03.02.22, 23:20
Jutro pierwszy odcinek Reachera. Będziecie oglądać?

Ja czytałem 2 książki z tej serii i podobały mi się jak i koncepcja bohatera bez dobytku i jego przygody.

Mam nadzieje ze bedzie fajny. Spojrzałem na aktora który gra Jacka i widzę ze nadaje się postura i wyglądem smile
Przy całej sympatii dla ludzi niskich obsadzenie w tej roli Cruisa to była porażka - nawet Lee Child to przyznał.
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Reacher 03.02.22, 23:24
      Obsadzenie Cruisa było delikatnie mówiąc dziwne, ale sam film nie był zły. I nawet sam Lee Child zagrał epizod.
      • bywalec.hoteli Re: Reacher 03.02.22, 23:34
        Obsadzenie Cruisa to tak jakby Daniel Craig zagrał króla Nigerii czy Kenii
        • borsuczyca.klusek Re: Reacher 04.02.22, 00:30
          Biorąc pod uwagę literacki pierwowzór to 100% racji. Ale jeżeli założymy, że film jest osobnym dziełem, stojącym na własnych nogach to moim zdaniem wyszedł im całkiem sprawny akcyjniak i Cruise wcale nie zaszkodził.
          • bywalec.hoteli Re: Reacher 04.02.22, 09:26
            no nie ale wzrost to był glowny atrybut reachera w walce i cześć jego charakterystyki

zreszta zobaczymy co wyszło teraz
          • kub-ma Re: Reacher 04.02.22, 15:39
            borsuczyca.klusek napisała:

> Biorąc pod uwagę literacki pierwowzór to 100% racji. Ale jeżeli założymy, że fi
            > lm jest osobnym dziełem, stojącym na własnych nogach to moim zdaniem wyszedł im
            > całkiem sprawny akcyjniak i Cruise wcale nie zaszkodził.
            >

Niby tak, ale jednak sama koncepcja postaci opierała się na książce i dla mnie to było zbyt duże rozjechanie. I przez to nie obejrzałam filmu
            • borsuczyca.klusek Re: Reacher 04.02.22, 17:14
              Gdy usłyszałam kto ma grać Reachera to też uznałam to za nieśmieszny i film odpuściłam
              Ale gdy leciał jakoś później w TV i nic innego nie było to rzuciłam okiem i musiałam przyznać, że wyszedł im całkiem ok.
              Mówię o pierwszej części, drugiej nie miałam okazji oglądać.
    • livia.kalina Re: Reacher 03.02.22, 23:24
      Koncepcja bohatera bez jego przygody, zaiste brzmi intrygująco.
      • kk345 Re: Reacher 04.02.22, 20:41
        No ej, bywalec się chwali przeczytaniem dwóch książek, a ty się czepiasz gramatyki. Odpuść chłopinie big_grin
        • livia.kalina Re: Reacher 04.02.22, 22:12
          Ja po prostu doceniam wyrafinowanie wypowiedzi.
    • spirit_of_africa Re: Reacher 03.02.22, 23:35
      Będę. Uwielbiam tą serię.
    • troompka Re: Reacher 04.02.22, 07:34
      będę, juz zacieram rączki smile, a aktor pasuje mi tu idealnie, tak sobie go wyobrażałam czytając ksiązki.
      • ajaksiowa Re: Reacher 04.02.22, 07:37
        Nie möj ,,typ,,detektywa😌
    • la_mujer75 Re: Reacher 04.02.22, 10:47
      Nie będę oglądać, bo to chyba na Amazonie sad
      A szkoda!
      • bywalec.hoteli Re: Reacher 04.02.22, 15:31
        a nie możesz sobie wykupić dostepu próbnego na tydzień za free? Kiedyś taki sobie wykupiem
      • enigma81 Re: Reacher 04.02.22, 19:47
        Jest takie miejsce w necie, gdzie można obejrzeć za darmo, bez rejestracji z angielskimi napisami wink
        • bywalec.hoteli Re: Reacher 05.02.22, 09:51
          Na Amazon Prime Video jest okres próbny 30-dniowy za darmo. Po okresie próbnym 49 zł za rok. Możesz oglądać w oryginale, z polskim lektorem, z wybranymi napisami w zależności od możliwości językowych i upodobań? smile

To chyba lepsze niż podejrzane strony gdzie mogą być wirusy czy malware?
          • borsuczyca.klusek Re: Reacher 05.02.22, 14:49
            Kurczę tanio, są tam jakieś dobre filmy?
          • enigma81 Re: Reacher 05.02.22, 14:57
            Nie podejrzane, tylko sprawdzone. Bez wirusów aczkolwiek z reklamami, co może irytować.
            Amazon wychodzi tanio, ale jak się chce oglądać seriale wychodzące w amerykańskiej tv na bieżąco to inaczej się nie da.
            • bywalec.hoteli Re: Reacher 05.02.22, 15:02
              o jakim portalu mówisz?

akurat netfliks szoruje po dnie jeśli chodzi o poziom seriali, na hbo czasem cos się pojawi a amazon jest inny taki z boku

dlatego ja dokupuje tylko celowo by cos obejrzeć albo korzystam z darmowych okresów promo
              • enigma81 Re: Reacher 05.02.22, 18:14
                To nie portal, to strona. Flixtor kropka to
                Czasami serwery są pełne i bez konta VIP nie można nic oglądać ale to nie zdarza się często.
                Raczej do nowości a nie do oglądania staroci bo są ograniczenia czasowe.
                Ogólnie polecam.
                • bywalec.hoteli Re: Reacher 05.02.22, 18:22
                  no nie wiem:
                  vpnoverview.com/unblocking/streaming/flixtor/

"What Can Happen To Me If I Stream From Flixtor?
                  If you stream content from Flixtor, the consequences depend on where you live. In the US, the DMCA cooperates with ISPs (Internet Service Providers) to track people that use Flixtor. You probably won’t end up in jail, but you might end up with a lawsuit on your hands.

In the rest of the world, consequences will depend based on how much the government is tracking Flixtor. In places like Eastern Europe or Latin America, regions known for inaction against piracy, or bad execution of piracy laws, you probably won’t have any problems streaming from Flixtor. Some governments allow streaming pirated content for private use.

However, that may change in the future, so wherever you are, keep reading to find out how to be careful with the websites you access, and generally stay safe on the internet.

Before that, though, a word of caution. We don’t recommend streaming content from Flixtor in most cases. First, because it’s illegal in many places, and if you don’t take the right safety precautions it can all end up with you as a defendant in a court of law. Second, because it’s unfair towards the creators of the content you’re streaming, and there are legal and ethical alternatives. However, if you’re going to do it regardless of that, for instance because you live in a country that allows streaming pirated content for private use, you should understand what the safest way to use Flixtor is."
                  • enigma81 Re: Reacher 05.02.22, 19:07
                    I co teraz? Doniesiesz na mnie?
      • bei Re: Reacher 05.02.22, 22:48
        Amazon na rok, plus darmowe przesyłki to w promocji 50 zł…
    • enigma81 Re: Reacher 04.02.22, 15:18
      Tak, już nie mogę się doczekać.
      Cruise był fatalny jako JR, teraz mam nadzieję będzie lepiej.
      • grey_delphinum Re: Reacher 04.02.22, 15:36
        Na Amazonie? O, to będę oglądać.
        • enigma81 Re: Reacher 04.02.22, 15:49
          Tak, już jest dostępny. A ja w robocie..ech.
    • kub-ma Re: Reacher 04.02.22, 15:46
      bywalec.hoteli napisał:

> Jutro pierwszy odcinek Reachera. Będziecie oglądać?
      >
      > Ja czytałem 2 książki z tej serii i podobały mi się jak i koncepcja bohatera be
      > z dobytku i jego przygody.
      >
      > Mam nadzieje ze bedzie fajny. Spojrzałem na aktora który gra Jacka i widzę ze n
      > adaje się postura i wyglądem smile
      > Przy całej sympatii dla ludzi niskich obsadzenie w tej roli Cruisa to była pora
      > żka - nawet Lee Child to przyznał.

Spojrzałam kto zagra głównego bohatera - po warunkach dobrze rokuje.
      Czytałam większość książek z tej serii. Nawet na jednej z nich ("The Affair") zdawałam egzamin po angielsku z literatury brytyjskiej smile (bo autor to jednak Brytyjczyk).
    • fifiriffi Re: Reacher 04.02.22, 21:55
      Och uwielbiam. Noe obejrzę, bo gdzie ?
      Teraz Reacher wygląda jak on, a nie jak niski Tomcio.
      A serię z Racherem przeczytałam i czytam nadal.
      • enigma81 Re: Reacher 05.02.22, 08:19
        Można w necie obejrzeć, z angielskimi napisami.
    • bywalec.hoteli Re: Reacher 05.02.22, 11:54
      i jak się podoba? smile
      • gaskama Re: Reacher 05.02.22, 12:17
        Wczoraj obejrzeliśmy 3 odcinki. Podoba się. Nie znam książki. Znam tylko te filmy z Tomem Cruisem. One tez mi się podobały.
        • bywalec.hoteli Re: Reacher 06.02.22, 01:36
          Pewnie wpatrzona jesteś w aktora grającego Reachera jak w obrazek?
          Dla mnie policjantka śliczna.
          • gaskama Re: Reacher 06.02.22, 11:58
            No nie. Facet wygląda karykaturalnie. Policjantka śliczna.
            • bywalec.hoteli Re: Reacher 06.02.22, 16:24
              śliczna ale nie na sposób Moniki Belucci klasycznej piękności tylko taka ładna i zgrabna dziewczyna z sąsiedztwa smile
      • enigma81 Re: Reacher 05.02.22, 18:14
        Trzeci odcinek za mną, bardzo fajne.
      • princy-mincy Re: Reacher 06.02.22, 08:02
        Wg mnie aktor to straszne drewno.
        Gdybym nie znała książki, trudno byłoby mi się zorientować w fabule. Odpuszczamy po jednym odcinku.
        • bywalec.hoteli Re: Reacher 06.02.22, 11:54
          no trochę jakby ledwo się ruszał przez te mięśnie smile
    • gorzka.gorycz Re: Reacher 05.02.22, 14:43
      Będę oglądać. Cruise to porażka jako Reacher, chyba żeby rzeczywiście potraktować film jako coś niezależnego od książki. Czytałam sporo części, miło się czyta.
      • vasaria Re: Reacher 05.02.22, 18:20
        Oglądam. Dzięki za info. Wzięłam na 30 dni za darmo, ale potem zapewne wykupię za te 49 zeta na rok smile . Książki czytałam dawno i mało co pamiętam, pierwszy odcinek za mną i podoba mi się smile .
    • kandyzowana3x Re: Reacher 05.02.22, 18:50
      Ogladam właśnie pierwszy epizod. No nie ten Reacher jest dla mnie wyraźnie za młody. smile Może za 3 razem trafia
    • matacznik Re: Reacher 06.02.22, 07:47
      bywalec.hoteli napisał:

> Ja czytałem 2 książki z tej serii i podobały mi się jak i koncepcja bohatera be
      > z dobytku i jego przygody.
      >
      Obejrzałem jeden odcinek i podobało mi się — bez napinki, sympatycznie.
      Aktor trochę młody jak na emerytowanego wojskowego.
      Jego podróżowanie bez bagażu też przesadzone, facet nie ma nawet bielizny na zmianę. W sieci jest trochę materiałów o minimalistycznych podróżnikach, tam widać zestawy, które mieszczą się w miejskim plecaku, a pozwalają funkcjonować w umiarkowanym klimacie na okrągło.
      • ewa_mama_jasia Re: Reacher 06.02.22, 08:34
        Ale w książkach on tak miał. Kupował, nosił i wyrzucał. Nie miał nawet plecaka.
        • kub-ma Re: Reacher 06.02.22, 09:05
          ewa_mama_jasia napisała:

> Ale w książkach on tak miał. Kupował, nosił i wyrzucał. Nie miał nawet plecaka.

Dokładnie tak jest w książkach.
          Ciekawe, czy to bardzo ekologiczne. smile Nie pamiętam co robił z brudnymi ubraniami, ale wydaje mi się, że następne kupował też w sklepie z odzieżą używaną
      • jowita771 Re: Reacher 06.02.22, 09:20
        Ale on nie miał żadnego plecaka, składaną szczoteczkę do zębów w kieszeni i tyle.
        • kryzys_wieku_sredniego Re: Reacher 08.02.22, 01:55
          Cudaczne w świecie, gdzie szczoteczki są wszędze albo zawsze paluchem możesz wymyć zęby a ciuchów jednak nie kupisz na rogu w spożywczym.
          Ja bym brała jednak majtki, stanik i jedną zmiane odzieży.
    • gaskama Re: Reacher 06.02.22, 12:04
      W nocy obejrzeliśmy całość. Pierwszy odcinek zdecydowanie najlepszy. Całość na 3+. Film jest oczywiści - jeśli chodzi o realizm i prawdopodobieństwo i logikę - trochę jak MC Guiver, jak filmy z Segalem. Taka totalna bzdura, sciene fiction. W pierwszym odcinku całość ratował humor. Ckliwe elementy z dzieciństwa straszne. Ostatni odcinek to chyba nawiązanie do Hulka. Ale jak będzie 2 seria to obejrzę. A i przepiękna aktorka grająca policjantkę.
      • vasaria Re: Reacher 06.02.22, 12:09
        Też obejrzałam wczoraj cały sezon. Podobał mi się - coś jak klasyk z lat 90tych wink .
    • bywalec.hoteli Re: Reacher 07.02.22, 22:22
      Ktoś jeszcze obejrzał?
    • marianna1960 Re: Reacher 08.02.22, 01:33
      Jestem po pięciu odcinkach, ocena na trzy strasznie naiwny w potównaniu z Boys też z Amazon, klasę niżej nie polecam.
    • bywalec.hoteli Re: Reacher 09.02.22, 10:43
      E trochę w stylu zabili go i uciekł - ale da się obejrzeć, fajne amerykańskie klimaty
      • marianna1960 Re: Reacher 09.02.22, 11:08
        Fajne amerykańskie z Kanady 🤣. Fajne amerykańskie klimaty to masz w True Dedective, Justfied, Banshee z południa Stanów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka