk, 14 LO we Wroclawiu.
      • nusiator Re: Liceum z internatem 25.01.22, 09:17
        Nie, celujemy raczej w nietopowe smile
        • hanusinamama Re: Liceum z internatem 26.01.22, 12:13
          I tak wyslesz byle gdzie byle była bursa??Na drugi koniec PL tez?
          • nusiator Re: Liceum z internatem 26.01.22, 12:41
            Ale się nakręciłaś, wyluzuj. Na razie zbieramy informacje smile
      • em_em71 Re: Liceum z internatem 25.01.22, 11:33
        13 lo ze Szxzecina twz na internat
        • em_em71 Re: Liceum z internatem 25.01.22, 11:34
          Bez okularów wink
          • 1matka-polka Re: Liceum z internatem 25.01.22, 12:10
            em_em71 napisała:

> Bez okularów wink

👍
    • geoardzica_z_mlodymi Re: Liceum z internatem 25.01.22, 09:29
      Zdaje się, że wojskowe Husarz we Wrocławiu ma internat.
    • qwirkle Re: Liceum z internatem 25.01.22, 10:11
      W Warszawie znam tylko jedno LO z internatem. Jest to Staszic.
      • triss_merigold6 Re: Liceum z internatem 25.01.22, 10:18
        Trudno je uznać za nietopowewink
        • qwirkle Re: Liceum z internatem 26.01.22, 20:11
          Ale ma internat wink 😁
      • quilte Re: Liceum z internatem 26.01.22, 23:09
        Pewnie jest ich więcej. Np. Słowacki też ma internat (co mnie zdziwiło), trafiłam nań przypadkiem, na spacerze smile
    • mea8 Re: Liceum z internatem 25.01.22, 10:28
      Moj syn chodzi do średnego liceum, ktore ma internat. Ale oczywiście pewnie chodzi o Warszawę tongue_out
      • 1matka-polka Re: Liceum z internatem 25.01.22, 10:31
        Wyglada na to, ze miasto obojetne...
      • nusiator Re: Liceum z internatem 25.01.22, 10:54
        Nie, nie musi być Warszawa. Powiesz jaka to szkoła?
        • motyllica Re: Liceum z internatem 25.01.22, 11:38
          Nie, nie musi być Warszawa?

czyli może być i Szczecin i Kraków?
          ale internat najczęściej jest czynny od pn do piątku i dziecko będzie jeździć co łikend kilka godzin do domu?
          • nusiator Re: Liceum z internatem 26.01.22, 10:55
            A czemu na weekendy nie można zostawać? On nie chce mieszkać zbyt blisko domu.
            • motyllica Re: Liceum z internatem 26.01.22, 11:21
              większość internatów otwarta jest tylko w robocze dni,
              codziennie to raczej specjalistyczne do których młodzież przyjeżdża z całej Polski
              więc upewnij się wcześniej
              • nusiator Re: Liceum z internatem 26.01.22, 12:03
                Ok, dzięki. Myślałam, że można też w weekendy zostawać. W liceum jedna koleżanka z bardzo daleka, która mieszkała w bursie, mogła zostawać.
                • hanusinamama Re: Liceum z internatem 26.01.22, 12:14
                  To moze napisz skad jesteś i ze to liceum musi być minimum 250 km od was...aby dziecko sie przez 4 lata w domu czasami nie pojawiło..
                  • nusiator Re: Liceum z internatem 26.01.22, 12:43
                    Spokojnie smile napisałam, że najchętniej wysłałabym Dziubdziusia do LO w naszym mieście. Ale on ma potrzebę usamodzielnienia się i tak chce. Mam go przywiązać łańcuchem do łóżka? 😂
                    • arwena_11 Re: Liceum z internatem 26.01.22, 13:05
                      Mówisz o 15 latu. Jak radzi Triss - zmień psychologa. Wyślij go na studia daleko od domu, ale nie do LO.
                      Nie wierzę, że obecnie 13 latek chce iść do LO z internatem. Zwłaszcza, że nie mówimy o jakichś specjalistycznych szkołach, jedynych w kraju typu Dęblin. Wątpię też, że najbliższe liceum macie 50-100 km od domu i mieszkacie w środku lasu, gdzie autobus jeździ raz dziennie.
                      Chyba, że ucieka z domu - bo w domu patologia i przemoc.
                    • triss_merigold6 Re: Liceum z internatem 26.01.22, 13:17
                      Nie kłam, 12-latek w VI klasie nie ma aż takiej potrzeby usamodzielnienia się, żeby wybierać internat z pozostawaniem na weekendy.
                      Jest kilka opcji:
                      - trollujesz
                      - chcesz z mężem wyjechać za granicę i zostawić dziecko (z góry uprzedzam, że to niemożliwe, opiekun prawny nieletniego ma być dostępny)
                      - macie w domu ciężką patologię i to jedyny sposób, żeby chronić dziecko i nie mieć odebranych praw rodzicielskich
                      • nusiator Re: Liceum z internatem 26.01.22, 19:53
                        Kurczę, dużo masz czasu w pracy, że możesz na każdy mój post odpowiedzieć 😂
                      • nocnamagia Re: Liceum z internatem 26.01.22, 20:14
                        Triss, kolejny raz mi imponujesz trzeźwą oceną sytuacji
                        forum.gazeta.pl/forum/w,567,172457501,172457501,Emigracja.html
                        • nusiator Re: Liceum z internatem 26.01.22, 21:42
                          Bardzo trzeźwa ocena sytuacji w czasie pracy 😉 Triss zawsze do usług smile
                    • triss_merigold6 Re: Liceum z internatem 26.01.22, 13:18
                      Nie bierzemy pod uwagę majaczeń 12-latka.
                    • motyllica Re: Liceum z internatem 26.01.22, 14:25
                      ale czy wyjeżdżał sam na kolonie na przykład?

wiele dzieci nie potrafi się zaadoptować do mieszkania w internacie -
                      warunki nie takie, jedzenie, rygor, czasami towarzystwo z pokoju
                      • triss_merigold6 Re: Liceum z internatem 26.01.22, 14:33
                        Na litość boską, nastolatki idą do szkół z internatem, jeśli korzyści z danej szkoły bardzo przewyższają zalety lokalnej placówki albo jeśli mieszkają w totalnej komunikacyjnej dupie. Natomiast na weekendy, święta, ferie etc. wracają do domów, a rodzic ma obowiązek bycia dostępnym dla szkoły cały czas. Nikt nie wysyła dziecka do liceum z internatem, bo coś majaczy o samodzielności. Autorka trolluje albo ma coś z głową.
                        • nusiator Re: Liceum z internatem 26.01.22, 19:54
                          No jasne, że wracają do domów. Do sensownego liceum jest 50km. Nie wyobrażam sobie, żeby całe lo dojeżdżał, bo to strata czasu.
                          • arwena_11 Re: Liceum z internatem 26.01.22, 21:49
                            A ile musi dojeżdżać te 50 km? Dwie godziny czy 30 min?
            • kafana Re: Liceum z internatem 26.01.22, 16:07
              Bo w wknd w internacie nie ma wychowawców a zatem osoby poniżej 18 rz nie mogą zostać.
        • mea8 Re: Liceum z internatem 25.01.22, 14:24
          Już niżej wymienione. 11 LO Szczecin w ZSO4.
    • the_komcia Re: Liceum z internatem 25.01.22, 10:36
      Warszawa, liceum Sióstr Nazaretanek na Czerniakowskiej katolickie prywatne oraz Technikum Gastronomiczne na Poznańskiej państwowe, cale 5 piętro to bursa.
    • em_em71 Re: Liceum z internatem 25.01.22, 11:38
      zso4.szczecin.pl/internat/
      Liceum nie topowe.
    • mak_z_figa Re: Liceum z internatem 25.01.22, 11:43
      We Wrocławiu 2 lo ma internat. Możliwe, że nie jest dla wszystkich uczniów, na pewno jest dla tych z klas sportowych.
      • cysia.b Re: Liceum z internatem 25.01.22, 12:17
        W Warszawie jeszcze 7 LO im Słowackiego ma internat
    • mashcaron Re: Liceum z internatem 25.01.22, 13:51
      Zespół szkół im. Ignacego Łukasiewicza w Policach.
    • zolza79 Re: Liceum z internatem 25.01.22, 14:33
      LO Radosna Nowina 2000 w Piekarach k. Krakowa
    • muminkowa Re: Liceum z internatem 25.01.22, 22:50
      LO lotnicze w Dęblinie
      • nusiator Re: Liceum z internatem 26.01.22, 10:56
        To byłoby idealne, bo chce zostać pilotem. Trudno się dostać?
        • triss_merigold6 Re: Liceum z internatem 26.01.22, 11:02
          W której dziecko jest klasie? Jest koniec stycznia, jeśli interesuje się Dęblinem (raczej nie, bo byś wiedziała) powinniście już mieć skierowanie na badania w WIML, które dopiero kwalifikują do bycia kandydatem.
          • nusiator Re: Liceum z internatem 26.01.22, 11:22
            Na razie się rozglądamy i zbieramy informacje smile kończy 6tą klasę, dlatego sprawdzam możliwości, wymagania. Zawsze zazdroszczę ludziom zdecydowanych dzieci. Mój by chciał coś, ale sam nie wie co itp. Mamo pomóż mi wybrać itp. Potem będzie na mnie big_grin
            • triss_merigold6 Re: Liceum z internatem 26.01.22, 11:53
              Dlaczego rozważasz szkołę z internatem? Szóstoklasista ma prawo nie mieć pojęcia, na jakich przedmiotach chciałby się skupić w liceum. Co więcej, nie ma prawa mieć pojęcia, bo jeszcze nie ma chemii i fizyki.
              • nusiator Re: Liceum z internatem 26.01.22, 11:59
                Zalecenie psychologa.
                • triss_merigold6 Re: Liceum z internatem 26.01.22, 12:05
                  Zmień psychologa. Dziecko jest w okresie początku dojrzewania, za 2 lata jego potrzeby mogą być zupełnie inne.
                  • nusiator Re: Liceum z internatem 26.01.22, 12:07
                    Ha ha ha. Nie, to świetna specjalistka. On już nie chodzi, ale sam chce wyjechać do dużego miasta. Pokoju mu nie wynajmę, bo to dzieciak jeszcze, musi być coś z zakwaterowaniem.
              • nusiator Re: Liceum z internatem 26.01.22, 12:05
                Chodzi na projekt z fizyki w szkole z UE, na razie twierdzi, że mu się podoba. Na pewno ma umysł ścisły.
        • tiffany_obolala Re: Liceum z internatem 26.01.22, 13:20
          Ciężko. Ok. 170 punktów, idealne zdrowie, nie za duży wzrost, osiągnięcia sportowe.
          Technikum hodowli koni w Janowie ma bursę. A klasa to może być np. mechanizacja rolnictwa w tymże technikum.
          • triss_merigold6 Re: Liceum z internatem 26.01.22, 13:31
            Ponad połowa odpada na badaniach od razu. Rodzic musi znieść przechodzenie z gabinetu do gabinetu i widok lekarzy stemplujących "zdolny" (do służby wojskowej) w każdej rubryce. big_grin
            • nusiator Re: Liceum z internatem 26.01.22, 13:46
              Można spróbować, jakby chciał.
          • nusiator Re: Liceum z internatem 26.01.22, 13:45
            A czemu nie za duży wzrost?
            • tiffany_obolala Re: Liceum z internatem 26.01.22, 13:52
              Żeby się do samolotu mieścił. Max 185 cm. Teraz jak ma 13 lat, to Ci się wydaje nierealne, że Ci taki chłop wyrośnie, ale jak masz wysokiego męża, to kariera pilota może być nierealna.
              • nusiator Re: Liceum z internatem 26.01.22, 19:52
                Nie wiedziałam o tym. Dzięki za info.
    • kafana Re: Liceum z internatem 25.01.22, 23:12
      Chodziłam do LO z internatem ale ono zawsze w pierwszej dyszce.
    • kafana Re: Liceum z internatem 25.01.22, 23:57
      No dobra ale w jakim miescie? Tak całkiem obojętne gdzie? Liecealista bez prawka to jednak jakoś do domu dostać się musi a chyba nie będzie jechał przez cała Polskę pociągiem do zwykłego liceum?

Wiele szkół ma internaty ( liecea plastyczne, muzyczne technika lesne, topowe licea jak wspomniane tutaj). W każdym większym miescie znajdziesz bursę gdzie mieszkają uczniowie różnych szkół a w internacie topowego liceum do którego chodziłam było sporo mieszkańców spoza tego liceum.
      • taki-sobie-nick Re: Liceum z internatem 25.01.22, 23:59
        Przede wszystkim - objętnie jaka szkoła?
        • nusiator Re: Liceum z internatem 26.01.22, 10:57
          Mat fiz
          • 1matka-polka Re: Liceum z internatem 26.01.22, 11:14
            Czyli plastyczne nie...
          • taki-sobie-nick Re: Liceum z internatem 26.01.22, 22:00
            Mnie chodziło raczej o to, czy liceum, czy technikum...
      • hanusinamama Re: Liceum z internatem 26.01.22, 12:16
        On ma nie wracać do domu na weekendy, wiec to musi byc inetrnat otwarty tez w weekendy
        • nusiator Re: Liceum z internatem 26.01.22, 12:40
          Gdzie napisałam, że ma nie wracać??
          • hanusinamama Re: Liceum z internatem 26.01.22, 13:59
            NO przeciez pisałaś, ze to ma byc bursa z weekendami....bo ma nie wracać. Juz pomijam, kto powaznie bierze pomysły 12 latka na usamodzielnienie się w LO.
    • volta2 Re: Liceum z internatem 26.01.22, 01:21
      Technikum rolnicze? one mają internaty na ogół
    • lot_w_kosmos Re: Liceum z internatem 26.01.22, 07:23
      Liceum plastyczne w Nałęczowie smile
    • 1matka-polka Re: Liceum z internatem 26.01.22, 08:47
      Czy ten watek ubiega sie o wyroznienie w kategorii cichy absurd roku?
      • nusiator Re: Liceum z internatem 26.01.22, 10:52
        Bo?
      • ursula.iguaran Re: Liceum z internatem 26.01.22, 11:43
        Tez mnie to zastanawia.
        Dzieciak kończy 6 klasę i już teraz wie że chce iść do szkoły z internatem. A matce nie przeszkadza, że ta szkoła będzie na drugim końcu Polski i że nie będzie widywać dziecka nawet w weekendy lub że dziecko jadąc do domu spędzi 5 lub więcej godzin w pociągu. I już teraz tej szkoły szuka. Dwa lata przed skończeniem szkoły podstawowej ...
        Mam nadzieję, że to troll ...
        • nusiator Re: Liceum z internatem 26.01.22, 12:01
          Tak, tak, troll. To zawsze najlepsze wytłumaczenie dla niektórych smile chciałabym mieć go w domu, ale moje zdanie nie jest tu najważniejsze. Tak łatwo jest oceniać innych, nie? Zapytałam tylko o szkoły z internatem, a nie o Twoją opinię na mój temat. Miłego dnia.
          • majenkir Re: Liceum z internatem 26.01.22, 13:11
            nusiator napisała:
            chciałabym mieć go w domu, ale moje zdanie nie jest tu najważniejsze.

Jest. To Ty jesteś matką.
        • hanusinamama Re: Liceum z internatem 26.01.22, 12:17
          Ależ on ma nie wracać do domu na weekendy!! Jasno napisała autorka.
          • nusiator Re: Liceum z internatem 26.01.22, 12:39
            No bez przesady. Myślę, że nie w każdy, ale np. co drugi weekend.
            • hanusinamama Re: Liceum z internatem 26.01.22, 14:00
              Moze sprawdz w okolicy okna życia, tam go upchnij i po problemie
              • nusiator Re: Liceum z internatem 26.01.22, 19:51
                Z tego co wiem masz jeszcze małe dzieci, więc chyba Twoje doświadczenie z nastolatkami jest żadne. Nie wiem co się wydarzyło w Twoim życiu, że jesteś taka zgorzkniała. Nie udzieliłaś żadnej sensownej odpowiedzi, a wylewasz jakieś swoje żale.
                • hanusinamama Re: Liceum z internatem 26.01.22, 21:37
                  Ja jestem zgorzkniała?? Ty chcesz wysłac "byle gdzie- byle daleko" do internatu ale takiego z weekendami, aby za czesto do domu nie wracał. Ja jestem zgorzkniała?
                  • nusiator Re: Liceum z internatem 26.01.22, 21:54
                    To sobie dopowiedziałaś moja droga. Kocham mojego syna najbardziej na świecie, ale dla Ciebie czy Triss jestem patologią 🙃😉 zgorzknienie wnioskuję po braku odpowiedzi na pytanie, które zadawałam. Zamiast tego dostałam ocenę, jaką jestem matką 🙂poza tym z wielu Twoich wypowiedzi na forum wylewa się jad.
                • arwena_11 Re: Liceum z internatem 26.01.22, 22:05
                  Ja mam dzieci dorosłe. Syn studiuje w Anglii. W życiu nie dałabym go do internatu w wieku 14-15 lat - no nie ma takiej opcji. Taki dzieciak nie zna życia, łatwo go zmanipulować, może być narażony na kontakt z różną patologią. No nie i już. Jako 18,5 latek pojechał na studia do Anglii. Poradził sobie.

A co zrobisz jak zachoruje? Nie pójdzie sam do lekarza - musi być opiekun prawny. Przekażesz prawa obcej osobie ( wychowawcy w internacie )? Nie boisz się, że starsi koledzy będą wyciągać od niego kasę, że będą się nad nim znęcać? Skoro dziecko już zalicza psychologa, to nie jest z nim dobrze. Czyli może być łatwym celem jakiegoś pajaca.
                  • hanusinamama Re: Liceum z internatem 26.01.22, 22:17
                    Babka do której jezdze w góry ma dzieci w internacie. Bardzo to przezyła, bardzo..ale oni nie mieli duzego wyboru. Najbliższe liceum w Zakopanem - gówniane a dzieci bardzo zdolne i pracowite. Całkiem ok w Nowym targu - ale tu dojazd wujowy, nie da rady. No i bardzo dobre w Krakowie. Dostali się więc poszli...ale to sa bliźnięta. Chłopak wielki jak dąb, będa o siebie dbać (zżyci bardzo). A i tak ich matka jak kępka nerwów.
                    Ja rozumiem w takiej sytuacji...siła wyższa. Ale na siłę szukać??
                    • arwena_11 Re: Liceum z internatem 26.01.22, 22:45
                      No właśnie mówię - 200 km i żadnego sensownego LO w pobliżu. Do tego jak dwóch chłopaków - to łatwiej sobie poradzą. Bo po pierwsze mają wsparcie w sobie, po drugie zajmą jeden pokój i nie będą z obcym.
                      Dziecka, które jest pod opieką psychologa w wieku 13 lat - nie puściłabym do internatu. Wolałabym LO blisko i obstawić korkami pod maturę. Żeby mieć na oku i reagować w razie potrzeby. Bez powodu do psychologa nie trafił.
    • olkka_99 Re: Liceum z internatem 26.01.22, 08:51
      Moja szkola muzyczna miała internat, w którym w ramach wolnych miejsc mieszkali też uczniowie innych szkół średnich, którzy nie byli uczniami SM. Większość szkół artystycznych ma internety.
    • ophelia78 Re: Liceum z internatem 26.01.22, 10:54
      Tak znam
      13 LO w Szczecinie - w tym roku 3 miejsce w rankingu Perspektyw - ma wlqsna bursę dla swoich uczniów.
      • nusiator Re: Liceum z internatem 26.01.22, 11:16
        Nie ma aż takich dobrych wyników na niemalże najlepsze LO.
    • emila.dudek Re: Liceum z internatem 26.01.22, 14:26
      liceum.umk.pl/
      • joana012 Re: Liceum z internatem 26.01.22, 17:42
        Wrocław chyba słynne Liceum im. Polonii Belgijskiej ma internat, ale to dosyć elitarne liceum, ciężko się dostać
    • wrotek0 Re: Liceum z internatem 26.01.22, 18:42
      Mariówka koło Opoczna, katolicka wprawdzie szkoła, ale siostry skrytki. Tradycja przedwojenna a siostry bardzo inteligentne i oddane.
    • altu Re: Liceum z internatem 26.01.22, 18:50
      Warszawa
      Wojskowe Ogólnokształcące Liceum Informatyczne
    • ga-ti Re: Liceum z internatem 27.01.22, 00:06
      Technika leśne mają internaty. Kiedyś można było zostawać na weekendy, gdy dziecko miało daleko do domu. Nie wiem, jak jest teraz, trzeba by poczytać na stronach albo zadzwonić i dopytać.
      Podobnie technika rolnicze.
      Szkoły wojskowe, mundurowe często też mają.
      Szkoły artystyczne.
      Szkoły niszowe smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka