Dodaj do ulubionych

Skierowania do specjalistów

26.05.22, 11:40
Sorki za proste pytanie, ale może ktoś wie na pewno. Czy obecnie skierowania do specjalistów są ważne bezterminowo? Znalazłam niejasna informacje, że skierowanie jest tak długo ważne, jak długo istnieje przyczyna, dla której zostało wystawione. Czyli np rok po wystawieniu można skorzystać? 🙂
Obserwuj wątek
    • dominika9933 Re: Skierowania do specjalistów 26.05.22, 18:26
      Mam do okulisty sprzed kilku miesięcy, zapytałam w przychodni i podobno jest bezterminowe.
    • sol_13 Re: Skierowania do specjalistów 26.05.22, 18:32
      Jeśli chodzi o nfz, to mi dla córki na fizjoterapię wystawili skierowanie wazne 30 dni. Zanim zdążyłam ją zapisac, wygasło 🤦‍♀️
      • nuka_2 Re: Skierowania do specjalistów 26.05.22, 18:39
        Ze skierowaniem na rehabilitację jest inaczej, bo faktycznie ważne jest tylko miesiąc. Pozostałe eskierowania nie mają terminu ważności.
        • sol_13 Re: Skierowania do specjalistów 26.05.22, 18:59
          Musiałam umówić kolejną telewizyte, wzielam nowe i zanim ja zdazylam zapisac, znów wygasło...co za kretynstwo, ze to tylko miesiac jest ważne. Chyba pójdę z nia w luxmedzie, tam nie chcą skierowania, tylko że wyniki badania i rtg był robiony w państwowej...same problemy 😄
          • black_magic_women Re: Skierowania do specjalistów 27.05.22, 15:03
            Ja też tak nam, muszę iść po trzecie skierowanie na rehabilitację. I precyzując, ono jest ważne 30 dni, nie miesiąc!
    • koronka2012 Re: Skierowania do specjalistów 26.05.22, 23:41
      Biorąc pod uwagę że do wielu specjalistów wcześniej się nie dostaniesz byłoby absurdem gdyby był ważny krócej
      • milva24 Re: Skierowania do specjalistów 26.05.22, 23:49
        Cóż, ja się dowiedziałam przedwczoraj, że do specjalisty do którego chodziłam dwa lata wcześniej i przyczyną nadal aktualna muszę mieć nowe skierowanie.
      • memphis90 Re: Skierowania do specjalistów 27.05.22, 07:53
        To akurat nie ma najmniejszego znaczenia. Przecież termin rezerwujesz wcześniej i wtedy podajesz numer skierowania, a nie w dniu samej wizyty.
        • milupaa Re: Skierowania do specjalistów 27.05.22, 09:08
          Fakt. Dzięki za odpowiedzi, będę próbować się zapisać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka