03.01.23, 11:02
Czego szukać wybierając lodówkę?
Na pewno chce, żeby była duża, z podwójnymi drzwiami i niezabudowana.

Co lubicie w Waszych lodówkach?
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: lodówka 03.01.23, 11:05
      W mojej lodówce od wczoraj najbardziej lubię to, że się zepsuła. W związku z tym przycupnę w tym wątku, bo muszę kupić.
      • szare_kolory Re: lodówka 03.01.23, 14:35
        Wchodzę w ten wątek z trwogą, bo moja od kilku dni albo łączy się z kosmitami, albo została elementem sieci wychwytującej chińskie drony, albo szykuje się do występu na 3 Króli. Śpiewa, drży, mruczy, rzęzi, chrobocze. Na razie stoi w miejscu, ale nie zdziwię się wcale, jak wieczorem wkroczy do salonu i umości się na kanapie żądając seansu Netfilx.
        • sela.vi Re: lodówka 03.01.23, 16:41
          szare_kolory napisała:

> Śpiewa, drży, mruczy, rzęzi, chrobocze.

Moja to samo. Powoli kończy mi się cierpliwość.
          • panna_lila Re: lodówka 03.01.23, 17:55
            moja dodatkowo wpada w turbulencje, co ciekawe wystarczy stanąć w jednym miejscu w kuchni i wtedy następuje błoga cisza
            • szare_kolory Re: lodówka 03.01.23, 19:20
              No u mnie to samo. Mieszkam w okolicach Jasionki i o wszelkie aberracje w działaniu sprzętów elektronicznych obwiniam wojnę. Ale że lodówkę mi wzięli w kamasze to już chyba za daleko poszło.
        • daniela34 Re: lodówka 03.01.23, 23:45
          😄😄😄Moja niestety nie oferowała atrakcji akustycznych. Po prostu po powrocie z wyjazdu w rodzinne strony, zastałam niesprawną lodówkę i rozmrożony zamrażalnik. Wzięła mnie z zaskoczenia, cholera jedna!
          • trampki_w_kwiatki Re: lodówka 08.01.23, 01:39
            Przybij piątkę. Spędziliśmy cały dzień na szukaniu fachowca
            • panna.nasturcja Re: lodówka 08.01.23, 01:45
              Współczuję. Jeszcze taka pogoda, że nawet na balkon nie można nic wystawić.
              • trampki_w_kwiatki Re: lodówka 08.01.23, 09:45
                No niestety.
                Nie pytajcie ile trzeba było zapłacić fachowcowi w święta. Powiem tylko, że dentysta wziął mniej za 3 zęby i scaling.
                Ale czas oczekiwania na nową jest teraz tak długi, a na dworze tak ciepło, że przełknęłam i zapłaciłam...
    • 35wcieniu Re: lodówka 03.01.23, 11:08
      Lubię w mojej lodówce to że działa. Wielkościowo też mi pasuje gdyż jest mała i zgrabna.
      Nie mam innych potrzeb ani emocji z nią związanych.
      • pepsi.only Re: lodówka 03.01.23, 11:36
        35wcieniu napisał(a):

> Lubię w mojej lodówce to że działa. Wielkościowo też mi pasuje gdyż jest mała i
        > zgrabna.
        > Nie mam innych potrzeb ani emocji z nią związanych.
        >
        Dokładnie tak jak moja: działa, do tego jest mała i zgrabna. No to jak jej nie lubić?!
    • berdebul Re: lodówka 03.01.23, 11:10
      Podwójne drzwi zajmują kupę miejsca, patrz na pojemność.
      Dla mnie musi mieć światło, które swieci do zamrażarki, całkiem wysuwane szuflady (żeby wysunąć i moc grzebać, ale żeby wciąż wisiały), szklane półki. Mam Samsung Chef i jestem zadowolona od ponad 5 lat.
    • rijada Re: lodówka 03.01.23, 11:10
      Lubię w niej to, że ma no Frost, a nie lubię tego, że jest stara i brzydka.
    • jasnoklarowna Re: lodówka 03.01.23, 11:12
      Komory zero. Mam 2 suche jedna na wędliny sery itp druga na surowiznę mięso i ryby. Trzecia mokra jest na Warzywa. Dłużej można przetrzymywać wszystko. Zauważalnie dłużej.
    • pade Re: lodówka 03.01.23, 11:17
      Mam tę: Samsung RF50A5202B1. Uwielbiam jąsmile Mieści mi się w niej kilka garnków, blacha ciasta i jeszcze miejsce na inne rzeczy, np. słoiki zostaje. Koniec z przekładaniem jedzenia do mniejszych pojemników/miseczek.
      • mamkotanagoracymdachu Re: lodówka 03.01.23, 11:23
        Tez właśnie patrzę na Samsungi, miałam kiedyś i była spoko. Mówisz, ze te nowe tez fajne?

Najbardziej patrzę na te: www.ceneo.pl/107242986 , ale trochę się boje, czy te bajery nie sprawia, ze będzie bardziej awaryjna.
        • pade Re: lodówka 03.01.23, 11:46
          Oglądałam ją kiedyś i stwierdziłam, że dla mnie ważniejsza jest lodówka- głównie ilość półek, nie komór czy szuflad, bo zamrażarkę i tak kupię osobną.
          Jeśli dobrze widzę, to w tej, którą pokazujesz na trzeciej "półce" są komory/szuflady i pod spodem również. U mnie byłby to argument na nie.
          Co do awaryjności, dlaczego miałaby być bardziej?
          • jasnoklarowna Re: lodówka 03.01.23, 12:17
            Ja mam -wyklej szerokości siemensa bez żadnej zamrażalki, w miejscu tradycyjnego zamrażalnika są komory zero a wyżej półki i szuflady. I powiem ze te szuflady są super. Mam całą masę małych sosów pojemników itp.i najłatwiej wysunąć szufladkę i sobie zabrać co potrzebuję. A zamrażalnik mam obok tak samo wysoki. Takie niby oddzielne się by się 😆
            • pade Re: lodówka 03.01.23, 12:24
              Ja nie twierdzę, że komory czy szuflady są złe, absolutnie!smile Po prostu dla mnie 2 półki w lodówce to za mało.
      • 35wcieniu Re: lodówka 03.01.23, 11:25
        Nie byłaś w wątku o przekładaniu jedzenia? Nie przekłada się dlatego że zajmuje miejsce tylko dlatego że nieprzełożone jest obrzydliwe. Ktoś pamięta tę dyskusję? big_grin
        • kura17 Re: lodówka 03.01.23, 11:43
          > Nie byłaś w wątku o przekładaniu jedzenia? Nie przekłada się dlatego że zajmuje
          > miejsce tylko dlatego że nieprzełożone jest obrzydliwe. Ktoś pamięta tę
          > dyskusję? big_grin

ja pamietam (wstrzasnela mna!) - tylko mam odwrotna pamiec - to to przelozone do pudelek jedzenie obrzydzalo!
          musimy znalezc ten watek, zeby rozwiac watpliwosci (mozliwe, ze obrzydliwe i to i tO).
          • 35wcieniu Re: lodówka 03.01.23, 12:35
            Zapewne w zależności od odnogi obrzydliwe były obie opcje.
          • 1matka-polka Re: lodówka 03.01.23, 12:49
            To chyba byl moj watek🤔
            • mamkotanagoracymdachu Re: lodówka 03.01.23, 12:59
              Ja przekladam, i zupełnie nie mam potrzeby wstawiania blach do lodówki. Ale przestrzenią na tort bym nie pogardziła.
              • panna.nasturcja Re: lodówka 06.01.23, 19:57
                No właśnie ta blacha ciasta w lodówce mnie zaskoczyła, w życiu nie trzymałam ciasta w lodówce, poza sernikiem na zimno, ale to w tortownicy.
                Ale ja nie piekę ciast z surowymi kremami, może to dlatego.
                • mandre_polo Re: lodówka 08.01.23, 05:14
                  Ciasto trzymane w blasze, metalowym spodzenabiera smak dziwnego smaku.. Schłodzić i przełożyć na neutralne podłoże
                  • iwoniaw Re: lodówka 08.01.23, 10:48
                    mandre_polo napisał(a):

> Ciasto trzymane w blasze, metalowym spodzenabiera smak dziwnego smaku..

Przecież nikt nie trzyma ciast na golej metalowej blasze - istnieje cos takiego jak papier do pieczenia

Schłodz
                    > ić i przełożyć na neutralne podłoże

A to schlodzenie ma sie odbywać gdzie, skoro blacha nie wchodzi do lodowki?
                    • mandre_polo Re: lodówka 08.01.23, 10:55
                      Przez papier też przechodzi blachą.
                      Chłodzenie poza lodówka jest chyba oczywiste
                      • mandre_polo Re: lodówka 08.01.23, 11:11
                        Sernik na zimo z tego samego powodu też przekładam kiedy się zasiądzie w lodówce
                      • pade Re: lodówka 08.01.23, 11:44
                        Widocznie masz kiepskie blachy.
                        A co oznacza chłodzenie poza lodówką np. w lecie?
                • heca7 Re: lodówka 08.01.23, 10:07
                  Ja jedyne co piekę to ciasto marchewkowe więc nie wkładam go do lodówki. Czasem robię tiramisu ale w szklankach do whiskey wink Nigdy chyba w mojej lodówce nie było blachy z ciastem... nie ma nikogo w rodzinie kto by to zjadł...Dlatego wąska, nieduża lodówka nam starcza.
                  • mandre_polo Re: lodówka 08.01.23, 10:46
                    Zależy od okazji ilu gości zapraszasz np dla 10 osób 10 szklanek do whisky trudno zmieścić w lodówce
        • pade Re: lodówka 03.01.23, 11:47
          nie kojarzębig_grin
    • gryzelda71 Re: lodówka 03.01.23, 11:19
      No Frost, energooszczędna, całkiem przypadkiem blaty z kuchenki pasują do lodówki można całe wsuwać, fajne. Oczywiście te szuflady na warzywa też lubię, serio dluzej świeże.
      Zero kostkarek, wody, itp.
      • pasquda77 Re: lodówka 03.01.23, 11:20
        Najbardziej lubię pojemność, poprzednia była za mała, teraz mam Samsung o wysokości 205 cm i wreszcie wszystko się mieści.
    • trampkoss1 Re: lodówka 03.01.23, 11:25
      Sprawdź, czy w lodówce z podwójnymi drzwiami wejdzie ci np. blacha do ciasta (taka standardowa ok. 35x25 cm) - w większości, jeśli są dzielone w pionie na zamrażalnik i lodówkę NIE wchodzi.
      Lepsze są takie, dzielone na trzy - na dole szuflady zamrażalnika a na górze otwierane jak szafka dwoje drzwi (ale bez słupka w środku).
      No frost i te komory o przedłużonej świeżości koniecznie smile
      • mamkotanagoracymdachu Re: lodówka 03.01.23, 11:28
        No właśnie chce french door raczej, zamrażalnik na dole, góra cała otwierana. Takie coś:

https://prod-api.mediaexpert.pl/api/images/gallery/thumbnails/images/29/2941558/Lodowka-SAMSUNG-RF65A977FSG-EF-Family-Hub-Side-by-side-Kostkarka-front-otwarta-pelna.jpg
        • jana111 Re: lodówka 03.01.23, 12:02
          Bajery typu kamera w lodówce (serio??) i inne kompletnie mnie nie interesują. Na temat zamrażarki z otwieranymi drzwiami zamiast szuflady nie mam zdania, może to być fajne. Mam natomiast zdanie na temat lodówki 90 cm z french door - to fantastyczna sprawa, bardzo polecam, to był świetny wybór, wszystkie blachy i garnki wygodnie się mieszczą, lodówka u góry, więc po nic nie trzeba się schylać. Uważaj tylko na kwestię awaryjnosci, moja o ile pamiętam zepsuła się już po gwarancji - odprowadzanie wody było źle zmontowane i zalewała lodówkę.
      • trampkoss1 Re: lodówka 03.01.23, 11:35
        A, to się nazywa french door. super to jest.
        Jak dla mnie, kostkarka, internet i monitory w lodówce są zbędne. Wolałabym prostszy model (niekoniecznie tańszy, zamiast bajerów lepsza jakość, tylko nie wiem co by to teraz mogło oznaczać)
        Ja mam już bardzo stary egzemplarz, modelu już niedostępnego, który co prawda ma tylko dwoje tradycyjnych drzwi (zamrażalnik na dole, chłodziarka na górze) ale ma 75 cm szerokości ( i ponad 200 wysokości) i wchodzi do niego WSZYSTKO.
      • panna.nasturcja Re: lodówka 06.01.23, 19:58
        Po co do lodówki miałaby wchodzić blacha ciasta? Trzymacie ciasta w lodówce?
        • pade Re: lodówka 06.01.23, 20:13
          Trzymam w lodówce torty, które przywożę parę godzin przed imprezą, często jeszcze zostaje. Trzymam sernik, bo nie zjadamy całej blachy, a nie chce mi się od razu kroić i rozparcelowywać.
          Mam na stanie cztery osoby, więc siłą rzeczy jedzenia jest więcej niż dla samego małżeństwa.
          Takiej lodówki potrzebowałam i taką mam, wreszciesmile
        • magia Re: lodówka 06.01.23, 21:42
          hmm, no większość ciast przechowuje w lodowce np. każdy sernik, szarlotke, beze, ciasta z kremem.
          • panna.nasturcja Re: lodówka 08.01.23, 01:25
            Ja nigdy nie trzymam w lodówce sernika (chyba, że na zimno), szarlotek żadnych, z kremami nie robię, stąd moje zdziwienie.
            • magia Re: lodówka 08.01.23, 10:28
              sernik najlepiej smakuje po schłodzeniu przez kilka godzin, karpatka rownoez na drugi dzień dzien, dowolny tort jesli kupiony/ zrobiony latem tez przechowujemy w lodowce itd
              Ale tak jak napisalas wszystko zalezy od tego co sie piecze.
              • mandre_polo Re: lodówka 08.01.23, 10:42
                Sernik po wystudzeniu wyjąć z blachy bo nabiera metalicznego smaku, szczególnie gdy pieczony wcześniej nie jest szybko zjedzony
    • tilijka123 Re: lodówka 03.01.23, 11:29
      Mam samsunga i jestem bardzo zadowolona. Jedyny minus jaki ma to brak możliwości regulowania wysokości półek.

• jkl13 Re: lodówka 03.01.23, 11:34
      Mam od niedawna Samsung twin, sama chłodziarka i jest genialna. Przewielka! Można do niej dokupić zamrażarkę i mieć lodówko-zamrazarke (podwójną), a mam wrażenie,że miejsca w nich więcej niż w typowej podwójnej lodówce.
      • magia Re: lodówka 03.01.23, 17:04
        raczej na pewno w niej wiecej miejsca bo tak naprawdę z zamrażarka maja 120cm a nie 90 cm jak standard french door.
        Mam zestaw twin i sobie chwale. Pod niego czesc zabudowy kuchennej przerobiliśmy
    • arthwen Re: lodówka 03.01.23, 11:35
      Jeśli z podwójnymi drzwiami, to tylko french door, bo te side by side są zwyczajnie za wąskie, potem musisz włożyć blaszkę i ni hu hu się nie mieści.
      Ale jeśli masz kasę i miejsce, to ja polecam trochę inne rozwiazanie - mam be spoke x2, obok siebie, z drzwiami ustawionymi tak, że jedne w prawo, drugie w lewo i w końcu jestem zadowolona z pojemności lodówki wink
    • alina460 Re: lodówka 03.01.23, 11:37
      Ja w swojej kocham czarną, szklaną talię szkła. A poza tym dwie szuflady na warzywa.
      Podoba mi się też metalowa tylna ścianka. Moja lodówka też jest wolnostojąca i dwuczęściowa.
      • mamkotanagoracymdachu Re: lodówka 03.01.23, 11:51
        alina460 napisała:

> Ja w swojej kocham czarną, szklaną talię szkła. A poza tym dwie szuflady na w
        > arzywa.
        > Podoba mi się też metalowa tylna ścianka. Moja lodówka też jest wolnostojąca i
        > dwuczęściowa.

Metalowa tylna ścianka to w jakim modelu?
        • arthwen Re: lodówka 03.01.23, 11:57
          Dużo modeli to teraz ma.
        • alina460 Re: lodówka 03.01.23, 13:08
          Samsung, nie pamiętam modelu. Ale kupiona 2 lata temu, więc teraz są pewnie inne.
      • princy-mincy Re: lodówka 03.01.23, 11:58
        Moja znajoma taka ma i narzeka na te czarna tafle szkla- bez przerwy widac jakies paluchy.
        • alina460 Re: lodówka 03.01.23, 13:07
          Jak się palcuje to na każdej widać ślady, czy to czarny, czy srebrny. Chyba, że jest biała to może mniej
          • pade Re: lodówka 03.01.23, 13:12
            Na mojej nie widać - specjalna powłoka.
          • princy-mincy Re: lodówka 03.01.23, 15:06
            Mowa o szkle? Bo na inoxie (zwyklym) niewiele bylo widac a na szkle jednak wszystko.
            Dodatkowo ta kolezanka ma koty i nawet jesli ona i jej rodzina stara sie nie dotykac paluchami to na wysokosci kotow i tak sa slady.
            • mamkotanagoracymdachu Re: lodówka 03.01.23, 15:16
              Co tak koty robią, próbują otworzyć lodówke, liżą drzwi, czy co?
            • arthwen Re: lodówka 03.01.23, 16:05
              Mam szklane panele na lodówce, nic nie widać.
    • mondaymorning1987 Re: lodówka 03.01.23, 11:49
      Ja lubię taki podwieszany, wysuwany pojemnik na ryby lub wędluny, jest super.
    • princy-mincy Re: lodówka 03.01.23, 11:55
      Ja sie modle by moja wytrzymala do czasu remontu kuchni. Obecna ma 16 lat, jest po poprzednich wlascicielach, zabudwana. W nowej kuchni bedzie wolnostojaca, wyzsza i szersza. Dla mnie liczy sie liczba szuflad w zamrazarce, mozliwosc regulacji polek, pojemniki na warzywa i owoce. Obecna lodowka ma 2,5 szuflady w zamrazarce (zdecydowanie za malo) i tylko dwa duze i glebokie pojemniki w lodowce (a wolalabym 4 mniejsze i plytsze, bo dostep latwiejszy).
    • iwoniaw Re: lodówka 03.01.23, 12:10
      Jedyna rzeczą, na ktora zwracam uwagę, są wymiary zewnętrzne (czy sie zkieści w miejscu na lodówkę u mnie przeznaczonym) i pojemność oraz rozkład i liczba półek (ma być ich jak najwięcej, z opcja wyjęcia i mają mieścić naczynia szerokości blachy, na której piekę i wysokości średniego z moich garnków z pokrywką oraz słoika litrowego) - jednym slowem, ma być opcja zmieszczenia tam potraw w naczyniach użytkowanych na co dzień bez konieczności przesadnego kombinowania.
    • bei Re: lodówka 03.01.23, 12:17
      W dawnym mieszkaniu nie mogłam znaleźć lodówki „marzeń”, chciałam z podwójnymi drzwiami a te w sprzedaży miały mało miejsca, więc kupiłam dwie jednakowej wysokości, w ten sposób zyskałam dużo miejsca do mrożenia dołem i wyżej potrzebne polki.
      • gajmal Re: lodówka 03.01.23, 12:29
        Zwróć uwagę na plastiki, z których są wykonane elementy wewnątrz lodówki - np. te podtrzymujące te wysuwane koszyki. Niestety mam złe doświadczenia - pękały nam, wymieniłam na nowe i znowu po jakimś czasie trzasły.
    • ritual2019 Re: lodówka 03.01.23, 12:31
      Mam w zabudowie, jest duza i tylko lodowka. Zamrazarke mam osobno, podobnie duza jak lodowka. Ma szuflady i polki. Lubie przestrzen w lodowce
      • mamkotanagoracymdachu Re: lodówka 03.01.23, 12:50
        ritual2019 napisał(a):

> Lubie przestrzen w lodowce

Przy dzisiejszych cenach energii przestrzeń w lodowce to luksus wink
        • ritual2019 Re: lodówka 03.01.23, 14:19
          Wybiera sie najbardziej ekonimiczna. Nie lubie malych lodowek do ktorych trzeba upychac produkty.
    • feniks_z_popiolu Re: lodówka 03.01.23, 12:35
      Mam Samsunga od ładnych kilku lat. Najlepsze funkcje to No frost, tryb wakacyjny, wyświetlacz na zewnątrz, regulowana wysokość półek i odpowiednia głębokość pozwalające wstawić garnek czy brytfannę, dwudzielna przegroda na warzywa, szklane półki. Mam 3 szuflady zamrażarki + 1 półka i na górze chłodziarka.
    • magia Re: lodówka 03.01.23, 13:52
      najbardziej lubi wielka zamrazarke i komory zero w lodowce.
      Od 10 lat lat mam osobno chłodziarke osobno zamrazarke i to jest dla mnie najlepsza opcja. Wreszcze mam miejsce
      Kiedys w zabudowie i tego nie polecam, teraz wolnostojace Samsung Twin
    • danaide2.0 Re: lodówka 03.01.23, 13:58
      Napiszę, czego nie lubię.
      Miałam relatywnie fajnego Boscha z multi air flow, ale popsuła się i nie dałam jej szansy. Teraz mam Siemensa z tą wielką szufladą Hyper Fresh i pluję sobie w brodę. Nie dość, że jedną dużą szufladę trudniej się myje niż dwie małe, to jeszcze szybciej gniją mi w niej warzywa i to nawet gdy ustawiam minimalną wilgoć (przycisk na dodatkowych półkach, jeszcze więcej mycia). Nie wiem, może ten model ma problem z przepływem powietrza wewnątrz?
      Nie polecam!
    • chatgris01 Re: lodówka 03.01.23, 14:10
      mamkotanagoracymdachu napisała:

> Czego szukać wybierając lodówkę?
      > Na pewno chce, żeby była duża, z podwójnymi drzwiami i niezabudowana.
      >
      > Co lubicie w Waszych lodówkach?

Wlasnie kupilam nowa 3 miesiace temu.
      Oprocz tego, ze tez miala byc duza, niezabudowana i z osobnymi drzwiami do zamrazalnika - jeszcze koniecznie zamrazalnik u dolu oraz z szufladami, automatycznie sie rozmrazajaca w obu czesciach (no frost) i najlepiej biala.
      Oraz koniecznie marki Liebherr (to juz kolejna), bo lubie ich rozwiazania, solidnosc matereialow i wykonczenia, oraz szklane polki.

----
      https://forum.miau.pl/images/smilies/2014-99.jpg
      • chatgris01 Re: lodówka 03.01.23, 14:13
        A, no i jeszce musiala byc mozliwie najbardziej energooszczedna (ma D) oraz cicha.
      • panna.nasturcja Re: lodówka 06.01.23, 20:06
        Dla mnie to też jedyna marka lodówek, są super.
        Moja spełnia wszystkie Twoje wymagania tylko ńie jest biała, bo białej nie chciałam.
    • majenkirr Re: lodówka 03.01.23, 15:19
      Ja właśnie kupiłam nową, taką samą jak poprzednia, czyli chyba lubię 😉. Najbardziej podoba mi się to, że jest na głębokość blatu, więc nie wystaje na poł kuchni, jest ładna w środku i na zewnątrz 🥰. Fisher & Paykel, jak jest w PL, to polecam.
    • princesswhitewolf Re: lodówka 03.01.23, 15:32
      Jesli fundusze pozwalaja:

Regulowana temperatura w konkretnych czesciach. Owoce trzymasz w wyzszej niz np.czesc gdzie maslo i jogurty sa.

System cyrkulacji powietrza; utrzymywania wilgotnosci i swiezosci produktow

Polecam te z kamerka w środku. Jestes w sklepie i myslisz np. Mam maslo czy nie mam masla 🤔? Kupic nie kupic rzodkiewke- jest czy nie? Oto jest pytanie. A z kamera w środku, myk wchodzisz na apke, a ona automatycznie wlacza swiatlo w lodowce i zawartoscm
      • mamkotanagoracymdachu Re: lodówka 03.01.23, 16:15
        I faktycznie korzystasz z tej kamery?
        • princesswhitewolf Re: lodówka 03.01.23, 17:08
          W sklepie albo jak zamawiam w necie i nie chce mi sie zlazic pietro nizej.

To przydatny gadzet a nie koniecznosc.
    • andace Re: lodówka 03.01.23, 16:20
      Kupiłam niedawno lodówkę, chciałam French door i żeby zamrażalnik był z szufladami a nie drzwiczkami. Bez wody, kostkarki, ekranów, wygodna i pojemna.
      Spędziłam 3 h w sklepie porównując wnętrza lodówek i kupiłam Haier, ten model:
      www.haier-europe.com/pl_PL/multidoor/34003311/hb18fgsaaa/

Jak na razie jestem bardzo zadowolona. Cicha, wygodna i pojemna.
      • mamkotanagoracymdachu Re: lodówka 03.01.23, 16:25
        A to tez jest problem, w moim mieście większość sklepów ma 5-10 modeli, w tym żaden z interesujących mnie. A chciałabym podotykac zanim kupię.
        • kamire12 Re: lodówka 03.01.23, 16:32
          może mnie ktoś oświecić po co w części lodówkowej jest tyle szuflad w tych nowych modelach? Rozumiem dwie na dole, na warzywa. Ale wyżej jedna przez całą długość? Jak to myć w ogóle?
          U mnie lodówka stoi przy ścianie i nie mam możliwości otworzyć tak drzwi, żeby wyszła ta szuflada szeroka przez całą szerokość lodówki. Kto to projektuje...? Pomijam, że w każdej którą oglądałam, przez to że na dole są szuflady, to na drzwiach nie ma na tej wysokości półek. Mam starego electroluxa i mam wszytko co trzeba, tj półki na drzwiach od samego dołu, 2 szuflady na dole i masę półek wyżej. teraz znaleźć coś podobnego graniczy z cudem sad
          • mandre_polo Re: lodówka 08.01.23, 05:39
            Uważam podobne, garnek z zupa stawiany wysoko!? Mycie tych wysuwanych szuflad jest zniechęcające. Wystarczy regularnie myc tę na warzywa i mieć dość
        • andace Re: lodówka 03.01.23, 17:21
          Wybrałam 3-4 modele które chciałam sprawdzić i sprawdzałam w Euro AGD dostępność w sklepie. Pierwotnie planowałam kupić Samsunga lub Boscha, ale nie ma modeli z szufladam i okazało się że najbardziej mi pasują lodówki Haier. Dla mnie ważne były szuflady w zamrażarce, żeby nie było drzwi i szuflada nie była dzielona. Ta lodówka z linku miała najlepszą ergonomię i pojemność vs wymiary.

Druga opcja to był Liebherr ale w wersji French door był prawie 3 razy drozszy.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka