Dodaj do ulubionych

faceci głosujący na Konfę

14.02.22, 19:23
Ciekawa jestem, jakich wy znacie. Bo ja znam następujących:
1) zarabia nieźle, ale nie więcej niż żona; dzieci, jak były malutkie wychowywała mu teściowa, teraz też mają chętnych teściów na każde zawołanie. Wykształcony na dobrej publicznej uczelni. Małomówny, żona fajna kobieta. Cieszy się niezłym zdrowiem, nie licząc kontuzji na nartach.
2) trudności ze znalezieniem i utrzymaniem pracy, bardzo obrotna żona na kierowniczym stanowisku, niczego im nie brakuje. Małomówny, żona bardzo gadatliwa. Dziecko jedno, już dorosłe, na początku wychowywane przez teściów i rodziców. Świetne zdrowie.

Niby są bardzo różni (w dodatku jeden to potężny brunet, a drugi drobny blondyn), ale podobieństwa są, no nie?
Pomożecie mi wykonać typowy profil wyborcy tej partii? Więcej nie znam (niewykluczone, że to przez żyłkę, która mi wychodzi na czole na hasło "konfederacja").
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 19:56
      Nie znam. Kiedyś znałam parę głosującą na JKM, nie pamiętam na jakim etapie jego kariery.
      Motywacja? Podatków nie płacić na nierobów. Bo wiadomo, że z pensji (bardzo dobrej, wysokiej) pokryją wszelkie wydatki. Ciekawa jestem czy zweryfikowali zdanie po chorobie onkologicznej.
      • chococaffe Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 19:57
        p.s. katolicy praktykujący
      • asfiksja Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 21:21
        >Bo wiadomo, że z pensji (bardzo dobrej, wysokiej) pokryją wszelkie wydatki. Ciekawa jestem czy zweryfikowali zdanie po chorobie onkologicznej
        Ciekawy przypadek, szkoda, że nie znasz dalszego ciągu.
    • fornita111 Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 19:59
      Myslalam, ze nikt nie odpowie trolliszczowi wink Ale skoro juz przepadlo: na konfe glosuje glownie inceloza plus troche zyebow innej masci.
      • chococaffe Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 20:05
        to troll?
        • fornita111 Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 20:07
          Si!
          • chococaffe Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 20:09
            Zupelnie nie kojarzyłam nicka. Sorry za podbicie
        • asfiksja Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 21:23
          Bzdura, nie jestem trollem. Pisałam tu sporo (może zbyt wiele) o życiu prywatnym. Ale jest to nawet pewnego rodzaju komplementsmile
    • daniela34 Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 20:05
      Znałam. Przeszło mu. Młodziutki chłopak, student, pierwsza praca, pierwsza pensja, zachłysnął się wizją gospodarczą "najlepiej zlikwidujmy podatki."
      • magda.z.bagien Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 20:36
        Niesamowite, ale żaden z tych mędrców nie kojarzy, że to znaczy to samo, co "zlikwidujmy państwo".

Znam paru konfiarzy pobieżnie, nie mają cech wspólnych poza pewną sztywnością w sposobie myślenia i niechęcią do weryfikacji własnych przekonań.
        • manon.lescaut4 Re: faceci głosujący na Konfę 15.02.22, 08:36
          O to to, właśnie, sztywność myślenia i niezmienianie poglądów, choćby realizacja tych poglądów ich walnęła pięścią w twarz.
          Znam jednego flirtującego z Konfederacja, nie głosował na nich, ale on nigdy nie głosuje, kiedyś powiedział, ze gdyby musiał, to by zagłosował na Korwina, bo on przynajmniej nie zmienia poglądów. Kaplica.
      • asfiksja Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 21:24
        A nie wiesz, od czego mu przeszło?
        • daniela34 Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 21:28
          Od zdrowego rozsądku, który na niego z czasem spłynął.
      • melisananosferatu Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 23:09
        Ha! Moje dziecko plci meskiej to samo. Teraz w glowe zachodzi jak on mogl nawet o tym pomyslec. A juz wyrzucalam sobie, ze cos z...lam w jego wychowaniu.
    • ruscello Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 20:06
      Znam dość sporo - informatycy w wieku ok. 24-32 l., w dużej mierze na DG, większość samotna, ale część ma partnerki.
      • bywalec.hoteli Re: faceci głosujący na Konfę 15.02.22, 12:34
        ruscello napisała:

> Znam dość sporo - informatycy w wieku ok. 24-32 l., w dużej mierze na DG, więks
        > zość samotna, ale część ma partnerki.

ci co dużo zarabiają i nie chcą płacić wysokich podatków
        • auksencja15 Re: faceci głosujący na Konfę 19.02.22, 20:00
          Przechodzi zwykle przy pierwszej poważnej chorobie lub chorobie dziecka
    • spirit_of_africa Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 20:11
      informatyk, specyficzny. Dwójka dzieci .Kilka lat temu zapytany czemu na nich głosuje odpowiedział, ze „nie chce żeby mu syna spedalili w szkole”. Straszny homofob. Uroda ujemna.
      • kotletymielone5 [...] 14.02.22, 22:13
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • pani_tau Re: faceci głosujący na Konfę 15.02.22, 17:50
        Kryptogej.
    • bene_gesserit Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 20:12
      Były przedsiębiorca, którego biznes zabił import z Chin 20 lat temu. Od tej pory w zasadzie bezrobotny (drobne prace to tu, to tam, nic poważnego ani zawodowo, ani fiansowo), przy żonie. Bardzo sympatyczny człowiek, tak poza tym, a żona świetna. Kompletnie nie widzi paradoksalnej sytuacji swoich poglądów w stosunku do swojego położenia.
    • klementyna156 Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 20:17
      Znam tylko kobietę głosującą na Konfę, jedną
    • figa_z_makiem99 Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 21:08
      Najczęściej młody mężczyzna, niezamożny i mający małe szanse na znalezienie odpowiedniej partnerki, mężczyźni są sfrustrowani i gorzej wykształceni od kobiet. Dlatego zrzuca się winę na emancypację, antykoncepcję i feminizm, gdyby kobiety zagonić z powrotem do domu do garów i zabrać kontrolę nad rozrodczością, panowie znów byliby na wygranej pozycji, przestałyby wybrzydzać. A kobiety? Część nie ma wyobraźni i nie umieją przewidzieć długofalowych skutków, chcą się przypodobać i są łase na komplementy, a nie mają innych walorów, które je wyróżnią. Pan, który wyzywa lewaczki od szmat i k....rew, za jakiś czas tak samo nazwie swoją prawicową wybrankę, jeśli będzie miała odmienne zdanie niż on, każdy kij ma dwa końce.
      • figa_z_makiem99 Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 21:13
        Im lepsze wykształcenie u kobiet, lepiej płatna praca i większe doświadczenie seksualne, tym trudniej wmówić jej, że "rozmiar nie ma znaczenia" i wmanewrować w rolę niańki i posługaczki. Stąd nasilenie ruchów radykalnej prawicy i jęczenie inceli.
    • mak_z_figa Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 21:25
      Znam jednego. Dobrze zarabiający. 40+ (może bardziej 50-). Unieważnił ślub kościelny, aby wziąć kolejny, jedyny słuszny czyli kościelny, z młodszą, bo dziecko w drodze. Z pierwszego związku chyba 4 nastoletnich dzieci.
      • niemaznaczenia Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 22:16
        Studenci końcowych lat SGH i innych "lepszych" uczelni ekonomicznych. Płeć dowolna. Kapitalizm jaskiniowy do bólu. Przechodzi im po wejściu w dorosłość, założeniu rodziny, wzięci kredytu, ciaży, próbie ulokowania dziecka w żłobku itd...
    • arthwen Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 22:22
      Znam małżeństwo (oboje głosowali na Konfederację): Ludzie po studiach, oboje pracujący aż do emerytury, on nadal pracuje mimo emerytury, oczytani, dość aktywni, on generalnie zdrowy, z jakimiś drobnymi dolegliwościami, ona niespecjalnie, szereg różnych dolegliwosci, część dość poważna, religijni i konserwatywni. Trójka dzieci dorosłych (dzieci bardzo się dziwią co tu się odjaniepawliło, bo wcześniej nic nie zapowiadało takich akcji (to nie jest prawda, było sporo rzeczy, które zapowiadały - jakieś przejawy antysemityzmu i rasizmu, jakieś leczenie alternatywne itp) - a tu oprócz sympatii politycznych, łykają wszelkie teorie spiskowe jak gęsi. Babcia zajmowała się tylko najmłodszym i to zanim poszedł do przedszkola.
    • mamkotanagoracymdachu Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 22:26
      Żadnego 🤷🏻‍♀️
    • smoczy_plomien Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 22:31
      Chłopak przed 40-tką, po świetnej uczelni technicznej, ale ze słabo płatną pracą. Późnawo się ożenił (ok. 35), ma już małego bombelka. Żony nie poznałam, ale mignęła mi na fejsie - ładna, zadbana, zaradna. Pan postury chuchro, w szkole był popychadłem.
    • irma223 Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 23:28
      Wychodzi pantoflarz, nie mający przy żonie nic do gadania, który opiekę nad dziećmi zrzucił na teściów, a i finansowo stoi niżej lub nie wyżej, niż żona.

Czyli głosuje za przeciwieństwem swojego życia.

Osobiście nie znam nikogo głosującego na Konfederację. A przynajmniej niktw moim otoczeniu się nigdy nie pochwalił czymś takim.
      • taniarada Re: faceci głosujący na Konfę 14.02.22, 23:36
        Na tym forum jest inaczej .To faceci zapylają od rana do wieczora ,a kobiety między garami a dziećmi siedzą na necie .I nikt tu nie głosuje na Konfę .Durny wątek ,których tu ostatnio pełno .
    • kaki11 Re: faceci głosujący na Konfę 15.02.22, 01:27
      Znam jednego który głosuje od jakiegoś czasu w przekonaniu, że to najlepsza opcja i jednego który z tego co wiem głosował na Bosaka w ostatnich wyborach prezydenckich, oraz być może takich o których nie wiem, bo jednak nie pytam każdego o preferencje polityczne smile
      Pierwszy: Z rodziny, 30 lat, dobrze wykształcony, co ciekawe nie wierzący/nie praktykujący (nie jestem pewna jak się identyfikuje w tej kwestii), dobrze zarabiający chłopak. Nie ma rodziny. Głosuje na nich bo jak mówi gospodarczo popiera ich program, o kwestie światopoglądowe nie wnikałam. Mieszka w małopolskiej wiosce pod średnim miastem.
      Drugi: Jeden z moich najlepszych przyjaciół. Chłopak wiekowo przed 30, od kilku lat już ma rodzinę (żonę, obecnie 2 dzieci, starsze 4 lata) wykształcenie licencjackie, pracujący, finansowo dobrze ale nie super dobrze, mieszkaniec Wrocławia skąd pochodzi, poglądy raczej centryczne - bardziej w lewo w jednych kwestiach a bardziej w prawo w innych, wierzący. Głosował na Bosaka, bo pomimo, że nie zgadza się z nim w wielu sprawach to miał jego politycznej historii mniej do zarzucenia niż pozostałym oraz kilka punktów programu uważał za sensowne. Przed tymi wyborami głosował różnie, z tego co kojarzę nigdy na Konfederację na szczęście.
      Oboje w drugiej turze ostatnich prezydenckich głosowali na Trzaskowskiego, bo bardzo nie lubią PiS.
      Chyba z punktów wspólnych to że oboje są stosunkowo młodzi, nie głosują na PiS, ewentualnie wykształcenie, ale hymm, oboje wyższe, ale jednak na różnym poziomie (licencjat vs mgr. inż. robi chyba drugie podyplomowe). Mieszkają w różnych miejscach, sytuacja rodzinna i status materialny różny, podejście do religii, styl życia też.
    • fragile_f Re: faceci głosujący na Konfę 15.02.22, 02:29
      Ostatnio pisalam o chlopaku, ktorego "ojczymem" byl kumpel z klasy wink gość kocha korwina i te wszystkie prawackie, duszne klimaty. Nie wiem, czy to zbieg okoliczności, czy mialo to jakis wplyw na jego poglady. Inny znajomy konfiarz mial zawsze lepkie paluszki, aczkolwiek znam tez molestujacego mlode dziewczyny lewicowca z #metoo na profilowym, wiec ciezko powiazac mi w prosty sposob poglady polityczne z byciem dzbanem wink

Cecha wspólna tych trzech panow jest smierc ojca jak byli dzieciakami.
    • nutella_fan Re: faceci głosujący na Konfę 15.02.22, 02:38
      Mój mąż, inteligentny, przystojny, wykształcony, bardzo dobrze zarabiający. W następnych wyborach ja dołączę do niego.
      • tobiasza Re: faceci głosujący na Konfę 15.02.22, 11:07
        sad Smutne.
      • kropkacom Re: faceci głosujący na Konfę 15.02.22, 11:15
        > Mój mąż, inteligentny, przystojny, wykształcony, bardzo dobrze zarabiający.

Koniecznie, koniecznie... big_grin
      • araceli Re: faceci głosujący na Konfę 16.02.22, 07:43
        nutella_fan napisała:
        > Mój mąż,

Spojrzał na ciebie i stwierdził, że czas głosować na ludzi, którzy głoszą odebranie kobietom praw wyborczych tongue_out
        • rannala Re: faceci głosujący na Konfę 16.02.22, 08:27
          Problem, że nutella sama też chce głosować za odebraniem sobie praw wyborczych smile
          • alpepe Re: faceci głosujący na Konfę 16.02.22, 13:27
            katoliczka, cóż zrobisz.
    • rb_111222333 Re: faceci głosujący na Konfę 15.02.22, 04:36
      Małżeństwo, tuż przed 40. Oboje byli fanami PiSu, już jakiś czas temu przerzucili się na konferencję, łącznie z jeżdżeniem po wiecach, więc tacy bardziej zaangażowani. Pan utrzymuje rodzinę, z 2 dzieci, chyba homofob, na pewno antyszczepionkowcy.
    • marianna1960 Re: faceci głosujący na Konfę 15.02.22, 07:04
      Kiedyś lubiłam Konfę ale za foliarstwo i proputinizm ma bana.
    • toniebylamja Re: faceci głosujący na Konfę 15.02.22, 10:57
      a kondederaci...to Ci co skarżą się na straszliwe uciążliwości i potworne męki związane z noszeniem maseczki, ale każą kobietom rodzić bardzo chore dzieci często narażając je również na śmierć.

Tak są bardzo przekonywujący.
    • purchawka2020 Re: faceci głosujący na Konfę 15.02.22, 11:10
      Znam.
      Rozwiedziony, rozżalony alkoholik - alimenciarz.
      Architekt.
    • sumire Re: faceci głosujący na Konfę 15.02.22, 12:25
      Pierwszy były drobny przedsiębiorca, obecnie bankster, gej smile
      Drugi gość z szeroko pojętej branży IT, dwukrotny rozwodnik (pierwszą żonę porzucił parę miesięcy po narodzinach ich dziecka, taki cukiereczek). Zwolennik zakazu aborcji, homofob, antyszczep, generalnie pakiet full.
      Trzeci - chowany pod kloszem synalek pary lekarzy, "zlikwidować podatki, niech wszystko będzie prywatne i niech każdy płaci sam, za co chce". Przeszło mu, gdy po ukończeniu studiów zderzył się z realnym życiem bez dopływu kaski od tatusia ginekologa.
    • la_mujer75 Re: faceci głosujący na Konfę 15.02.22, 18:54
      Mój bliski kumpel, który dosyć długo "krył się" ze swoimi poglądami w naszym towarzystwie. Koleś 45+
      Wykształcony (po topowym liceum wink ), dobrze zarabiający, niewierzący , ale bardzo konserwatywny w poglądach, homofob, sknera. Plus mający złe zdanie o kobietach (z tym się dłuuugo ukrywał), a z drugiej strony - w młodości bardzo przystojny, więc nigdy nie miał problemów z nawiązywaniem relacji damsko-męskich.
      Od jesieni- rozwodnik. Przyjaciółce udało się wyzwolić z tego toksycznego związku. On potwornie ciężko przeżył rozwód. Przyjaciółce na każdym kroku robi złośliwości, a mają wspólnego syna, więc muszą się kontaktować.
      Przy nas (znajomych) udaje, że jest super byłym mężem.
      Jego ojciec też był bardzo specyficznym typem. Matka za to fajna babka.
    • kobietazpolnocy Re: faceci głosujący na Konfę 16.02.22, 08:42
      Tu chyba mniej chodzi o background, a bardziej o wygórowane mniemanie o własnej inteligencji: konfa i jej wyborcy to dla mnie ludzie przekonani o tym, że świat naprawdę nie jest tak skomplikowany jak nam się wszystkim wydaje i że rozwiązania są bardzo proste, tylko głupcy (których jest większość) tego nie dostrzegają. Chaos, niuanse i niejasności to jest coś, czego oni nie akceptują. Myślę, że stąd jest tam dominacja młodych ludzi, zwłaszcza mężczyzn.
      U tych bogatszych to też zwykły cynizm i walka o własny tylko interes (choć przykrywany często powtarzaniem mądrości o "byciu kowalem własnego losu" i tego typu bzdetów).
      U co mądrzejszych zazwyczaj mija wraz z wejściem w dorosłość i bolesnym zderzeniem z rzeczywistością.
    • onucejurija69 Re: faceci głosujący na Konfę 16.02.22, 13:18
      Jak ktoś lubi Bosiusiaka i te klimaty to niech głosuje na konfederastów

-
      www.fakt.pl/wydarzenia/polska/ksieza-zrzucaja-sutanny-i-odchodza-do-stanu-swieckiego-tak-jak-tymoteusz-szydlo/2lyyfe3?utm_source=forum.gazeta.pl_viasg_fakt&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka