Dodaj do ulubionych

Ból u nasady włosów

28.04.22, 07:55
Dzień dobry.
Czy wiecie o jakim bólu piszę? Bolą mnie włosy, a w zasadzie głowa, skóra w jednym miejscu. Nie mam kucyków, kitek, koków. Włosy długie. Ten ból pojawia się czasami. Czy wiecie o czym mówię? Skąd to? Jest to dokuczliwe.
Obserwuj wątek
    • a.n.i.a.78 Re: Ból u nasady włosów 28.04.22, 07:59
      ja odczuwałam taki miejscowy ból skóry na głowie po covid, przez 6 miesięcy i przeszło. tez w jednym miejscu mnie bolało.
    • suki-z-godzin Re: Ból u nasady włosów 28.04.22, 08:45
      Chyba wiem o co Ci chodzi.
      Czasem jakis kosmyk ulozy sie w innym kierunku niz zwykle, na przyklad jak usniesz z mokra glowa. Potem, kiedy go ukladasz po swojemu, boli w tym miejscu. Ja na to mowie ze sie cebulki oodwracaly.

Mnie pomaga umycie glowy i wymasowanie jej podczas mycia.
    • leosia-wspaniala Re: Ból u nasady włosów 28.04.22, 09:47
      Miewam. Koszmar, czasem mnie trzyma kilka dni i atakuje nagle, jakby ktoś mnie za włosy pociągnął. Pomagają mi leki przeciwbólowe niestety - umycie, masowanie skóry głowy nie pomaga.
    • mamkotanagoracymdachu Re: Ból u nasady włosów 28.04.22, 09:48
      Ja mam jak zmieniam kierunek uczesania włosów, np. niskie upięcie na wysokie. O takim bólu mowa?
      • saszanasza Re: Ból u nasady włosów 28.04.22, 10:32
        mamkotanagoracymdachu napisała:

> Ja mam jak zmieniam kierunek uczesania włosów, np. niskie upięcie na wysokie. O
        > takim bólu mowa?
        Myślę, że tak.
    • saszanasza Re: Ból u nasady włosów 28.04.22, 09:50
      Też miewam, pomaga delikatny masaż skóry głowy. Generalnie ten „ból” nie jest dla mnie jakiś upierdliwy.
    • ichi51e Re: Ból u nasady włosów 28.04.22, 09:53
      złe myjesz i blokują się ujścia cebulek i robią się stany zapalne. Peeling do skory głowy.
    • prosbaoporade Re: Ból u nasady włosów 28.04.22, 10:37
      Dzięki Dziewczyny. Wygląda, że wiecie o co mi chodzi. Masuję palcami to miejsce ale większej ulgi nie ma. Przechodzi po kilku dniach.
      Spróbuję peeling. Polecacie jakiś, bo nigdy nie używałam.?
      • spirit_of_africa Re: Ból u nasady włosów 28.04.22, 10:46
        Czasami ten bol pochodzi od napięcia mięśni związanych z zaburzeniami skroniowo—żuchwowych
    • figa_z_makiem99 Re: Ból u nasady włosów 28.04.22, 12:11
      Mam tak czasem przy alergii, gdy coś mnie bardzo uczuli, czuję bolesny punkt na głowie i rozpoznaję to właśnie po bólu włosów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka