sueellen 09.05.22, 23:26 Czy wasze dzieciaki też zwariowały na punkcie tego komiksu/ serialu? W klasie mojej córki aż buzuje. W końcu się poddałam, wyskoczyłam z kasy i kupiłam jej całą serię książek. Ematka czytała? Faktycznie fajne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eriu Re: Heartstopper 09.05.22, 23:31 Czytałam jedną i zaczęłam oglądać serial. Bardzo sympatyczne i pokazuje, że się siebie odkrywa. No i że związki nie są takie łatwe i magicznie nie przychodzi wszystko jak w bajkach co też jest fajne i edukacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
torciak Re: Heartstopper 04.06.24, 00:07 eriu napisała: > Czytałam jedną i zaczęłam oglądać serial. Bardzo sympatyczne i pokazuje, że się > siebie odkrywa. No i że związki nie są takie łatwe i magicznie nie przychodzi > wszystko jak w bajkach co też jest fajne i edukacyjne. > Chyba został już ostatni zeszyt dla autorki do napisania/narysowania. Będzie mi brakowało tego komiksu/serialu Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Heartstopper 09.05.22, 23:33 Ani u syna, ani u córki (dwie różne szkoly) nie ma żadnego szału. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonazaba9999 Re: Heartstopper 09.05.22, 23:40 Przeczytałam ponad połowę pierwszego tomu i dla mnie nudny romans. Moim zdaniem, gdyby nie płeć głównych bohaterów komiksy przeszłyby bez żadnego rozgłosu. Nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Odpowiedz Link Zgłoś
torciak Re: Heartstopper 22.04.24, 10:04 Ile ma być jeszcze zeszytów? Czy serial jest dobry? Odpowiedz Link Zgłoś
zla.m Re: Heartstopper 22.04.24, 12:36 Moja córa się zaczytuje w całej serii. Wg mnie nic nadzwyczajnego, jeśli chodzi o wydarzenia (są razem, nie są, zazdrosny były i takie tam), ale też nic złego/gorszącego czy niemądrego (np. nie ma pochwały "zmuszania" do związku). Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Heartstopper 22.04.24, 13:31 Syn (prawie 15) obejrzał 2 sezony serialu, czeka na trzeci, do książek go nie ciągnie. Trochę mu przeszkadza, że jest aż tyle LGBTQ. Nie że główna para jest taka, i jeszcze ktoś, ale prawie sami tacy bohaterowie...Liczył, że chociaż Isaac będzie hetero, a tu okazał się aseksem. Ale poza tym wartościowy serial. Bo jednak też jest dużo o przyjaźni i zwyczajnych szkolnych sprawach i w zasadzie nie ma czegoś podobnego "bardziej hetero". Albo ja o tym nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Heartstopper 22.04.24, 13:37 Sex education? Zwłaszcza pierwsze sezony. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Heartstopper 22.04.24, 14:10 Tak. Oglądałam i bardzo lubię, ale mojemu synowi nie zaskoczyło. Dla niego było właśnie za dużo seksu, pierwsza scena w filmie to seks na jeźdźca. On jest jeszcze na takim etapie, jak te dzieciaki z "Heartstopper". Odpowiedz Link Zgłoś
torciak Re: Heartstopper 08.05.24, 08:08 Heartstopper to takie przeciwieństwo Szkoły dla Elity i to bardzo na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Heartstopper 22.04.24, 17:03 Raczej traktowane jako zabawna ciekawostka. Odpowiedz Link Zgłoś
torciak Re: Heartstopper 23.04.24, 22:31 Jak już oglądać to z angielskim dubbingiem albo polskim lektorem. Jakoś tak mam, że ten polski wydaje mi się trochę cringowy. XD Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Heartstopper 08.05.24, 09:15 Angielskim dubbing? To angielski serial. Odpowiedz Link Zgłoś
torciak Re: Heartstopper 27.04.24, 20:00 Szkoda też, że nie będzie matki Nicka w trzecim sezonie, bo Olivia Coleman była niedostępna. Mieli zawsze fajne sceny Odpowiedz Link Zgłoś
lestat Re: Heartstopper 02.01.26, 22:29 W tym roku film kończący cały serial, ale ostatni zeszyt komiksu nie mam pojęcia kiedy. ??? Odpowiedz Link Zgłoś