brenda_bee 08.07.22, 17:04 Macie? Używacie? Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piataziuta Re: Namiot plażowy 08.07.22, 17:08 przede wszystkim weź pod uwagę, że już przy średnio mocnym wietrze gooovno ze zdjęcia poniżej po prostu odfruwa, a przy bezwietrznej pogodzie namiot nie ma zbyt wiele sensu, bo jest w nim duszno Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Namiot plażowy 08.07.22, 17:10 odpowiadając na twoje pytanie: miałam, ale już nie mam, bo wypierndoliłam po pierwszym użyciu Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Namiot plażowy 08.07.22, 17:37 Nie do końca się zgodzę. Taki namiot, jak ja zdjęciu, to faktycznie gooowno. Mieliśmy, użyliśmy raz, przy składaniu się połamał i wyrzuciliśmy. Jednak porządny namiot plażowy jak najbardziej ma sens, nawet przy bezwietrznej pogodzie. Ustawia się go tak, żeby był tyłem do słońca i wtedy nasz cień. Przez lata używaliśmy namiotu plażowego, który z każdej strony przytwierdzało się do podłoża śledziami i świetnie się sprawdzał. Służył jakieś 10 lat, aż w końcu się zniszczył. Teraz mamy jeszcze lepszą opcję, czyli duży parasol plażowy, który można ustawić pionowo lub „położyć” na plaży, tworząc namiot. Parasol też przytwierdza się za pomocą linek i śledzi, ale jest naprawdę świetny. Mamy coś takiego i sprawdza się dużo lepiej niż wszystkie poprzednie namioty. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Namiot plażowy 08.07.22, 18:29 Kurczę Wy tak serio W namiocie masz podłogę i ona trzyma przed odlotem Taki parasol to musisz chyba non stop trzymać w garści żeby nie odleciał )) Nie widzę tego Wodze tylko jak odlatuje jak na śmiesznych filmikach Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Namiot plażowy 08.07.22, 18:42 Nic nie odlatuje. Mamy taki parasol, który można ustawić jak osłona os słońca, kupione w Lidlu. To ma śledzie i jest przypięte do podłoża. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Namiot plażowy 08.07.22, 19:13 Od kiedy śledzie zapobiegają odfrunieciu to ja nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Namiot plażowy 08.07.22, 20:47 gaga-sie napisała: > . To ma śledzie i jest przypięte do podłoża. W sensie, do piachu? 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Namiot plażowy 08.07.22, 20:56 A parasole plażowe czy słynne polskie parawany w czym się stawia na plaży? Przynosisz ziemię, czy wbijasz w piach? I jakoś magicznie stoją 🤷♀️ Wystarczy odgarnąć ręką luźny, suchy piasek i wbić śledzie w mokry, ubity. Zapewniam, że działa. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Namiot plażowy 08.07.22, 19:25 Nie martw się, ciebie na wakacje zapraszać nie zamierzam 🤣 Podłoga w namiocie chroni od odfrunięcia? Ani namiot, ani parasol nie odfrunie, jeśli jest porządnie przymocowany do podłoża. Nasz parasol przymocowuje się za pomocą linek i śledzi, bo śledzie właśnie do tego służą. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Namiot plażowy 08.07.22, 19:38 Wybacz ELiszko ale gdybyś zmieniła zdanie i chciała zaprosić to ja nigdy bym nie pojechała jednak na wycieczkę z takim parasolem którymi może w każdej chwili odfrunąć przecież nie da się tego porządnie w piasku uczepić Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Namiot plażowy 08.07.22, 20:57 Nie zmienię zdania, problem rozwiązany 🤣. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Namiot plażowy 08.07.22, 19:06 Tez polecam parasol. Ma kieszenie na kamienie/piasek i wtedy solidnie leży. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Namiot plażowy 08.07.22, 19:13 Kamienie nad Bałtykiem to nie wiem gdzie są Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszychleb Re: Namiot plażowy 08.07.22, 17:49 To ja mam to goovno ze zdjecia i uzywalam wiele razy i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Namiot plażowy 08.07.22, 18:30 Mam takie coś ale bez tej pokrywy zamykającej I się fajnie sprawdza Mam boki częściowo z siateczki i to jest super daje przewiew i można obserwować świat Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Namiot plażowy 08.07.22, 18:33 W namiocie możesz się położyć Albo włożyć rzeczy do niego )) Wtedy nie odfrunie Nie wiedziałam ze istnieją osoby które na to nie wpadły Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Namiot plażowy 09.07.22, 07:59 krolewska.asma napisała: > W namiocie możesz się położyć > Albo włożyć rzeczy do niego )) > Wtedy nie odfrunie > Nie wiedziałam ze istnieją osoby które na to nie wpadły > Nie tylko włożyłam rzeczy do środka. Sama weszłam do środka i musiałam trzymać to goowno za co tylko się dało. Leżeć się nie dało. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Namiot plażowy 09.07.22, 10:06 No właśnie Jak ktoś jeździ na plaże gdzie jest walka o każdy centymetr to i może różne parasole - namioty dadzą radę Na porzadnych plażach gdzie można wypocząć i nie ma tłumów ( zachodnia Europa) i ma się widok na morze a nie na inne parawany Wiatr jest taki ze parasol- leżący spadochron by odleciał po 10 sekundach Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Namiot plażowy 08.07.22, 21:06 Nic nie odfruwa, przecież w środku jest 5 ręczników, koc, mini lodówka z kabanosami i kanapkami, 3 butle wody po 1.5l, komplet łopatek, wiaderek i 3 ciężarówki, kostium syrenki, 5 lalek Barbie z rozowym kabrioletem oraz kimajacy 2latek. Odpowiedz Link Zgłoś
lannnnntana Re: Namiot plażowy 09.07.22, 07:01 memphis90 napisała: > Nic nie odfruwa, przecież w środku jest 5 ręczników, koc, mini lodówka z kabano > sami i kanapkami, 3 butle wody po 1.5l, komplet łopatek, wiaderek i 3 ciężarówk > i, kostium syrenki, 5 lalek Barbie z rozowym kabrioletem oraz kimajacy 2latek. > Ojeny,, serdeczne wyrazy współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Namiot plażowy 09.07.22, 07:40 memphis90 napisała: > Nic nie odfruwa, przecież w środku jest 5 ręczników, koc, mini lodówka z kabano > sami i kanapkami, 3 butle wody po 1.5l, komplet łopatek, wiaderek i 3 ciężarówk > i, kostium syrenki, 5 lalek Barbie z rozowym kabrioletem oraz kimajacy 2latek. > Odrfruwa. Raczej po prostu nie chodzicie na plażę, gdy wieje. A ja gdy nie wieje, nie potrzebuję namiotu. Kupiłam go naiwnie myśląc, że mi piach nie będzie walił w ryja. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Namiot plażowy 09.07.22, 07:54 "A ja gdy nie wieje, nie potrzebuję namiotu." Gdy wieje, tym bardziej już w sumie nie potrzebuję. Czasy, gdy idąc na plażę życzyłam sobie słonecznego, bezwietrznego, nieskalanego piachem w ryju plażingu, minęły bezpowrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Namiot plażowy 08.07.22, 23:37 Kocham te namioty. Szybko sie rozklada. Wygodnie składa. Jest poręczny. Dzieciaki mają frajdę bo mogą się zamykać przy gorszej pogodzie, jest poręczny. Nam nie ucieka, bo zwykle jest dociążony I plusem jest to że zawsze na plaży znajdzie się jakiś mistrz, który zupełnie sobie nie może poradzić ze składaniem takiego namiotu i można się zakładać kiedy sie podda. I ile slow uznanych za obelzywe przy tym użyje Odpowiedz Link Zgłoś
mister-monster Re: Namiot plażowy 08.07.22, 23:49 beataj1 napisała: > Kocham te namioty. Kochać można męża, kochanka albo dzieci. Jeśli ktoś kocha namiot, to nie jest normalny. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Namiot plażowy 08.07.22, 23:50 Mam pojemne serduszko. I dużo miłości. Namiot też wejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mister-monster Re: Namiot plażowy 09.07.22, 00:01 beataj1 napisała: > Mam pojemne serduszko. I dużo miłości. > Namiot też wejdzie. > Żeby ci tylko serce nie pękło. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Namiot plażowy 09.07.22, 00:03 Poskładam. Swietnie składam namioty i serduszko. Odpowiedz Link Zgłoś
lannnnntana Re: Namiot plażowy 09.07.22, 07:03 beataj1 napisała: > I plusem jest to że zawsze na plaży znajdzie się jakiś mistrz, który zupełnie s > obie nie może poradzić ze składaniem takiego namiotu i można się zakładać kiedy > sie podda. I ile slow uznanych za obelzywe przy tym użyje > Jasne, lepiej obserwować, jak człowiek się męczy zamiast podejść i tak zwyczajnie po ludzku pomóc. Nie, trzeba podładować swoje ego - jestem lepsza, bo umiem złożyć namiot plażowy a on nie, hihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Namiot plażowy 09.07.22, 08:07 Och proponuję. Mówię o mistrzach, którzy odrzucają pomóc, bo sobie sami poradzą. A potem walczą. Sama też nie nauczyłam się z nieba. Ktoś mi pokazał ma plaży co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Namiot plażowy 10.07.22, 06:37 Ale ten namiot stawia się "od wiatru" nie "pod wiatr". Co oznacza że nad polskim morzem siedzisz tyłem do plaży. Jedyny sluszny sprzęt to wyśmiewane w polsce parawany i wtedy namiot w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
feiticeira Re: Namiot plażowy 08.07.22, 17:47 Nie wiem, czy Decathlon wciąż wspiera Putina, ale jeśli nie to ta budka www.decathlon.pl/p/budka-turystyczna-quechua-arpenaz-0-xl-fresh-compact-2-osobowa/_/R-p-336269?mc=8669927&c=Niebieski_Turkusowy jest genialna. Używam już chyba 3 czy 4 sezony i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Namiot plażowy 08.07.22, 17:52 feiticeira napisała: > Nie wiem, czy Decathlon wciąż wspiera Putina, ale jeśli nie to ta budka www.decathlon.pl/p/budka-turystyczna-quechua-arpenaz-0-xl-fresh-compact-2-osobowa/_/R-p-336269?mc=8669927&c=Niebieski_Turkusowy > jest genialna. Używam już chyba 3 czy 4 sezony i jestem bardzo zadowolona. chciałam wkleić tez mamy i korzystamy od kilkua-ciągamy ze sobą niemal wszędzie-jest rewelacyjny nic nie odlatuje przy wietrznej pogodzie-bo lądują tam wszystkie ubrania i plecaki z prowiantem/piciem, ręcznikami itp słuzy tez jako przebieralna Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Namiot plażowy 08.07.22, 17:52 Namiot, który używaliśmy jakieś 10 lat był właśnie tego typu. Też byliśmy zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Namiot plażowy 08.07.22, 19:24 Mam , ale juz nie uzywam. Kupilam samorozkladajacy sie namiot, ktorego nigdy nie umialam poskladac, bo zaswsze zapominam jak to sie robi, poza tym i tak w tym namiocie nigdy jako tako nie siedzialam, a od slonca lepiej chroni mnie parasolka przykrecona do lezaka, niz kawalek cienia, ktory robil namiot. Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Namiot plażowy 08.07.22, 19:40 Nam namiot potrzebny jest dla psa. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Namiot plażowy 09.07.22, 04:10 Plaza to nie jest miejsce dla psa, szczegolnie w lecie. Odpowiedz Link Zgłoś
noname2021 Re: Namiot plażowy 08.07.22, 21:12 nie wiem co w PL sprzedaja - ale ten ponizej mamy od wielu lat, i jest niezawodny - latwy w uzyciu i niewyobrazam sobie siedziec na plazy bez niego. Chroni przed sloncem, wiatrem - a dodatkowo daje troche prywatnosci jak sie chcesz zdrzemnac Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Namiot plażowy 09.07.22, 14:21 Bez nazwy to informacja, ze tobie sie sprawdza jest raczej bezuzyteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Namiot plażowy 10.07.22, 09:38 Po jaką cholerę łazić na plażę, jeśli się boi słońca, wiatru i wody? Równie dobrze można sobie w telewizji, na kanapie obejrzeć. Taniej i bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
unaluna Re: Namiot plażowy 08.07.22, 22:00 Tak, mam i używam. Od wielu lat ten sam Jedyne co to nie jest samo(ro)składający się, więc trzeba się trochę czasu zainwestować w składanie. Fajna rzecz, żeby mieć trochę cienia na plaży. Mam taki od przodu całkowicie otwarty, przytwierdzany do podłoża szpilkami Szpilki regularnie dokupuje, bo giną w piasku. Wiatry znosi nieźle, ale w trakcie huraganu nie testowałam Odpowiedz Link Zgłoś
lenakasia Re: Namiot plażowy 08.07.22, 22:18 Ja używam budek z Quechuy tych ze szpilkami, nie 2 sekundowych. Głównie ze względu na to, że mało miejsca zajmują po złożeniu i można je spakować do bagażu podręcznego na krótki wypad, 2 sekundowe się nie mieszczą. Kiedyś kupowałam na miejscu parasole, ale po tym jak mi odfruwały i/lub zabierali na lotnisku wolę to. U nas każdy ma swoją budkę . Odpowiedz Link Zgłoś
mister-monster Re: Namiot plażowy 08.07.22, 22:23 Ale po co komu namiot na plaży? Jak się ktoś boi wiatru czy słońca, to niech siedzi w murowanym domu a nie na plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
noname2021 Re: Namiot plażowy 08.07.22, 23:16 nieogar jestes mister. poza tym - nie ma obowiazku siedzenie w namiocie - mozesz siedziec tylkiem na piasku. a i nad morzem rowniez slucha sie fal a nie tylko chowa sie przed sloncem i wiatrem. Odpowiedz Link Zgłoś
mister-monster Re: Namiot plażowy 08.07.22, 23:31 noname2021 napisała: > a i nad morzem rowniez slucha sie fal a nie tylko chowa sie przed sloncem i wia > trem. Namiot nie tłumi dźwięków wydawanych przez fale? Odpowiedz Link Zgłoś
escollo Re: Namiot plażowy 09.07.22, 00:37 Mam i polecam bardzo taki namiot, właśnie wróciliśmy znad morza. Gdy był upał to fajnie było się tam schronić przed słońcem na trochę, mąż zdrzemnął się w nim czasem a młodsza corka, która nie przepada za słońcem tez bardzo fajnie się tam bawiła. No i właśnie zapewnia trochę prywatności. Odpowiedz Link Zgłoś
mister-monster Re: Namiot plażowy 09.07.22, 11:06 escollo napisała: > Mam i polecam bardzo taki namiot, właśnie wróciliśmy znad morza. Gdy był upał t > o fajnie było się tam schronić przed słońcem na trochę, mąż zdrzemnął się w nim > czasem a młodsza corka, która nie przepada za słońcem tez bardzo fajnie się ta > m bawiła. No i właśnie zapewnia trochę prywatności. Ciąganie w upały na plażę dziecka nieprzepadającego za słońcem powinno być karalne. O niewyspanym mężu nie wspomnę, bo może lubi drzemać w dusznym namiocie. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Namiot plażowy 09.07.22, 12:47 Chowanie się w upał do namiotu, w którym jest znacznie cieplej niz poza nim, zamiast zejścia z plaży w najgorętsze godziny dnia, przekracza moją zdolność pojmowania. A trzymanie tam dziecka powinno być karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Namiot plażowy 10.07.22, 12:27 Nie mogę zejść z plaży, bo prawo zakazuje pozostawienia nieletnich samych w wodzie lub nad nią. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Namiot plażowy 09.07.22, 09:53 Mam z decathlonu. Musialam kupic po tygodniu nad polskim morzu. Wiatr za bardzo dał mi popalić. Namiot jak namiot. Jak jestes w środku, jest dość duszno, więc na upały się nie nadaje. Na końcówkę sezonu nad polskim morzem, jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
strumien_swiadomosci Re: Namiot plażowy 10.07.22, 08:28 Mam taki tego typu: I o ile nad Bałtykiem jest w miarę ok, to w cieplejszych krajach mi się nie sprawdza - cienia daje stosunkowo mało (właściwie tylko w środku), za to osłania od lekkiego wiaterku, który daje wytchnienie przed upałem. W efekcie jest w nim gorąco i duszno. Właściwie jego jedyną zaletą był fakt, że można tam wrzucić klamoty i uchronić je przed zapiaszczeniem. Poza tym dużo lepiej sprawdza się parasol. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Namiot plażowy 10.07.22, 12:31 Takie były w sprzedaży 30 lat temu Teraz są tylko z bokami z siateczki g Ten oddaj do muzeum PRL i kup nowy Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Namiot plażowy 10.07.22, 13:57 Używamy. Zwróć uwagę jak łatwo go potem spakować - w pierwszy dzień zanieśliśmy do domu wpół otwarty, bo instrukcji za nic nie mogliśmy zrozumieć. Potem weszły filmiki YouTube'a i metodą prób i błędów dało radę. Teraz to już nie problem. Kupiliśmy go w Carrefourze. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Namiot plażowy 10.07.22, 14:00 Namiot jest super. Własny cień na plaży. Bezcenne. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Namiot plażowy 10.07.22, 14:04 Przecież na plażę chodzi się właśnie dla słońca! Ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
lenakasia Re: Namiot plażowy 15.07.22, 12:37 Ja chodzę po to żeby się wykąpać i odpocząć, a nie żeby się usmażyć w słońcu i potrzebuję cień. Odpowiedz Link Zgłoś