Dodaj do ulubionych

Czerwone oczy

07.02.22, 20:25
Czy zauważyłyście że bardzo dużo ludzi ma czerwone oczy, wygląda to jak zapalenie spojówek, wszędzie to widzę, nawet u ludzi w mediach, dlaczego? Czy to jest kwestia ich stanu psychicznego bo na to mi wygląda, czy coś innego? Nie pamiętam żeby tylu ludzi miało naraz objawy zapalenia spojówek, czerwone oczy?
Obserwuj wątek
    • picathartes Re: Czerwone oczy 07.02.22, 20:36
      Zauważyłyśmy. Grafen. Na bank. Żyłki w oczach idą pierwsze, potem zaczyna ciąć naczynia w mózgu.
      • taje Re: Czerwone oczy 07.02.22, 20:39
        Ja myślę, że grafen zaatakował oczy, ale autorki. Wtedy wszystko widzi się na czerwono 😱
    • anilorak174 Re: Czerwone oczy 07.02.22, 20:41
      Nie. Nie zauważyłam.
      • lidiaxx Re: Czerwone oczy 07.02.22, 20:47
        Nie. To nie ma związku ze szczepieniami napewno, wydaje mi się że to jest kiepski stan psychiczny wypisany na twarzy, ale możliwe że się mylę, ogólnie zły stan psychiczny widać po człowieku np wielu ludzi w depresji ma bardzo widoczną asymetrię, jedno oko wyraźnie mniejsze, widzę to.
        • anilorak174 Re: Czerwone oczy 07.02.22, 20:54
          Aha.
    • magda.z.bagien Re: Czerwone oczy 07.02.22, 21:42
      Może to wynik 8 lub więcej godzin gapienia się w monitor w pracy, a następnie gapienie się w telefon lub inny ekran po pracy. Do tego mało światła w zimie. To albo grafen.
    • mamtrzykotyidwa Re: Czerwone oczy 08.02.22, 02:12
      No jak czemu?
      Bo covida majo, ale się nie testujo i nie izolujo.
    • majenkir Re: Czerwone oczy 08.02.22, 02:22
      Marihuana?
    • p.graczyk Re: Czerwone oczy 20.06.22, 11:09
      Coraz więcej czasu spędzamy przed ekranem naszych komputerów, czy smartfonów. Emitowane światło ma destrukcyjny wpływ na nasz wzrok. Powinniśmy chrońnić oczy poprzez noszenie okularów lub soczewek z filtrem światła niebieskiego. Ponadto, wiele urządzeń elektronicznych ma możliwość redukcji światła niebieskiego (używane są wtedy cieplejsze barwy jak np. żółta). W znacznym stopniu ograniczy to ilość jaka dostaje się do oczu, a tym samym zmniejszy ich obciążenie. Zalecane są również regularne ćwiczenia wzrokowe, pomagające zrelaksować i wzmocnić mięśnie gałek ocznych.

___
      Twój okulista, optyk, optometrysta - Kartuzy, Żukowo, Sierakowice
    • shellyanna Re: Czerwone oczy 20.06.22, 11:42
      Alergia?
    • natalia.nat Re: Czerwone oczy 20.06.22, 11:55
      Niczego takiego nie zauważyłam.
      Ale jeżeli jest coś na rzeczy, to może to wynik pylenia roślin na wiosnę, a coraz więcej ludzi ma alergię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka