Dodaj do ulubionych

Przeprosiłybyście?

23.12.22, 19:21
W czerwcu jakoś doszło do incydentu nad wodą między mną a ciotką. Ciotka jest z bliżej rodziny. Wydzierała się na mnie na plaży, gdzie w którymś momencie nie wytrzymałam i użyłam swoich argumentów przeciw niej. Moze zabrzmi to źle, ale w chwili złości powiedziałam, że jest gruba i nie ma kondycji.
Od tej pory mamy zero kontaktów, co mi absolutnie nie przeszkadza. Jednak już od października jestem nagabywana przez matkę, że mam do ciotki zadzwonić i ją przeprosić. Teraz w okresie przedświątecznym w ogóle nie chce dać mi spokoju i mną manipuluje. Między innymi pyta, dlaczego obraziłam ciotkę i ona przez to nie przyjechała na święto zmarłych. A teraz nie przyjedzie na Boże narodzenie. Dodam, że ciotka nie odzywa się też z moim ojcem, zablokowała go na telefonie rok temu, ale matka dzwoniąc i pisząc do mnie twiedzi, że to właśnie przeze mnie ona nie przyjeżdża.
Wcześniej kiedy na te święta przyjeżdżała, to tylko słyszałam że moim jedynym zainteresowaniem jest dieta, więc szczerze nie narzekam że jej nie ma.
Jednak szkoda mi mamy, bo zależy jej na poprawnych relacjach.
Obserwuj wątek
    • kamin Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 19:26
      Coooo?
    • jasnozielona_roslinka Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 19:27
      też mi szkoda twojej mamy że jest takim wymuszaczem i emocjonalna terrorystka co to uważa że masz 5 lat i zmusi cie do podania rączki Krysi i powiedzenia przepraszam
      Wątpie żeby jednak twoja mam miała na tyle wglądu żeby zrozumiec że nie ma wpływu na innych ludzi wiec musi cierpieć po kres swoich dni . Na pewno znajdzie sobie kolejne powody . nie przejmuj sie , ty i ciotka to nie ostatnia z jej życiowych porażek, na pewno jeszcze nie jedna osobe nie bedzie w stanie zmusic do czegos czego ta osoba nie chce
    • krwawy.lolo Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 19:28
      Zadzwoń do ciotki i zapytaj, czy schudła i nabrała kondycji.
      • loginematka Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 20:02
        hehehehe
      • nevertheless123 Re: Przeprosiłybyście? 25.12.22, 21:55
        +1
    • abecadlowa1 Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 19:28
      A co z chomikiem?
      • daniela34 Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 20:08
        I z kluczami mortis causa!
        • maleficent6 Re: Przeprosiłybyście? 24.12.22, 04:00
          I drugim zwierzątkiem, którego tożsamości nie chciała wyjawić 🤔
    • zerlinda Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 19:36
      Oczywiście że zadzwoń do ciotki. Powiedz, że Ci przykro, że jest gruba i nie ma kondycji. Gdyby nie odbierała to napisz smsa.
    • alina460 Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 19:37
      Nie.
    • princy-mincy Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 19:37
      Powiedz matce, że chętnie przeprosisz gdy ciotuchna przeprosi za wydzieranie się na Ciebie.
    • grazyny Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 19:42
      My byśmy przeprosiły, bo w ogóle jesteśmy mało konfliktowe i zawsze nadstawiamy drugi policzek.
    • alpepe Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 19:42
      Matka może sobie grać, w co chce, ty nie musisz grać w jej grę.
    • netlii Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 19:48
      Nie.
      Uważam, że nie masz za co przepraszać. Ciotka szantażystka.
      Dodatkowo ingerowanie w to jak dorosłe osoby układają sobie relacje - mam na myśli Twoją mamę - no według mnie jest słabe.
    • irma223 Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 19:48
      Czekaj, to ta ciotka, która chce cię zmusić do zakupu jajek? Czy pomyliłam forumki?
      • paschawielkanocna Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 20:07
        To było inaczej. Moja mama zmusiła mnie, żebym wzięła jajka z domu i jej zawiozła, to też było w Boże narodzenie. Jak przyjechałam po świętach to zadzwoniłam do ciotki, a ona nie odbierała i chyba po dwóch tygodniach napisała, że ma depresje, nie pamietam dokładnie. W każdym razie czajnik ze świat Bożego narodzenia dostała w czerwcu na urodziny, a jajka ja zjadłam.
        • bene_gesserit Re: Przeprosiłybyście? 25.12.22, 17:02
          paschawielkanocna napisał(a):

> esje, nie pamietam dokładnie. W każdym razie czajnik ze świat Bożego narodzenia
          > dostała w czerwcu na urodziny, a jajka ja zjadłam.

Dobrze, że nie na odwrót.

Ciotka jest gruba?
    • jednoraz0w0 Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 19:57
      Nie. Gdyby to się wydarzyło we wrześniu w górach albo w marcu na weselu to co innego, ale na plaży w czerwcu?normalka, ze na plaży w czerwcu się mówi ludziom ze są grubi i bez kondycji.
      • paschawielkanocna Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 20:04
        Tyle, że ona mówiła o mnie o wiele gorsze rzeczy. Jest o tym wątek.
        • jednoraz0w0 Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 20:49
          No to masz prawo oczekiwać od niej przeprosin, ale co właściwie chcesz osiągnąć obrzucając ja wyzwiskami? Jaki cel sobie założyłaś?
    • ichi51e Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 20:09
      przeprosilabym bo co to za argument ze ktoś jest stary i gruby?
      • unikotka Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 20:27
        Też bym przeprosiła, nie czekając na matczyne szantaże. Cudze chamstwo nie usprawiedliwia własnego. Za to po fakcie kontaktów bym nie utrzymywała, jeśli mi to nie odpowiada. Jednak teraz to już pozamiatane - po tylu miesiącach? Nie wiem, czy jest sens... Najwyżej z powodu świąt, tylko właściwie po co...?
        Czyli już na tym etapie to chyba bym sobie darowała jednak. Aczkolwiek źle to wyszło.
    • panna.nasturcja Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 20:23
      A jak chomiki? Czajnik już ciotce dałaś?
      • paschawielkanocna Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 20:28
        Moi rodzice wyprawili jej urodziny na początku czerwca w restauracji, do której musieli dojechać ponad 200 km, wtedy daliśmy jej prezenty ze świąt, w tym czajnik.
    • demono2004 Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 20:23
      A co ty małe dziecko jesteś? Daj na luz. Człowiekiem trzeba być cały rok, nie tylko od święta. Ciotk jest niepowazna, twoja matka zresztą tez.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 20:30
      A czemu się na ciebie wydzierała?
    • nangaparbat3 Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 20:37
      Oczywiście że bym przeprosiła, bo to rzadkie chamstwo wytykac komuś jego fizyczność.
      Natychmiast po ochłonięciu bym przeprosiła.
    • 71tosia Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 21:24
      A sama nie czujesz ze przesadziłaś wyzywając ciotkę od grubasów? Na zachowanie innych nie masz wpływu na własne masz. Zachowałas się grubiańsko, w takich przypadkach się przeprasza.
      • marta.graca Re: Przeprosiłybyście? 24.12.22, 12:25
        Wcześniej ciotka przesadziła, wydzierając się na autorkę publicznie.
        • 71tosia Re: Przeprosiłybyście? 24.12.22, 13:53
          A co to ma za znaczenie? Jezeli JA przesadziłam to JA przepraszam, niezależnie od tego jak zachował się ktoś inny.
          • marta.graca Re: Przeprosiłybyście? 24.12.22, 14:09
            W przypadku osób niekulturalnych nie warto ich przepraszać, zdrowiej jest nie utrzymywać z nimi kontaktu.
    • malaperspektywa Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 21:35
      A ciotka rzeczywiście jest gruba czy byłaś tylko wredna? A może już schudła i poprawiła formę?
      • paschawielkanocna Re: Przeprosiłybyście? 24.12.22, 12:25
        Jest jak najbardziej gruba.
        • bene_gesserit Re: Przeprosiłybyście? 25.12.22, 17:05
          Wiele zależy od formy, oczywiście. Ale - jakby na to nie patrzeć - stwierdziłaś fakt.
    • novembre Re: Przeprosiłybyście? 23.12.22, 22:44
      Olać. Życie jest krótkie, olać.
    • vasaria Re: Przeprosiłybyście? 24.12.22, 09:18
      Nie. Jak nie przyjedzie do was na Boże Narodzenie to może schudnie 🤪
    • szmytka1 Re: Przeprosiłybyście? 24.12.22, 09:38
      Widać zeszłoroczny czajnik był brzydki i o to jest prawdziwa obraza 😁
    • woman_in_love Re: Przeprosiłybyście? 24.12.22, 10:02
      czy to było na wielką wodą, czy małą?
      i czy to była woda płynąca czy stojąca?
    • bulzemba Re: Przeprosiłybyście? 24.12.22, 12:15
      Czy ty masz spędzać święta tam gdzie ona jeśli ja przeprosisz? W takim razie bym nie przepraszała.
      • paschawielkanocna Re: Przeprosiłybyście? 24.12.22, 12:26
        Nie, ona nie przyjeżdża do moich rodziców na święta już chyba trzeci rok, ale w tym moja mama stwierdziła, że to przeze mnie, bo ją w czerwcu obraziłam.
        • bulzemba Re: Przeprosiłybyście? 24.12.22, 13:34
          I twoja matka chce ją widzieć? Biedna, pozbawiona godności kobieta.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka