Dodaj do ulubionych

Henna do brwi?

20.02.22, 07:25
szukam do samodzielnego nakładania. Kupiłam Delii taką gotową z pędzelkiem, prosta w nakładaniu, daje fajny efekt ale do pierwszego mycia 😕 Zupełnie nietrwały produkt. Możecie coś polecić?
Obserwuj wątek
    • konsta-is-me Re: Henna do brwi? 20.02.22, 10:42
      Użyj pędzelka do zwykłej, proszkowej...
      Że proszkowa ci nie zafarbuje, to nie wierzę...
      Brwi muszą być oczyszczone i odtłuszczone przed aplikacja, może to jest problem?
      • 35wcieniu Re: Henna do brwi? 20.02.22, 11:03
        Zafabuje ale na chwilę. Nie wiem czy to nie jest kwestia cery, ja mam tłustą i henna to jest u mnie rzecz na max 2 dni.
        • konsta-is-me Re: Henna do brwi? 20.02.22, 11:42
          E tam, ja też mam tłusta i farbuje.
          Proszkowa nawet skórę .
          Ale może to zależy jakiego kto efektu oczekuje, ja trzymam na rzęsach 10-15 min i wciąż efekt jest nieidealny.
          Na brwiach chwyta dosłownie po 2 -3 ( i tyle trzymam) minutach, ale ja mam b.jasne brwi.
          Może niech autorka potrzyma dłużej (20 min?) i zobaczy co z tego wyniknie.
          • 35wcieniu Re: Henna do brwi? 20.02.22, 12:38
            To pewnie indywidualne.
            Mój trop jest taki że zależy od cery ale pewnie i od innych czynników. Nie doszłam dokładnie od czego, przestałam próbować bo to bez sensu u mnie zupełnie.
    • dvdva Re: Henna do brwi? 20.02.22, 11:05
      Uzywam Refectocilu, trzymam pół godziny, efekty widoczne 3 tyg do miesiąca ale to sprawa indywidualna
      • katiemorag Re: Henna do brwi? 20.02.22, 11:08
        Tez jej używam. Ale mam wrażenie ze nie do końca pokrywa siwe włosy. Ale i tak najlepsza z najlepszych. Używam szarej.
        • dvdva Re: Henna do brwi? 20.02.22, 16:59
          Ja brązowej, wychodzi dość ciemno bo długo trzymam ale i tak kolor podobny jest do moich naturalnych brwi. Robię też rzęsy, trochę podkreśla ale jako że ich mało to I tak nie ma co oczekiwać cudów
    • pepsi.only Re: Henna do brwi? 20.02.22, 12:33
      Do pierwszego mycia?! Może robisz coś nie tak?
      U mnie trzyma się 7-10dni. To wystarczająco, jak dla mnie.
      • bene_gesserit Re: Henna do brwi? 20.02.22, 12:52
        U mnie też. I jestem zadowolona.

To rzeczywiście zależy od tego, jakiego efektu się oczekuje. Żelowa henna Delii daje naturalny efekt - krótkotrwały, ale fajny, zero dramatyzmu. Jeśli chce się czegoś mocniejszego - efektu Mefista albo flamastra permanentnego, to nie jest ten produkt.
    • kamin Re: Henna do brwi? 20.02.22, 17:19
      Taka gotowa do nałożenia i mnie się trzymała z 1-2 dni i miała nieciekawy odcień.
      Najbardziej lubię pudrową, do wymieszania z wodą.
    • semihora Re: Henna do brwi? 20.02.22, 17:30
      U mnie też trzyma krótko, kilka myć i po wszystkim...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka