01.07.22, 17:01
Zapusciłam takie zabójczo długie, i teraz myślę, co z nimi zrobić?? Już wiele lat nie miałam takich długich :p
Nie znam się... Jak piłować, żeby były ładne?
Tu pomalowane odżywką X2 .
Wszelkie polecajki do rąk/skórek mile widziane.
Obserwuj wątek
    • ursydia Re: A pazy?? 01.07.22, 17:09
      Te są śliczne
      www.instagram.com/p/CWoNgBGPRrM/?utm_source=ig_embed&ig_rid=8de2a50d-a13e-4925-af05-90e05cc9e9b4&ig_mid=E1174DD4-1578-497E-BA21-A9CB16DD6663
      • gryzelda71 Re: A pazy?? 01.07.22, 21:11
        Yyyy i z tych wyjściowych można takie?
    • 35wcieniu Re: A pazy?? 01.07.22, 17:12
      Podpilowalabym trochę boki żeby były proste a nie rozszerzające się ku górze.
      I skrocilabym big_grin ale to inna kwestia big_grin
    • primula.alpicola Re: A pazy?? 01.07.22, 17:18
      Ja bym je natychmiast skróciła. Z kształtem nie poszalejesz, migdałów z tego nie będzie.
      Takie proste krótkie paznokcie podobają mi się w nasyconych kolorach (na kimś, na swoich własnych niedopuszczalne).
      Do skórek płyn Sally Hansen i cążki Semilac, oraz skwalan, trzciny cukrowej z Ministerstwa Dobrego Mydła.
      • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: A pazy?? 01.07.22, 17:41
        primula.alpicola napisała:

> Ja bym je natychmiast skróciła. Z kształtem nie poszalejesz, migdałów z tego ni
        > e będzie.
        > Takie proste krótkie paznokcie podobają mi się w nasyconych kolorach (na kimś,
        > na swoich własnych niedopuszczalne).
        > Do skórek płyn Sally Hansen i cążki Semilac, oraz skwalan, trzciny cukrowej z M
        > inisterstwa Dobrego Mydła.

Czemu nie będzie migdałów? Może nie od razu, ale będą, wystarczy konsekwentnie nadawać im ten sam kształt przy piłowaniu, a jak się nie ma wprawy to najpierw pójść na mani, a potem ogarniać samemu, równając cały czas w migdał.
        Mam podobne paznokcie do mashcarona, szerokie i mam migdały smile
        • primula.alpicola Re: A pazy?? 01.07.22, 17:50
          Można zrobić migdał z tego co wystaje (i to moim zdaniem wygląda źle), ale jak zmienić kształt płytki na palcu, to przetasta moją wyobraźnię.
          • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: A pazy?? 01.07.22, 18:13
            Kwestia proporcji, żeby takie szerokie paznokcie przypominały migdała trzeba je mieć dłuższe niż statystycznie wink
            • primula.alpicola Re: A pazy?? 01.07.22, 18:28
              Kwestia gustu. Mnie się podobają szerokie płytki zrobione na krótko.
              Masz jakąś przykładową fotkę?
      • princy-mincy Re: A pazy?? 01.07.22, 21:21
        I dobrze, że nie będzie migdałów.
        Okropnie nie lubię takiego kształtu. Wolę na łopatkę, z zaokrąglonymi brzegami.
        • mamaafg Re: A pazy?? 01.07.22, 21:41
          O to to. Migdaly sa okropne.
    • mashcaron Re: A pazy?? 01.07.22, 17:31
      No śliczne, ale takie ten... Ze dwa razy węższe od moich:p
      • mashcaron Re: A pazy?? 01.07.22, 17:49
        To pod ursydia miało być
        • ursydia Re: A pazy?? 01.07.22, 18:52
          Dlatego idź na manicure do salonu, zobacz jak ci zrobi i rób tak samo. Z doświadczenia wiem, że dobra kosmetyczka na wyprowadzi ci paznokcie na prostą.
          • mashcaron Re: A pazy?? 01.07.22, 21:02
            To weź jeszcze znajdź dobrą w nl:p
            • andace Re: A pazy?? 01.07.22, 21:34
              Szukaj polskich manikurzystek, najlepiej takich które pracują od paru lat. Są polskie grupy (otwarte i publiczne) na Fejsbuku, ja w NL szukanie usług zawsze zaczynam od polskich grup, standard obsługi klienta zdecydowanie wyższy niż holenderski, m.in. manicure, kosmetyczkę, masażystkę, pedicure/podolog, przeprowadzki, naukę jazdy, transport paczek z Polski w ten sposób znalazłam.
              • snakelilith Re: A pazy?? 01.07.22, 22:53
                Holenderski? U mnie manikur robią praktycznie tylko Azjatki.
                • andace Re: A pazy?? 01.07.22, 23:25
                  W Holandii w tanich salonach ze średnią higieną faktycznie są głównie Azjatki, w dobrych salonach pracują Holenderki ale jakość usług jest średnia.
                  I niestety w NL używanie autoklawów do dezynfekcji narzędzi w salonach nie jest wymagane przez prawo, a ja zanim skorzystam z usług zawsze o to pytam. Wiec pozostają mi polskie kosmetyczki.
          • princy-mincy Re: A pazy?? 01.07.22, 21:22
            Ale dlaczego ma robić migdały?
    • picathartes Re: A pazy?? 01.07.22, 17:36
      Skrócić, zmyć odżywkę całkiem albo zmienić kolor odżywki na niefioletowy 😅
      Masz ładne paznokcie o ładnym kształcie, nie ma potrzeby psuć ich taką długością.
      • mashcaron Re: A pazy?? 01.07.22, 17:43
        Ona nie jest fioletowa, tylko taka bladoróżowa raczej. A maluję,bo nie mam zmywarki i od zmywania ręcznego zrobiły mi się jakieś takie dziwne, jakby postrzępione od góry.. taka a'la mechata płytka. I przez to malowanie urosły bez potrzeby obcinania :p
    • mysiulek08 Re: A pazy?? 01.07.22, 18:01
      ja bym opilowala na bokach coby takich 'lopatek' nie bylo smile

do skorek sally hansen i do tego odzywk, tez sally, w zlotej buteleczce, nie wiem co robi ale przy regularnym stosowaniu mam bardziej twarde
      • mysiulek08 Re: A pazy?? 01.07.22, 18:05
        a jak juz przy sally jestesmy to jeszcze to:

www.ceneo.pl/21058971

www.ceneo.pl/66582477#tab=reviews_scroll

ostatnio nie moge dostac u siebie a bardzo lubilam
    • lot_w_kosmos Re: A pazy?? 01.07.22, 18:08
      Masz paznokcie jak moja córka.
      Bida.
      Musisz złagodzić te łopaty, zaokrąglić trochę.
      I trzymać nie dłuższe.
      Taki kształt źle wygląda przy dłuższych.

Co do kształtu płytki: można ją zmienić.
      Ale do tego potrzeba doświadczonej manikiurzystki i regularnych wizyt u niej. To jedt cały proces, który trwa ze 2 lata. Radykalnej zmiany nie będzie ale na grupach paznokciowych widziałam naprawdę wielkie metamorfozy płytek.
      Mojej córce na pewno tak wyprowadzimy, bo ma niekorzystną płytkę. Nie wiem po kim. Ja mam przepiękną.
      • abecadlowa1 Re: A pazy?? 01.07.22, 18:14
        A kształt paznokci ma aż takie duże znaczenie?
        • lot_w_kosmos Re: A pazy?? 01.07.22, 18:18
          Dla mojej córki ma. Więc czemu jej nie pomoc czuć się lepiej?
          • mashcaron Re: A pazy?? 01.07.22, 18:25
            No nie, to dla mnie zdecydowanie nie ma to aż takiego znaczenia. Jeśli coś się da uladnic domowo, to mogę spróbować, ale dwuletnie uładnianie płytki, to nieee
            • lot_w_kosmos Re: A pazy?? 01.07.22, 18:29
              Toteż ha tobie wcake tego nie radzę .
              Odniosłam się tylko informacyjnie do tego co ktoś wyżej napisał, że nie wyobraża sobie zmiany kształtu płytki.
      • jasnozielona_roslinka Re: A pazy?? 01.07.22, 20:51
        co to jest niekorzystna płytka? W sensie że jej wrastają paznokcie po bokach?
        • primula.alpicola Re: A pazy?? 01.07.22, 20:54
          Inna niż wizja "przepięknej" płytki, jaką posiada mama😜
          • borsuczyca.klusek Re: A pazy?? 01.07.22, 20:58
            Ale swojej foty nie dała 🙄
            • lot_w_kosmos Re: A pazy?? 01.07.22, 21:03
              Wystarczy że ty dajesz. Forum może nie znieść więcej paznokci, zwłaszcza że twoje robią wrażenie jakby z 30 babek na ra?foty dawało..... tongue_out
              • annaboleyn Re: A pazy?? 07.07.22, 22:58
                A ja bardzo lubię oglądać pazy Borsuczycy, choć swoje utrzymuję w zupełnie innym kształcie i kolorystyce. I widać, że dziewczyna wie, co pisze w tej kwestii smile
      • panna_lila Re: A pazy?? 01.07.22, 21:52
        Możesz pokazać przykład takiej metamorfozy bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić zmiany kształtu paznokcia przez manicure
    • anilorak174 Re: A pazy?? 01.07.22, 18:16
      To są pazy:
    • borsuczyca.klusek Re: A pazy?? 01.07.22, 18:55
      Śmiech na sali nie zabójcze pazy 🙄
      • mashcaron Re: A pazy?? 01.07.22, 20:40
        Myślałam, że coś doradzisz 🙄
        • borsuczyca.klusek Re: A pazy?? 01.07.22, 20:57
          Zauważ, że największy problem jest z paznokciem na serdecznym palcu, ma inny kształt od reszty i najbardziej się rozszerza. Ale to dość częste u mnie też jest nieco inny.

Najlepszy kształt ma wskazujący, jego bym tylko delikatnie musnęła z lewej strony pilnikiem (najlepiej szklanym). Z pozostałych wycięłabym malutki trójkącik, żeby wyrównać kształt. Tu najlepiej użyć małych i ostrych nożyczek do paznokci. Potem jeszcze omiatasz pilnikiem dla wygładzenia linii. Jeżeli masz tendencję do rozdwajania to pamiętaj, żeby piłować tylko w jedną stronę.

Ponieważ są wakacje jako kolor proponuję jakiś soczysty neon 😜
          • borsuczyca.klusek Re: A pazy?? 01.07.22, 20:57
            Jeszcze drugie
            • mashcaron Re: A pazy?? 01.07.22, 21:12
              Ja bym chciała coś takiego, ale czy to występuje jako normalny lakier, czy tylko te "do lampy"?
              • borsuczyca.klusek Re: A pazy?? 01.07.22, 21:17
                To lakier magnetyczny typu kocie oko. Jest sprzedawany z małym magnesikiem w zestawie i występuje również w wersji klasycznej bez lampy.
                Ja mam firmy born pretty.
                Tylko ostrzegam, że jest to upierdliwe. Po pomalowaniu każdego paznokcia trzeba przyłożyć magnes i czekać kilkadziesiąt sekund. Najlepiej nakładać dwie warstwy.
                • mashcaron Re: A pazy?? 01.07.22, 21:18
                  A to jak upierdliwe, to poczekam,bo może mi się ta zabawa znudzi zanim się na dobre zacznie:p a z takich ogólnodostępnych lakierów co polecasz?
                  • borsuczyca.klusek Re: A pazy?? 01.07.22, 21:24
                    Jeżeli chcesz coś super fancy bez dużej upierdliwość to przejrzyj oferty firmy Color Club. Mają mnóstwo kolekcji w tym lakiery metaliczne, lakiery holo, holo z brokatem, różne toppery z brokatem lub konfetti.

Tutaj masz lakier o nazwie skóra węża i brokatowe wykończenie.
                • piataziuta Re: A pazy?? 01.07.22, 21:19
                  przecież toż to nawet nie hybryda, a tips!🤢
                  • mashcaron Re: A pazy?? 01.07.22, 21:20
                    O lakier chodzi ziuta, wyluzuj:p
                    • piataziuta Re: A pazy?? 01.07.22, 21:24
                      nie!
                      bleeeee!
                      🤢
                  • borsuczyca.klusek Re: A pazy?? 01.07.22, 21:27
                    piataziuta napisała:

> przecież toż to nawet nie hybryda, a tips!🤢

Hybryda tylko dość obficie nałożona 🙄
                    Zwłaszcza na małym palcu widać, że pani nie pożałowała.
              • majenkir Re: A pazy?? 08.07.22, 00:18
                mashcaron napisała:
                Ja bym chciała coś takiego, ale czy to występuje jako normalny lakier, czy tylk
                > o te "do lampy"?

Poszukaj w sklepach, występuja takie w plastikowych przyklejanych pazurach. 😌
          • piataziuta [...] 01.07.22, 21:18
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • lot_w_kosmos Re: A pazy?? 01.07.22, 21:22
              Uuuuuu. Ziuta przybyła....
              • piataziuta Re: A pazy?? 01.07.22, 21:27
                Cały czas tu jestem, ofiaro!
                I chwalę!
                Borsuczyca w kilku ruchach w paincie, spiłowała maszakaronowe pazy do kształtu doskonałego.
                Jeśli nie zajmuje się tym zawodowo, to powinna. suspicious
                • annaboleyn Re: A pazy?? 07.07.22, 22:59
                  Tak, też jestem pod wrażeniem, prosto wyjaśniła, jak ładnie opracować pazurki smile
                  Cóżeś, Ziutko, napisała, że Cię wyciachali??
    • bywalec.hoteli Re: A pazy?? 01.07.22, 19:11
      phi smile
    • mamaafg Re: A pazy?? 01.07.22, 19:42
      Mi sie podobaja z ta odzywka, takie delikatne. Ja sama o paznokcie nie umiem dbac, chodze do salonu co 3-4 tygodnie i mam spokoj, co zdecydowanie polecam. Co do ksztaltu, ja lubie dlugie(bardzo) i kwadratowe-lekko zaokraglone na bokach, nie podobaja mi sie migdaly, wiec wiele bym nie zmieniala na Twoim miejscu. Ale naprawde polecam salon, mani + hybryda, idziesz raz w miesiacu i potem juz sie niczym nie przejmujesz.
      • simply_z Re: A pazy?? 01.07.22, 20:38
        taaa a potem "dziewczyny, pomocy, po hybrydzie mam strasznie slabe paznokcieeee"
        • zuleyka.z.talgaru Re: A pazy?? 01.07.22, 20:45
          Ja np. mam strasznie slabe przed i tylko hybryda pozwala mi miec dluzsze sad taka natura.
      • aurinko Re: A pazy?? 01.07.22, 20:51
        Raz na miesiąc 🤣 nie dziwota, że tyle kobiet chodzi z odrostami na 1/3 płytki jak chodzą raz w miesiącu na hybrydę.
        • mamaafg Re: A pazy?? 01.07.22, 21:18
          3-4 tyg u mnie na luzie i nie mam odrostu na 1/3 plytki, nie wiem czym sie tak podniecasz.
          • aurinko Re: A pazy?? 01.07.22, 22:41
            No twoimi odrostami na pewno się nie podniecam 😜 żadne pazury nie są estetyczne ani ładne pi miesiącu od nałożeniu hybrydy, choćbyś nie wiem jak zaciskała piąstki i tupała nóżką, nie ma bata, już po dwóch tygodniach odrost jest zauważalny a powyżej to 🤮
            • mamaafg Re: A pazy?? 02.07.22, 00:07
              🤦‍♀️ok, widze ze mamy tu waska specjalistke. Chyle czola przed Twoja wiedza o odrostach paznokci(i to moich!!).
            • arthwen Re: A pazy?? 06.07.22, 14:29
              Niekoniecznie.
              Nie wszystkim paznokcie rosną szybko, mi np bardzo powoli rosną (ale ja nie robię sobie hybrydy w ogóle) - mojemu dziecku za to dla odmiany bardzo szybko.
      • mashcaron Re: A pazy?? 01.07.22, 21:06
        Odpada, żadna hybryda ani nic, co trzeba regularnie odnawiać idąc gdzieś. Z własnymi, to mogę zawsze zmienić zdanie, lakier zmyć w minutę, paznokcie obciąć i po sprawie. A hybrydę to trzeba ściągać, chodzić gdzieś, umawiać się. Nie, to nie dla mnie :p
    • alexis1121 Re: A pazy?? 01.07.22, 21:02
      Mi się podobają, długość odpowiednia, kształt też, nie wiem co od nich chcesz. Ja robię kwadrat-soft, tak to nazywa moja stylistka i tak się najlepiej czuję.
      • mashcaron Re: A pazy?? 01.07.22, 21:07
        Bardzo ładnesmile
      • lauren6 Re: A pazy?? 01.07.22, 21:34
        Bardzo ładne paznokcie. Dużo bardziej mi się podobają niż te zielone paskudztwa wyżej. Dobra długość, ładnie spiłowane, nienachalny kolor.
      • panna_lila Re: A pazy?? 01.07.22, 21:50
        Co to za kolor?
        • alexis1121 Re: A pazy?? 02.07.22, 09:00
          Nie znam producenta niestety, mogę zapytać w sierpniu. Ale jak podobają ci się takie kolory, to bardzo polecam ten, noszę go najczęściej i jest podobny do tego na zdjęciu wyżej l.
          • panna_lila Re: A pazy?? 02.07.22, 21:18
            dziękujęsmile lubię jasne róże i beże też
            • alexis1121 Re: A pazy?? 05.07.22, 16:51
              Milky pinky sister na paznokciach.
      • black_magic_women Re: A pazy?? 04.07.22, 23:49
        Dla mnie idealne niestety ja mam jeszcze bardziej "fantazyjne" niż mascharon 😞
      • odnawialna Re: A pazy?? 05.07.22, 13:59
        Podpisuję się i Twoje paznokcie też w moim guście. Te pazury zielone wyżej przypominają mi szpony jakichś gargulców 😀
    • borsuczyca.klusek Re: A pazy?? 02.07.22, 19:53
      Tylko nie zapomnij się pochwalić co tam sobie walnęłaś na pazury 🙄
      • woman_in_love Re: A pazy?? 02.07.22, 19:59
        Klusek, liczy sie tylko klasyczna czerwien.
        Reszta to wies.

• borsuczyca.klusek Re: A pazy?? 02.07.22, 20:26
          Bardzo ładne, twoje czy żele?
          • woman_in_love Re: A pazy?? 02.07.22, 20:29
            moje, ale nałożona hybryda
            • lot_w_kosmos Re: A pazy?? 02.07.22, 22:59
              Zaraz ziuta dżygnie.
              Bardzo ładna płytka.
              Mam podobną.
              • piataziuta [...] 03.07.22, 14:59
                • woman_in_love [...] 03.07.22, 16:56
                  • piataziuta [...] 03.07.22, 17:03
                    • woman_in_love Re: A pazy?? 03.07.22, 17:19
                      siem nie mówi chudej tylko szczupłej i wylaszczonej
                      • piataziuta [...] 03.07.22, 17:51
                        • woman_in_love [...] 04.07.22, 07:01
    • borsuczyca.klusek Re: A pazy?? 03.07.22, 18:31
      No nie wiem czy mashcaron byłaby zadowolona z takich 🙄
      • woman_in_love Re: A pazy?? 03.07.22, 18:43
        lepsze, ale ciemniejsza czerwień tongue_out
      • mashcaron Re: A pazy?? 03.07.22, 20:17
        Nieee, to dla mnie zbyt klasyczne 😁
        Jutro idę sobie kupić jakiś fajny lakier, potem się pochwalę:p
        • piataziuta [...] 05.07.22, 08:28
          • mashcaron Re: A pazy?? 05.07.22, 08:39
            Nawet jak bym chciała, to i tak nidyrydy:p
            O 11 idę do fryzjera, trzymaj kciuki żeby mi nie spieprzyła 10 miesięcy zapuszczania :p
            • piataziuta Re: A pazy?? 05.07.22, 08:49
              to już dzisiaj?
              kuśfa, ale czas zapierdala

trzymam kciuki i czekam na zdjęcie o 12! smile

nie zapomnij o zabraniu zdjęcia z fryzurą i kontroluj fryzjera cały czas! wink
              • mashcaron Re: A pazy?? 05.07.22, 09:04
                No, już dziś.. przyznam, że mam trochę stracha po wszystkich poprzednich doświadczeniach z tutejszymi fryzjerami.. a jak znowu wyjdę z kotem w arbuzie?? 😱😱
                • piataziuta Re: A pazy?? 05.07.22, 09:51
                  Odrosną big_grin
                  • mashcaron Re: A pazy?? 05.07.22, 09:55
                    Najwyżej znów zrównam się z Magdalena i możemy od nowa zapuszczać razem 🤣
                    • piataziuta Re: A pazy?? 05.07.22, 10:12
                      czyli tak czy inaczej będzie dobrze wink

...zostało 48 minut
                      • woman_in_love Re: A pazy?? 05.07.22, 10:16
                        ... do katastrofy
                      • mashcaron Re: A pazy?? 05.07.22, 10:19
                        Zostawię to tu dla potomności 🤣
                        No nic, powiedziało się a.. ;p
                        Idę :p
                        • woman_in_love Re: A pazy?? 05.07.22, 10:41
                          tam na zdjęciu jest język czy masz różowy knebel w ustach (żeby nie krzyczeć podczas zabiegu, gdy kosmetyczka próbując wyrównać kształt, obetnie kawałek paluszka?)
                          • mashcaron Re: A pazy?? 05.07.22, 10:42
                            Pomijając wstęp, dlaczego fryzjerka miałaby mi obcinać paluszka? 🤔
                            • woman_in_love Re: A pazy?? 05.07.22, 10:45
                              a to nie idziesz dziś na pazy? hmm....
                              muszę się napić kawy chyba
                              • woman_in_love Re: A pazy?? 05.07.22, 10:45
                                zresztą fryzjerka może kawałek uszka obciąć
                              • mashcaron Re: A pazy?? 05.07.22, 10:57
                                Na pazy nigdy nie pójdę :p
                • snakelilith Re: A pazy?? 05.07.22, 10:54
                  mashcaron napisała:

> No, już dziś.. przyznam, że mam trochę stracha po wszystkich poprzednich doświa
                  > dczeniach z tutejszymi fryzjerami.. a jak znowu wyjdę z kotem w arbuzie?? 😱😱

E tam. Ja byłam kilka dni temu, wyszło inaczej niż chciałam, ale ciekawie. Według internetów mam tzw. wolf cut, czyli połącznie shag i wokuhili. Trochę jakby mnie wypluli z późnych lat 70-tych, ale JEZDEM TRENDI. Moja fryzura najbardziej przypomina to co na dole. tongue_out
                  U ciebie na pewno nie będzie gorzej. smile
                  • mashcaron Re: A pazy?? 05.07.22, 11:54
                    Skończyłam z czymś w podobnym stylu:p w sumie to mi się podoba ale wszystko się okaże jak umyję:p
                    • piataziuta Re: A pazy?? 05.07.22, 12:02
                      ...
                      zmieniłaś koncepcję? suspicious

bo to co masz na głowie nie ma NIC wspólnego z cięciem, które wrzucałaś wcześniej (zdjęcie z azjatką)
                      • mashcaron Re: A pazy?? 05.07.22, 13:23
                        Nie, no skąd. Stchórzyłam tylko z grzywką, wolałam żeby zostawiła dłuższą, bo zawsze można skrócić suspicious a wydłużyć w razie czego ciężko:p
                        A potem to się już sama zainspirowała :p
                        Czyli generalnie norma, tylko raz od 2016 wyszłam tutaj od fryzjera w 100% zadowolona :p
                        Teraz może i nie jestem bardzo szczęśliwa, ale nie jestem też nieszczęśliwa. Mogło być gorzej:p
                        Aale i tak poczekamy oceną do pierwszego mycia :p
                        • mashcaron Re: A pazy?? 05.07.22, 13:28
                          O, tu lepiej widać jak to wygląda;p
                          • piataziuta Re: A pazy?? 05.07.22, 13:38
                            góra jest ok, grzywka bardzo fajna, ale dół raczej spieprzony

ogólnie wyglądasz bardzo dobrze,
                            kwestia jest tylko taka, że jakbym poszła z zamierzeniem takim jak na zdjęciu z azjatką, a wyszła z tą - zupełnie inną fryzurą, to byłabym mega wkurwiona 🤦
                            • mashcaron Re: A pazy?? 05.07.22, 13:40
                              Kwestia przyzwyczajenia 🤣
                              Po tylu porażkach fryzjerskich w NL uodporniłem się już :p
                            • borsuczyca.klusek Re: A pazy?? 05.07.22, 13:42
                              Miało być o pazach, jest o włosach. Nuda 🙄
                              • mashcaron Re: A pazy?? 05.07.22, 13:44
                                Chciałam kupić jakiś fajny lakier do pazów, ale nic ciekawego nie znalazłam.. taki wzięłam póki co :p
                                • piataziuta Re: A pazy?? 05.07.22, 13:49
                                  ale płyteczkę grzecznie podpiłowała! big_grin
                                  • mashcaron [...] 05.07.22, 14:00
                              • piataziuta Re: A pazy?? 05.07.22, 13:48
                                bei wygrała konkurs pazowy, zdjęciem poniżej tongue_out
                                nikt jej nie przebije tongue_out

ale pokaż co tam sobie ostatnio namalowałaś smile

ja pod wpływem wątku nabrałam ochoty na jakieś cuda na paznokciach u nóg (spodobały mi się te granatowe paznokcie co wrzucała ursyda), ale nie poszaleję, bo mam tylko śliwkowy lakier

• borsuczyca.klusek Re: A pazy?? 05.07.22, 14:03
                                  Wrzucę jak wrócę do domu, bo muszę mieć odpowiednie światło, by uchwycić efekt holo.
                          • zuleyka.z.talgaru Re: A pazy?? 05.07.22, 13:40
                            Jak bundesliga z lat 90....
                            • mashcaron Re: A pazy?? 05.07.22, 14:42
                              Czyli akurat się wpisuję w trendy :p
                              • mashcaron Re: A pazy?? 05.07.22, 14:43
                                Kupiłam sobie również różową, bardzo różową pomadkę i też mi się podoba:p
                                • snakelilith Re: A pazy?? 05.07.22, 15:37
                                  Fajne masz te włosy. Po umyciu będą wyglądały inaczej. U mnie fryzjerka wysuszyła i natarła mi woskiem tak, że zniknęły mi wszystkie fale. Dopiero po dwóch myciach włosy odzyskały swój naturalny kształt. Moje są chyba trochę wyżej wycieniowane, bo i grzywkę mam krótszą, ale na dole trochę bardziej kompaktowo, mniej strzępiasto i odrobinę krócej. Ale i tak twoja fryzura mi się podoba. To wygląda lżej i o wiele bardziej stylowo. Proste long boby są już strasznie niemodne. wink
                                  • mashcaron Re: A pazy?? 05.07.22, 15:50
                                    Mnie się w sumie też podoba, tak inaczej :p zobaczymy jak umyję, a stanie się to szybko, bo nałożyła mi coś, co pachnie bardzo intensywnie i tak pudrowo-mdło, ble:p
                                    • nevertheless123 Re: A pazy?? 05.07.22, 16:01
                                      Na zdjęciach i po wymodelowaniu wygląda bardzo ładnie, tak z pazurem.
                                      Tylko chyba zabawę w wydobywanie skrętu szlag trafił? Bo do takiej fryzury naturalne fale niebardzo się nadają, raczej wywijanie ich na okrągłej szczotce będzie?
                                      • mashcaron Re: A pazy?? 05.07.22, 16:06
                                        A nie wiem, zobaczymy jak się będą zachowywać po myciu.
                                    • snakelilith Re: A pazy?? 05.07.22, 16:08
                                      mashcaron napisała:

> Mnie się w sumie też podoba, tak inaczej :p zobaczymy jak umyję, a stanie się t
                                      > o szybko, bo nałożyła mi coś, co pachnie bardzo intensywnie i tak pudrowo-mdło,
                                      > ble:p

Hahahaha, to tak samo jak u mnie. Jak mi wysuszyła, to wyglądało super, bo zrobiła to tak naturalnie, z głową w dół, potem kilka ruchów szczotką. Bomba. A potem chciała "dodać struktury" wmazując mi takie coś tłuste z obrzydliwym słodkim zapachem i nagle wyglądałam jak mokry burdelowy pudel. Do tego brudny pudel, bo ja mam blond włosy i tłuste wygląda od razu jak brudne. Po pierwszym myciu nie zeszło, musiłam mydilć jeszcze raz, doprawić cytrynową odżywką, a i tak zapach utrzymywał się przez dwa dni.
                            • snakelilith Re: A pazy?? 05.07.22, 15:48
                              zuleyka.z.talgaru napisała:

> Jak bundesliga z lat 90....

Lata 90 te to jest już prawie 30 lat temu. Biorąc pod uwagą, że piłkarze noszą fryzy z poprzedniej epoki, to takie cięcia była modne raczej w latach 70-80tych. Czyli prawie to samo co dla kobiet w szalonych latach 80 tych, fryzury z lat 40 tych. To jest więc moda retro, to noszą dziś młode kobiety, by nie wyglądać jak własne matki, które noszą ciągle równe long boby.
                              • nevertheless123 Re: A pazy?? 05.07.22, 16:14
                                Ja tam wolę blunt cut w każdej postaci, czy bob czy długie do pasa - musi być staranne, proste cięcie. We wszelkich fryzurach "wystrzępionych", z pazurkami czy innych stopniowanych wyglądam po prostu niechlujnie. Ale to już taki typ urody, nie pasują mi żadne "buntownicze" fryzurki.
                                • snakelilith Re: A pazy?? 05.07.22, 17:05
                                  nevertheless123 napisał(a):

> Ja tam wolę blunt cut w każdej postaci, czy bob czy długie do pasa - musi być s
                                  > taranne, proste cięcie. We wszelkich fryzurach "wystrzępionych", z pazurkami cz
                                  > y innych stopniowanych wyglądam po prostu niechlujnie.

A u mnie jest dokładnie odwrotnie. Proste cięcie wyglądają nichlujnie i do tego ciężko. Wszystkie strzępy są dla mnie, bo włosy wtedy się same układają. Pod warunkiem, że są dobrze obcięte. tongue_out
                                  • mashcaron Re: A pazy?? 05.07.22, 17:09
                                    A czym ci obcinają, Snejki?
                                    Bo ona mi te strzępy robiła brzytwą, całe cięcie wlasciwie. To dobrze czy niedobrze?
                                    • snakelilith Re: A pazy?? 05.07.22, 21:33
                                      mashcaron napisała:

> A czym ci obcinają, Snejki?
                                      > Bo ona mi te strzępy robiła brzytwą, całe cięcie wlasciwie. To dobrze czy niedo
                                      > brze?

U mnie nożyczkami. Ja na wystrzępione końcówki mam alergię i zawsze mówię, że chcę "kompaktowo", znaczy cieniowanie tak, może być wysoko, ale końcówki pasm na prosto, bo dostaję zajoba, jak mi włosy odrastają i robią się takie miotły. Ale moja fryzjerka o tym wie i tnie tak jak lubię. Mimo wszystko mam wrażenie, że ścięła mi za krótko. Po trzech dniach moje włosy się podniosły, zaczęły znowu falować i szczególnie grzywka wygląda krótko. Ale za tydzień, dwa będzie dobra. Ale wiesz co? Doszłam do wniosku, że na upartego możemy sobie zrobić włosy na Bonnie Tyler. big_grin
                                      • mashcaron Re: A pazy?? 06.07.22, 07:04
                                        Haha, no myślę, że spokojnie coś takiego mogłabym sobie uczesać 😅
                                        Mój mąż wczoraj wrócił z pracy i odetchnął z ulgą, bo też się bał, że znowu wrócę z kaskiem 😁
                                        • nevertheless123 Re: A pazy?? 06.07.22, 11:56
                                          I co, jak tam włosy po pierwszej nocy? wink
                                          • mashcaron Re: A pazy?? 06.07.22, 13:19
                                            Po nocy spoko, ale właśnie umyłam.. zobaczymy co z tego wyschnie :p
                                            • mashcaron Re: A pazy?? 06.07.22, 15:12
                                              No to tak to wygląda po zostawieniu do wyschnięcia bez żadnego modelowania i niczego
                                              • nevertheless123 Re: A pazy?? 06.07.22, 17:44
                                                Tak, to jest standard przy Twoim cięciu, też to przerabiałam u siebie i innych. Wychodzisz z drapieżną fryzurą, włosy ładnie odbite od skóry głowy, a potem walczysz co rano, żeby ponownie uzyskać podobny efekt. Pytanie, czy będzie Ci się chciało.
                                                Z dobrych stron - mogą Ci się ładnie uwydatnić fale, podobno cieniowanie im sprzyja.
                                                • mashcaron Re: A pazy?? 06.07.22, 17:56
                                                  Ja ich w ogóle nie układałam, nie gniotlam ani nic, sobie po prostu wyschły, więc uważam, że to akurat jest dość niezły efekt jak na nicnierobienie:p
                                                  • piataziuta Re: A pazy?? 06.07.22, 17:58
                                                    spoko, lepiej niż wczoraj

to co?
                                                    ścinamy Ci krócej grzywkę? big_grin
                                                  • mashcaron Re: A pazy?? 06.07.22, 17:59
                                                    Chyba tak 🤣
                                                • snakelilith Re: A pazy?? 06.07.22, 18:09
                                                  nevertheless123 napisał(a):

> Tak, to jest standard przy Twoim cięciu, też to przerabiałam u siebie i innych.
                                                  > Wychodzisz z drapieżną fryzurą, włosy ładnie odbite od skóry głowy, a potem wa
                                                  > lczysz co rano, żeby ponownie uzyskać podobny efekt.

He? Jej włosy wyglądają super. O co tu niby walczyć? Maszkaron ma gęstą szopę i nic nie musi odbiajć. Z tymi falami to cięcie wygląda nawet lepiej niż ułożone na szczotce. Fale potrzebują do tego jeszcze z 2 dni, by się całkiem podniosły i będzie wyglądało jeszcze lepiej. Tylko grzywka jest faktycznie trochę długa, ale to nie jest koniecznie wada.
                                                  • mashcaron Re: A pazy?? 06.07.22, 22:01
                                                    Kurde, ja całe życie walczyłam, żeby je przypłaszczyć a teraz mam walczyć żeby odbijać? 😅 Co to, to nie :p ja już z nimi nie chce walczyć, zmęczyło mnie zmienianie natury na siłę:p jest jak jest i niech tak będziewink
                                                  • mashcaron Re: A pazy?? 12.07.22, 14:53
                                                    Po tygodniu i trzech myciach wyglądają tak
                                                  • ursydia Re: A pazy?? 12.07.22, 15:04
                                                    Dla mnie git.
                                                  • piataziuta Re: A pazy?? 12.07.22, 15:13
                                                    dla mnie też
                                                    tylko grzywki nie ma
                                                  • mashcaron Re: A pazy?? 12.07.22, 16:34
                                                    No nie ma, bo żeby była, to trzeba się umówić, iść...
                                                  • piataziuta Re: A pazy?? 12.07.22, 17:17
                                                    Ja bym Ci obcięła :p
                                                  • mashcaron Re: A pazy?? 12.07.22, 19:17
                                                    Właśnie sobie sama obcięłam, bo mnie krew zalała, wiecznie te kudły na oczach. W ogóle jakąś nerwowa dzieci s jestem 🤷
                                                    Nic to, jak trochę odrośnie to pójdę poprawić u fryzjera:p
                                                  • mashcaron Re: A pazy?? 12.07.22, 19:41
                                                    Zdjęcie
                                                  • piataziuta Re: A pazy?? 12.07.22, 20:03
                                                    o kuśfa, człowiek wyjdzie na dwie godziny treningu, a tu takie rzeczy 😂
                                                    to przeze mnie? 🤭

pasuje Ci ta grzywka, ale trzeba ją trochę wycieniować smile
                                                  • mashcaron Re: A pazy?? 12.07.22, 20:24
                                                    Nie, to przez włosy. Bo ta grzywka która była, była chujowa. Co się nachylę to od razu na ryju i ani tego za uszy założyć ani nic. A że jakaś jestem dziś w gorącej wodzie kąpana to tak wyszło 🤷
                                                    Wqrwilam się po prostu, ot co :p
                                                  • magdallenac Re: A pazy?? 12.07.22, 23:18
                                                    Nieeee nie grzywka!! Ja chcę poprzednią wersję, tę którą byłam zachwycona!! Coś Ty narobiła?😳
                                                  • mashcaron Re: A pazy?? 13.07.22, 07:06
                                                    To, co mi się już zdarzyło kilka razy w życiu :p tym razem jednak nie przefarbowałam się na pomarańczowo, to już coś:p
                                                    Odrośnie wink
                                                  • mashcaron Re: A pazy?? 13.07.22, 07:49
                                                    W ogóle nie wiem co ty chcesz Magdaleno, mnie się podoba :p
                                                  • piataziuta Re: A pazy?? 13.07.22, 08:30
                                                    Mnie też. Bardzo pasuje do Twojej twarzy.
                                                    Cycki zaczęłaś cenzurować? big_grin
                                                  • mashcaron Re: A pazy?? 13.07.22, 08:33
                                                    A co mi się będą żule w biust gapić:p nie dla psa kiełbasa:p
                                                  • mashcaron Re: A pazy?? 13.07.22, 09:25
                                                    A w ogóle to najlepszy był mój mąż.
                                                    Przylazl na górę, kiedy akurat po obcięciu grzywki składałam pranie.
                                                    Gadał, gadał i dopiero po ładnych 10 minutach mówi " jesteś jakas inna, co zrobiłaś?" 🤦
                                                  • magdallenac Re: A pazy?? 13.07.22, 09:55
                                                    Teraz też mi się podoba😀
                                                  • mashcaron Re: A pazy?? 13.07.22, 10:30
                                                    😅
                                                  • primula.alpicola Re: A pazy?? 12.07.22, 23:29
                                                    Najważniejsze że Tobie się podoba ta grzywka.
                                                  • snakelilith Re: A pazy?? 12.07.22, 23:33
                                                    mashcaron napisała:

> Zdjęcie

Wyglądasz trochę jak Sophie Marceau. Tyllko powinnaś włosy podsuszyć suszarką głową w dół, to miałabyś więcej objętości. Albo puścić po wysuszeniu trochę chłodnego powietrza od dołu.
                                                    I pewno masz u siebie tam Rossmanna, prawda? Alterra ma nowy świetny produkt Curly Waves Lockencreme. To nie kosztuje prawie nic, a jest genialne.
                                                  • black_magic_women Re: A pazy?? 13.07.22, 00:00
                                                    snakelilith napisała:

>t Cu
                                                    > rly Waves Lockencreme. To nie kosztuje prawie nic, a jest genialne.

A zostawia strączki, takie wiesz poklejone?
                                                  • snakelilith Re: A pazy?? 13.07.22, 00:31
                                                    black_magic_women napisała:

> A zostawia strączki, takie wiesz poklejone?

U mnie nie zostawia. Wcieram to oszczędnie w mokre włosy, jak odżywkę leave in. Oprócz tego, że włosy się bardziej naturalnie kręcą i mniej puszą, to nie zauważam tego w ogóle na suchych włosach. Ale nie wiem, jak to się zachowuje, gdy użyje się w większej ilości i na prawdziwych lokach. Ja mam tylko fale.
                                                  • mashcaron Re: A pazy?? 13.07.22, 07:05
                                                    U mnie żaden krem nie zostawia strączków.
                                                    W sobotę będę w DE to zerknę do Rossmanna. Jest tam jeszcze coś godnego uwagi?
                                                  • kura17 Re: A pazy?? 13.07.22, 07:17
                                                    > W sobotę będę w DE to zerknę do Rossmanna. Jest tam jeszcze coś godnego uwagi?

rossmann u mnie ma bardzo fajne olejki, takie proste, eco. arganowy, baobabowy, migdalowy, jakies inne tez. u mnie to jest na dziale "twarz", ja uzywam do wszystkiego. kupowalam tam jeszcze peelingi do twarzy, chyba Wapaha sie nimi zachwycala (mnie malo robia, ale mnie na twarzy w zasadzie nic nie zostawia widocznej roznicy). no i jeszcze u mnie jest (byl?) swietny peeling do ciala, mial "wellness" w nazwie - cukier/sol i jakis olejek, rozne zapachy - bardzo polecam (jest w jakims dziwnym miejscu na ogol, w szklanym/platikowym sloiku, u mnie kolo wejscia).
                                                  • mashcaron Re: A pazy?? 13.07.22, 07:49
                                                    Dzięki Kurko 😘
                                                  • snakelilith Re: A pazy?? 13.07.22, 10:07
                                                    kura17 napisała:

> rossmann u mnie ma bardzo fajne olejki, takie proste, eco. arganowy, baobabowy,
                                                    > migdalowy,

Ta nowa seria Alterry Curly Waves jest bez sulfatów i alkoholu, więc chyba to, czego wymagasz od kosmetyków do włosów. Uważam ten krem za bardzo udany, zastępuje mi inne, sporo droższe.
                                                    Ja bardzo lubię też kremy do rąk Alterry. Szczególnie Repair, ale także Vitamin C i Sanddorn (rokitnik) są bardzo dobre.
                                                  • mashcaron Re: A pazy?? 13.07.22, 10:23
                                                    Kiedyś lubiłam serię do włosów z Alterry z granatem. Produkują to jeszcze?
                                                  • borsuczyca.klusek Re: A pazy?? 12.07.22, 17:32
                                                    O pazach miało być 😫
                                                  • piataziuta Re: A pazy?? 12.07.22, 20:04
                                                    miałaś pokazać swoje!
                                                  • piataziuta Re: A pazy?? 12.07.22, 20:07
                                                    a tak w ogóle to marzy mi się, żebyś mi zrobiła takie pojebane pazy jak masz na dłoniach, tylko na stopach (bo na dłoniach nie uznaję)
                                                    no i krótsze tongue_out

szkoda, że nie zrobisz 🙄
                                                  • borsuczyca.klusek Re: A pazy?? 12.07.22, 20:10
                                                    piataziuta napisała:

> a tak w ogóle to marzy mi się, żebyś mi zrobiła takie pojebane pazy jak masz na
                                                    > dłoniach, tylko na stopach (bo na dłoniach nie uznaję)
                                                    > no i krótsze tongue_out
                                                    >
                                                    > szkoda, że nie zrobisz 🙄

Mogę zrobić, nie mam problemu z cudzymi stopami 😅
                                                    Poza tym jako rasowa ematka pewnie masz pięty jak pupcia niemowlaka 😏

• piataziuta Re: A pazy?? 13.07.22, 08:45
                                                    > Mogę zrobić, nie mam problemu z cudzymi stopami 😅
                                                    > Poza tym jako rasowa ematka pewnie masz pięty jak pupcia niemowlaka 😏

Pięty nie są problemem, pumeksuję je codziennie. Gorzej z rozmiarem paznokci. Tylko duży paluch ma w miarę normalny paznokieć, reszta ma wielkość 5x4/3mm, jak u dziecka - nie poszalałabyś z rysunkami.
                                                  • borsuczyca.klusek Re: A pazy?? 12.07.22, 20:08
                                                    piataziuta napisała:

> miałaś pokazać swoje!

Miałam, ale mi kijowe zdjęcia wyszły 🙄
                                                  • magdallenac Re: A pazy?? 12.07.22, 23:17
                                                    mashcaron napisała:

> Po tygodniu i trzech myciach wyglądają tak

Jest po prostu idealnie! Jestem zachwycona.
                                        • ursydia Re: A pazy?? 06.07.22, 12:08
                                          Dobrze trafiłaś. Zazdroszczę.
                          • manon.lescaut4 Re: A pazy?? 05.07.22, 16:13
                            O, na drugim zdjęciu dużo lepiej. Naprawdę fajna fryzura. Przekonałyscie mnie, ze pora ma fryzjera smile
                            • mashcaron Re: A pazy?? 05.07.22, 16:16
                              Pierwsze zdjęcie było od razu po wyjściu i były jeszcze takie napudlone:p ale potem trochę się roztrzepały na wietrze i zrobiło się o wiele lepiej:p
                              • manon.lescaut4 Re: A pazy?? 05.07.22, 16:51
                                O toto, troszkę pudla było, takiego z lat 80-tych smile
                            • manon.lescaut4 Re: A pazy?? 05.07.22, 16:17
                              A na trzecim jeszcze lepiej! smile
    • bei Re: A pazy?? 05.07.22, 10:35
      Mam podobny kształt, teraz zaszalalam i mam b wyraźny lakier-

1drv.ms/u/s!AhtYlFNlwiyyjK8dcMcDephD2UnfWw

Podpisuj boczki…
      • woman_in_love Re: A pazy?? 05.07.22, 10:59
        na zdjęciu u dołu, po prawej odbijają się gołe piersi, jesteś nago!
      • piataziuta Re: A pazy?? 05.07.22, 11:07
        o borze wygrałaś
      • 35wcieniu Re: A pazy?? 05.07.22, 16:22
        Ty masz świadomość że tam jest zakładka "informacje" a w niej dane?
        • piataziuta Re: A pazy?? 05.07.22, 16:29
          ale tylko trzy wyświetlenia tongue_out
          • piataziuta Re: A pazy?? 05.07.22, 16:30
            choć dzięki tobie, będzie pewnie więcej tongue_out
        • ursydia Re: A pazy?? 05.07.22, 16:38
          A ty masz świadomość, że połowa z nas to wie i siedzi cicho ewentualnie pisze dyskretnie maila z prośbą o usunięcie postu a jedynie ty musisz popisać się przed wszystkimi swoją spostrzegawczością?
          • piataziuta Re: A pazy?? 05.07.22, 16:40
            ja nie zauważyłam tongue_out
            dopiero 35wcieniu mi uświadomiła tongue_out
            • mashcaron Re: A pazy?? 05.07.22, 16:42
              Ja też nie..
              • ursydia Re: A pazy?? 05.07.22, 16:46
                I dlatego siedziałyscie cicho. Czego i 35wcieniu życzę
                • piataziuta [...] 05.07.22, 16:54
                  • borsuczyca.klusek Re: A pazy?? 05.07.22, 16:55
                    Siki to brzydkie słowo? 🤔
                    • piataziuta Re: A pazy?? 05.07.22, 17:04
                      tak - według małego Miecia ;P

poszło!
                      a post bei wisi 🤷
                      • 35wcieniu Re: A pazy?? 05.07.22, 17:14
                        No wisi bo przecież nie ma zakazu zamieszczania zdjęć w ten sposób. Biorąc pod uwagę jej forumowa działalność, posty w których zapraszała wszystkich gdyż jej dom jest stale otwarty na gości, to że twierdzi że spacerowała z gazeciarzem (i nazywa go smukła dziewczyna) być może to jest po prostu przypadek forumki, która ma w odwłoku ukrywanie danych. Nie ona jedna, ale stąd też moje pytanie.
                        • piataziuta Re: A pazy?? 05.07.22, 17:31
                          W sumie wszyscy wiedzą jak nazywa się i wygląda największa Dulska tego forum, której zdarza się po drinku szambo z buzi puścić, a mimo to nic się jej złego nie dzieje.
                          Więc czy ktoś zainteresuje się małą Bei, której największą przewiną jest, że raz broniła gazeciarza?
                          • piataziuta Re: A pazy?? 05.07.22, 17:33
                            "której największą przewiną jest, że raz broniła gazeciarza?"

I że ma okropny manikiur. tongue_out
                          • ursydia Re: A pazy?? 05.07.22, 17:47
                            Ja nie wiem!smile
                            • piataziuta [...] 05.07.22, 17:57
                              • piataziuta Re: A pazy?? 05.07.22, 18:04
                                Ale mogę ją opisać! 🤔

Wyobraź sobie uśmiechnięta Bukę z twarzą troszkę podobną do Renaty Beger. Do tego ciemne włosy do ramion i oto cała ona (chciałoby się napisać, że na biało, ale w białym nie ma zdjęć) wink
                    • ursydia Re: A pazy?? 05.07.22, 17:25
                      Co ty tam na mnie brzydkiego napisałaś, hę?co ona tam na mnie brzydkiego napisała? Powiedz jej, że jest u pani
                      • piataziuta [...] 05.07.22, 17:27
                        • ursydia Re: A pazy?? 05.07.22, 17:28
                          Żeby mi to było ostatni raz.wink
            • ursydia Re: A pazy?? 05.07.22, 16:45
              Miałam kiedyś taką znajomą co do drugiej koleżanki darła ryja przez pół korytarza: e, Kryska zobacz się w lustrze bo chyba okres dostałaś!
    • shmu Re: A pazy?? 07.07.22, 09:08
      Ja bym spilowala po bokach i wyrownala. Nie lubię migdałków, więc spilowalabym na prosto z lekko zaokrąglonymi rogami (coś jak środkowy, tylko bardziej spilowany po bokach). Do długich, jak te, kolor jasny, jak ta odżywka. Do krótszych inny kolor - jaki chcesz. Ja uwielbiam czerwony i granatowy. Ostatnio synowi pomalowałam każdy paznokieć innym kolorem i też fajnie wyglądało (beżowy, brązowy, granatowy). Skórki odsuwam paznokciem i po umyciu rąk ścieram ręcznikiem. Jak to się robi regularnie (raz na 2-3 dni) to paznokcie wyglądają ładnie i nie trzeba nic więcej robić (wycinać, odsuwać, czy traktować czymś). Choć to, że to ,,robię" to mocno na wyrost powiedziane...
    • kotejka Re: A pazy?? 07.07.22, 10:08
      Ja bym je boczkiem zebrała, bo się rozchodzą w wachlarzyk. To niewygodne i powoduje uszkodzenia na bocznych koncach. Lakier też gorzej trzyma, odpryskuje z takich ostrzejszych krawędzi zauważyłam
      • kotejka Re: A pazy?? 07.07.22, 10:16
        Też mam szerokie dość, z boku je formuję i góra zbieram, tak najwygodniej i lakier długo się trzyma
        • borsuczyca.klusek Re: A pazy?? 07.07.22, 10:27
          I to są pazy 😉
          • kotejka Re: A pazy?? 07.07.22, 10:36
            😁😁
          • primula.alpicola Re: A pazy?? 07.07.22, 19:44
            Ważne, że Wam się podobająwink
            • kotejka Re: A pazy?? 07.07.22, 20:18
              primula.alpicola napisała:

> Ważne, że Wam się podobająwink

I to jest oto dama i to się szanuje winkwink
    • mashcaron Re: A pazy?? 07.07.22, 19:42
      Nope. Zdecydowanie. Nie potrafię, no co poradzę. Ani wypilowac równo, ani trafić pędzelkiem w paznokieć a do tego ten lakier jest ujowy, maże się jak sraczka i ma jakieś farfocle ..
      • primula.alpicola Re: A pazy?? 07.07.22, 19:45
        Skróć je.
        • mashcaron Re: A pazy?? 07.07.22, 19:55
          No obetne w cholerę.
        • woman_in_love Re: A pazy?? 07.07.22, 21:38
          ale co ma skracać?!? tam nie ma co skracać, ona są uwaga! KRÓTKIE!!!
          • mashcaron Re: A pazy?? 07.07.22, 21:41
            Tyle wystają:p dla mnie to już długie:p
            • woman_in_love Re: A pazy?? 07.07.22, 21:48
              takiej długości to ja nawet już nie skrócę, bo mi tam hyponychium wyrosło
              • mashcaron Re: A pazy?? 07.07.22, 21:48
                Co takiego? Brzmi strasznie:p
                • woman_in_love Re: A pazy?? 07.07.22, 21:55
                  to takie mięso co wyrasta pod paznokciem, aż poza opuszek palca, które zabezpiecza paznokieć od spodu

• mashcaron Re: A pazy?? 07.07.22, 22:03
                    O fuj :p nie chcę tego mieć:p
                    • woman_in_love Re: A pazy?? 07.07.22, 22:08
                      ale dzięki temu pazury naturalne się robią silniejsze i mogą być dłuższe

a jak nieuważnie podcierasz tyłek, to g*** nie dostaje się głęboko, tylko zatrzymuje na hyponychium i łatwiej je wtedy wyciągnąć
                      • mashcaron Re: A pazy?? 07.07.22, 22:10
                        A jak kiedyś z jakiegoś powodu będziesz musiała obciąć krótko? No nie wiem, zostaniesz kucharką w podstawówce np :p to co, z mięchem razem? 😱
                        • woman_in_love Re: A pazy?? 07.07.22, 22:45
                          zostaniesz kucharką w podstawówce

Lepiej w Ciechocinku prostytucję uprawiać
                          niż uczniakom obiad w podstawówce wydawać!
                          • mashcaron Re: A pazy?? 07.07.22, 22:49
                            To prawda :p w ogóle praca z cudzymi dziećmi, jakakolwiek, to coś koszmarnego :p ostatnio pani w sali zabaw w Ikea wyglądała tak, jakby miała za chwilę pierdolnąć tą robotę i nigdy nie wrócić :p
                            • borsuczyca.klusek Re: A pazy?? 07.07.22, 23:06
                              A wiecie, że jest trend na malowanie spodów paznokci?
                              • mashcaron Re: A pazy?? 07.07.22, 23:11
                                Na moich to bym sobie za wiele nie namalowała:p
                                Ładny wzorek, delikatny.
                  • borsuczyca.klusek Re: A pazy?? 07.07.22, 22:06
                    Boże święty cud, że jeszcze januszek tu nie przylazł trollować 🤨
                    • mashcaron Re: A pazy?? 07.07.22, 22:10
                      Nie wywołuj...
                  • primula.alpicola Re: A pazy?? 07.07.22, 23:45
                    woman_in_love napisała:

> to takie mięso co wyrasta pod paznokciem, aż poza opuszek palca, które zabezpi
                    > ecza paznokieć od spodu
                    >
                    > O Jezuuuuuuu
                    • woman_in_love Re: A pazy?? 08.07.22, 10:41
                      czuje, ze nie chcialas tego wiedziec big_grin
                      • mashcaron Re: A pazy?? 08.07.22, 11:09
                        Ja też nie chciałam!
                  • piataziuta Re: A pazy?? 08.07.22, 10:55
                    woman_in_love napisała:

> to takie mięso co wyrasta pod paznokciem, aż poza opuszek palca, które zabezpi
                    > ecza paznokieć od spodu
                    >

o kurrr....🤮
                    jadłam 🤢

możecie uprzedzać, przed takimi zdjęciami??
                    ty tam chyba grzybice masz 🤢
                    • woman_in_love Re: A pazy?? 08.07.22, 11:03
                      to hyponychium, a nie grzybica
                      • piataziuta Re: A pazy?? 08.07.22, 11:09
                        idealna antyreklama tipsów
                        gratuluję, dobra robota! wink
                        • mashcaron Re: A pazy?? 08.07.22, 11:10
                          Tak, to prawda, zniechęciło mnie to też do zapuszczania własnych, bo mi jeszcze TO wyrośnie :p
                          • shmu Re: A pazy?? 09.07.22, 14:18
                            Wygląda trochę jak grzyb.
                        • woman_in_love Re: A pazy?? 08.07.22, 11:19
                          to nie tipsy, tylko naturalne
                          • piataziuta Re: A pazy?? 08.07.22, 11:25
                            acha, to przepraszam

a ja byłam czerwonym kapturkiem
                            • woman_in_love Re: A pazy?? 08.07.22, 11:34
                              ...

• primula.alpicola Re: A pazy?? 07.07.22, 23:45
              mashcaron napisała:

> Tyle wystają:p dla mnie to już długie:p

Czy Ty pokazujesz paluszek fakjuszek?!
              Za co!?
              • mashcaron Re: A pazy?? 07.07.22, 23:51
                Wybacz, madame, tak jakoś wyszło 🤣
                • primula.alpicola Re: A pazy?? 07.07.22, 23:55
                  No dobrze, dobrze.
      • shmu Re: A pazy?? 07.07.22, 23:11
        Wszystko kwestia wprawy. Ja bym je skróciła o jakieś 2-3mm. Opilowalas ładnie po bokach wskazujący i środkowy, ale dwa pozostałe jeszcze bym opilowala po bokach. Najlepiej jak masz jeszcze lakier na paznokciach, to będzie równo (ale lakier się uszkodzi). Kolor koszmarek.
        • mashcaron Re: A pazy?? 07.07.22, 23:16
          Chciałam coś wesołego, ale chyba pół miasta wpadło na ten sam pomysł i zostały same nude, czerwone, barbiowe i ten 🤣
          Ale jest mega do dupy, albo to mój brak wprawy... Choć myślę, że jednak lakier do dupy :p jakiś glutowaty jakby czy coś i z farfoclami, jakby nieregularny, nieblyszczacy brokat 🤷 jakieś opiłki czegoś :p tego chyba nie powinno być w lakierze? W trakcie malowania wygląda, jakby paznokieć miał zostać chropowaty ale nie, jakoś to znika po wyschnięciu 🤔
          • majenkir Re: A pazy?? 08.07.22, 00:26
            I kolor taki jakby mało udany….

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka