20.01.23, 08:14
Zamówiłam kamizelkę lovlisilk.com/product/jedwabna-kamizelka-czara/?utm_source=Facebook+Catalog+/+Instagram&utm_medium=cpc&utm_campaign=Test_feed&gclid=Cj0KCQiA8aOeBhCWARIsANRFrQHMRql5yWaBY4s1_kPo06pINrlVE0hJflqCJ0gvNnwVKaBwUPg3ESIaAihcEALw_wcB ( że zniżka 50 procent). Wychodzę na koncert i na drinka ze znajomymi za kilka dni, włożyłabym ją, dżinsy i mam dwa pytania: jaki krój i kolor dżinsów ( mam prawie wszystkie więc dopasuję do Waszej rady) i czy buty na obcasie czy rockowe, wiązane martensowe?
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: Stylówa 20.01.23, 08:18
      Nie na temat, ale czemu dzielisz się każdym ciuchowym zakupem na forum.
      I czemu kupujesz coś, a potem szukasz z vzym i jak to nosić?
      • extereso Re: Stylówa 20.01.23, 08:29
        Przykro mi, ale nie chcę na tak zadane pytanie odpowiadać, może poza tym, że każdym się nie dzielę.
      • magdallenac Re: Stylówa 20.01.23, 13:21
        gryzelda71 napisała:

> Nie na temat, ale czemu dzielisz się każdym ciuchowym zakupem na forum.

Prosiłam ją o to. I jeszcze kilka innych forumek ją prosiło, sama widziałam.🤷🏻‍♀️Na szczęście Tereso oznacza te posty w temacie, aby nie denerwować niezainteresowanych.
        • gryzelda71 Re: Stylówa 20.01.23, 13:26
          Sadzisz ze telepie mna od rana? Nie, ot zapytałam.
          • extereso Re: Stylówa 20.01.23, 13:30
            To całkiem jak ja. Ot, zapytałam.
          • magdallenac Re: Stylówa 20.01.23, 13:31
            Nie wiem😀. Ja wtrąciłam swoje trzy grosze tylko po to, aby forumki piszące o ciuchach wiedziały, że są tu też takie, które takie wątki lubią.
            • gryzelda71 Re: Stylówa 20.01.23, 13:34
              Wiec nie telepie i brak odpowiedzi autorki znoszę z godnością. I uprzedze, nie wyzlosliwiam się, nie zazdroszcze, nie krytykuje.
              • magdallenac Re: Stylówa 20.01.23, 13:40
                👍👍👍A teraz wrzuć fotkę ostatniej stylówki😀
                • gryzelda71 Re: Stylówa 20.01.23, 13:45
                  Wczorajszą, na saunę.
                  • extereso Re: Stylówa 20.01.23, 13:46
                    Może się gdzieś w saunariach mijamysmile
                    • gryzelda71 Re: Stylówa 20.01.23, 13:56
                      Nie, bo to w.domowa sauna.
                  • magdallenac Re: Stylówa 20.01.23, 13:51
                    Co to jest? I w ogóle jaka jest moda i wymogi saunowe? Ja się owijałam po prostu czystym ręcznikiem! Czy popełniłam jakiegoś fopa?
                    • gryzelda71 Re: Stylówa 20.01.23, 13:58
                      Nie ma, Ale te reczniki są fajne, wolę od frotowych, których używałam.
                      • primula.alpicola Re: Stylówa 20.01.23, 14:05
                        Ja też wolę te cienkie bawełniane do sauny.
                    • extereso Re: Stylówa 20.01.23, 13:58
                      Taki ręcznik jak Gryzelda pokazuje mam i bardzo lubię, bo ma 2 m długości więc wygodnie się na nim wyciągnąć, tylko mam z granatowym. Moda jest na chusty hamman nieraz bardzo ciekawe. Ale w swojej bieli na bank błyszczałaś .
                      • magdallenac Re: Stylówa 20.01.23, 14:02
                        Myślałam, że to są dywaniki🤣 Tak - wkroczyłam do sauny cała na biało!
                    • arthwen Re: Stylówa 20.01.23, 14:25
                      To też jest ręcznik chyba wink
                  • wapaha Re: Stylówa 20.01.23, 15:41
                    gryzelda71 napisała:

> Wczorajszą, na saunę.

bambus ?
                    uwielbiam wink

mam kilka., uzywam basenowo i wakacyjnie
                    raz. nawet jako chusto szal ( zmarzłam w pociągu smile )
              • extereso Re: Stylówa 20.01.23, 13:43
                No to skoro masz dobre intencje, to szerzej odpowiem. Po co wstawiam zakupy? Bo lubię o tym pogadać, kto chce coś powie, skomentuje, kto nie, to zakładam że nie. Po co kupuję jak nie mam w głowie stylówy? Bo czuję, czy jakiś ciuch będę umiała wykorzystać i ograć, czy nie. Zazwyczaj się sprawdza. Jednocześnie wiem, że emamy mają lepsze wyczucie modowe niż ja, to może coś podrzucą.
                • gryzelda71 Re: Stylówa 20.01.23, 13:59
                  Dzięki.
                • majenkirr Re: Stylówa 20.01.23, 15:15
                  Wstawiaj, wstawiaj. Ja tez lubię watki ciuchowe smile.
                  • extereso Re: Stylówa 20.01.23, 16:04
                    😊
      • simply_z Re: Stylówa 01.02.23, 21:26
        Lubie te watki. Lepsze niz diagnozowanie swoich dolegliwosci przez czerwonego lucjana.
    • aandzia43 Re: Stylówa 20.01.23, 09:12
      Dżinsy w fasonie który pasuje do twojej sylwetki, buty dobrane do koncertu. Na Rammsteina w szpilkach bym nie poszła, do filharmonii na skrzypcowy jak najbardziej.
    • princy-mincy Re: Stylówa 20.01.23, 09:15
      Buty- to zalezy od rodzaju muzyki, jesli rockowy koncert to i buty rockowe. Jeansy- rurki, jesli lubisz
      • conena Re: Stylówa 20.01.23, 10:56
        eee, nie ma to większego znaczenia. byłam na urodzinowym koncercie Pidżamy i były panie w szpilkach.
    • alicia033 Re: Stylówa 20.01.23, 09:20
      Nudna jestem, więc dżinsy byłby ciemnogranatowe, proste (typu 724 levis'a) a buty typu sztyblety, bo wiązane do nich nie pasują.
    • waleria_bb Re: Stylówa 20.01.23, 09:32
      A na kamizelkę coś jeszcze- marynarka jak tam ba stronie prezentują?
      • extereso Re: Stylówa 20.01.23, 09:55
        Nie, często bywam na koncercie w tym klubie i tam jest gorąco. To chyba sztyblety wezmę rzeczywiście.
        • thank_you Re: Stylówa 20.01.23, 14:12
          Idziesz do Przybysz czy Basię? smile
          • thank_you Re: Stylówa 20.01.23, 14:13
            Czasami zastanawiam się jakimi meandrami płynie moja autokorekta, że zmieniła „na” na „do”?! 😮
          • extereso Re: Stylówa 20.01.23, 16:05
            Ani ani 😁
            • thank_you Re: Stylówa 20.01.23, 16:23
              Zasugerowałam sie tym „gorąco” 🤪
              • extereso Re: Stylówa 20.01.23, 16:24
                😁ja z tzw landu ( czyli nie z Warszawy)
                • thank_you Re: Stylówa 20.01.23, 16:51
                  Już któryś raz wpieram Ci Warszawę, wiem. big_grin Sorry. big_grin
                  • extereso Re: Stylówa 20.01.23, 16:54
                    Widać warszawsko brzmię 😊
    • demodee Re: Stylówa 20.01.23, 10:40
      Co do butów - włożyłabym sandały.

Jeśli nie muszą być jeansy, to włożyłbym jakieś lniane, żeby było przewiewnie i pasowało do drinków z parasolką. Jeśli w szafie masz same jeansy, to jak najlżejsze i w jak najjaśniejszym kolorze.
      • homohominilupus Re: Stylówa 20.01.23, 10:56
        demodee napisała:

> Co do butów - włożyłabym sandały.

W styczniu 🤣
        >
        > Jeśli nie muszą być jeansy, to włożyłbym jakieś lniane, żeby było przewiewnie i
        > pasowało do drinków z parasolką

Ktoś jeszcze pija drinki z parasolką?
        To koncert rockowy a nie Britney Spears 🤦‍♀️
        • demodee Re: Stylówa 20.01.23, 11:11
          > Ktoś jeszcze pija drinki z parasolką?

Owszem, panie, które noszą takie kamizelki.

> To koncert rockowy a nie Britney Spears 🤦‍♀️

Autorka nie napisała, kto będzie koncertował...
        • demodee Re: Stylówa 20.01.23, 11:14
          > W styczniu 🤣

Jeśli autorka chce włożyć jedwabną kamizelkę, to raczej nie będzie to koncert na świeżym powietrzu. Więc miesiąc nie ma znaczenia.
    • demodee Re: Stylówa 20.01.23, 10:54
      A tak w ogóle, to kto występuje i gdzie bo od tego głównie zależy, jak się ubrać wypada.
    • alpepe Re: Stylówa 20.01.23, 10:55
      W życiu nie kupiłabym czegoś, w czym piękna modelka wygląda źle. No, ale ok.
      • azalee Re: Stylówa 20.01.23, 11:02
        Wyznaje te sama zasade, dlatego od kilku lat nawet nie wchodze na strone Zary czy Mango.
      • snakelilith Re: Stylówa 20.01.23, 11:23
        Zgadzam się w stu procentach. Normalnie nie przywiązuję wagi do dopasowanych do ciała krojów, ale ta kamizelka to szmata bez fasonu. Pokażcie kogoś, kto w tym wygląda dobrze.
        • magdallenac Re: Stylówa 20.01.23, 13:24
          Mnie się ta kamizelka podoba. Oni w ogóle okropnie te ciuchy prezentują. Gdybym ich nie widziała na znajomej, to też bym od nich nic nie kupiła.
          • thank_you Re: Stylówa 20.01.23, 14:02
            Mnie tez, nie wszystko musi miec fason, aby ogladac Ok. Jesli cos jest z założenia oversize to trudno, zeby to był taliowany oversize. Nie wszyscy potrzebują podkreślać atuty, niektórzy lubia je zasłonić. wink
          • mava1 Re: Stylówa 20.01.23, 14:22
            >Mnie się ta kamizelka podoba

kamizelka ma głębokie pachy i głęboki dekolt. To sprawia, że stanika pod nią włożysz. Przynajmniej takiego tradycyjnego. Juz modelka źle w tym wyglada bo, oczywiscie, jest bez stanika i kamizelka zwisa smetnie z przodu na biuscie, którego ona nie ma.
            Każde pochylenie się np. po drinka, będzie skutkować tym, że extereso będzie widoczna do pępka (pod tą kamizelką). Chyba że o to chodzi.
            Zresztą jedwab to w ogóle mało wdzięczny materiał dla "nieidealnych sylwetek". Okleja sylwetke, wszystko się odznacza, tu np. przy wiekszym biuscie - brodawki, czego ja osobiscie nie cierpie (u siebie).
            Niby w opisie podają, że nadaje sie na top i sweter ale ja jakos tego nie widzę bo zabierze to kamizelce charakter. Chyba że lekki jakis lekki top, na ramiaczkach, z pazurem.
            osobiscie bym nie kupiła, a juz na pewno za te cene, chocby i po znizce.
            • alicia033 Re: Stylówa 20.01.23, 14:45
              mava1 napisał(a):

> kamizelka ma głębokie pachy i głęboki dekolt. To sprawia, że stanika pod nią włożysz. Przynajmniej takiego tradycyjnego.

😂 😂 😂

Nie patrz na nich sukienki, bo od nich to w ogóle zejdziesz na zawał!
              • mava1 Re: Stylówa 20.01.23, 14:50
                iii?
              • 21mada Re: Stylówa 20.01.23, 15:05
                Bo to są piżamy. Sama mam taką piżamę tyłki z długim rękawem.
            • 21mada Re: Stylówa 20.01.23, 15:06
              Świetnie to opisałaś. Ja też nie widzę na czym miałby polegać efekt wow lub jakikolwiek inny efekt w tej kamizelce. I co kieruje osobami wybierającymi takie ubrania.
            • extereso Re: Stylówa 20.01.23, 16:07
              Ja włożę stanik czy mi będzie go widać to mniej mnie obchodzi. Jak ktoś brzucha kawałek zobaczy to niech mu tam. Zresztą jak dojdzie to napiszę czy rzeczywiście tak wszystko bezproblemowo
    • gulcia77 Re: Stylówa 20.01.23, 10:57
      A koncert w klimacie Kwiat Jabłoni czy Stratovarius?
    • gaskama Re: Stylówa 20.01.23, 11:07
      Cudna kamizelka. A możesz napisać jak kupiłaś z tak dużą zniżką. Te ciuchy są piękne, obserwuję lovlisilk od dłuższego czasu i nigdy nie widziałam SALE. A baardzo podoba mi się jedwabny sweter i nie wiem, czy się nie skuszę w przyszłym miesiącu, bo w tym przyszalałam na maxmarze.
      • thank_you Re: Stylówa 20.01.23, 11:24
        Tam jest cały czas promocja, zapisz sie na newsletter. Kupuje tam od 3 lat i nigdy w regularnych cenach. tongue_out
        • gaskama Re: Stylówa 20.01.23, 11:29
          Aaaaa , to zapisuję się. Ja tylko się ślinię do tych rzeczy. Nie lubię wydawać kasy na ciuchy. Jak się noszą? Domyślam się, że jakość ok?
          Bo niestety za wysoką ceną nie zawsze idzie dobra jakość.
          • thank_you Re: Stylówa 20.01.23, 11:32
            Mam koszulkę, sukienki, spodnie i marynarkę. Jakość jest zadowalająca, szczególnie w promocji. Nie jest to gruby i mięsisty jedwab, ale tez nie bieliźniana szmatka. Noszą się dobrze, nie kurczą, nie falują na szwach po praniu.
            • gaskama Re: Stylówa 20.01.23, 11:39
              Zamówiłam właśnie sweter z jedwabiu. 40% zniżki. Nie wiem, czy ci dziękować, czy nie. W styczniu miałam już NIC nie kupować. Absolutnie NIC. Nie wydaję normalnie zbyt dużo na ciuchy. Ale urzekła mnie bezsensowna torebka i bezsensowny weterek z MaxMary. I wydałam więcej niż chciałam. A teraz jeszcze sweter. Koniec z zakupami!!!!
              • extereso Re: Stylówa 20.01.23, 13:16
                😁
            • magdallenac Re: Stylówa 20.01.23, 13:25
              Też mam mnóstwo ciuchów od nich i rzeczywiście noszą się świetnie. Są lekko oversizove.
      • extereso Re: Stylówa 20.01.23, 13:16
        Zniżka była przedwczoraj, przyszło mi na maila.
    • gaskama Re: Stylówa 20.01.23, 11:09
      Jeśli koncert rockowy to rurki grantatowe i botki (jak jesteś długonoga i szczupła, to na płaskim obasie, jeśli jednak wolisz wysłużyć optycznie nogi, to szpilki).
    • pade Re: Stylówa 20.01.23, 11:22
      Czarne, całkiem proste. Albo z lekkim połyskiem, ala skóra, albo w ogóle skórzane.
      Buty na obcasie.
      • extereso Re: Stylówa 20.01.23, 13:18
        Dzięki 🥀
    • thank_you Re: Stylówa 20.01.23, 11:27
      Nie wiem jaka masz figurę, ale gdybym to ja miała sie ubrać, to zalozylabym te kamizelkę i lejące się spodnie typu palazzo, do tego któreś z moich sneakersow od VN, bo one pasują do wszystkiego. tongue_out

Jakoś nie widze tej kamizelki z jeansami, tzn. Nie wyobrażam sobie stylowki, która byłaby w moim guscie. Poszłabym w wełnę lub coś lejącego się np. z wiskozy.
      • balbina1710 Re: Stylówa 20.01.23, 11:44
        thank_you napisała:

do tego któreś z moich sneakersow
        > od VN, bo one pasują do wszystkiego. tongue_out

Co to za firma "VN" ?
        • thank_you Re: Stylówa 20.01.23, 11:48
          Vanda Novak
          • balbina1710 Re: Stylówa 20.01.23, 11:51
            thank_you napisała:

> Vanda Novak

dziekuje
            • thank_you Re: Stylówa 20.01.23, 12:35
              Dla mnie to są najwygodniejsze buty sportowe na świecie i byłam przekonana, ze dla innych tez. Jednocześnie ich uroda - imho - powoduje, ze to najczęściej używane przeze mnie obuwie.

Niestety np. taje nie podziela mojego zdania, ale wg mnie to kwestia wysokosci na jakiej znajduje sie kostka. Ja mam wysoko i nic mi nie obciera. Taje obcierało.
      • extereso Re: Stylówa 20.01.23, 13:17
        W sumie... Przymierzę też z lejącymi, dzięki
      • magdallenac Re: Stylówa 20.01.23, 13:27
        Ja też ta sama opcja. Nie komponuje mi się ta kamizelka z dżinsami. I też zakładam sneakersy.
        • extereso Re: Stylówa 20.01.23, 13:32
          No to tym bardziej wezmę pod uwagę. Córka to w ogóle mówi że mam założyć do kulotów kolorowych, też spróbuję.
          • thank_you Re: Stylówa 20.01.23, 13:37
            Nie idź ani w dżinsy/skore/obcisłe. Koncert do dobra okazja do nonszalancji, a jesli figura Ci pozwala - załóż cos szerokiego. Kolorowe kuloty tez mogą byc.
            Kiedyś w pewnym francuskim filmie widziałam idealne i od tamtej pory choruje na nie, niestety nie moge takich znaleźć.
            • magdallenac Re: Stylówa 20.01.23, 13:42
              Jest taka strona, gdzie można sprawdzić skąd są ubrania z filmów. Tylko nie wiem gdzie mi ją wcięło!!!
              • thank_you Re: Stylówa 20.01.23, 13:58
                Byłam tam 😂
            • extereso Re: Stylówa 20.01.23, 13:45
              Dzięki. Pomierzę z szerokimi. Figurę mam niedoskonałą ale niezłą.
            • demodee Re: Stylówa 20.01.23, 13:46
              > Kolorowe kuloty tez mogą byc.

Najlepiej z lnu z metalizowaną nitką. I sandały.
              • extereso Re: Stylówa 20.01.23, 13:47
                😁.
              • magdallenac Re: Stylówa 20.01.23, 13:52
                Z lnu? Do tej kamizelki?
                • demodee Re: Stylówa 20.01.23, 13:56
                  Oczywiście. I jedwab i len to są materiały naturalne.

Ta kamizelka ma charakter odzieży tropikalnej. Kiuloty z lnu też. No i oczywiście sandały, bo przecież nie sneakersy...
                  • magdallenac Re: Stylówa 20.01.23, 14:06
                    demodee napisała:

>
                    > Ta kamizelka ma charakter odzieży tropikalnej.

Proponuję zatem dobrać do niej taki korkowy kapelusz. Można znaleźć nawet takie z siatką ochronną przeciwko komarom.
                    • thank_you Re: Stylówa 20.01.23, 14:10
                      Kamizelka to bardziej dla wędkarza.
    • madame_edith Re: Stylówa 20.01.23, 13:45
      Zgadzam się z przedmówczyniami, że kuloty i sneakersy powinny dać super efekt.

PS jaka ja się w takich wątkach czuję tragicznie ubrana i biedna 😁.
      • 21mada Re: Stylówa 20.01.23, 13:53
        Mam nieśmiałe ale szczere pytanie - na czym polega super efekt takich ubrań? Dla mnie super efekt to podkreślenie kobiecości ładną sukienką. A na czym konkretnie polega efekt męskiej kamizelki i spodni? Pytam serio.
        • black_magic_women Re: Stylówa 20.01.23, 20:39
          Na tak zwanym "wsadzie". Jesteś tak atrakcyjna samą w sobie, że ubranie jest tylko niezobowiązującym dodatkiem do urody.
    • asia_i_p Re: Stylówa 20.01.23, 15:23
      Na koncercie stoisz czy siedzisz? I czy jest duże prawdopodobieństwo, że ktoś ci będzie deptał po stopach.
      • extereso Re: Stylówa 20.01.23, 16:08
        A! Racja. Niestety tym razem raczej siedzę.
    • szafireczek Re: Stylówa 20.01.23, 16:33
      Świetna ta kamizelka! Włóż co Ci w duszy gra - jesteś zgrabna, więc stylizacja to kwestia nastrojusmile
      • extereso Re: Stylówa 20.01.23, 16:44
        🍀.
    • extereso Re: Stylówa 01.02.23, 21:05
      Kamizelka dziś przyszła. Wyglądam w niej super. Niezobowiązująco, lekko i fajnie. Jestem bardzo zadowolona.
      • demodee Re: Stylówa 01.02.23, 21:18
        Czyli idziesz w samej kamizelce. To też jakiś pomysł.
      • extereso Re: Stylówa 01.02.23, 21:19
        Acha, doszła po koncercie. Koncert był magiczny i oczywiście nie miało żadnego znaczenia w czym byłam ( fioletowym golfie z krótkim rękawem). Odleciałam w inne galaktyki.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka