Dodaj do ulubionych

Lwia zmarszczka

03.04.22, 14:06
Bardzo wam przeszkadza? Rozmyślam nad moją. Mam świeżą urodę i krechę między brwiami. Czy ktoś z was żyje z taką zmarszczką?
Obserwuj wątek
    • kicifura Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 14:07
      Ona właśnie od tego rozmyślania się bierze
    • geez_louise Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 14:08
      Botoks jest koszmarnie drogi i ma straszliwe skutki uboczne. Należy żyć z lwia zmarszczka i bardzo dużo nad nią rozmyślać (żeby była jeszcze głębsza). Takie jest życie.
      • gryzelda71 Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 14:12
        Botoks ma skutki uboczne. Nie zawsze, ale nigdy nie wiesz, czy nie jestes ta u której te skutki będą.
        • primula.alpicola Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 14:27
          To zupełnie tak samo, jak paracetamolwink
          • gryzelda71 Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 14:39
            Twój wybór.
            • primula.alpicola Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 14:45
              Tak.
        • kot_filemon88 Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 14:34
          Dokładnie to mnie powstrzymuje przed podjęciem decyzji.
          • geez_louise Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 14:48
            Nawet jeśli ktoś ma pecha i te rzadkie skutki uboczne go dopadną, to znikają po kilku tygodniach. To najbardziej satysfakcjonujący zabieg medycyny estetycznej.
            • gryzelda71 Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 14:49
              To też prawda, ze niechciane skutki są odwracalne.
            • malenka9 Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 20:30
              geez_louise napisała:

> Nawet jeśli ktoś ma pecha i te rzadkie skutki uboczne go dopadną, to znikają po
              > kilku tygodniach.

Tak. Bogumiła Wander się z tobą zgadza.
              • malenka9 Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 20:33
                https://www.zeberka.pl/img_new/2014/12/31/botoks-bogumila-2.jpgmalenka9 napisała:

> geez_louise napisała:
                >
                > > Nawet jeśli ktoś ma pecha i te rzadkie skutki uboczne go dopadną, to znik
                > ają po
                > > kilku tygodniach.
                >
                > Tak. Bogumiła Wander się z tobą zgadza.
                • geez_louise Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 20:37
                  Naśmiewasz się z kobiety z demencją, kiedyś pięknej i nietkniętej botoksem.
                  • malenka9 Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 20:43
                    Naśmiewam? Nie. I co ma demencja do twarzy zniszczonej przez papudraków medycyny estetycznej? Dla mnie twarz tej kobiety, niegdys pieknej, jest przestrogą. Tylko tyle i aż tyle.

Ofiary botoxu
                    • geez_louise Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 20:50
                      Najwyraźniej nie wiesz czym jest botoks i jakie efekty i powikłania powoduje, bo wklejasz tu jakieś bzdury, głównie powikłania po pseudo wypelniaczach stosowanych przez nie lekarzy.
                      • malenka9 Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 20:57
                        Oczywiście, ze wiem. Znam nawet lekarkę (kosmetologa), która jest fanką botoxu. Jej twarz po 20 latach stosowania tego cuda wygląda jak maska bez wyrazu.
                        • malenka9 Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 20:59
                          A wiek i tak widać, bo to nie zmarszczki wplywaja na to, czy twarz jest postrzegana jako mloda czy tez stara.
                        • geez_louise Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 21:00
                          Nie ma czegoś takiego jak lekarz kosmetolog 🤣
                          • malenka9 Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 21:07
                            geez_louise napisała:

> Nie ma czegoś takiego jak lekarz kosmetolog 🤣
                            >

skrót myślowy- lekarz medycyny dermatolog, którego specjalnością jest też medycyna estetyczna.
                            • malenka9 Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 21:08
                              Zajmuje się też kosmetologią.
                            • primula.alpicola Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 21:15
                              Geez_louise ironizowała o kosztach i szkodliwości botoksu🤦‍♀️
                              • geez_louise Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 21:24
                                Boszsz, ten botoks to ma tak złą sławę… czasem przychodzi do mnie pani, płacze już od progu. Bo się boi i mąż nie pozwala. Opalona na brąz, wykolczykowana, wytatuowana, brwi czarne, usta hialuronowe pontony w kolorze czerwień strażacka… ale botoks to zuo.

Tymczasem botoks działa subtelnie i całkowicie odwracalnie. Tylko botoksowane twarze, nawet przez wiele lat, nie robią dziwnego wrażenia. Botoksem blokujemy głównie mięśnie odpowiedzialne za wyrażanie negatywnych emocji oraz te zaciskające oczy i usta. Twarz staje się łagodniejsza i bardziej otwarta.
      • shellyanna Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 15:02
        Jeden z tańszych zabiegów.
      • katiemorag Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 20:41
        Nie jest koszmarnie drogi. U lekarza cena od 300 zł. Efekt nawet do pół roku. Jak raz spróbujesz to potem ciężko przestać bo jednak ta zmarszczka bardzo szpeci. Nadaje twarzy takiego groźnego wyglądu. U mnie jedyna zmarszczka w sumie bardzo widoczna.
        • primula.alpicola Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 20:51
          To była ironia.
      • koronka2012 Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 21:08
        Botoks na lwią zmarszczkę kosztuje ze 400 zł, więc nie przesadzajmy
      • taje Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 23:28
        Botoks jest jednym z najbezpieczniejszych zabiegów z tzw. medycyny estetycznej. Nie wiem, o jakich straszliwych skutkach piszesz.
    • primula.alpicola Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 14:10
      Nie przeszkadza, bo ją likwiduję botoksem.
    • chebellacosa92 Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 15:40
      A ja sobie zrobiłam i jestem zadowolona. Wszystko ma jakieś skutki uboczne.
    • chebellacosa92 Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 15:41
      A, sześćset złotych zapłaciłam.
      • lewababa Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 15:45
        żyłam z lwią zmarchą a nawet dwoma 40 lat ..aż zrobiłam botox i wreszcie mam gładkie czoło
        • mava1 Re: Lwia zmarszczka 02.09.22, 16:58
          to ile miałaś lat, jak te zmarszczki ci się porobiły? 10?
    • la_felicja Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 16:22
      Mam.
      Na niepozowanych zdjęciach wyglądam, jak wiecznie wk**wiona.
      Marzę o botoksie, ale mąż mi nie pozwala.
      Próbuję rozmasywywać wałkiem z różowego kwarcu, kremami, masażem...efektów brak.
      • primula.alpicola Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 16:23
        Musisz mu o tym mówić?
      • szara.myszka.555 Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 16:24
        To idź i mu nie mów.
      • mayaalex Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 16:28
        idz, tylko do kogos poleconego, kto nie zrobi Ci od razu z czola gladkiej tafli tylko najpierw wstrzyknie mniejsza dawke, tak zebys byla wygladzona a nie supernapieta. I potem mozesz sie zastanawiac, czy zostajesz ze zmarszczka, czy nastepnym razem wygladzisz bardziej, czy robisz wlasnie taka wersje minibotox, ze niby nic nie bylo robione a jednak twarz bardziej wypoczeta a mniej wk*rwiona.
      • geez_louise Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 16:38
        Tych groźnych i zorientowanych mężów to jest na kopy. Ile kobiet podpisuje zgodę na zabieg trzęsąca się ręką i ze łzami w oczach, bo mąż zabronił. Żodyn się nie zorientował. Żodyn. Jeden, jak mu żona w miły wieczór przy winie, piokomplementach na temat „jakoś ładnie wyglądającej twarzy, i zobacz, można bez tych botoksów” wprost się przyznała to zabiegów, to serdecznie się roześmiał i dalej nie wierzy.
        • primula.alpicola Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 16:42
          Ileż razy słyszałam w towarzystwie to "jakoś ładnie wyglądającej twarzy, i zobacz, można bez tych botoksów".
          Damy jedynie kryją uśmiechy za wachlarzemwink
          • extereso Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 16:53
            Tylko zgłaszam się, że też słyszę komplementy jak to niby wyciągam a botoksu byłam najbliżej przed wysłaniem postu o saunie i botoksie. To wszystko pic na wodę, te komplementy zatem 😁
          • kicifura Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 16:58
            Hmm co to za towarzystwo że kobiecie mówią że ładnie wygląda bez tych całych botoksów? Przecież to innymi słowy: "wow, ty się jeszcze nie sypiesz?!"
            • extereso Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 17:08
              Nie wiem, dziś mi Tata powiedział, ponad 80. Więc co on tam widzi. Jak z kolei ktoś młodszy, to sugestie że się i dziwo nie sypię... Dobrze, że małą wagę przywiązuję do tego, jednak poza tym taty, bo mimo było, dowidzi czy nie.
          • lumeria Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 19:08
            >Damy jedynie kryją uśmiechy za wachlarzem

Polecam grzywkę big_grin
      • barbibarbi Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 17:02
        la_felicja napisała:

> Marzę o botoksie, ale mąż mi nie pozwala.

Dla mnie to zdanie to jakiś kosmos jest, prędzej bym sobie odgryzła rękę niż coś takiego napisała. Co ty dziecko jesteś żeby mieć zezwolenie pana męża?
        • extereso Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 17:05
          Przecież to żart pewno
          • primula.alpicola Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 17:08
            extereso napisała:

> Przecież to żart pewno

Też tak sądzę.
          • la_felicja Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 22:36
            No taki na pół żart. Kiedyś mu o tym napomknęłam, to powiedział, że chyba na głowę upadłam, żeby sobie dla mizernego efektu kosmetycznego wstrzykiwać truciznę w ciało, i to wielokrotnie. On jest przeciw i by się wkurzył, gdybym to sobi zrobiła.
            Ja też mu zabraniam różnych rzeczy - zapuszczenia wąsów, noszenia sztruksów, zapuszczenia włosów i wiązania ich w kitkę, kupna skórzanego kapelusza itd.
      • ginger.ale Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 21:07

> Marzę o botoksie, ale mąż mi nie pozwala.

A musisz mieć pozwolenie? Nieletnia jesteś czy ubezwłasnowolniona?
      • koronka2012 Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 21:11
        Nie osiągniesz żadnych zmian skoro jest to efekt pracy mięśni, który trzeba byłoby ograniczyć. Do tego jeśli zmarszczka głęboka to sam botoks nie pomoże trzeba byłoby ją oprócz tego potraktować kwasem hialuronowym
      • arthwen Re: Lwia zmarszczka 02.09.22, 16:40
        Hmm.. a jak wygląda to niepozwalanie?
        Tak sam z siebie wpadł na taki absurdalny pomysł, że może ci łaskawie udzielać pozowolenia albo nie, czy to ty wpadłaś na pomysł, żeby go pytać o pozwolenie?
    • mamamisi2005 Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 19:53
      Stosowałam botox regularnie na lwią zmarszczkę, gdy byłam młodsza. Cała buzia gładka i wielka ponura zmarcha, brrr. No niestety, mrużenie oczu nie pomagało. Po iluś podaniach tendencja do tak głębokiego marszczenia nie wróciła i mogę starzeć się z godnością 😉
      • katiemorag Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 20:43
        Ta zmarszczka się osłabia od stosowania botoksu.
        • mamamisi2005 Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 20:44
          Najwyraźniej. I bardzo dobrze
    • liliawodna222 Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 21:22
      Bardziej przeszkadzają mi poziome krechy na czole. Mam je od zawsze, bo mam bardzo mimiczną twarz.
      • primula.alpicola Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 21:46
        Też świetnie się poddają botoksowi.
        • liliawodna222 Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 22:24
          primula.alpicola napisała:

> Też świetnie się poddają botoksowi.

Może kiedyś... 😉 Absolutnie nie wykluczam takiej możliwości.
          • black_magic_women Re: Lwia zmarszczka 03.04.22, 22:41
            A znacie kogoś sensownego w Lublinie? Mieszkam w Warszawie, ale łatwiej/taniej byłoby mi w rodzinnym mieście.
        • paskap Re: Lwia zmarszczka 25.05.22, 21:26
          Muszę się skusić smile
    • margaretka_112233 Re: Lwia zmarszczka 25.05.22, 18:56
      Czy ktoś miał przypadek reakcji skórnej po botoksie? Dzień po zabiegu na lwią zmarszczkę moja cera zaczęła wyglądać jak przy trądziku hormonalnym..
      Zsypana broda i miejsce poniżej nosa i wokół ust ropnymi, bolesnymi krostkami. Na czole też mam zmiany. Jestem po prostu załamana, bez podkładu ani rusz. Dodatkowo czuję się strasznie osłabiona. Jutro dermatolog, ale jestem na siebie wściekła, bo teraz faktycznie ta wysypka odwraca uwagę od zmarszczki, ale nie o to przecież chodziłosad
    • aniawaw8585 [...] 02.09.22, 16:18
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • marta.graca Re: Lwia zmarszczka 02.09.22, 16:20
      Nie, nie przeszkadza mi jakoś specjalnie. Żyje z nią bez uszczerbku na zdrowiu i nie rozmyślam.
    • potworia116 Re: Lwia zmarszczka 02.09.22, 17:01
      Ja żyję, nie spędza mi snu z powiek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka