bywalec.hoteli 04.05.22, 08:36 Czy ta pani jest naturalną blondynką czy brunetką? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bywalec.hoteli Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 11:34 Nikt nie wie? Bo włosy platynowy blond ale przy samej skórze głowy widać czarne włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 12:27 Gdzie Ty niby widzisz czarne włosy? Ciemniejszy odcień u nasady jest całkowicie naturalny. Nawet dobry fryzjer przy farbowaniu stara się uzyskać podobny efekt by nie wyszedł farbowany hełm 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 11:48 widzę ze pani jest Finka w sumie może być blondynka - takie ciemniejsze włosy u nasady to raczej normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 11:51 Finka o naturalnej urodzie, zresztą osoba publiczna od wielu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 11:55 Mam koleżankę o podobnej naturalnej urodzie, która jest jednak brunetką, tylko od zawsze farbuje. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 11:59 Ta pani ma cerę alabastrową, taki typ urody rzadko ma naturalne brunatne włosy, przynamniej nie w tej szerokości geograficznej. generalnie - nie chodzi jedynie o włosy, ale ogólnie - o typ kolorystyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 12:00 bywalec.hoteli napisał: > Czy ta pani jest naturalną blondynką czy brunetką? > Napisz do tej pani i zapytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 12:05 Jest naturalną blondynką, tyle, że tu jej naturalny blond jest podrasowany. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 12:18 Co ty masz bywalec z tymi blondynkami? To już któreś z kolei pytanie o to, czy jakaś kobieta jest naturalną blondynką. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 14:16 mashcaron napisała: > Co ty masz bywalec z tymi blondynkami? To już któreś z kolei pytanie o to, czy > jakaś kobieta jest naturalną blondynką. Jak to co? Przecież "Mężczyźni wolą blondynki" No ale dużo trudniej trafić na blondynkę niż na brunetkę, farbowaną blondynkę i inne kolory nie-blond. Nawet główna bohaterka w/w filmu była oryginalnie brunetką Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 14:18 Ale co cię właściwie to obchodzi, w kontekście osób, których i tak nigdy nie poznasz, nie mówiąc o jakimkolwiek zbliżeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 14:52 Maszkaron, myślisz, że masz monopol na tematykę? 100 wątków o tym jak kręcić proste włosy, 100 wątków o swoim kejtrze, 100 o innych pierdułach. That is Mashcaron. Maszkaron się nudzi. Poćwiczyłabyś coś na wiosnę. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:04 Geez, ciekawa byłam po prostu. Jaki ty drażliwy. 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:14 No dobra już dobra, peace Maszkaroniku. Nie każdą znaną osobę postrzegam jako kandydata do poznania a tym bardziej do zbliżenia Po prostu już od dawna wiadomo, że blondynek więcej udawanych niż orygninalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:28 Ale co właściwie cię skłania do zastanawiania się nad tym? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:31 Już mówiłem : "Mężczyźni wolą blondynki" Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:33 No ale co ci robi za różnicę, czy obca kobieta na zdjęciu jest naturalną czy farbowana? Jaką to w ogóle robi różnicę, o ile kolor włosów pasuje do ogólnego kolorytu? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:35 Zastanawiam się czy to idzie samemu ocenić czy naturalne czy farbowane - czy te ciemne włosy przy głowie to są odrosty czy to tak rośnie naturalnie, że potem jaśnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:36 A to zależy od umiejętności fryzjera :p generalnie blondynki mają nieco ciemniejsze włosy przy głowie i to jest normalne i naturalne. Dobry fryzjer tak farbuje, żeby zachować ten właśnie naturalny efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:40 W domu mam same ciemne włosy u wszystkich osobników więc się nie znam Podobnie przodkowie z obu stron. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:41 i to ciemne typu brunet a nie ciemny blond Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 14:23 bywalec.hoteli napisał: > No ale dużo trudniej trafić na blondynkę niż na brunetkę, farbowaną blondynkę i > inne kolory nie-blond. I to nie tylko w Polsce, na 10 najpopularniejszych blondynek tylko 1 albo 2 są prawdziwe - Scarlett J.: www.rp.pl/publicystyka/art7051341-marylin-monroe-wygrywa-w-rankingu-slynnych-blondynek Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 14:27 bywalec.hoteli napisał: > Nawet główna bohaterka w/w filmu była oryginalnie brunetką Jesli to o MM, to ona w zyciu nie byla brunetka. Byla naturalna blondynka (po ojcu miala norweskie pochodzenie), bardzo jasna w dziecinstwie, troche ciemniejsza pozniej, i rozjasniajaca ten swoj naturalny sredni blond na platyne. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 14:50 Dlaczego opierasz się na zdjęciach z dzieciństwa? Przecież dzieci często mają inny kolor niż jak dorosną. Z w/w artykułu "Legendarne włosy Marilyn Monroe nijak się mają do zdjęć z dzieciństwa Normy Jeane Baker. Nastoletnia Marilyn miała włosy ciemne, o mysim odcieniu." Zobacz sobie tutaj: allthatsinteresting.com/norma-jeane-mortenson Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:02 Przeciez mysi odcien to wlasnie sredni ew. ciemny blond. A na czarno_bialych zdjeciach wlosy zawsze wygladaja na ciemniejsze niz sa. Brunetki maja wlosy czarne, lub bardzo ciemny braz, przypominam. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:11 O, ja mam taki naturalny:p tzn. miałam, kiedyś, zanim zaczęłam Siwiec:p Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:18 Dla mnie to nie jest ciemny blond. To są ciemne włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:31 no patrz jak życie zaskakuje! to jest właśnie ciemny blond Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 14:24 Blondynką, tylko z podrasowanym odcieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 14:37 podrasowana ale mysle, ze blondynka. To u nas blond trafia sie baaardzo rzadko. Finowie poza tym czesto maja taie fajne ciemnogranatowe oczy Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 14:41 simply_z napisała: > To u nas blond trafia sie baaardzo rzadko. Serio? Polowa osob z mojej klasy w LO miala wlosy naturalny blond, w roznych odcieniach, od bardzo jasnego srebrzystego skandynawskiego, poprzez pszenny, zloty i popielaty, az do ciemnego. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:35 Bo jak widać wyżej, ciemny blond już nie jest traktowany jako blond:p Jeśli nie platyna albo ew. słomkowe złoto, to już nie blond :p Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 20:15 Ale 11 osob z tej blond pietnastki mialo wlasnie platyne albo slomkowe zloto, albo jasnopopielaty. Ciemny blond tylko cztery sztuki Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 20:24 To miałaś wyjątkowo blond klasę Mnie się blond nie wydaje jakiś wyjątkowo rzadki z resztą, więc nie widzę w tym nic specjalnie dziwnego 🤷 Mój poludniowowloski mąż i jego dwie siostry są blondasami z niebieskimi oczami, po teściowej a przecież stereotypowo, to powinni być czarniawymi kurduplami ( kurduplami też nie są:p) Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 21:01 W innych klasach bylo dosc podobnie W rodzinie zreszta tez mam sporo naturalnych blondynek i blondynow. Odpowiedz Link Zgłoś