asfiksja 06.04.22, 10:06 Czy ktoś może mnie oświecić, o co chodzi z tą mąką za listwami? Bo świeczniki to wiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anilorak174 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 10:10 A co chodzi ze swiecznikami? Mąkę zdaje się pakujesz prozniowo i chowasz pod cokołami mebli. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 10:22 Wiesz, na wypadek wojny i kryzysu. Tyle, ze jak rakieta jebutnie to te zapasy pod meblami na nic się nie zdadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
hummorek Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 12:16 Matko jedyna, co tu się odstawia 😲 Mam nadzieję, że jednak nic nie jebutnie, listwy to mam takie, że żadna mąka tam nie wlezie. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 12:19 Tez mam nadzieję, ze nic nie jebutnie. Zapady zarcia mam w szafkach, nie pod listwami, ale ja zawsze mialam (przyzwyczajenie z czasów mieszkania z dala od cywilizacji kiefy wyjscie do sklepu bylo 2 godzinną wyprawa). Odpowiedz Link Zgłoś
hummorek Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 12:28 No to ja podobnie. Ale nie są to jakieś wielkie zapasy. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 12:45 No nie, ale ja zakladam ze w razie wojny olewam zapasy i po prostu uciekam. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 10:19 W pierwotnej wersji były listwy przypodłogowe. Cokoły pojawiły się później - tam można nawet puszki schować. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 10:21 Jak ktos ma podłogę na legarach to i w podłodze może ukryć. Za moimi listwami podlogowymi nic się nie zmiesci bo są płaskie i klejone do ściany. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 10:25 Musisz zmienić listwy. Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 11:26 Wcale nie musi. Może z tej mąki zrobić makaron i on się swobodnie pod listwami zmieści. Oczywiście pod cokoły lepsze będą lazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 10:39 >W pierwotnej wersji były listwy przypodłogowe. Cokoły pojawiły się później - tam można nawet puszki schować. co za cokoly? Cos mnie ominelo A daniela czy kto to tam byl... to ma za kotara Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 10:41 To o czym piszesz ale ciągle nazywasz to listwami przypodłogowymi. Dopiero w ostatnim wątku odpisałaś o co chodzi konkretnie i to są cokoły a nie listwy. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 10:53 nie uzylam slowa cokoly tylko listwy od poczatku. W moim rozumieniu cokol to jest cos co sie przykleja na dole do sciany wokol domu Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 11:00 No i dlatego była taka beka z tego. Bo mówiłaś o listwach, a za listwą nie da się nic schować. To o czym mówisz w Polsce nazywa się cokół meblowy. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 11:14 35wcieniu, ja pisalam o listwach przypodlogowych w szafie zaslaniajacej nozki. Opisowo. Znajdz te wpisy i przeczytaj Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 11:18 35wcieniu, ja pisalam o listwach przypodlogowych w szafie zaslaniajacej nozki. Opisowo. Znajdz te wpisy i przeczytaj Owszem. W ostatnim watku. Tlumaczę Ci że we wcześniejszych dlatego wszyscy byli rozbawieni bo nikt nie wiedział że chodzi Ci o cokoły. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: mąka za listwami osssochozi 07.04.22, 10:40 I to sie nazywa cokół. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 11:15 a i wszyscy rozumieli o czym pisalam bo rozmowa byla o tym ze niektorzy z nas maja bardzo waskie i pod szafe nic nie wcisnie sie Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 11:17 Do ostatniego wątku nikt nie mówił o szafie, bo nikt nie wiedział że o szafę Ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 11:21 za bardzo jestes pewna swoich wypowiedzi. Mam wklejac dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 11:24 No i sama widzisz że nie jesteś zrozumiana, bo w odpowiedzi dostałaś pytanie "co to jest 'za listwami pod szafa'". W Polsce to o czym mówisz nazywa się cokół. Zresztą popatrz choćby na to drzewko. Też zaczęło się od tego że ktoś zrozumiał że najpierw mówiłaś o listwach, a dopiero ostatnio wyjaśniłaś o co Ci chodzi. Mi to tito, nazywaj sobie rzeczy jak chcesz ale nie dziw się że wzbudzasz rozbawienie. Słowo, którego potrzebujesz to cokół. Tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 11:56 i na pytanie co to jest za listwami pod szafa napisalam wiecej objasniajaco. Nie sprzeczam sie w kwestii uzycia adekwatnego slowa. Wiele slow z j. polskiego wlasnie takich dosc specjalistycznych mi ucieka. Zreszta chowanie rzeczy za cokolami ( <= poprawilam sie tu) w kuchni i tak jest dosc zabawnym pomyslem. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 11:26 princess to co ty nazywasz listwami to są cokoły a to co cokolami to są listwy. Nie da się nic wepchnąć za listwę za to wa się zrobić szufladę w cokole (nawet sama planuje przy remoncie kuchni takie zrobić) Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 11:29 a tu szuflady w cokołach. Choć ja bym tam raczej bieliznę stołowa trzymał nie mąkę Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: mąka za listwami osssochozi 07.04.22, 10:40 Nie no forum doszło, ze da się moze te cieniutke kabanosy upchnąć za listwą Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 11:02 W takim razie źle rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: mąka za listwami osssochozi 07.04.22, 10:39 Nie cokół to jest to o czym piszesz. Listwa przypodłogowa to jest to Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: mąka za listwami osssochozi 07.04.22, 10:35 W listwy to miały byc kabanosy wkładane...u mnie nie rpzejdzie bo koty rozdrpią te listwy Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: mąka za listwami osssochozi 07.04.22, 10:49 To przerobisz koty na kabanosy... Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 10:25 Dobra, tłumaczę. W jednym z wątków na temat gromadzenia zapasów na czas wojny/katastrofy/kataklizmu, kiedy te zapasy już szły w ilości niemal hurtowe, pojawiły się wątpliwości co do znalezienia w mieszkaniu/niewielkim domu miejsca na te wszystkie rzeczy. I wtedy forumka Princess przywołała przykłady, z jakiegoś forum dla preppersów, chowania mąki za listwami przypodłogowymi. W sensie żaden metraż nie jest wymówką i dla chcącego nic trudnego. 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 10:26 A o co ze swiecznikami chodzi, bo mnie to ominęło? Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 10:31 forum.gazeta.pl/forum/w,567,173421480,173421480,Sprzet.html Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 10:32 A, myslalam, że coś bardziej skomplikowanego i nietypowego. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 10:34 A to inna forumka z kolei postanowiła pochwalić się swoim przygotowaniem na czarną godzinę (miesiąc, rok) i najpierw zaprezentowała spiżarnię z żywnością i wodą, a potem założyła kolejny wątek na temat niezbędnych do przeżycia sprzętów . I jako pierwsze zaprezentowała mosiężne świeczniki w liczbie 40 sztuk . Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 10:37 a to nie byl engine? Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 10:40 A nie wiem, nick był inny. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 15:02 pisze ten ktoś o sobie w rodzaju żeńskim ale z jakiegoś powodu mam wrażenie że to facet. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: mąka za listwami osssochozi 07.04.22, 10:36 Ja nadal twierdze, ze to było forum dla dilerów....chowanie białego proszku w foliówkach pod cokołami....no litości. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: mąka za listwami osssochozi 07.04.22, 10:43 Ty masz łeb dziewczyno 😳 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: mąka za listwami osssochozi 07.04.22, 11:50 NO to wyobraź sobie ze wpada ci policja na chatę, wyjmuje te cokoły... a tam paczuszki zafoliowanego białego proszku. "Panie władzo to mąka na wypadek wojny". Juz widzę ich miny... Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: mąka za listwami osssochozi 08.04.22, 07:54 masz łeb dziewczyno ja od dłuższego czasu zachodzę w głowę ILE tej mąki można za listwy przypodłogowe wsadzić. O mnie w domu to odkręcam taką listwę, biorę łyżeczkę i sypię dłuuugą kreskę pod ścianą, bo więcej się pod te listwy nie zmieści... Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: mąka za listwami osssochozi 08.04.22, 19:16 Trzeba uwazać zeby odkurzając nie wciągnąć Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: mąka za listwami osssochozi 08.04.22, 19:22 A jak to potem zebrać? Wciągnąć przez zwinięty banknot? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 10:29 No to proste. Pakujesz tę mąkę gdzie się da: we framugi, okna, listwy przy podłodze, za szafy, no wszędzie. Za chwilę pojawiają się wszędzie robaki, prusaki, itd. - całkiem jak u ematkapolka. I gdy Moskal przychodzi i wyważa drzwi, to cały ten syf spada mu na łeb. I wtedy on myśli sobie tak: "- O k*** ja pie*****, mają tu gorszy syf niż u mojej babuszki Nadieżdy zza Uralu, co to po wizycie u której wszystko swędziało mnie potem przez 3 miesiące. To nie wchodzę". I w ten sposób nikt cię nie zgwałci. Chociaż w sumie jest ryzyko, że od razu mogą kazać zrzucić napalm. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 10:31 Przez ten czas to robale tak się rozwiną, ze zeżrą także atakujacych. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 10:36 jezeli masz zapas czegokolwiek sypkiego to sie to zasysa w woreczku w prozni a potem przemraza przez 24 godz i to morduje wszelakie mozliwe zycie wolkow zbozowych itd. Pakuje sie to w mniejsze worki a nie jeden wielki wor. Zreszta nie tylko. Ja pakuje prozniowo rozne rzeczy niekoniecznie na zapas np. figi, orzechy, quinoa, kasze,soczewica itd. Kupuje w wiekszych paczkach a potem sobie zasysam na mniejsze opakowania. Nigdy nie mialam problemow z robakami prusakami molami itd bo wszystko jest wlasciwie przechowywane Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 10:40 Nie pakuję prozniowo i tez nie mam robali. No ale nie trzymam 2 ton mąki w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 10:54 A ja pakuje i tez nie mam nawet cwierc tony maki. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: mąka za listwami osssochozi 07.04.22, 10:37 Ale ze 100kg sie znajdzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 12:21 anilorak174 napisała: > Przez ten czas to robale tak się rozwiną, ze zeżrą także atakujacych. istnieje ryzyko, ze wczesniej zezra mieszkancow... Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 15:07 ematkapolka nie zeżarły może "swoich" traktują jak część stada czy tam innej gromady Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 11:10 Nikt nie wpadł na to że mąka jest łatwopalna i można jej użyć do celów obronnych?🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 11:22 Niestabilny materiał. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 12:10 m.youtube.com/watch?v=tPRHQYh8Pn Wyjmujemy świeczkę, na szczęście mamy ich dużo dzięki świecznikom, dmuch i rusek jebut! Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 11:31 Też mnie to dziwi. Ja sobie kiedyś wsypałam resztkę mąki z torby do pieca i już wiem😎 Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 11:25 A ja się tak wepchne w wątek, po co taki zapas mąki? Przecież w tym się coś zalegnie 🤷 Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 11:33 Jak Putin atom zrzuci, to mąka zrobi ten grzyb. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 11:41 Princess napisala, ze pakujesz prozniowo mrozisz. Tylko potem jak takie rozmrożone znowu jeść? Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 11:41 W sensie, ze zamrazasz na 24h, a potem normalnie w temp pokojowej. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 11:58 > Tylko potem jak takie rozmrożone znowu jeść? normalnie. To jest w worku prozniowym i maka nie zawiera wody na tyle by cokolwiek sie zmienialo. Dla uswiadomienia to zima w elewatorach temp tez jest niska i maka zamarza Sposob z przemrazaniem nie jest moim wymyslem ale powszechnie stosowany. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 15:33 >normalnie. To jest w worku prozniowym i maka nie zawiera wody na tyle by cokolwiek sie zmienialo. Dla uswiadomienia to zima w elewatorach temp tez jest niska i maka zamarza Sposob z przemrazaniem nie jest moim wymyslem ale powszechnie stosowany. Ale ci powszechnie stosujący ten patent wiedzą, że dla moli spożywczych (nie mylić z wołkami zbożowymi) worek próżniowy nie stanowi przeszkody. Wystarczy, że trafią do twojego mieszkania i popłaczą się ze szczęścia, że tyle mąki do zeżarcia jest. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 12:44 nigdynigdynigdy84 napisała: > A ja się tak wepchne w wątek, po co taki zapas mąki? Przecież w tym się coś zal > egnie 🤷 No i o to chodzi. Hodujesz sobie na tej mące robale jak małe pantery, a w razie inwazji one chronią żywiciela. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 [...] 06.04.22, 12:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hummorek Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 12:35 No co. Tak się buduje nowe... no właśnie nie wiem co. Coś Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 13:29 Cokoły...? Nowe cokoły się buduje! Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 15:07 hej, hej, hej, cokoły, omijajcie góry, lasy, pola, doły… Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 15:12 Jedni włażą wprost na cokół Drudzy długo depczą wokół Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 17:00 Hej, hej cokoły! Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 17:17 Mąki, mąki, mąki dajcie, Za listwami pochowajcie Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 17:19 Ona jedna tam została Spiżarenka moja mała Na zielonej Ukrainie Zapas zjadły ruskie świnie... Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 17:41 Posiała za listwą mąąkę - mąąkę! Świeczniki stawiała rząądkiem - rząądkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 17:52 Gdzieżeś ty bywał czarny baranie Czarny baranie We młynie we młynie mościwy panie We młynie we młynie mościwy panie Cóżeś tam robił czarny baranie Czarny baranie Mlął mączkę miął mączkę mościwy panie Mlął mączkę miął mączkę mościwy panie Cóżeś ja chował czarny baranie Czarny baranie Pod listwy, cokoły mościwy panie Pod listwy cokoły mościwy panie Jakżeś to zrobił czarny baranie Czarny baranie Powietrzem odessał mościwy panie Powietrzem odessał mościwy panie Jakżeś to upchnął czarny baranie Czarny baranie Podniosłem me szafki mościwy panie Podniosłem me szafki mościwy panie Jakżeś uciekał czarny baranie Czarny baranie Z walizką na kółkach mościwy panie Z łomem pod reką mościwy panie Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 18:02 annaboleyn napisała: > O Boże, ryczę Prawidłowo. Muuuu... Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 18:03 Mamusia mi to śpiewała. Utrwaliło mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 18:05 Teraz i nam się utrwali, jak mole pod cokołami mąki! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 17:22 Wysokie listwy tato zrywał Wysokie listwy tato zrywał Żeby w nich mąkę Mąkę w nich żeby Żeby w nich mąkę poukrywał Ale te mole sprytne były Ale te moje sprytne były I dziurę w worku I w worku dziurę I dziurę w worku wywierciły Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 12:49 dziwne wnioskowanie na podstawie braku metrazu i kombinowaniu gdzie umiescic zapasy. No ale dla Polakow wszystko co inne to zaburzenie. Ja nie chowam maki za listwami. Mam duzy dom i pelno szaf. Podawalam przyklad jak preppersi kombinuja. Odpowiedz Link Zgłoś
hummorek Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 13:21 Ale Ty naprawdę masz jakiś odlot, najpierw straszyłaś, w sumie nadal próbujesz to robić. A każdy argument, który Ci nie pasuje traktujesz jak atak. Dla mnie np. preppersi to lekkie freaki 🤷 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 13:43 hummorek napisała: > Dla mnie np. preppersi to lekkie freaki 🤷 Żeby tylko lekkie to nie byłoby problemu 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 15:47 och ja kocham czytać prepperskie fora jak idą huragany. Moja ulubiona perełka to „ci ludzie którzy stoją w kilometrowych kolejkach żeby kupić zapas wody to debile. Wystarczy przecież wziąć ten duży kubeł na śmieci (ten co się go przed dom wystawia i go śmieciarka opróżnia), zalać chlorem i porządnie wyszorować, wyłożyć podwójną warstwą foliowych worków na te duże ogrodowe śmieci, nalać wody i wlała, jest zapas na dobrych parę dni i całkiem za darmo, ha ha ha i śmierć frajerom” Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 17:12 Przecież to chyba nie do picia, tylko żeby kibel spłukać na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 17:15 Jeśli prepper wyraźnie pisze o debilach, którzy kupują butelkowaną wodę pitną zamiast napełniać śmietnik, to chyba nie ma na myśli wody do spłukiwania kibla, bo wody butelkowanej nie kupuje się do kibla tylko do spożycia. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 18:25 a czy cała rodzina oreppersow nie popełniła ostatnio zbiorowego samobójstwa? ojciec skakał ostatni? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 18:27 amp.theguardian.com/world/2022/mar/29/four-members-of-french-family-kill-themselves-in-swiss-town chłopiec przeżył reszta zginela Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 14:03 a dla mnie katolicy to freaki i tak to leci... nikt kto czyta mnie uwaznie nie bedzie wystraszony. Bo ja nigdzie nie napisalam ze Putin zaatakuje Polske. No ale tu jest duzo znerwicowanych i niezrownowazonych ktore powinny ogladac wieczorynke Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 14:03 no cos ty! Nie mow tak bo naskarze przez Instagrama Staremu Borsukowi! lol Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 14:08 Bezpośrednio nie. Ale mniej lub bardziej dyskretnie to insynuujesz w różnych wątkach. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 14:56 ze Putin najedzie Polske? Masz zwidy zatem . On nie ma czym najechac. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 15:14 To czemu właściwie mamy skamlec najdalej za kilka miesięcy...? Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 15:26 A kto w takim razie ma najechać? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 15:32 najezdzca bedzie kryzys jakiego nie widzielismy Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 15:35 Jaki najeźdźca? Że tak zacytuję "germański ku.wa oprawca"? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 15:39 najezdzca bedzie kryzys jakiego nie widzielismy O, to ładne. Ale już trochę widzieliśmy, więc nie wiem czy się doczekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 18:30 ale dlaczego mamy w pl mieć kryzys? przecież kasa z uni popłynie raczej na pewno jeszcze na tym wszystkim Polska zarobi Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 15:14 >. Bo ja nigdzie nie napisalam ze Putin >zaatakuje Polske Ależ nie, skądże... Tak tylko straszysz np >Jeszcze beda skamlac za pare >miesiecy. W kontekście przygotowan do wojny. Taki lajcik, nie...? Odpowiedz Link Zgłoś
hummorek Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 15:45 Wiesz co, od kilku miesięcy widzę, co piszesz. Ja się przestraszona nie czuję, bo nie przeżywam rzeczy, na które nie mam żadnego wpływu. Mogę być co najwyżej zaniepokojona, ale na razie nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 13:14 Nie wiem, ale ostatnio zuzylam ostatnia konserwę z zapasów z marca 2020. Na sile. Serio zaczynamy od nowa? Wyczuwam spisek lobby konserwowego. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 13:18 Mi się 2 przeterminowały. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 13:39 Na pewno nie tak jak ruskim, więc śmiało jedz . Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 13:41 Tak się wetnę off topowo. Mój Stary Borsuk zakupił ostatnio 40 paczek swojej ulubionej herbaty (na zapas). O dziwo gdzieś ją w kuchni zdołał poupychać. Nie widziałam gdzie, ale mam nadzieję, że nie za listwawi 🤷♀️ Na co dzisiaj mi oznajmił, że kupi jeszcze drugie tyle, żeby nie zabrakło 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 15:07 o borze Ty Borsuczyca, świętej cierpliwości musisz być Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 18:15 jak ja to rozumiem... kto nie ma kartonu wc kaczek 30 rolek ręczników papierowych kartonu plynu do mycia zmywarek 30 żarówek do lava lampy - po prostu nie zna życia... Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 18:20 kto nie doznał zapasów w listwach ni razu, nie zazna słodyczy w niebie... Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: mąka za listwami osssochozi 07.04.22, 10:42 Wez się dowiedz gdzie upchał bo za chwile najazd moli spożywczych bedziesz mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: mąka za listwami osssochozi 08.04.22, 01:00 A to mole herbatę też lubią? Poważnie pytam, bo mam spore zapasy różnych. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: mąka za listwami osssochozi 08.04.22, 18:16 To ńiech je diabli, nie dam im mojej herbaty! Walczę z ubraniowymi już ponad rok, to jeszcze spożywczych mi brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 15:39 Ale niech dokupi też worki próżniowe i tę herbatę w nie popakuje, 40 paczek herbat w zwykłych opakowaniach to potencjalnie całe eskadry moli spożywczych. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 15:53 Ja wiem o jaki kryzys chodzi princess! Dzięki tej mące w listwach mole spożywcze przejmą władze nad światem. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 15:55 Będzie Molopokalipsa i Inwazja Pożeraczy Mąki Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 15:57 To może będzie można przejść na ich stronę? Lubię mąkę. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 15:59 Ja też. Będziemy glutenombie Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 16:25 daniela34 napisała: > Ja też. Będziemy glutenombie Ciasteczkowe potwory 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 16:22 35wcieniu napisał(a): > Lubię mąkę. Bez jaj? Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 17:42 I rozwiną zaawansowane systemy społeczno-polityczne, uzbroją się, wynajdą cokoły i będą pod nimi chować mąkę! Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 15:11 >Jeszcze beda skamlac za pare miesiecy. No, to nam dobrze życzysz... Wstyd takie rzeczy wypisywać, naprawdę... Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 15:19 Niektórym nie wstyd, niestety🤷♂️ Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 15:35 nie, nie jest mi wstyd. Wstyd to linczowac Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 16:05 Dla mnie oczekiwanie, że ktoś będzie miał gorzej i sam się przekona, to wstyd i żenada. Plus posługiwanie się językiem opisującym ludzi jako zwierzęta (będą skamlać). A koło linczu to Ty nawet nie stałaś, więc się nad sobą nie użalaj, bo cię znów poniesie i zaraz się okaże, że masz gorzej niż Ukraińcy. Problem z tobą jest taki, że nie wiesz, kiedy odpuścić. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: mąka za listwami osssochozi 06.04.22, 18:10 ja psieplasiam, ale maka, baran, a nawet listwy w domu to bardzo zly pomysl. Opieram sie na doswiadczeniach wielu pokolen kobiet z rodziny - zamiast listew szpary, zeby bylo gdzie bibule upychac, ewentualnie naboje od nieposiadanej broni, baran do mlyna, a zamiast zlezalej maki zoledzie trzeba suszyc, mlec i zuzytkowywac, ewentualnie kore drzewna. Na biezaco, a nie zeby sie maka wylegiwala pod meblami ! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: mąka za listwami osssochozi 07.04.22, 03:33 Parę lat temu w Zurychu bodajże ETH w jednym z bunkrów zrobiło tymczasowy akademik, jak się okazało, że mają masę studentów, którzy nie ogarnęli mieszkania. Bunkry jak bunkry, Zurych ma dwa niezależne wodociągi, oba pociągnięte przez całe miasto. Drugi jest zapasowy, w normalnych warunkach zasila fontanny. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: mąka za listwami osssochozi 07.04.22, 10:42 A karnisze? Nie wiem czy pamiętacie taką znaną pastę, gdzie kobieta z zemsty na byłym ukryła krewetki w karniszach? Krewetek akurat nie polecam, ale może coś innego można by ukryć na zapas? Tylko trzeba mieć karnisze w kształcie rury, ja niestety mam przysufitowe 😒 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: mąka za listwami osssochozi 07.04.22, 10:45 Nie wiem. U ciotki jak się włamali to karnisze (te rury) pozdejmowali i rozkecili. Ciotka miała zagwostkę po co (nawet się zastanawiała ze firanki jej chcieli powiesić)...ale pan policjant powiedział, ze szukali kasy. Zwija się w rulonik i wtyka do rury karnisza. Dośc podobno czesta kryjówka...to i mąkę znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: mąka za listwami osssochozi 08.04.22, 01:01 Niesamowite czego ludzie nie wymyślą (złodziei mam na myśli, w zyciu bym w karniszu nie szukała, nie nadaję się do tego fachu). Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: mąka za listwami osssochozi 08.04.22, 10:12 To chyba faktycznie popularne miejsce. Zdemenciała sąsiadka moich dziadków, wieki temu, schowała tam swoją emeryturę, a potem oskarżyła kogoś z rodziny o kradzież. Choć ona chyba przypięła żabką za zasłoną, bo karnisze kiedyś nie były puste w środku. Odpowiedz Link Zgłoś