Dodaj do ulubionych

Mam dość 🥵

• lily_evans011 Re: Mam dość 🥵 22.08.22, 21:02
      Przyjedź do mnie nad morze, znowu po południu zimno i piździ jak w kieleckim big_grin.
      • pade Re: Mam dość 🥵 27.08.22, 11:48
        lily_evans011 napisała:

> Przyjedź do mnie nad morze, znowu po południu zimno i piździ jak w kieleckim big_grin
        > .
        Ja jestem od zeszłej środy nad morzem, ale dalej od Ciebie, bliżej Gdańska i pogodę mam tropikalną. W nocy 18-20 stopni. Ani razu nie użyłam parawanu. A cieplejsze ciuchy, bluzy leżą w walizce.
    • s12345s Re: Mam dość 🥵 22.08.22, 21:14
      mamkotanagoracymdachu napisała:

> Od jutra miało być ochłodzenie, teraz widzę, ze prognoza się zaktualizowała, i cały tydzień ma być znów 26-29 stopni. Nie wytrzymam już dłużej tych upałów, nie daje rady, ledwo żyje sad

Ja też ledwo żyję. Nienawidzę upałów.
      U mnie przez kilka dnia zapowiadali, że będzie padać, a nie padało i że złości, że nie pada odinstalowałam jedną aplikację pogodową na telefonie.
      I dopiero teraz leje, o kilka za późno, ale ważne że pada.
    • zwyczajnamatka Re: Mam dość 🥵 22.08.22, 21:43
      Rozumiem cię doskonale, z wiekiem coraz gorzej znoszę upały. Mam takie przemyślenia w tym roku, że klimatyzacja to najwybitniejszy wynalazek ludzkości. Założyłam rok temu, ale niewiele używałam i nawet miałam takie rozkminy czy dobrze zrobiłam. A w tym roku mam ochotę co wieczór klękać przed moją klimą i dziękować na kolanach bijąc pokłony, że jest, że działa i że mnie ratuje w upałach.
    • brenda_bee Re: Mam dość 🥵 22.08.22, 21:55
      Ja już z gorąca nie daję rady.. W chałupie skwar, w robocie ponad 30 st. Nie ma kiedy odetchnąć, bo noce też bardzo ciepłe.. Moja aktywność życiowa spadła do minimum.
      Plan jesienno-zimowy to założenie klimy.
      • pade Re: Mam dość 🥵 27.08.22, 12:24
        Koniecznie załóż. To jest komfort nie do opisania, można normalnie gotować, ćwiczyć, po postu oddychać. I mózg funkcjonuje normalnie a nie na zwolnionych obrotach.
    • mamkotanagoracymdachu Re: Mam dość 🥵 27.08.22, 09:11
      Dziś znów 31, nie dam radyyyyy 🥵🥵🥵
      • szare_kolory Re: Mam dość 🥵 27.08.22, 11:33
        Tak, miało być chłodniej. Jedyny - i w zasadzie bardzo duży - plus jest taki, że noce są chłodne. Nad ranem nawet zimne. Wreszcie można się do chłopa przytulić beż obawy, że stopi się wszystko wokół.
      • niezwykladziewczyna Re: Mam dość 🥵 27.08.22, 12:02
        Mam wrażenie że od czerwca są nieustanne upały. Zaczynam nie cierpieć lata😟
        • nenia1 Re: Mam dość 🥵 27.08.22, 12:24
          niezwykladziewczyna napisała:

> Mam wrażenie że od czerwca są nieustanne upały. Zaczynam nie cierpieć lata😟
          >
          zależy jaki rejon Polski, tu większość pisze "u mnie, u mnie" i nie wiadomo gdzie.

A "u mnie" wink w tym roku nawet sporo pada, teraz 26 stopni ale niestety parno, po południu ma padać,
          i pewnie stąd "parówa". Jutro też opady i temperatura spada do 23, poniedziałek pada - temperatura 20
          dzień/12 w nocy przez kolejne dni, więc jak się sprawdzi nie jest źle.
          • niezwykladziewczyna Re: Mam dość 🥵 27.08.22, 12:34
            Masz rację😄, moje lato ,,u mnie" to Kraków.
            Takie upalne lato jest trzecie lub czwarte z kolei.
            • gama2003 Re: Mam dość 🥵 27.08.22, 22:44
              Też zaczynam mieć alergię na lato.

Coraz gorzej znoszę gorunc, czyli 26 w górę.

Mogę jako termometr pracować - energia i nucenie pod nosem do 22 st. Potem cichnę, ale daję radę a przy ponad 26 zaczynam czuć zło.

Przy 39 chcialam respiratora 😢.
              Jak widzę w prognozach 30 to więdnę na sam widok.

• primula.alpicola Re: Mam dość 🥵 27.08.22, 12:17
        Opalam się, w końcu mogę, bo ekipa budowlana dziś nie pracuje.
        Kawa mrożona, woda gazowana, kapelusz i e-mama, tak będę dziś żyć😊
    • koronka2012 Re: Mam dość 🥵 27.08.22, 12:09
      W dawnej Polszcze ceniłam sobie klimat umiarkowany, zmienne warunki w lecie, raz słońce raz deszcz i chłodek. Od lat jest głównie tępy, obezwładniający upał, który doprowadza mnie do szału. Zamiast outdoorowych aktywności zostaje mi głównie siedzenie w klimatyzowanym domu. Dziś tez raczej odpuszczę dalszą rowerową wycieczkę

Codziennie wstaje z myślą znowu qwa to yebane słońce 🫤
      • konsta-is-me Re: Mam dość 🥵 27.08.22, 22:27
        Jak nie znoszę upałów to słońca wam zazdroszczę, u mnie kolejny dzień pochmurno a dziś cały czas pada ( i zimno) ☹️
        Słońce jest lepsze dla zdrowia psychicznego jednak ( nawet upalne) ...
      • gama2003 Re: Mam dość 🥵 27.08.22, 22:46
        O tak. Tak samo zaczynam dzień.
      • kamin Re: Mam dość 🥵 27.08.22, 23:01
        Ja wstaję z myślą, że za chwilę koniec lata, a ja znowu nie zdążyłam się nim nasycić, już za chwilę zimne poranki, na wieczorne posiadowki przy grillu znowu się trzeba będzie ubierać w kurtki i koce, a później w ogóle wegetować w bloku przez kolejne 8 długićh i ciemnych miesięcy.
        Za ciepło mi było w tym roku może ze 3-4 gdy temperatury dochodziły do 35-37 stopni. To było jakoś na początku wakacji, już zdążyło mi się zatrzeć w pamięci.
    • turbinkamalinka Re: Mam dość 🥵 28.08.22, 12:05
      U mnie dopiero jutro "słodkie" 24 stopnie. Z obawą od kilku dni zaglądam na prognozę długoterminową. W zeszłym tygodniu mi tak zmienili. Miało być w sobotę chłodniej i zmieniło się na 30 stopni. A ja już mam dość. Wczoraj dziecko w wózku spało do 1 w nocy na dworze, bo było 24 stopnie wieczorem. Przeniosłam małego dopiero jak sama się kładłam.
    • annaboleyn Re: Mam dość 🥵 28.08.22, 14:02
      Dziś znów. Miało być 28, jest 33. Słuchajcie, co to jest, że prognoza na następny dzień się nie sprawdza?
      • mamkotanagoracymdachu Re: Mam dość 🥵 28.08.22, 14:07
        annaboleyn napisała:

> Dziś znów. Miało być 28, jest 33. Słuchajcie, co to jest, że prognoza na następ
        > ny dzień się nie sprawdza?

To samo u nas!!!!
        Kolejny raz już, miało być 22, jest 28 🥵🥵🥵
        • annaboleyn Re: Mam dość 🥵 28.08.22, 14:18
          Ja żądam wyjaśnień!!
    • annaboleyn Re: Mam dość 🥵 28.08.22, 17:46
      Ej, chmurzy się u mnie!
      Normalnie chmurzyska i temperatura spadła.
      I w ogóle, jak już sobie tak kumkamy o pogodzie jak starsze panie wink kilka dni temu myslalam smętnie, że źle znoszę upały, coraz gorzej, starość.
      Następnego dnia było jeszcze goręcej, ale zauważyłam to po paru, dość aktywnych godzinach. Miałam nie tylko sporo energii, ale nawet kropla potu mi z czoła nie spłynęła.
      I wtedy do mnie dotarło, że na termometrze o 3 C więcej, ale za to wilgotność powietrza dużo mniejsza. I chyba o to chodzi. Wykańcza mnie nie temperatura, tylko duchota, lepkie, gęste powietrze. Pocieszyłam się wink
      • mamkotanagoracymdachu Re: Mam dość 🥵 28.08.22, 17:47
        Tak, to ta duchota i ciśnienie.
        U mnie to jeszcze brzuch, ale to już kwestia dni.
        • annaboleyn Re: Mam dość 🥵 28.08.22, 17:49
          o matko, zapomniałam, że Ty jeszcze się męczysz! Biedulko,, współczuję Ci na maksa. Ale już niedługo będzie spanie w chłodku, na brzuchu, na boku, jak zechcesz smile
        • szare_kolory Re: Mam dość 🥵 28.08.22, 20:05
          Ojej, mamkota, Ty w dwupaku? Bardzo współczuję. Życzę bezpiecznego i bezproblemowego rozładunku smile
    • leanne_paul_piper Re: Mam dość 🥵 28.08.22, 20:31
      Wczoraj termometr w centrum Wawy pokazał 35 stopni! Na szczęście teraz to już chyba naprawdę koniec upałów, u mnie już bardzo przyjemnie wieje. Czy pada to nie słyszę, bo okna mam od strony patio, ale miało padać.
      • bywalec.hoteli Re: Mam dość 🥵 28.08.22, 20:48
        a w ukochanej Afryce to nie miałaś 35-40 stopni??
        • leanne_paul_piper Re: Mam dość 🥵 28.08.22, 20:58
          Zupełnie inaczej odczuwa się upał nad oceanem, zwłaszcza, że tam naprawdę potrafi solidnie wiać. Ja jestem ciepłolubna i raczej nie przewiduję zamontowania sobie klimy w mieszkaniu, bo lubię zasypiać w cieple, ale są też jakieś granice do jasnej ciasnej. Naprawdę latanie w upale po mieście w takiej temperaturze nikomu nie służy. Na szczęście moje posiadane na kolejny weekend dzieciątko znów bardzo chciało iść do KLIMATYZOWANEGO kina. I nikt nie miał nic przeciwko big_grin.
          • bywalec.hoteli Re: Mam dość 🥵 28.08.22, 21:19
            to ten kosztowny pasierb tak po kinach Cie ciąga?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka