triismegistos Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 17:07 Do odchudzania już nie dołączę, ale pozwolę sobie na złote rady (każdy kocha dawać złote rady) Bułeczki. Pyszne, chrupiące, na śniadanie. Wyrywam środek i zjadam samą skórę z jakimś dietetycznym wsadem. Makaron konjac. Porcja samego makaronu to 5 kcal. Udon też jest niezły. Chińskie z makaronem to bardzo fit obiad. Ziemniaki. Nie są aż tak fit jak konjac, ale w porównaniu z innymi zapychaczami dają radę. Można też zrobić piure z kalafiorem i jest jeszcze lepiej. Odtłuszczone mleko kokosowe ❤️ Proteinowe słodycze dla sportowców. Jak już musisz słodkie to polecam. Albo sernik z chudego twarogu. Warzywa na objętość. Taka cukinia ma chyba mniej kalorii niż spalisz mieląc szczęką. Frytkownica beztłuszczowa. Można beztrosko wcinać mięsa w panierce, warzywa w tempurze etc. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 17:12 I mozzarella light! I sosy kanapkowe z biotecha! Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 17:25 triismegistos napisała: > Frytkownica beztłuszczowa. Można beztrosko wcinać mięsa w panierce, warzywa w t > empurze etc. Rzeczywiście warto kupić tę frytkownicę? Nie wystarczy dobry piekarnik? Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 17:32 Warto. Nie zastąpi głębokiego tłuszczu w 100% ale jest dużo lepsza niż piekarnik. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 16:25 Ta frytkownica to to samo co air fryer?? Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 15:20 A jakie to słodycze? Czy zwykłe że sklepu, czy trzeba gdzieś zamawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 09:34 Zamawiam na allegro i w sklepach dla sportowców. Chociaż ostatnio w Biedronce widziałam czekoladki proteinowe F***cking Delicius. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Wątek odchudzeniowy 19.03.22, 15:19 triismegistos napisała: > Zamawiam na allegro i w sklepach dla sportowców. Chociaż ostatnio w Biedronce w > idziałam czekoladki proteinowe F***cking Delicius. > dzięki, muszę tych f... spróbować 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Wątek odchudzeniowy 19.03.22, 17:47 Tylko czytaj parametry. To, że są proteinowe jeszcze nie znaczy że można je jeść w dużych ilościach bezkarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 17:40 Przeczytałam wątek. Zjadła 2 piwoszki. Nie odchudzam się Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 19:35 Hej to nieuczciwe że takie chudziny kuszą piwoszkami 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
dvdva Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 18:11 E tam, przesadzasz, kup rozmiar wieksze majtki i bedzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 19:39 Kurde, co na kolację? Na śniadanie było grubo - pizza na tortilli z dużą ilością tłustych dodatków. Na obiad zupa pho na wege bulionie, z tofu, kilkoma krewetkami i makaronem ryżowym. Nie mam pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 20:06 Właśnie zjadłam miskę surówki, śledzie i chleb żytni. Niby nie pasuje ale było dobre i dość zdrowe. Może masz twaróg, rzodkiewki, szczypiorek? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 20:37 Mam ale nie zjem twarogu na noc, nie pasuje mi. Już sobie zrobiłam kanapki na wasie. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 20:41 Wyglądają super. Jeśli to Cię nasyci to fajnie. Widzę że jestem jakoś bardziej łakoma 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 20:48 Nie nasyci, ale pomoże przetrwać. Nic dziwnego, że jesteś bardziej głodna, nie zjadłaś dzisiaj prawie żadnego białka. Same węgle i to w większości proste. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 20:50 Dzięki, to jutro rano jednak nie zrobię owsianki tylko jakieś białko. Niestety jestem na mleko uczulona. Może jajka, awokado, chleb żytni. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 20:52 Wysokobiałkowy serek wiejski + jajko + dwie łyżeczki masła orzechowego Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 21:23 Jeśli nie jesz mięsa, tofu jest doskonałym źródłem chudego białka. Nawet jeśli nie przepadasz za tofu, to rozgniecione z oliwą, czosnkiem solą i cytryną, smakuje jak ser - jest super do sałatki (np. z pieczoną cukinią, pieczoną albo surową papryką, pomidorami i innymi warzywami które wpadną w ręce). Inny (podobno bardzo udany) przepis na tofu to "tofu zmieniające życie" z jadłonomii - ale ja nie przepadam za smażeniem w dużej ilości tłuszczu i słodkimi smakami, więc nie robiłam. Wolę tofu po koreańsku, ale ono już smakuje jak tofu. Jeśli chodzi o białko to bardzo fajna i dość lekka (nie powoduje wzdęć) jest czerwona fasola - można z niej robić chili sin carne, gulasz, albo zapiec z naczosami (wersja odchudzona to tortilla pokrojona w trójkąty, delikatnie skropiona oliwą i upieczona na chrupko w piekarniku) i sosem z pomidorów, grzybów, jalapeno albo z chlebowcem. Dopiszę jeszcze sałatkę, która ostatnio mi super wyszła, choć źródłem białka jest tu głównie pieczona w przyprawach ciecierzyca.:p Pieczony kalafior w kminie rzymskim (sól i odrobina oliwy do każdego warzywa oczywiście), pieczona cieciorka w słodkiej i wędzonej papryce i kminie, pieczona marchewka w kurkumie, pieczona papryka, pieczony bakłażan (najpierw posypany solą i po pół godziny odciśnięty, potem solidnie podlany oliwą) kawałek fety, trochę kaszy bulgur, hummus, ajwar i sos na bazie tahini (plus co tam wpadnie w ręce - np. pomidory suszone, jalapeno, zapomniany, podgotowany ziemniak którego też można upiec, itd.) Dobre to. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 04:16 Dzięki. Bardzo się zmobilizowałam, już mam na najbliższe dni plany Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 09:53 tofu mozna tez po prostu usmazyc w malej ilosci tluszcu w woku lub w patelni i leko podlac sosem sojowym. Ten przepis z jadlononomii zawiera duzo skrobi. Ja polecam tez nia bialko gotowac co pare dni wieksza porcje fasoli i dodawac garsc fasoli do surowek. Fajnie syci. A fasola trzyma sie tydzien w lodowce, tylko ze trzeba codziennie zmienaic wode (tofu tez). Polecam tez jajecznice z tofu, mam autorski przepis z platkami owsianymi i musztarda. fajnei syci. Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 20:56 Mashcaron - Ty jesteś moim lustrzanym odbiciem! Mam idealnie takie same "parametry", nawet wiek się zgadza. Dlugo ważyłam 60-61. 7 kg naleciało mi w pandemii, przez stresy właśnie, przez źle odżywianie w dzień i wpierniczanie słodyczy pod osłoną nocy. Od trzech tygodni dbam o posiłki, zeszło 2 kg. Niestety, nie mam tyle ruchu co Ty, szanuje.... chciałabym się zmobilizować, ale nie cierpię ćwiczyć Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 22:08 Ja też nie przepadam za " ćwiczeniem" jako takim, ale trochę jednak muszę, bo jak nie, to mi plecy siadają. Źle się prowadziłam w młodości i teraz tu strzyka, tam boli, dysk wypada :p jak ćwiczę, to po prostu lepiej się czuję, mniej mnie łamie, a może raczej rzadziej mnie unieruchamia Lubię chodzić po krzakach i tu też bardzo motywuje mnie pies patrzy tymi oczami i nie jestem w stanie mu odmówić tego, co mu się należy, nawet, jeśli najchętniej zakopanym się w kocyk po same uszy Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 08:47 Zaczęłam wrzucać od wczoraj jedzenie do fitatu. Czy znacie jakieś aplikacje która dopasowuje posiłki daje jakieś propozycje itp? Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 08:48 I zamiast wrzucić owsianki czy tofu musiałam widać trzy kostki gorzkiej czekolady na początek... Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 10:57 U mnie stan na dziś 61,3 kg / 164 cm (mimo paczki maltizersów 😛). Chciałabym zobaczyć piątkę z przodu, to może być chociażby 59,9 kg, byle piątka była. Cel niby bliski, ale wcale nie, bo mój organizm lubi 62 i do tego zwykle dąży (sam, maltizersy nie mają tu nic do rzeczy 🙂). Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 14:44 Mój chyba też dąży do 62. Dzięki wątkowi przesunęłam coś w pracy żeby zrobić jakiś trening. Zaraz zaczynam. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 14:52 A jaki sport uprawiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 15:02 Dzisiaj zrobię siłowy. Generalnie ogólnorozwojowy, pilates, rolki/ łyżwy, marszobiegi, joga. Kiedyś uwielbiałam piłkę ręczną ale teraz widzę, że wszystkie takie samotnicze. Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 16:13 piątka z przodu to też mój cel, dzieli mnie od niego 1kg. organizm się fiksuje na jakieś wadze ale da się to zmienić. ja odchudzam się etapami - redukcja, dłuższa stabilizacja żeby ciało polubiło nowy setpoint a potem znowu wysiłek żeby go zmniejszyć i utrzymać. dzisiejszy jadłospis: śn. 2 jajka na miękko z masłem, chleb proteinowy, rzodkiewki obiad dhal z soczewicy podwieczorek jogurt nat + orzechy kolacja sałatka z surimi, pomidorów i jajka (wczoraj zrobiłam 2 porcje) mały kawałek chałwy Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 16:29 Hmm czytając Ciebie rozumiem, że chyba więcej samodyscypliny potrzebuję. Twoje menu wydaje mi się przemyślane itd ale ilościowo bardzo skromne. Zaczynam myśleć, że to że ja waze 62 kg to i tak cud (często zdarzają się dni że zjem pół kuli lodow casate , na śniadanie bułka, boczek i jajka np, , zupa nawet sycąca nigdy mi nie wystarcza...) Chyba zbyt dużo jem. Dzięki za możliwość porównania Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 20:43 Napisz jak duże masz porcje i jak robisz dhal z soczewicy, pliz. Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Wątek odchudzeniowy 19.03.22, 14:01 porcje mam takie żeby się najeść, choć bez przesady - jakbym jadła tyle ile bym chciała, to bym się toczyła a nie szła. ale głodna nie chodzę. np ten dhal był na pełnotłustym mleku koko i pewnie miał z 500kcal - nie wiem dokładnie ile, bo go nie robiłam. jak jestem głodna co zdarza się wieczorami, podjadam np garść orzechów, jabłko. "normalnie" zjadłabym parę kromek chleba z masłem - z powietrza się nie wzięły te dodatkowe kilogramy... Odpowiedz Link Zgłoś
robin1025 Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 19:46 YYYY a z czego Ty chcesz schudnąć??? Bardzo dobrze wyglądasz Odpowiedz Link Zgłoś
olkka_99 Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 05:52 154/46, a było przez moment 72 (!), ale schudłam i trzymam wagę od 2 lat. Serio, jak się chce to można wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 07:14 > Serio, jak się chce to można wszystko. to kiedy nam sie pochwalisz doktoratem z fizyki kwantowej? Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 08:34 kura17 napisała: > > Serio, jak się chce to można wszystko. > > to kiedy nam sie pochwalisz doktoratem z fizyki kwantowej? > 👍😀 > Odpowiedz Link Zgłoś
olkka_99 Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 10:18 Kura, przecież już się chwaliłam, nie pamiętasz? Jakoś w 2012, tuż po skończeniu Harvardu, jak tylko wróciłam że stypendium z Szanghaju udało mi się zrobić doktorat w 3 tygodnie, jeszcze po drodze zaliczyłam kurs origami, śpiewu operowego. i pilotowania Boeinga. Odchudzanie to przy tym była pestka. Odpowiedz Link Zgłoś
chrum_chrum_chrum Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 10:39 Serio masz pretensje że mashcaron założyła próżniaczy wątek? Jaki wątek, takie odpowiedzi i zdjęcia, możesz założyć swój o fizyce, ale nie oczekuj zbyt wielu wpisów, bo nikogo to nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 10:42 chrum_chrum_chrum napisał(a): > Serio masz pretensje że mashcaron założyła próżniaczy wątek? Jaki wątek, takie > odpowiedzi i zdjęcia, możesz założyć swój o fizyce, ale nie oczekuj zbyt wielu > wpisów, bo nikogo to nie interesuje. Wątek jest próżniaczy i wpis Kury też jest próżniaczy (Kura ma doktorat z fizyki), więc pasuje do wątku. Tylko ty się tu pultasz bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 10:56 Nie sądzę, żeby Kura miała do mnie pretensje o próżniaczy wątek :p To była raczej odpowiedź do " jak się chce, to wszystko można" :p Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 11:02 Do świnki chrum chrum to było, źle się podpięło:p Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 12:17 > Nie sądzę, żeby Kura miała do mnie pretensje o próżniaczy wątek :p > To była raczej odpowiedź do " jak się chce, to wszystko można" :p Maszkaron - jakzebym mogla miec do Ciebie o cos pretensje - tak dobrze mnie rozumiesz ... Odpowiedz Link Zgłoś
chrum_chrum_chrum Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 17:19 Mogła też wypomnieć brak doktoratu mashcaronowi, ale tego nie zrobiła, tylko uczepiła się dziewczyny, która schudła i pewnie wygląda lepiej niż kilkanaście kilo temu. Niech kura leczy swoje kompleksy urodowe na wydziale fizyki. Tak to jest w życiu, że nie można mieć wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 17:43 > uczepiła się dziewczyny, która schudła kura uczepila sie dokladnie tego zdania, ktore zacytowala: "Serio, jak się chce to można wszystko." nauczyc sie czytac ze zrozumieniem tez mozna - serio, jak się chce to można wszystko ... Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli [...] 18.03.22, 19:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga1975 Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 20:10 Mascaron mloda jestes i pozbycie sie 5 kg przyjdzi Ci dosyc latwo. A jak juz sie uda to jako "troche" stasza od Ciebie radze Ci postarac sie utrzymac wage. Ja mam dokladnie tyle wzrostu co Ty i dlugo utrzymywalam wage 55 kg i bardzo dobrze sie czulam z taka waga. Potem niepostrzezenie dobilam do 60 kg. I teraz jak ma 47 lat walka z jazdym kg jest bardzo ciezka. Dla mnie sukcesem jest utrzymanie tych 60 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 19:26 kura17 napisała: > > Serio, jak się chce to można wszystko. > > to kiedy nam sie pochwalisz doktoratem z fizyki kwantowej? Ej to złośliwe Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 10:40 Ładne masz górne mięśnie brzucha. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 10:46 Ja w sumie w spodniach też wyglądam lepiej niż bez 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 10:47 bardzo ładnie wyglądasz zgrabniutko Odpowiedz Link Zgłoś
irjasz Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 14:21 Z takim odchudzaniem tzn.kilkanaście i więcej kg w dół trzeba uważać, bo łatwo można popaść w anoreksję. Pamiętam jak odchudzałam się po ciąży: przy 1,62 ważyłam 49 kg a nie włożyłam spodni rurek bo w lusterku widziałam grubą babę serio, serio. Odpowiedz Link Zgłoś
interstate95 Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 14:37 ollkka_99 : chcę, żebyś wiedziała, że twoje zdjęcie z uroczo zwisającymi z organizmu dżinsami wydrukowałam sobie - dwa razy! : D - w celach napominawczo motywacyjnych. Jak jakiś ostatni zbok jakiś. ( a serio, jestem zachwycona i gratuluję, dawno mnie tak nic nie zatrzymało, ten, refleksję budząc) Uświadamiam ci, że po pierwsze wisisz na mojej lodówce. I gdy chcę Sezam Z Żarciem otworzyć, bijesz mi po oczach i po decyzji sięgnięcia po cokolwiek, bo może ja głodna jestem, chociaż ale nie do końca. A po drugie wydruczek numer dwa jest dołączany do listy zakupów. Co mnie w rejony zagrożenia poniesie, patrzę na listę i te twoje dżinsiki i myślę " kupisz, zeżresz i komu nie będą tak spodenki zwisać? " Jestem fanką lekko przydużych, niebieskich dżinsów nieco zsuwających się i przytrzymywanych linią bioder, zboczenie takie. I u panów cenię i u pań. Tak, że w sposób niezamierzony swoją podobizną stałaś się w moim życiu czymś w rodzaju świntygo łobrazka : D A to dużo znaczy, bo żadne motywacyjne profile na Instagramie nie dały rady. Nagle, wtem. Na razie działa : D : D Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 14:51 Dobre! Nigdy nie wiadomo do jakich niecnych celów ktoś wykorzysta fotę wrzuconą w neta 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
interstate95 Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 17:10 Zboków nie sieją. Co zrobisz, jak nic nie zrobisz. Weźmie ktoś niewinnie zdjęcie poglądowo - słusznie dumny z katorżniczej roboty - wrzuci, to go wydrukują i po sklepach obnoszą w ramach samoobrony przed sobą samym i na lodówce wiesza. Bo luźno opadające niebieskie dżinsy na naprawdę niezłej sylwetce. Kiedyś miałam w ramach memento powieszone na lodówce zdjęcie kobiety jakby uwięzionej w ciele ludzika michelin ( nie, że tutejszego, naszego, znaczy : D ) ale to nie działało. A co mnie obchodzą opony jakiegoś randoma z internetu? Dżinsy ollkka na kadłubku pokazała: jeeeeeeeee..., drukareczko, naku**iaj! Nigdy. Nie. Wiesz. Kto. Siedzi. Po. Drugiej. Stronie. ŻODYN. Odpowiedz Link Zgłoś
olkka_99 Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 22:08 creepy AF, ale dzięki xd.... teraz jestem jeszcze chudsza, to zdjęcie sprzed kilku msc 🙆 Dużo ćwiczę i po prostu dobrze się czuje poniżej 50 kilo, no ale jestem bardzo niska, więc u mnie każdy dodatkowy kilogram bardzo szybko widać. Mam 35 lat, jakby coś. Roztylam się na maxa w depresji i przez chwilę ważyłam duuuzo za dużo, to trwało ok 8msc, tyłam, bo nie ruszałam się ani trochę i żarłam jak odkurzacz wszystko, głównie słodycze w ogromnych ilościach. ale zrzuciłam ten balast w ok 10msc, skóra się nie rozciągnęła, jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
interstate95 Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 23:19 Coś po tych mięśniach w okolicy żeber ( czy cokolwiek to jest z punktu widzenia anatomii) podejrzewałam, że samym ruchem i dietą człowiek się raczej nie wywinie i haczyk jest w tym, że dużo ćwiczysz. W ładnym czasie ogarnęłaś. I może to jest faktycznie kluczem - w sensie czas i ćwiczenia - że ocaliłaś skórę. Nie bardzo się na tym znam. Ja dla odmiany utyłam potwornie i dla mnie niepostrzeżenie w ciągu dwóch lat i systematycznym, zwykłym acz codziennym, intensywnym ruchem i uważaniem na to co żrę, pozbyłam się balastu w ciągu kolejnych dwóch lat. No ale ustalmy. Z biustu i okolic skóry od mostka do pępka ( reszta wydaje się być ok, o dziwo od pępka do wysokości spojenia łonowego nawet bardzo ok ku mojemu zaskoczeniu) to już nie mam co zbierać za bardzo ( gdy leżę nie widać, ale gdy stoję rozebrana nie da się ukryć) i pozostaje mi się cieszyć, że normy społeczne przewidują jednak ubrania. Oraz że wymyślono staniki z tymi prętami, jak im tam. Na razie waga stoi. Pewno musiałabym zacząć ćwiczyć właśnie. Ale wciąż nieco schodzę z obwodów, co jest pocieszające. W ogóle nie jest natomiast pocieszające, że absolutnie nie wolno mi słodyczy i generalnie cukru. Inaczej żaden świnty łobrazek z opadającymi dżinsami nie pomoże. Nieustająco gratuluję konsekwencji w pilnowaniu by kilogramy którym wymówiłaś nie wróciły. Też mi się wydaje, że kripi i krindżowe jakby te moje pomysły. Ale co. Biorę to co działa, nie : D U mnie w tej chwili jest moment decydujący. Albo pociągnę dalej, albo się puszczę poręczy. I, serio. Mnie mało co może zmotywować. I paczcie, ludzie. Opadające dżinsy przechodnia na forum mnie ruszyły : D Wiedz po prostu, że jesteś INSPIRACJĄ : D Powodzenia w ogarnianiu depresji <3 ( bardzo wszystkie zdrowo i różnorodnie oraz wymyślnie jecie, nie mogę uwierzyć, że ludzie to tak naprawdę : D nie wiem jak się nazywa zaburzenie, gdy od dziecka je się tylko parę rzeczy na krzyż i nie lubi się zdrowego, za to lubi się wszystko czego nie wolno, ale ja to mam) Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wątek odchudzeniowy 05.04.22, 10:25 Ciągnij, nie odpuszczaj. Olać te spadające dżinsy, tu chodzi o Twoje zdrowie i sprawność. A to zaburzenie z końcówki postu, to może być zestaw bakterii w Twoich jelitach. <czytam właśnie "Jelita wiedzą lepiej"> Odpowiedz Link Zgłoś
irjasz Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 08:53 Ja chciałabym tak wyglądać A jestem: 162/75 ... niestety. Ale, ale, ale ... 1. właśnie wzięłam się ostro za dietę ( a dieta banalna: mniej jeść i więcej ruchu) 2. zrobiłam wszystkie podstawowe badanie krwi + stomatolog 3. coś mi odbiło i na kosmetyki eko wydałam ok.1000 zł... w ciągu paru ostatnich dni ( wcześniej nie używałam balsamu do ciała, maseczek i peelingów do twarzy, toników, odżywek i maseczek do włosów, kremu i peelingu do stóp, kremu do rąk - no nic z tych rzeczy) A nawet zwykłego kremu do twarzy, od czasu pandemii, przestałam używać. O filtrach nawet nie myślałam. Moja pielęgnacja ciała wyglądała tak: krem pod oczy, szampon do włosów, żel pod prysznic. Minimalnie A teraz mam pudełko kosmetyków, kremy stosuję zamiennie i mam nadzieję, że wytrwam w zużywaniu tego, co nakupiłam Lato chcę powitać szczuplejsza i zabalsamowana Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 09:39 Jeśli nie jesz dużo, a tylko niezdrowo, to nie ograniczaj ilości jedzenia, po co ryzykować efekt jojo. Zmień niezdrowe na zdrowe. Nie jesteś spasiona, ale rozumiem, że Ci przeszkadza ten brzuch i boczki, bo mnie też taki stan już motywuje do działania. Jak zdarzy mi się nabić trzy kilo, to zaraz zrzucam, żeby nie zrobiło się sześć, potem dziesięć i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 10:43 Masz bardzo ładne ciało, wcale nie widać, ze jest więcej, niż akceptujesz. Ale skoro tak uważasz, to trzymam kciuki, by wysklepiona się wg Twojego życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 10:55 Jak wam idzie? Ja się wczoraj w południe tragicznie nażarłam (miałam kryzys), więc wieczorem odpuściłam kolację. Dzisiaj właśnie zjadłam dwie kanapki na pieczywie razowym i miskę warzyw z twarogiem - więc nienajgorzej zaczęłam. W tym tygodniu zrobiłam 5 godzin treningu, a że mnie Mieciu wkurwia, to rozważam dzisiaj szóstą godzinę - wiem, że on bardzo nie chce iść, ale jak ja pójdę to pewnie pójdzie ze mną i się będzie męczył dureń, sesese... Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 11:01 Ja wczoraj na śniadanio- lunch dwie pełnoziarniste tortille z sałatą, tuńczykiem, kukurydza, pomidorem i papryką, na podwieczorek miska truskawek z jogurtem i na kolację makaron pełnoziarnisty z ciecierzycą i warzywami. Ale nic się nie ruszyłam , bo dzień był taki zgniły, że mi się nie chciało. Dziś póki co, tylko kawa, jeszcze nie jestem głodna. Idziemy zaraz na zakupy, to 4 km piechotą wpadną :p a po południu coś poćwiczę z jutubem. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 11:06 Ja mam dzisiaj tortille z tuńczykiem na lunch! Ale jasne (pełnoziarniste mi pękają przy zwijaniu) z czerwoną fasolą, jalapeno, papryką, pak choi, cebulą i cheddarem. Nie mogłam se tego cheddara darować. Truskawki mrożone? Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 11:12 Nie, zwykle. U mnie szklarniaki dostępne cały rok w różnych kształtach i rozmiarach a teraz już są tanie ( 2€/500g) Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 20:08 Ja dzisiaj całymi dzień pracowałam. Rano chciałam zrobić dobre śniadanie ale odebrałam telefon że klient czeka ( zapomniałam) więc w aucie zjadłam bagietkę i banana. Potem między pracą a kursem mialam 30 minut, więc też w samochodzie sok wyciskamy wypillam. Wróciłam i że zmęczenia nie jestem głodna. Więc dziś pas, ale jutro się postaram. Jeszcze cztery dni takie mam w kolejce cztery piątki, to dla mnie koszmar i kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 13:27 Daj spokój tym sokom wyciskanym czy nie, wiesz jako one pięknie tuczą? No, chyba że wyciskasz je z kapusty 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 14:40 coo? ja dzisiaj wypiłam z grejpfruta, bo mi tatuś wycisnął źle? Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 21:57 Odmeldowuję trening z taśmą i hantlami. I zrobiłam eksperyment dietetyczny. Koleżanka mi oddała dwa dni cateringu bo wyjeżdżała. I nie mam już wątpliwości że mi ani jedzenie małych porcji ani węglowodany nie służą. Ciągle głodna, spadki energii i ogormna chęć jedzenia słodyczy, czego od dawna nie miałam. Od jutra wracam do mojego kurczaka z sałatą Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 22:53 Moja kumpela spytała mi się dzisiaj czy „coś biorę”. A ja po prostu rano machnęłam 40 minutowy trening, z czego 20 minut to były palące pośladki, 10 minut ramiona i klatka piersiowa, a 10 minut rozciąganie i medytacja. A potem zimny prysznic. Wczoraj podobnie. Po południu leżałam na masażu i myślałam tylko o tym jak bardzo chce mi się jeszcze poruszać. No i w końcu na wadze widzę po miesiącu zmagań z lenistwem 62 zamiast 64-65. Jeszcze 3 kg i będzie idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 22:53 Czy coś biorę odnosiło się do mojego poziomu energii i radości 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Wątek odchudzeniowy 19.03.22, 10:22 Sama sobie układam 😁 z taśmami. Głównie wykroki, hiptrusty, wymachy nóg w bok i w tył, przysiady, ale takie ze tyłek z tylu, ręce w modlitwie, kroki w bok z najmocniejsza taśma (takie kroki robota trochę), oczywiście najpierw rozciąganie (tez z taśmami). Improwizuje na bazie wcześniejszych treningów z trenerem. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 19.03.22, 10:29 To mniej więcej jak ja. Teraz mnie czeka przejście z taśmy średniej na mocną i do przodu. Te kroki to to co w necie nazywają monster walk? Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 19.03.22, 14:07 A gdzie masz taśmę? Widziałam wariant w kostkach i nad kolanami Odpowiedz Link Zgłoś
piesekpustyni Re: Wątek odchudzeniowy 19.03.22, 14:25 O! To jest trener, który mi układał plan i uczyl techniki i robię tak jak na tym filmiku pokazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
piesekpustyni Re: Wątek odchudzeniowy 19.03.22, 14:25 MARSZ DO BOKU Z TAŚMĄ MINI BAND - CRAB WALK - MONSTER WALK #FORCETIP Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Wątek odchudzeniowy 19.03.22, 07:05 Jest gorzej niż źle. W nocy obudziłam męża z prośbą żeby przyniósł mi krakersy a ten zamiast mnie zbyć czy omamić przywlókł i zjadłam pół paczki. Nigdy w nocy nie jadłam. Nie przyjmuje żadnych leków, więc skąd takie coś, świadomość dotąd miałam ok, a te sytuacje ledwo pamiętam 😱 miał ktoś tak kiedyś? 1 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 19.03.22, 07:20 "Ja dzisiaj całymi dzień pracowałam. Rano chciałam zrobić dobre śniadanie ale odebrałam telefon że klient czeka ( zapomniałam) więc w aucie zjadłam bagietkę i banana. Potem między pracą a kursem mialam 30 minut, więc też w samochodzie sok wyciskamy wypillam. Wróciłam i że zmęczenia nie jestem głodna. Więc dziś pas," Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Wątek odchudzeniowy 19.03.22, 13:22 Ja tak miałam w pierwszym trymestrze; przy łóżku zawsze dyżurowały krakersy i w nocy oraz nad ranem podjadałam. Czy chodzi o to, że nie pamiętałaś? Może w półśnie coś mówiłaś, a mąż na serio zareagował? Ja kiedyś poprosiłam o wyłączenie sygnalizacji świetlnej w całym mieście (rano o tym nie pamiętałam), na szczęście nie zostało to potraktowane poważnie Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Wątek odchudzeniowy 19.03.22, 17:42 Nie no pamiętam, normalnie mówiłam. Tylko nie pamiętam jak do tego doszło: obudziłam się i pomyślałam że go poproszę? To umyka mi. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Wątek odchudzeniowy 19.03.22, 07:33 Ja jestem w procesie, ale teraz mam chwilę słabości No paczka daktyli na raz, albo dużo sera do piątkowego wina, Cwicze sporo, tu nie muszę.juz nic poprawiać Mam siłę,energię Ale dieta niestety leży Widzę natomiast, że jak się wezmę i liczę.kazdy kęs w fitatu, to ani głośna nie chodzę, i jem smacznie A.waga leci To on chyba najlepszy dla mnie sposób Pochwalę, albo i nie się w maju, na wtedy mam termin docelowy, wtedy powinnam osiągnąć założony efekt Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: Wątek odchudzeniowy 19.03.22, 10:49 Mam 7 kilo do zrzucenia. Udało mi się utrzymać wagę po 4 ciążach a spasłam się podczas drugiego lockdownu w zeszłym roku i od tego czasu równia pochyła. Najgorsze, że jestem cały czas głodna, nie jestem w stanie się opanować, nadal karmię piersią i od tego chyba mam apetyt a nie chudnę wcale. Dziecko mam kompletnie niewózkowe i nie mam jak dużo chodzić, ćwiczenia też leżą odłogiem, dobrze, że wcześniej regularnie ćwiczyłam i jeszcze mam szczątkowe mięśnie pod tłuszczem. Jedyne wyjście to dieta. Dziś miałam zacząć a właśnie skonsumowałam cappuccino i rogalik. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek odchudzeniowy 19.03.22, 11:18 Zainspirowana wątkiem z najgłębszych czeluści szafy wyciągnęłam handle i obciążniki na ręce i nogi. No i machałam kończynami całe 20 minut. Coś mi łupnęło w kolanie i strzyknęło w barku, ale ogólnie nie było źle i dzisiaj mam zamiar powtórzyć 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Wątek odchudzeniowy 19.03.22, 14:06 wczorajsze menu było słabe ale napiszę dla upamiętnienia śniadanie: chleb proteinowy z pesto grzybowym i awokado obiad: z knajpy wielki hummus z bakłażanem, piklami i pitą (nie miałam odporności psychicznej by pity nie zjeść) kolacja: awokado z winegretem, jabłko, orzechy dziś śniadanie: chleb proteinowy, łosoś wędzony, rzodkiewki obiad: cukinie nadziewane kaszą jaglaną z pomidorami i papryką kolacja: jeszcze nie wiem, może sałatka z surimi znowu pół gorzkiej czekolady - mam okres, to przysługuje Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Wątek odchudzeniowy 19.03.22, 18:12 Mnie się wydaje że jesz niewiele, 1600 ? Ja dziś owsianka na sikorek z jabłkiem i rodzynkami, wątróbka i chleb żytni z masłem, teraz chyba ziem kuskus/ czosnek/ pomidory/ ogórki/ kozia feta i vinegret , szklanka kakao na sojowym. Dziś miałam porządny trening siłowy i mocny stres, więc może jeszcze ziem linijkę czekolady gorzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Wątek odchudzeniowy 04.09.22, 21:20 Umarlabym z glodu na takiej diecie. A jestem po operacji bariatrycznej. To super zdrowo ale jak na moj zoladek to to sa raczej sladowe ilosci jedzenia. Ja potrzebuje wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 20.03.22, 09:32 Ja też. Wczoraj rano ważyłam 61.9 Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia331 Re: Wątek odchudzeniowy 20.03.22, 10:02 Polecam silownie: Bodypump. Lesmiles Core.Brzuch i pośladki. Ja mam dobrą kondycję ale pp tych cwiecznoach widzę.ze jeszcze dużo mi brakuje. Lajtowo chodzę jeszcze na Bodybalance I ćwiczę na hali Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 12:25 Co dziś? Ja się wczoraj i dziś na śniadanie nażarłam pizzy, więc na obiad będzie sałatka z pieczonych warzyw i pieczonego tofu. Wieczorem jeszcze nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 12:39 Wygląda pysznie. Chociaż zamiast tofu wolałabym kozi ser. U mnie dzisiaj na drugie śniadanie sałatka z pomidora i awokado. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 13:12 tofu jest marynowane w tahini, sosie sojowym, gochugaru, sezamie i czymśtam, już nie pamiętam co mi tam wpadło w ręce - jest tam po to, żeby było dużo chudego białka to białe na środku, to feta - jest dla smaku i konstrastu Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 13:00 Kolendra zniszczyła wszystko 🤮 a mogło być pyszne :p Ja jeszcze nie wiem, tzn. Na kolację z braku laku będzie gulasz wołowy z warzywami, bo tylko to udało mi się złapać w biegu do wyjścia ze sklepu, po tym, jak moja kochana córeczka odwaliła scenę z wrzaskami, bo nie chciałam jej kupić kolejnej goofnokolorowanki z kucykami. Tak mnie ostatnio testuje ta gówniara, że wizja panic room'u w piwnicy zaczyna jawić mi się niezwykle realistycznie i łatwo do zrobienia... Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 13:09 uwielbiam kolendrę, współczuję, że masz ten feralny gen, co sprawia, że smakuje Ci jak mydło 😂 nie umiem sobie Was w takiej scenie wyobrazić Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 13:14 Nigdy nie widziałaś wrzeszczącej w sklepie ślicznej, delikatnej blond dziewczynki z wielkimi oczami i umęczonej, wqrwionej matki wlekacej bachora do wyjścia i na każde wrzaskliwe pytanie odpowiadającej " Nie!"? Wcześniej byłyśmy w urzędzie, dość długo, bo pani była wolna :p i moje dziecko zdążyło uprzykrzyć życie mi, paniom w okienkach oraz ludziom oczekującym na ich kolej. .. jest ostatnio tak nieznośna, że tylko do lasu mi nie wstyd iść 🤦 Co ja, kuwa, robię źle?? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 14:07 Dawno nic takiego nie widziałam (chodzę do sklepu tylko raz w tygodniu, na bardzo duże zakupy, w środku tygodnia, w okolicach 12-13, żeby jak najmniej ludzi widzieć). ;P Najśmieszniejsze co widziałam, to mój sąsiad ze swoim trzylatkiem, w kolejce w spożywczaku kilka lat temu. Trzylatek łapał wszystkie po kolei słodycze z półki, "Tata, a mogę to?" "Nie synku, już wzięliśmy jeden słodycz, nie możemy wziąć dwóch." "Tata, a co to?" "Wafelek czekoladowy." "A mogę go?" "Nie, synku..." Po dziesięciu minutach dalszego przepytywania, ojciec się w końcu zgodził na kolejny słodycz, ale przez kolejne dziesięć minut dzieciak dalej łapał za kolejne. Stałam za nimi i już się dusiłam ze śmiechu, ale najlepsze dopiero miało nastąpić. "Tata, a co to"? "Batonik." "A jaki ma smak?" Tu już sąsiad się gotował, więc przez chwilę nie odpowiadał, głęboko westchnął i odpowiedział lekko podniesionym głosem: "KALAFIOROWY." "O nie! To nie chcę!" 😂 Patrzyłaś, czy masz jakieś przedszkola w pobliżu nowego domu? Moja siostra mówi, że te godziny, w których dzieci są w przedszkolu, to jej najlepsze godziny w ciągu jej każdego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 14:15 B madry czlowiek ten sasiad Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 14:17 Czekamy na miejsce 😩 twoja siostra wie, co mówi :p Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 14:05 mashcaron napisała: > Kolendra zniszczyła wszystko 🤮 Siostro! Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 13:18 Śniadanie: kawa i dwie łyżeczki masła orzechowego. Na obiad będzie mieszanka sałat z kurczakiem, mozarella i pomidorami. Kolacja jak śniadanie Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 13:44 Zjadłam, jestem bardziej syta niż po ostatnim jogurcie z musli. U mnie to się sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
motyllica Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 14:04 gruu ale wiesz, że ta twoja sałatka wcale jakaś fit nie jest? urozmaicaj dietę bo inaczej nie popatrzysz długo na gotowanego kurczaka albo sałatę Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 14:10 Ale w jakim sensie fit? 20 dag kurczaka, kulka mozarelli, kilka pomidorków, dużo liści, łyżka skyra, zioła - co z tym posiłkiem jest nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
motyllica Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 14:23 mozzarella jest bardzo kaloryczna - kulka ma 250-300 kcal uważam, że można ten posiłek zastąpić innym, chyba, że tak bardzo ci smakuje może serek ziarnisty z warzywami zamiast kurczaka i tej kulki albo ugotowane warzywa i ryba pamiętaj o różnorodności, to też dobrze wpływa na mikrobiom i odporność Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 14:33 I bardzo dobrze że jest, bo to ma być sycący i białkowy posiłek. Dużo lepiej mi się to sprawdza niż małe niskokaloryczne posiłki. Mnie to bardzo smakuje akurat, ale na jutro mam na przykład zaplanowaną pieczoną polędwiczkę i kapustę kiszoną. Ryby też jadam, bo lubię. Akurat sałatka z kurczakiem jest po prostu bardzo szybka w zrobieniu Odpowiedz Link Zgłoś
kicifura Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 16:39 motyllica napisała: > mozzarella jest bardzo kaloryczna - kulka ma 250-300 kcal > > uważam, że można ten posiłek zastąpić innym, chyba, że tak bardzo ci smakuje > > może serek ziarnisty z warzywami zamiast kurczaka i tej kulki > albo ugotowane warzywa i ryba > > pamiętaj o różnorodności, to też dobrze wpływa na mikrobiom i odporność > Ee, no strasznie kaloryczna ta dieta: 4 łyżeczki masła orzechowego i sałatka z kulką mozarelli na dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
motyllica Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 17:18 Ee, no strasznie kaloryczna ta dieta: myślałam, że jest to jeden z kilku normalnych posiłków, napisałam niżej Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 14:14 Powiem tak - dlugo nie pociagniesz na dwoch lyzkach masla orzechowego. Nawet jesli to sie raz sprawdzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
irjasz Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 14:17 g.r.uu napisała: > Śniadanie: kawa i dwie łyżeczki masła orzechowego. No to nic dziwnego, żeś szczupła! Ja nie dałabym rady. A jakie masło orzechowe zjadasz? Z Rossmana może? Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 14:37 Najtańsze 100 procent tym razem akurat Carrefour miał promocję Odpowiedz Link Zgłoś
motyllica Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 15:15 jak doczytałam, jedzenie trzeci tydzień tej sałatki to na prawdę nie jest dobry pomysł plus 4 łyżeczki masła orzechowego na cały dzień - to wszystko ma około 1000 kcal! tylko! prosisz się o jojo Odpowiedz Link Zgłoś
picathartes Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 15:18 > prosisz się o jojo Albo o zaburzenia odżywiania 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 15:21 A nie, ostatnio to miałam urozmaicenia, bo miałam dwa dni cateringu. Spoko, jutro zjem coś innego, pojutrze też. To akurat łatwo zrobić z tego, co miałam w lodówce. Jeszcze mam serek wiejski, jakbym głodna była później. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 13:33 Nie wiem czy waga się zepsuła czy w kilka dni odstawienie słodyczy i trochę pracy ( w robocie - czyli intensywne myślenie oraz na siłowni, czyli intensywny ruch)już pozwoliło mi schudnąć 1,5 kg? Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 13:42 ja na śniadanie owsianka na sojowym z jabłkiem, kilka plastrów żółtego, na obiad- wrzuciłam do wolnowara polędwiczki z indyka i furę warzyw, na kolację zjem coś z tofu. Macie dobre przepisy na tofu, kiedy nie mam szpinaku/sałaty, więc sałatki nie zrobię? Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 14:01 Usmaz plastry w malej ilosci oleju, podlej sosem sojowym ale nie w patelni, bo patelnia tego nie lubi. I teraz mozesz dodac wszystko, moj ostatni hit to kapusta surowa, szatkowana, ziemniaki, marchew, marchewka, oliwki, groszek zielony (do wyboru). B fajnie syci Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 14:27 podsmażam tofu, wsypuję na patelnię mieszankę azjatycką warzyw z mrożonki i podlewam sosem sojowym + Sambal oelek Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 22.03.22, 14:33 Podbijam, bo mi się odchudzanie wymyka spod kontroli. Oto co zostało po moim obiedzie... Oprócz tego wjechało masło czosnkowo-ziołowe, grillowana rzymska w tymże maśle, guacamole, harissa i wegański (tak tak... WEGAŃSKI) majonez. :p Idę na dwie godziny treningu dziś. A co tam u was? Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 22.03.22, 14:43 Ja właśnie zjadłam resztę wczorajszego gulaszu ( wołowina, cebula, marchewka, seler naciowy, pomidory) z kawałkiem pełnoziarnistego chleba i fasolką szparagową:p Resztka twojego obiadu wygląda bardzo zachęcająco:p Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 22.03.22, 15:04 mieso i weganski majonez, fajna kombinacja. myslalam swego czasu, ze ma on mniej kalorii i walnwlam caly sloik. Nie ma mniej kalorii. Ja schudlam 1,5 kg. Cale zlo tkwi w cukrze. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 22.03.22, 15:05 mnie wegański bardziej smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 30.03.22, 23:37 Halo, co z tym odchudzaniem? Jak stan boczków? Czy ja zostałam sama na placu boju? 1,5 kg (57) w dół i walka trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek odchudzeniowy 30.03.22, 23:44 Ja walczę 🙄 . . . . . . . . . od jutra 😒 Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 30.03.22, 23:51 Ty to masz pół kilograma w dół jak obetniesz paznokcie Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 31.03.22, 08:42 Ja wczoraj objadłam się pizzy i dzisiaj waga pokazuje 62.2. Jak zjem mniej na kolację, pokazuje czasem 61.1. Czyli bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 31.03.22, 08:48 Ja wczoraj zrobiłam wielką blachę parmigiany bo mi bakłażany zalegały, ale zjadłam tylko kawałeczek, a bardzo dobra wyszła :p to, co zostało chłop dziś do pracy zaniósł, zjedzą sobie na lunch przynajmniej raz coś dobrego, nie te wymiociny z kantyny :p Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 31.03.22, 09:08 A co dzisiaj? Ja na śniadanie mam wczorajszą pizzę :p, na obiad muszę coś ugotować ale nie wiem co. Wieczorem mam interwał po którym mogę nie jeść bo i tak mi się chce po nim zawsze rzygać, ale pod warunkiem, że na obiad nie będzie sałatka jak u gru. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 31.03.22, 09:10 Nie wiem jeszcze, waham się pomiędzy dorszem w pomidorach a minestrone 🤔 Na śniadanio- lunch chyba sobie zrobię cieciorkę na ciepło z warzywami. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 31.03.22, 09:38 Zjadłabym takiego dorsza. Dawno nie jadłam ryb. Właśnie przeglądam strony z rybami z dostawą do domu. Jak robisz minestrone? Lubię tę zupę w moim wydaniu, ale Mieciu mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 31.03.22, 10:11 Zależy, czy na leniwi czy na nieleniwo :p Jak na leniwo, to gotuję warzywa ( marchew, seler naciowy, cukinia, groszek , kilka pomidorków- to zawsze + wrzucam co akurat mam- kalafior, brukselka, fasolka szparagowa itp) w bulionie z ekokostki warzywnej że skórkami parmezanu i ziołami. Jak na nieleniwo, to najpierw gotuje bulion i reszta j.w. :p chłop lubi z ryżem i parmezanem, ja wolę bez ryżu :p Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 31.03.22, 10:21 U mnie słabo bo mam w lodówce same liście, nawet kurczak się skończył. Tuńczyka chyba kupię, Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 31.03.22, 11:00 Wrzuć se fasolę albo cieciorkę do tych liści i nie będziesz musiała iść do sklepu. Ja wymyśliłam obiad.🤦 Indyk z bakłażanem i cieciorką, w sosie na bazie masła orzechowego, pomidorów i śmietany 30%. Nigdy nie będę szczupła. 🤦 Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 31.03.22, 11:03 Fuj, niecierpię masła orzechowego na ciepło :p na zimno w sumie też nie przepadam:p Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 31.03.22, 11:30 Nie czuć go bardzo w takim sosie, bo balansują go pomidory z czosnkiem na tyle, że laik (taki Mieciu np. ) nie rozpozna, że to masło orzechowe. Za to fajnie podbija smak pieczonego bakłażana (bardzo do siebie pasują te dwa składniki), zagęszcza sos i...zwiększa tłustość.🤣 Robiłam już taką zupę, tylko bez indyka. Bardzo dobra była. W sumie ten indyk to nie wiem po co. Kupiłam pierwszy raz od dwóch lat, czym zrobiłam sobie problem, bo zapomniałam jak się z mięsem gotuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 31.03.22, 11:34 Tu w NL bardzo popularnym, niemalże narodowym daniem, jest kurczak w sosie z orzeszków ziemnych. Borze szumiący, jakie to jest obrzydliwe 🤮 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 31.03.22, 11:40 Słodkie? Ja raz zamówiłam jakieś curry z sosem z orzechów, do którego komuś chyba cała cukierniczka wpadła i musiałam wyjebać. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 31.03.22, 11:42 Nie, niespecjalnie słodkie, lekko pikantne, ale te orzeszki na ciepło to coś obrzydliwego :p Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 31.03.22, 11:51 u mnie sos jest gładki, mięsisty i kremowy zjadłabyś Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 31.03.22, 11:59 No może i bym zjadła, nie zapieram się Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 31.03.22, 12:03 od rozmawiania o tym daniu już mi się go nie chce jeść teraz to chyba chińszczyzna mi pozostała (muszę zużyć tego trupa zanim zgnije)... Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 31.03.22, 11:53 ee, myślałam, że od wybuchu pandemii każdy posiada jakieś puszki w szafce Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Wątek odchudzeniowy 31.03.22, 08:49 ja niestety trochę popłynęłam od ostatnich wpisów i jest +1kg, ale zaciskam pasa ponownie, w przyszłym tyg mam zamówione pudełka bo ostatnio dużo się dzieje i nie mam siły myśleć o jedzeniu co kończy się jedzeniem czegobądź Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Wątek odchudzeniowy 31.03.22, 12:08 Niestety jestem kilka litrów lodów do przodu. Więc waga w najstraszniejszym momencie pokazuje 63. Ale wiem co mi przeszkadza: że ja w gruncie rzeczy uwielbiam moje ciało i motywacja że muszę schudnąć jest udawana.a, jestem też kilka treningów że sztangą do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 31.03.22, 12:12 U mnie nie ma motywacji do ograniczania żarcia, gdy czuję zakwasy, a ostatnio mam ciągle jakieś. Odpowiedz Link Zgłoś