cisco1800 17.02.22, 13:06 Ogląda ktoś? Nasza reprezentantka na razie najwyżej. Pięknie pojechała Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fornita111 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 13:08 Ona ciagle pierwsza? Super Obejrzalam 5 wystepow, na ostatnia dziesiatke znowu bede patrzec, jesli wiatr pozwoli Bardzo ladnie pojechala nasza reprezentantka. Ale mnie zawsze przykro na bledy patrzec a troche ich bylo u kolejnych dziewczyn... Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 13:11 Będę oglądać, ale dopiero wieczorem. Natomiast z naszą reprezentantką mam problem taki, że w ogóle mi się jej programy i jej jazda nie podobają Więc mam neutralne nastawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 13:20 No i kolejna z podporka a tak ladnie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
joaz Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 13:20 Oczywiście oglądam. Pięknie choć bardzo ostrożnie pojechała. Widać było ogromne skoncentrowanie przy najazdach do skoków. Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 13:21 Oglądam. Polka z wyboru, ciekawe, że u nas miała lepsze szanse się wybić. Na tym sporcie się nie znam, nie umiem sama tak jeździć moja kariera skończyła się na przeplatance ale lubię patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 13:22 Ona na Rosje jest podobno za slaba Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 13:30 Przede wszystkim za stara. Tam maja tuziny dziewczynek 14letnich, jedno lub dwusezonowych, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 14:24 Wiem, tam nie miała szans a u nas konkurencji Odpowiedz Link Zgłoś
joaz Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 13:23 Oglądam. Katia pojechała pięknie choć bardzo ostrożnie. Widać była ogromne skoncentrowanie i to było widać w najazdach do skoków. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 13:27 Mnie tylko przeszkadza, że nasza tak dobrze pojechała, że automatycznie życzyłam innym zawodniczkom gorszych wyników, aby nasza była na prowadzeniu. U naszej trochę jeszcze przeszkadzaja te długie najazdy do skoków, bo to daje wrażenie takiego ciagle juniorskiego programu, ale poza tym jest bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 13:40 Gubanova (Gruzja) - przepieknie, dlaczego druga po amerykance? Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 14:31 ale ruda odpalila! WOW Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 21:09 No ruda dala popis z tym fakiem na ceremonii maskotkowej, i z tymi wrzaskami przed kamerą, jak to wszystkich nienawidzi. One tam wszystkie są pie#dolniete, z tą trenerką na czele. Cyrk na kółkach. Szkoda tylko tych dziewczynek, które po roku, dwóch lądują na sportowym śmietniku. Ehh, gdzie te czasy, gdy taka Surya przez dekadę cieszyła oko. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 23:19 Jednak trochę można zrozumieć jej frustrację. Gdyby w programie krótkim można było skakać poczwórne to by miała większe szanse nabić więcej punktów. Więc to taka przegrana przy zielonym stoliku. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 18.02.22, 07:38 Nie widzialam Ale, ze zawodowy sport to patologia a juz w takiej Rosji, patologia do potegi entej, to chyba wszystkie wiemy... Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 14:55 Biedna mala. Ciekawe ktora bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 14:57 Zajechali ja. Bardzo mi jej jako dzieciaka szkoda, Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 14:59 Bardzo to przyre, ale nie ma co Rosjanie wymiatają w łyżwiarstwie jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 15:01 Tez mi jej szkoda Ale ciesze sie z medalu dla Japonki Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 15:06 Piękny program Japonki. Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 15:03 mnie też. Aż mi się płakać zachciało Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 15:05 A teraz szczerbakowa złota medalistka jak pies sama, co za ekipa niech ich szlag Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 15:08 Ten szlag nie zawodniczek dotyczy rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 15:16 powinni dla jej dobra ją wycofać, nie w sensie trybunały, tylko trenerka. podejrzewam jednak, że porażka mogła być celowa. żadna z was nie miała takiej myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 20:50 Ona od razu jak wyjechała na taflę, to strasznie nerwowo poruszała rękami. Czułam, że nie będzie za dobrze.... Dopiero przed chwilą obejrzałam. Cieszy mnie medal Japonki, bo, mimo, że nie ma w repertuarze aż takich skoków jak Rosjanki, to pięknie jeździ. Bardzo przyjemnie sie na nia patrzy, ma taka charakterystyczną miękkośc ruchów. A z Rosjanek najbardziej zawsze podobała mi się Szczerbakowa, więc nawet cieszy mnie jej złoto. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 20:58 Mnie z Rosjanek ta ze srebrem sie bardziej podobala Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 21:17 19 lat to za stara na ematce.😉 Odpowiedz Link Zgłoś
joaz Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 15:05 No i jakie wrażenia? Brawo Katia, Super Anna Szczerbakowa, Kaori Sakamoto. Ostanie 2 grupy to łyżwiarski majstersztyk. Mam nadzieję, że po Olimpiadzie zapadnie jedynie słuszna decyzja o podniesieniu wieku seniorskiego do 17 lat. A odpowiedzialni za doping na zawsze znikną ze świata trenerskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 15:09 Tak powinno byc, ale czy bedzie... no ehh, nie sadze. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 15:13 taka decyzja mocno zagroziłaby rosjankom, a była bardzo na korzyść azjatek, które po 20 wciąż są filigranowe Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 15:11 dzięki za cynk, załapałam się na najlepszą grupę, a już się nie spodziewałam, że uda mi się upolować występy w łf. Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 17.02.22, 17:00 Włączyłam przypadkiem dobrze że dziś miałam luźniejszy dzień w pracy, to w końcu mogłam pooglądać jednym okiem Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Łyżwiarstwo program dowolny 18.02.22, 00:36 Obejrzałam. Bardzo mieszane uczucia mam, sporo świetnych programów, ale końcówka przyćmiła wszystko niestety. Ja zupełnie nie rozumiem czemu ta Trusova taka wkurzona była. A jeszcze do tego te komentatorki na Eurosporcie... Jak można pitolić przez pół prawie każdego programu? Nawet na cholernych skokach tyle nie pitolą jak skoczek jest w powietrzu. Mam nadzieję, że ten skład już się nie powtórzy na kolejnych zawodach bo ta paplanina zakłóca delektowanie się programami. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Łyżwiarstwo program dowolny 18.02.22, 01:10 Była wkurzona, bo miała najlepszy program dowolny a i tak przegrała. Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Łyżwiarstwo program dowolny 18.02.22, 09:32 No tak, nie zanotowałam, że ona ma najlepszy dowolny. Ale kurde z 4 pozycji wskoczyła na medalową, a awanturuje się jakby było odwrotnie. Już pomijam to, że ta dziewczyna nie jeździ figurowo na lodzie, tylko skacze wyczynowo. Fajne te skoki, ale całość jak dla mnie była dużo słabsza od programu np. Belgijki. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Łyżwiarstwo program dowolny 18.02.22, 09:39 Tak, miała 4 miejsce po krótkim, bo regulamin nie zezwalał na skoki poczwórne. Co moim zdaniem jest dziwne i niesprawiedliwe. W dowolnym wykręciła rekord, a i tak przegrała, więc według mnie żal i złość są uzasadnione. Oczywiście lepiej by wyglądało, gdyby pogratulowała koleżance z reprezentacji i ładnie się uśmiechnęła do wspólnego zdjęcia, ale no cóż to były prawdziwe, ekstremalne emocje na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Łyżwiarstwo program dowolny 18.02.22, 10:22 No tak, wykręciła te skoki, ale nie zrobiła nic poza tym, więc należy jej się zapisanie tego wyczynu w rekordach. A wygrała ta, co była lepsza w jeździe figurowej. Ale racja, że to jest dla nich sytuacja z kategorii teraz albo nigdy. Ale kurcze zepsuć sobie taki dzień Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Łyżwiarstwo program dowolny 18.02.22, 10:36 Nie wiemy ile by wykręciła gdyby regulamin nie nakładał ograniczeń w programie krótkim. Dla mnie tu leży główny szkopuł. Zwłaszcza, że potrójny Axel był dozwolony, więc te zawodniczki były od razu faworyzowane. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Łyżwiarstwo program dowolny 18.02.22, 14:31 Ty wiesz o czym piszesz?? Wiesz jaka to jest presja? Poczytaj sobie jak są trenowane Rosjanki czy azjatki. To jest morderczy trening, od nich sie wymaga złota, wszystko poniżej jest nie warte funta kłaków. To jest przemoc wobec tych dzieci, plus szprycowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Łyżwiarstwo program dowolny 18.02.22, 20:14 Ja? No wiem, swego czasu obejrzałam dziesiątki dokumentów o szkołach baletowych w Rosji. Ale to ma też inną stronę, ci wytresowania zawodnicy/tancerze mają zazwyczaj stalowe nerwy, przynajmniej na pokaz, bo co się dzieje za kulisami, to kto tam wie. Niemniej, żaden inny nie wpadł w szał po zdobyciu medalu 🤷 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Łyżwiarstwo program dowolny 18.02.22, 10:03 BO to są jeszcze dzieci, plus wielka presja, plus trenerzy psychopaci... Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Łyżwiarstwo program dowolny 18.02.22, 10:08 I jeszcze świadomość, że tylko tu i teraz. Te dziewczyny doskonale wiedzą, że drugiej szansy nie dostaną, a za 4 lata będą już sportowymi emerytkami. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Łyżwiarstwo program dowolny 18.02.22, 08:42 Dlatego ja się przeniosłam z ogladaniem na TVP. Znaczy, komentatorki mi tak bardzo nie przeszkadzają, jedna jest trochę egzaltowana, bo Magda jest ok. w sumie, ale Eurosport ma irytujący zwyczaj przerywania na reklamy w trakcie występu. A to absolutnie niedopuszczalne. To już wolę Babiarza. A w ogóle to tęsknię za Jackiem Tascherem. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Łyżwiarstwo program dowolny 18.02.22, 08:47 Jacek Tascher komentował pierwsze zawody drużynowe. Teraz jest w Pekinie na miejscu jako działacz PZŁF. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 18.02.22, 08:50 ja też, jak mogę to wolę babiarza. nie zagłuszają muzyki i występu, nawet jeśli komentują w trakcie programu. Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Łyżwiarstwo program dowolny 18.02.22, 09:33 Ja mam E. Player,więc oglądam bez reklam. Ale te komentatorki... Przejazd Trusovej przegadały, bo czuły potrzebę informowania telewidzów jaka jest w danej chwili prognoza noty technicznej. Jakbyśmy sami nie widzieli... Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Łyżwiarstwo program dowolny 18.02.22, 11:40 Polecam oglądać z ang komentarzem. Mniej gadają, przede wszystkim. Polscy komentatorzy nie mogą chwili wytrzymać bez paplania. Babiarza nie cierpię. Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Łyżwiarstwo program dowolny 18.02.22, 11:45 Pamiętam, że pisałaś o tym ang komentarzu, chyba tak zrobię na parach. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Łyżwiarstwo program dowolny 18.02.22, 08:48 Dziś o 11.30 pary sportowe. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 18.02.22, 08:51 na którym kanale? akurat będę miała przerwę, to bym zerknęła...dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Łyżwiarstwo program dowolny 18.02.22, 09:03 www.teleman.pl/sport/lyzwiarstwo-figurowe Odpowiedz Link Zgłoś
elf1977 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 18.02.22, 13:16 Mnie wzruszył program Japonki. Pięknie pojechała. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Łyżwiarstwo program dowolny 18.02.22, 19:55 I jak pary sportowe? Ktoś was szczególnie urzekł? Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Łyżwiarstwo program dowolny 18.02.22, 20:16 Przede wszystkim urzekło mnie to, że po lodzie jeździli dorośli. No może poza tą ostatnią rosyjską parą. A z programów, to dla mnie no 1 zdecydowanie Chińczycy, potem Tarasowa i Morozow, a potem ci od Esmeraldy. Odpowiedz Link Zgłoś
elf1977 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 19.02.22, 15:06 podaje_haslo_okon napisała: > Przede wszystkim urzekło mnie to, że po lodzie jeździli dorośli. No może poza t > ą ostatnią rosyjską parą. A z programów, to dla mnie no 1 zdecydowanie Chińczyc > y, potem Tarasowa i Morozow, a potem ci od Esmeraldy. Dziś jestem jednak trochę zawiedziony, że wygrali Chińczycy. Ale bardzo ładna walka. Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Łyżwiarstwo program dowolny 19.02.22, 15:12 Ja chyba też. Najchętniej to bym dzisiaj dała 2 pierwsze miejsca i jedno drugie. Ale ładne było. I jak oglądam pary, to zawsze dochodzę do wniosku, że w programach solistów jest za dużo skoków, przez co nie są aż tak wzruszające. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 19.02.22, 15:58 a mnie się dosyć podobali, choć rosjanie jechali bardziej finezyjnie, ale to nie niespodzianka Odpowiedz Link Zgłoś
elf1977 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 19.02.22, 17:35 volta2 napisała: > a mnie się dosyć podobali, choć rosjanie jechali bardziej finezyjnie, ale to ni > e niespodzianka Mnie też się podobało. Ale Rosjanie bardziej. A w ogóle pary sportowe to jest to Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Łyżwiarstwo program dowolny 19.02.22, 17:37 Czy ktoś wie dlaczego pary sportowe występowały bez dnia przerwy? Co za dzbany układały program igrzysk 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Łyżwiarstwo program dowolny 19.02.22, 17:47 A mnie się właśnie Chińczycy najbardziej podobali. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Łyżwiarstwo program dowolny 19.02.22, 22:06 Dopiero nadrobiłam i moim zdaniem powinni wygrać Rosjanie. Ale podobały mi się wszystkie cztery pary z ostatniej grupy. Bardzo mnie też wzruszyło jak niemiecka zawodniczka pocieszała swojego partnera po nieudanym programie. Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Łyżwiarstwo program dowolny 19.02.22, 23:05 A ja, jak skończyli przejazd, to sobie pomyślałam, że dobrze, że nie są z Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 19.02.22, 19:31 na pokazy mistrzów się wybieracie? link wcześniej podrzucony tutaj wskazuje, że zaczynają się o 6 rano? rozważam nagranie i odtworzenie na wieczór, nie widziałam tańców i chłopaków, więc przydałby mi się przegląd przed mistrzostwami świata.... Odpowiedz Link Zgłoś
elf1977 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 20.02.22, 16:28 volta2 napisała: > na pokazy mistrzów się wybieracie? link wcześniej podrzucony tutaj wskazuje, że > zaczynają się o 6 rano? rozważam nagranie i odtworzenie na wieczór, nie widzia > łam tańców i chłopaków, więc przydałby mi się przegląd przed mistrzostwami świa > ta.... Oglądam teraz. Piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 20.02.22, 18:41 jak teraz? o 15 miało być i nie było, mi się program w nocy nie nagrał, i dupa Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Łyżwiarstwo program dowolny 20.02.22, 21:00 Ja też przed chwilą skończyłam. Na Eurosport Player. Yuzuru pięknie pojechał, Nathan Chen też świetny Odpowiedz Link Zgłoś
elf1977 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 21.02.22, 08:31 kurt.wallander napisała: > Ja też przed chwilą skończyłam. Na Eurosport Player. Yuzuru pięknie pojechał, N > athan Chen też świetny Chyba jednak mamy słabość do Azjatów szczerbakova też pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Łyżwiarstwo program dowolny 21.02.22, 08:42 Azjaci teraz dominują w łyżwiarstwie, jeśli chodzi o solistów, więc trudno ich nie doceniać (tak sobie przynajmniej powtarzam . Szkoda, że Cha Jun Hwa nie wystąpił w pokazach, ale może nie miał nic przygotowanego? Mogli też zaprosić tego Meksykanina, fajny był i taka trochę sensacja Wśród solistek moją "faworytką" jest Szczerbakowa, pięknie jeździ też Sakamoto, choć oczywiście ma nieco niższy poziom trudności programów. W parach tanecznych nikt mnie nie porywa Pary sportowe jeżdżą świetnie, ale jakoś też nikt nie skradł mi serca... Odpowiedz Link Zgłoś
elf1977 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 21.02.22, 17:26 kurt.wallander napisała: > Azjaci teraz dominują w łyżwiarstwie, jeśli chodzi o solistów, więc trudno ich > nie doceniać (tak sobie przynajmniej powtarzam . Szkoda, że Cha Jun Hwa nie > wystąpił w pokazach, ale może nie miał nic przygotowanego? Mogli też zaprosić t > ego Meksykanina, fajny był i taka trochę sensacja > Wśród solistek moją "faworytką" jest Szczerbakowa, pięknie jeździ też Sakamoto, > choć oczywiście ma nieco niższy poziom trudności programów. > W parach tanecznych nikt mnie nie porywa Pary sportowe jeżdżą świetnie, ale > jakoś też nikt nie skradł mi serca... Mnie też pary taneczne nie zachwyciły, choć Francuzi są bardzo poprawni. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Łyżwiarstwo program dowolny 21.02.22, 21:39 Mnie pary taneczne od dłuższego czasu nie zachwycają. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Łyżwiarstwo program dowolny 21.02.22, 21:22 yuzuru to moja love od dawna, z tej okazji wybrałam się do osaki, bo to jego rodzinne miasto. nie spotkałam, bo trenuje w stanach chyba no ale co sobie pobyłam, to moje. w wolnej chwili przeserczuję jutuba i może obejrzę w kawałkach te pokazy, bo nie mam szczęścia (i playera) Odpowiedz Link Zgłoś