Dodaj do ulubionych

Olśnienia

24.12.22, 16:01
Coś, co kilka lat brałam za podstawkę pod świecę, okazało się... Podstawką pod butelkę wina 😂
Właśnie kończę nakrywać stół.
Skąd wnoszę? W tym roku darowaliśmy sobie dodatkową świecę, patrzę jest coś... w kształcie gwiazdy... czerwone... A jak się zastanowić ma zaznaczone na sobie miejsce na butelkę. Wyrób lub projekt szwedzki 😉 Stawiam butelkę - i pasuje idealnie!
A wszystko przez to, że nie chciałabym plam z czerwonego wina na białym - koronkowym, ręcznie robionym w klasztorze - obrusie, będącym też pamiątką rodzinną. Wigilijny cud chyba 🙃

Miałyście podobne olśnienia, niekoniecznie w święta?

Dobra, to idę zrobić makijaż. Wesołych! 🎄
Obserwuj wątek
    • b-b1 Re: Olśnienia 25.12.22, 22:08
      Klikam pilotem od samochodu- drzwi kierowcy się nie otwierają, sprawdzam tylne-nic, idę do drzwi pasażera z przodu- jest! Da się otworzyć! Wsiadam, przechodzę na siedzenie kierowcy- nogi się gdzieś o kierownicę zaplątały, but mi spadł, dziecię ( dorosłe)patrzy i pyta co robię- tłumaczę zirytowana sytuacją, a ta się śmieje....
      Olśnienie nastąpiło minutę przed tym, jak mord miałam popełnić🤣🤣
      • 35wcieniu Re: Olśnienia 25.12.22, 22:21
        Czy wszyscy śmiali się i dokazywali?
        • mallard Re: Olśnienia 25.12.22, 23:00
          35wcieniu napisał(a):

> Czy wszyscy śmiali się i dokazywali?

Z wyjątkiem kierowcy autobusu
          • taje Re: Olśnienia 25.12.22, 23:01
            😄
      • taje Re: Olśnienia 25.12.22, 22:31
        Yy?
      • areyoubetter Re: Olśnienia 25.12.22, 22:55
        Ale gdzie tu olśnienie...?
        • b-b1 Re: Olśnienia 25.12.22, 23:23
          areyoubetter napisała:

> Ale gdzie tu olśnienie...?

Toż w pilocie jest kluczyk, którym można bez problemu otworzyć drzwi kierowcy-( kiedy pilot zawodzi) i bez zbędnej ekwilibrystyki trzeba było wykorzystać te wiedzę i otworzyć drzwi kierowcy 🤣🤣
          • 35wcieniu Re: Olśnienia 25.12.22, 23:29
            Lepiej powiedz co trzeba zrobić żeby zmieniając miejsce z siedzenia pasażera na siedzenie kierowcy zaplątać nogi o kierownicę i zgubić but.
            • la_felicja Re: Olśnienia 26.12.22, 14:30
              Jakiś taki odruch jej pozostał z czasów pierwszych randek?
    • ewka.n Re: Olśnienia 25.12.22, 22:46
      Znam niemiecki od dawna. A dopiero stosunkowo niedawno dotarło do mnie, że używany również przeze mnie w różnych sytuacjach pomocny "wihajster" to fonetycznie "Wie heißt er?" = "Jak on się nazywa?" smile
      • szarsz Re: Olśnienia 26.12.22, 04:21
        To samo!
    • mia_mia Re: Olśnienia 26.12.22, 05:12
      Kupiłam kiedyś co wydawało mi się maselniczką bez przykrywki, idealnie kształt prostokąta pasował pod kostkę masła, a brzegi to był taki szklany ażurek. Przedmiot okazał się popielniczką, co po zauważył dopiero zaproszony na kolację palacz.
      • unikotka Re: Olśnienia 26.12.22, 08:27
        Też dobre smile
    • princy-mincy Re: Olśnienia 26.12.22, 08:43
      Też mam taką podstawkę i używam jej owniebjako podstawki na świece ale i na wino.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka