tanebo001 02.08.22, 11:41 Neo-Nówka -"Wigilia 2022" - Bez Cenzury (NOWOŚĆ) ematki oglądały? Bo głośno o tym... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borsuczyca.klusek Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 12:09 Nie lubię kabaretów, ale później obejrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 12:16 Dala zachęty: - Jarosław powinien zostać królem - i tron powinien być dziedziczny. i bylibyśmy pierwszym państwem w którym władzę przejął kot. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 12:52 Ale ktory kot, bo Jarosław ma dwa? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 13:01 Nie wiadomo. Prawdopodobna jest wojna dynastyczna lub rozbicie dzielnicowe... Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 13:03 Rozbicie dzielnicowe mi się nie podoba, zwłaszcza jak podział pójdzie po Wiśle 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 13:05 Spoko. Zrobi się dzielnicę senioralną dla mruczka z dachu. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 16:55 Dobra tylko upewniłam się, że kabarety to zupełnie nie moje klimaty (bardzo delikatnie mówiąc). Tanebo przez ciebie straciłam 31 minut młodego życia! 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 13:52 Borsuczyca...on jest tak prawdziwy ze przestaje śmieszyć. Płakać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 12:11 Obejrzałam wczoraj - bez cenzury. Uważam, że bez jawnych wulgaryzmów - w takiej skali, jaka była w tym występie - byłoby o wiele lepiej, ale być może miało to być językiem suwerena. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 13:06 szafireczek napisała: > być może miało to być językiem suwerena. To przekaz do oświeconych liberałów. Też tylko taki jezyk rozumieją Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 13:49 Na widowni były też dzieci, ciekawe, czy Polsat zapłaci karę? Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 18:09 To raczej dzieci nie powinno tam być... Jeśli się zna polskie kabarety, to się wie, że zbyt często są oparte na kloacznych żartach, bluzgach i przebieraniu się chłopa za babę. Nie ma tam nic wartościowego dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 19:58 Na juwenalia też dzieci zabierasz? Bo festiwal kabaretowy, czy to koszaliński czy dowolny inny to nie jest impreza dla dzieci i nigdy nie była. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 12:19 Oglądałam. a raczej- tv leciał w tle. Nie lubię współczesnych kabaretów, więc dzikiego zachwytu nie wyrażam. Zwykły poziom wulgaryzmów i żartów z defekacji. Natomiast jeśli chodzi o dowcipy polityczne to nie ma się na co oburzać, jak samą prawdę mówili. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 12:54 A czy ktoś przebrał się za babę, bo tego nie zniese 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 13:09 borsuczyca.klusek napisała: > A czy ktoś przebrał się za babę, bo tego nie zniese 🙄 Nie. Tylko za seniora. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 13:54 Nie. Mozesz odpuscic sobie połowe jak napisała Daniela żarty z defekacji. Ale potem juz mozna oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 13:54 Tak od połowy przestały to być dowcipy....a realna prawda jak jest. I nawet sami autorzy jakby przestali się z tego śmiać. Jesteśmy w tak czarnej dupie, ze ja nie widzę światełka w tunelu Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 16:56 Fuck mogłyście jakoś konkretniej ostrzec, że to bezbek totalny z żartami na poziomie podłogi 🤬🤬🤬 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 17:03 No a czego się spodziewałaś jak napisałam, że były żarty z defekacji🤷♀️ Chyba mgła jedwabna poniżej napisała trafnie: obawiali się, że same dowcipy polityczne nie przejdą, więc wstawili zwykły repertuar polskich kabaretów, którego nie trawię, nawet jeśli te polityczne teksty uważam za celne. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 17:32 To chyba nie do końca tak - to jest stary numer, tylko wcześniej był tylko defekacyjny, a teraz dodali do niego politykę - więc wbrew pozorom poziom całości jednocześnie się poprawił i pogorszył (bo to w sumie nieśmieszne jest, jak w kabarecie podają fakty, a nadal brzmi to surrealistycznie). Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 17:38 Aaaa, jak stary to w takim razie odwrotnie: zwykły poziom polskiego janaretu wzbogacili o polityczne wtręty. I masz rację z tym poprawil/pogorszył. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 12:45 Czuję się jak w PRL - puste półki i kabaret "z tyłu sklepu" Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 13:05 Parę dni temu powtórzyłam sobie całe "Z tyłu sklepu". Boleśnie aktualne. I da się nie używać wulgaryzmów. Neo to nie kabaret, to fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
sonnija70 Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 12:52 W sumie to niestety nie kabaret, a smutna rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 12:55 Zacytowali lud, bez niedopowiedzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
sweterwkrate Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 12:56 Akurat ten występ miał niewiele wspólnego z kabaretem. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 12:57 Akurat TV przełączony został w 1/3 skeczu i obejrzeliśmy do końca. Tylu wulgaryzmów w moim środowisku się nie używa ale być może był to przekaz dla suwerena, nie wiem. Treść ostra, aktualna i pokazująca jak wygląda nasz świat podziału "oni" i "my". Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 13:08 feniks_z_popiolu napisał: > Tylu wulgary > zmów w moim środowisku się nie używa Jesteście nie na czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 13:14 Na załączonym obrazku widzę jeden wulgaryzm. Rozumiem też dlaczego jest uzasadniony. Tata z kabaretu używał ich duuuużo więcej, nie niosły specjalnej treści a były po prostu przecinkami. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 13:56 Akurat wulgaryzm "rząd cie rucha codziennie" dla mnie nie jest niczym innym jak szczerą prawdą. Za diabła inne stwierdzenie nie odda tak prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
sonnija70 Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 14:06 No i ? Tak wlasnie wypowiadaja sie Polacy. Nawet w przestrzeni publicznej. Nawet poza Polska jak sie slyszy Polakow na ulicy, to masz kazda wypowiedz okraszona wulgaryzmami. Tu bylo ich wrecz niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 13:41 To nie jest kabaret. Neonówka potrafi robić dobry kabaret. Ale ten występ kabaretem nie był. Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 13:54 Chyba nie jest im do śmiechu, bardziej zrobili to Wk.rwie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 13:57 Ja mam wrażenie ze to był własnie taki wkurw społeczny nie kabaret. Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 13:59 Dokładnie. Nie jest to mój kabaret ale skecze potrafią robić a to było jak wiadomości zza stołu. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 14:01 geoardzica_z_mlodymi napisała: > Chyba nie jest im do śmiechu, bardziej zrobili to Wk.rwie. Chyba tak. Świadczy też o tym ich komentarz do "burzy" po skeczu. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 14:45 Nierówne to mocno, jakby uważali, że samych dowcipów politycznych publika nie strzyma, więc dla równowagi trzeba obniżyć poziom żartami z defekacji albo właśnie dopowiedzeniami, jak to o kocie (moim zdaniem żart osiągnął swój szczyt już w momencie powiedzenia, że monarchia ma być dziedziczna, każdy inteligentny człowiek sam sobie dopowie, że dziedziczyć będzie kot, nie trzeba mu tego expressis verbis serwować). Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 15:43 Toż, artyzmu w tym nie było. Był to skecz dokumentalizowany. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 17:44 Skąd pewność, że kot, a nie Marta Zawsze Dziewica? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 16:41 Najsmutniejsze było to, że na sali grubo ponad połowa to: - albo głosowała na PiS - albo głosowała na konfe - albo była na tyle nieogarnięta, że na nikogo nie głosowała (dla mnie najgorsza grupa, bo nawet krowa ma zdanie, mimo, że go nie zmienia) A rżeli ... nie kumali zupełnie, że to o nich. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 17:06 Komfa ma poparcie ciągle na granicy progu wyborczego, więc na widowni statytycznie parę osób najwyżej Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 16:44 I panów też trochę szkoda. Będą mieli US, UF i xuj wie co jeszcze na karku. Kto wie, czy nie okaże się, że jakiś wyznawca PiS nie poda ich do sądu, że mu uczucia religijne zranili. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Neonowa Wigilia 02.08.22, 21:14 Przecież to starocie sprzed chyba trzech czy czterech lat. Odpowiedz Link Zgłoś