Dodaj do ulubionych

Przyjazn damsko-meska

01.05.22, 19:18
Z Waszego doswiadczenia:
Czy przyjazn miedzy facetem,a kobieta jest mozliwa? Czy zawsze w koncu laduja w lozku? Czy sa w stanie sie spotykac np.na spacerach, na piwie czy na kreglach i to wszystko? Bez zadnego erotyczno-zwiazkowego podtekstu? Spotkaliscie sie z czyms takim?
Ps.przy zalozeniu,ze oboje sa heteroseksualni smile
Obserwuj wątek
    • tanebo001 Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 19:20
      Tak, z doświadczenia wiem że jest możliwa.
      • rosapulchra-0 Re: Przyjazn damsko-meska 05.05.22, 23:08
        Ty jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę
        • tanebo001 Re: Przyjazn damsko-meska 05.05.22, 23:17
          No cóż, ktoś musi...
    • znana.jako.ggigus Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 19:23
      ludzie się przyjaźnią, a nie ich genitalia. Tyle że mamy to w głowach - tak się nie da!
    • woman_in_love Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 19:24
      tak: to sie nazywa friendzona
      • 1matka-polka Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 20:16
        Chyba, ze kolega przyjaciel to pedal. 🤷‍♀️
        • yadrall Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 20:55
          Zaznaczylam,ze chodzi o sytuacje gdy ovie strony sa heteroseksualne.
          • 1matka-polka Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 20:59
            Ja nie wytrzymuję, kiedy jestem blisko z męzczyzną...
    • 71tosia Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 19:39
      A dlaczego nie miałaby być możliwa? Ktoś może być dla nas atrakcyjny intelektualnie, mamy wspolne tematy, lubimy sie i sobie pomagamy ale jednocześnie być kompletnie nieinteresujący seksualnie.
      • igge Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 19:45
        Dokładnie.
    • cysorz-bez-poczty Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 19:49
      yadrall napisała:
      Czy sa w stanie sie spotykac np.na spacerach, na piwie czy na kreglach

Spacery to bezsensowna aktywność, piwo jest wstrętne w smaku a na kręglach nigdy nie byłem i nie mam zamiaru być. Nie mógłbym się przyjaźnić z kobietą, która lubi takie rzeczy.
      • znana.jako.ggigus Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 23:00
        no to możesz zaprzyjaźnić się z kimś, kto lubi podobne aktywności - np wino, siłka i ambitne kino.Może bracia Dardenne niedługo znów nakręcą jakiś film, to by pasowało do programu.
    • default Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 20:08
      U mnie nie było to możliwe. Prędzej czy później każdy facet, którego uważałam za przyjaciela, usiłował pójść w stronę związku erotycznego - co przeważnie kończyło przyjaźń, niestety 😕 czułam się w takich sytuacjach okropnie, jakby nagle brat się do mnie zaczynał przystawiać 🤢
    • g.r.uu Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 20:13
      A dlaczego nie? Nie każdy facet jest dla mnie atrakcyjny erotycznie i zwiazkowo i ja też nie dla każdego jestem atrakcyjna.
      • klaviatoorka1 Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 20:17
        g.r.uu napisała:

> A dlaczego nie? Nie każdy facet jest dla mnie atrakcyjny erotycznie i zwiazkowo
        > i ja też nie dla każdego jestem atrakcyjna.

I to są zaprawdę mądre słowa. Amen.
      • 1matka-polka Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 20:21
        g.r.uu napisała:

> Nie każdy facet jest dla mnie atrakcyjny erotycznie i zwiazkowo
        > i ja też nie dla każdego jestem atrakcyjna.

Ale kazdy facet i kobieta, ktorzy szukaja towarzystwa kolezenstwa plci przeciwnej, maja jakies deficyty w zwiazku?...
        • g.r.uu Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 20:24
          Deficyty to mają ludzie, którzy są dorośli a zachowują się jak siedmiolatki i dziewczynki siadają w ławkach tylko z dziewczynkami, a chłopcy bawią się wyłącznie w swoim gronie. Zresztą z moim przyjacielem znamy się od czasów podstawówki, więc jakie deficyty w związku?
          • 1matka-polka Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 20:56
            Dawno sie znacie. To sie rzadko zdaza. No i zawsze jest mozliwosc, ze on ciebie lubi bardziej, niz ty jego. 🤷‍♀️
            • 1matka-polka Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 20:57
              Rzadko sie zdarza, zeby takie relacke z podstawowki przetrwaly.
              • g.r.uu Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 21:03
                Mam też dwie przyjaciółki od podstawówki, jestem długodystansowa w relacjach.
              • pani_up Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 21:04
                Żadno się zdarza, żeby ktoś miał znajomych czy kolegów, których poznał przed wejsciem w związek? 🙄
                • 1matka-polka Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 21:17
                  Nie, rzadko sa to znajomosci z podstawowki.
                  • pani_up Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 21:59
                    A np. z liceum? Wtedy przyjaźń jest możliwa?
    • figa_z_makiem99 Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 20:20
      Kiedyś myślałam, że jest możliwa, ale z moich doświadczeń wynika, że jednak nie.
    • chococaffe Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 20:25
      Zdefiniuj przyjaźń
      • yadrall Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 20:57
        Wspolnie spedzanie czasu na roznych aktywnosciach, spotykanie sie bez osob trzecich (nie w grupach czy rodzinnie), pomagaja sobie itp. Ze rozmawiaja o swoim zyciu, doswiadczeniach itp.
        • chococaffe Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 21:03
          To wierzę
    • szara.myszka.555 Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 20:28
      Tylko jeżeli znamy się "od pieluchy" i więź jest niemal jak u rodzeństwa.

Lub gdy pani nie jest zainteresowana, czyli jak już wspomniana friendzona.
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 20:52
      Tak, jest możliwa. Sama mam przyjaciela, znamy się "od urodzenia", jest dla mnie jak brat.
    • yadrall Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 20:54
      Przy zalozeniu,ze nie jest to znajomosc od "przedszkola"...
      • g.r.uu Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 20:56
        Masz ochotę przelecieć każdego faceta, którego nie znasz od przedszkola?
        • 1matka-polka Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 21:03
          g.r.uu napisała:

> Masz ochotę przelecieć każdego faceta, którego nie znasz od przedszkola?

Poniekąd. Kiedyś już o tym pisalam i zostalam zjechana🤷‍♀️
          • 1matka-polka Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 21:03
            Widze, ze nie do mnie. Ale jednak do mnie...
            • simply_z Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 21:50
              dlatego, że mentalnie jesteś facetem, a oni na ogół chcą przelecieć większosć kobiet
      • majaa Re: Przyjazn damsko-meska 06.05.22, 13:11
        Niby jest możliwa, tyle że zawsze istnieje prawdopodobieństwo, że to się przekształci w coś więcej, przynajmniej z jednej strony. Tym bardziej ryzykowne, jak się jest w stałych związkach.
    • 35wcieniu Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 20:56
      Jest.
      Pomysł że każdy z każdym miałby w końcu wylądować w łóżku jeśli są sami i przeciwnych płci wydaje mi się abstrakcyjny- większość ludzi jednak potrzebuje do tego czegoś więcej.
    • ajr27 Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 20:58
      Z własnego doświadczenia orzekam, że nie jest możliwa, bo z dwoma na trzech moich męskich " przyjaciół" wylądowałam w łóżku. Jak jest w rzeczywistości- nie wiem.
    • primula.alpicola Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 20:59
      Może nie tyle, że zawsze się ląduje, ale jakaś energia seksualna prędzej czy później się objawi. Najlepiej, jeśli u obojga.
      • yadrall Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 21:15
        Taaa? A jezeli obie strony sa w stalych zwiazkach?
        • no_name33 Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 23:45
          yadrall napisała:

> Taaa? A jezeli obie strony sa w stalych zwiazkach?

Jeśli obie strony są w stałych związkach, to powinny przyjaźni się ze swoimi partnerami.

Nawiązanie bliskości emocjonalnej z osobą płci przeciwnej, to krok do zdrady.
          • tanebo001 Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 23:48
            Strasznie zaborcza ta miłość.
        • primula.alpicola Re: Przyjazn damsko-meska 06.05.22, 09:16
          yadrall napisała:

> Taaa? A jezeli obie strony sa w stalych zwiazkach?

Tym gorzej, bo może się pokomplikować.
    • biala_ladecka Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 21:22
      Nie wydaje mi sie. Zalezy co nazywasz przyjaznia. Mezowie wiekszosci kolezanek nawet przez mysl mi nie przechodza, ale nie wiem jakby bylo gdyby w relacji nie uczestniczyly owe kolezanki.
    • kaki11 Re: Przyjazn damsko-meska 01.05.22, 21:40
      Na moim przykładzie tak. Mam paczkę dobrych przyjaciół, ja, dwie dziewczyny i dwóch chłopaków. Jedni stali się parą ale pomiędzy pozostałymi nigdy nie było (chyba, że serio to ukrywają, ja nie miałam) żadnych erotycznych sytuacji czy innych uczuć niż przyjaźń. Jesteśmy wstanie spędzać ten czas razem jako cała/część tej ekipy i osobno. Bywałam z którymś z obojga chłopaków sama w kinie, na wyjeździe i wzięłam jako partnera na wesele. Ostatnio przegadałam z jednym przez telefon 2h o wszystkim i niczym, bo zadzwoniłam nudząc się w trakcie roboty w kuchni. Traktujemy się jak przyjaciele, jak "rodzina z wyboru" czy jakkolwiek to nazwiesz. I nie ma dla mnie różnicy z którym z tych czwórki się kontaktuje czy spędzam czas, odczuwam tak samo tę relacje (tzn. oczywiście nie porównuję z chłopakami jak przechodziłam ciążę ale to kwestia doświadczeń, z żadną z dziewczyn nie rozmawiam o nurkowaniu bo tylko dwoje z nas ten sport uprawia).
      • ariathedevil Re: Przyjazn damsko-meska 06.05.22, 09:34
        Mam podobnie z tym, ze z jednym mogę pogadać nawet o okresach i ciążach- lekarz. Jednego poznałam w liceum, drugiego na studiach. Nigdy nas do siebie nie ciągnęło, albo ja nic o tym nie wiem. Nie było chemii. Jeździmy wspólnie na wyjazdy, dużo gadamy i przez tel i osobiście. W szalonych latach studenckich potrafiliśmy siedzieć we dwoje do 4-6 w knajpie i gadać. Pomagamy sobie z remontami, przeprowadzkami, teraz ogarniamy jednemu z nich opiekunkę do matki. Wszyscy jesteśmy w związkach.
    • bywalec.hoteli Re: Przyjazn damsko-meska 02.05.22, 01:06
      Z mojego doświadczenia jest to możliwe, miałem takie znajomosci i nie ląduje się w łóżku (w ogóle się dziwię paniom które mówią ze jak „przyjaciel” atrakcyjny to się ląduje a jak nieatrakcyjny to nie - to czy się ląduje czy nie nie musi mieć związku z atrakcyjnością tylko bardziej z zasadami i układem wartości)

Choć do końca bym tego przyjaźnią nie nazywał, bo nie wierze w przyjaźń damsko-męską. I taka damsko-meska „przyjaźń” w pewnym momencie zaszwankuje kiedy jedna osoba potrzebuje przyjaciela a druga tego z siebie nie da.
    • lily_evans011 Re: Przyjazn damsko-meska 02.05.22, 05:28
      Nie za bardzo wiem, co ciekawego mogłoby być dla mnie w przyjaźni z facetem. Kobiety mają inną emocjonalność, zdecydowanie wolę z nimi gadać i spędzać czas towarzysko.
      • suki-z-godzin Re: Przyjazn damsko-meska 06.05.22, 12:53
        Nie spedzasz towarzysko czasu z mężem?
    • rosapulchra-0 Re: Przyjazn damsko-meska 05.05.22, 23:06
      W 99% ładują w łóżku. Nie ma czegoś takiego jak przyjaźń między kobietą a mężczyzną.
    • podaje_haslo_okon Re: Przyjazn damsko-meska 05.05.22, 23:39
      Mam męskiego przyjaciela od 18 lat. Nigdy nas do siebie nie ciągnęło. Tzn. mnie na pewno nie, jego raczej też nie albo się z tym super kryje. Także z mojego doświadczenia, tak jest możliwa. Przyjaźnię się też z jednym moim byłym, ale nie wiem czy to się liczy. Zaczęło się od krótkiego związku, a skończyło na wieloletniej przyjaźni. Tak naprawdę to ten związek był bezsensu i powinniśmy zacząć i skończyć na przyjaźni smile
    • konsta-is-me Re: Przyjazn damsko-meska 06.05.22, 03:33
      Tylko przy założeniu, że są jak "brat i siostra" albo jak członkowie rodziny (dla mnie przyjaciel to wlasnie ktoś w rodzaju rodziny).
      W innym ukladzie zawsze jest jakiś pierwiastek damsko- męski, nawet niechciany.
      Albo może się pojawić (i dalej może być niechciany ,ale jednak).
      • podaje_haslo_okon Re: Przyjazn damsko-meska 06.05.22, 09:14
        Skąd takie założenie? Moi męscy znajomi, w tym przyjaciel, to są takie dobre misie, do rany przyłóż. Taki typ faceta mnie nigdy nie pociągał i raczej nie będzie pociągał seksualnie. Jakoś sobie nie wyobrażam, żeby w tych znajomościach pojawił się pierwiastek seksualny.
        • gajmal Re: Przyjazn damsko-meska 06.05.22, 09:27
          Mamy paczkę przyjaciół. Spotykamy się w różnych konfiguracjach. Dzwonimy do siebie w różnych sprawach. Pomagamy sobie. Jesteśmy tak jak ktoś napisał wyżej - rodziną z wyboru. Mamy swoje rodziny. Ja wiem, że mogę zadzwonić do dziewczyn jak i do chłopaków zawsze i o każdej porze. Nigdy nikogo z męskich przyjaciół nie traktowałam w kategoriach erotycznych.
          W zeszłym roku jeden z nich zadzwonił do mnie czy może z nami pomieszkać kilka dni. Oczywiście się z mężem zgodziliśmy bez problemu. Dostał klucze i normalnie funkcjonowaliśmy. Nie było w tym ani chwili patrzenia na niego w innych kategoriach niż przyjaciel potrzebujący wsparcia.
          • konsta-is-me Re: Przyjazn damsko-meska 06.05.22, 17:16
            Być może,ale życie uczy że często takie "zupełnie niewinne" przyjaźnie przeradzają się w coś innego
            I wcale nie chodzi tylko o seks!- nie wiem czemu wszyscy widzą zagrożenie tylko i wyłącznie w "ale on mnie nie pociąga".
            Można też "popaść" w bliskość, która powinna być tylko z partnerem.
            Dla mnie zwierzenia, albo narzekania na partnera ,albo w ogóle jakaś zbytnia zażyłość, niby kompletnie nieerotyczna jest jakimś rodzajem zdrady.
            Jeśli jest z partnerem innej płci, nieważne że "nie wylądowali w łóżku".
    • beataj1 Re: Przyjazn damsko-meska 06.05.22, 09:54
      Wydaje mi się możliwa. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że dorosły człowiek za wszelką cenę musi chcieć z każdym wylądować w wyrku.
      Znakomita większość ludzi dookoła mnie nie jest dla mnie ruchable z powodów różnych. I jestem więcej jak pewna, że ja sama nie jestem ruchable dla większości ludzi z mojego otoczenia.

Ale z drugiej strony - kobiety są takie fajne, ciekawe, fascynujące i różne - po co tracić czas na przyjaźnienie się z facetem? To zawsze jest mniej ciekawy wybór.
    • cegehana Re: Przyjazn damsko-meska 06.05.22, 17:12
      Chciałabym dożyć czasów kiedy nikt nie będzie się zastanawiać nad takimi rzeczami czy kobieta się nadaje na przyjaciela, czy moze studiować na politechnice i czy nadaje się do gry w piłkę. To wszystko są kwestie osobnicze. Nie każda kobieta jest dobra do roli żony i matki a nie każdy facet odnajduje się w relacji typu bromance, nie istnieje też jedyny właściwy model przyjaźni, a jeśli coś dziala to nie dt głupie. IMHO te wszystkie historie o nieudanych przyjaźniach, w których ktoś chcial seksu wynikają raczej z tego, że ludzie próbują zrealizować jakieś społeczne założenia zamiast troszczyć się o dobre relacje z przyjacielem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka