Dodaj do ulubionych

Czystość wewnętrzna

02.02.23, 17:37
Parę osób z mojego otoczenia zrobiło sobie czyszczenie jelita. Mówią, że poczuli się co najmniej 10 kg młodziej.

Ja też bym chciała poczuć się 10 kg młodziej, nawet 8 kg by mnie zadowalało, ale trochę mnie niepokoi ten niezmącony zachwyt.

Czy któraś z ematek oczyszczała się wewnętrznie i nie jest zadowolona?

Uprzejmie proszę o niepodawanie nazw ośrodków, gdzie zabiegi były wykonywane, bo nie jest to wątek reklamiarski ani hejterski.
Obserwuj wątek
    • la_bonne_cusine Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 17:40
      Przed kolanoskopią się oczyszczałam. Żadne 10 kg mi nie zeszło, a jelita czyściusieńkie. Ściema.
      • edka12 Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:12
        la_bonne_cusine napisał(a):

> Przed kolanoskopią się oczyszczałam. Żadne 10 kg mi nie zeszło, a jelita czyśc
        > iusieńkie. Ściema.

chyba kolOnoskopią
        • alpepe Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 10:20
          Może ona sobie patrzyła na kolano, co chcesz.
    • mid.week Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 17:41
      Ale, ze lewatywa?
      Bez koniecznosci medycznej nie dam sobie nic wtykac w doope
      • demodee Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 17:43
        Piszesz trochę obok tematu, ale wyjaśnię, że to połączenie lewatywy z kolonoskopią.
        • mid.week Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 17:48
          To myślę, ze tym bardziej nie bylabym zadowolona.

Czy to jest jakas nowa praktyka odchudzająca?
          • demodee Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 17:54
            Nowa, jeśli praktyki starożytnych Egipcjan zaliczyć do nowych technologii.

Ona podobno odchudza, niektórych leczy z depresji, ale głównie ma dobry wpływ na pasaż jelitowy.

Nie chciałabym chwalić, bo w wątku chodzi mi o pokazanie wad, bo o zaletach słyszę na co dzień.
            • lumeria Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 18:12
              Podobno kawa jest wspaniała, lecznicza i odmładzająca podawana ekhem... oddolnie.

Mimo ogromnego entuzjazmu osób praktykujących - nie, to nie dla mnie.
              • demodee Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 18:16
                Lewatywa z kawy to rzecz znana, ale nie o to pytam.

Pytam o hydrokolonoterapię. Tam się czystej wody używa.
                • memphis90 Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 18:22
                  Znajomi utknęli w latach 90.. .?
                  • demodee Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 18:32
                    Możliwe.

A czego się używa do czyszczenia jelita teraz, jeśli woda jest demodee?
                    • mid.week Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 18:36
                      demodee napisała:

> Możliwe.
                      >
                      > A czego się używa do czyszczenia jelita teraz, jeśli woda jest demodee?

ja używam perystaltyki
                      • demodee Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 18:40
                        I to odmładza?
                        • mid.week Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:01
                          Oczywiscie. Oczyszcza przeciez a czyste jelita odmładzają jak twierdzisz
              • snajper55 Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 22:25
                lumeria napisała:

> Podobno kawa jest wspaniała, lecznicza i odmładzająca podawana ekhem... oddolni
                > e.

Ale cappuccino czy lepiej caffe latte?

S.
            • pani_tau Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 18:25
              Pierwszy z brzegu link do skutków ubocznych:
              www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/medycyna-alternatywna/czy-hydrokolonoterapia-jest-bezpieczna-wady-i-zalety-plukania-jelita-g-aa-adQH-dQsP-unPC.html
              • pani_tau Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 18:27
                Idź jeszcze na badania kropli żywej krwi. Najlepiej do lekarza homeopaty.
                • mid.week Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 18:35
                  i do bioenergoterapeuty na wykrywanie pasożytów za pomocą bioelektrod
                  • livia.kalina Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 22:10
                    I koniecznie leczenie Quanteciem.

ten opis z pewnością każdego zachęci:

"Do programu wprowadza się zdjęcie w formie cyfrowej. Podczas skanowania dioda odczytuje negatywne energie zawarte w naszym ciele, a także niedobór witamin, minerałów czy pozytywnych emocji, bez których źle funkcjonujemy. Na dany moment skanowania, mamy więc pełny wizerunek naszego ciała, duszy i umysłu. Wszystko to, jak już opisywaliśmy, odczytywane jest z pola morficznego zapisanego na zdjęciu. Kolejny etap to przekazywanie informacji pomiędzy fotonami bliźniaczymi, czyli składowymi naszego pola morficznego."

quantec.pl/proces-terapii-quantec/
                    • fragile_f Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 22:14
                      Piekny grift, 10/10
                      • livia.kalina Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 23:22
                        Widziałąm ludzi, którzy brali na to chwilówki, zadłużali się tak, że nie mogli tego spłacić. Chodziło o "wyleczenie" mowy w autyzmie.
                        • fragile_f Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 23:42
                          Niestety jeśli chodzi o oszustów tego typu - nie przychodzi mi do głowy nic lepszego niż pręgierz. No, poza sprzątaniem w zoo, ale tam nie byliby na widoku.
                          • mid.week Re: Czystość wewnętrzna 04.02.23, 21:44
                            fragile_f napisała:

> Niestety jeśli chodzi o oszustów tego typu - nie przychodzi mi do głowy nic lep
                            > szego niż pręgierz. No, poza sprzątaniem w zoo, ale tam nie byliby na widoku.
                            >

Ja bym ich wysyłała na hydrokolonoskopie
                            • fragile_f Re: Czystość wewnętrzna 04.02.23, 23:13
                              Ale w pakiecie z cieciorką i wodą utlenioną, rzecz jasna?
                    • demodee Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 09:09
                      Myślisz, że to jest to samo, co hydrokolonoterapia?
                    • mid.week Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 17:03
                      CUDOWNE!!!
                      Ile to kosztuje?
                      • livia.kalina Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 20:06
                        Podczas omówienia ustalamy jakie terapie zostaną uruchomione, z ilu programów będzie się składać każda z terapii, omawiamy sposób dalszego postępowania oraz ustalamy kwotę miesięcznego abonamentu.

Skan z omówieniem od 197 PLN
                        Terapia od 80 PLN miesięcznie
                        Dobór preparatów, kosmetyków i innych wskazanych produktów od 35 PLN / szt.
                        Skan na życzenie ( bez omówienia, w formie pdf. ) od 100 PLN
                        Bioakustyka od 250 PLN
                        Sesje indywidualne, 1 godzina od 350 PLN
                        Pomoc SOS – pomoc w nagłych przypadkach – opłata ustalana indywidualnie

Dla Państwa wygody dla osób korzystających już wcześniej z Quanteca bądź też rezygnujących z omówienia skanu i zainteresowanych tylko uruchomieniem terapii, przygotowałam ofertę specjalną w skład której wchodzą terapie złożone z trzech programów:

Terapia 1 miesiąc ( 3 programy ) – od 190 PLN
                        Terapia 3 miesiące ( 3 programy ) – od 560 PLN
                        Terapia 6 miesięcy ( 3 programy ) – od 1070 PLN
                        Terapia 9 miesięcy ( 3 programy ) – od 1600 PLN

Powyższa oferta specjalna obowiązuje tylko przy wpłacie jednorazowej.
                        • demodee Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 20:13
                          > Powyższa oferta specjalna obowiązuje tylko przy wpłacie jednorazowej.

Prosiłam, żeby nie umieszczać reklam w tym wątku! Czy Ty Livio, nie potrafisz czytać ze zrozumieniem?

Mam nadzieję, ze cenzura zaraz usunie ten wpis, który zresztą jest nie na temat, bo wątek o oczyszczaniu jelit.
                          • livia.kalina Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 20:15
                            Nic mnie twoje apele pis-dzielski trollu nie obchodzą.

Jakbyś się jeszcze niebożątko nie zorientowało smile
                            • demodee Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 20:24
                              > Nic mnie twoje apele pis-dzielski trollu nie obchodzą.

No tak, netykiety niektórzy nie znają...
                              • livia.kalina Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 20:30
                                Jest taki punkt w netykiecie:
                                "apele pis-dzielskich trolli muszą cię obchodzić"?
                                • demodee Re: Czystość wewnętrzna 04.02.23, 20:12
                                  Zastanawiam się, dlaczego nie założysz sobie wątku na temat zabiegów, o których chciałabyś napisać na forum? Czy założenie nowego wątku Cię przerasta i dlatego wpisujesz się bez sensu w cudze?
                                  • livia.kalina Re: Czystość wewnętrzna 04.02.23, 20:35
                                    Tak, założenie nowego wątku mnie przerasta i dlatego nigdy żadnego nie założyłam. Przejrzałeś mnie. Dopisuję się do tak cudownie i finezyjnie założonego wątku przez ciebie, by ogrzać się w blasku twej chwały.
                                  • fragile_f Re: Czystość wewnętrzna 04.02.23, 20:55
                                    O to zupełnie jak Ty w wątku o aborcji zgwalconej nastolatki.
                                    • demodee Re: Czystość wewnętrzna 04.02.23, 21:07
                                      > O to zupełnie jak Ty w wątku o aborcji zgwalconej nastolatki.

Przecież w tamtym wątku pisałam na temat, a nie o jakichś biorezonansach i fotonach.

Proponuję o zgwałconej nastolatce pisać w wątku o zgwałconej nastolatce, ponieważ ten wątek jest o czymś zupełnie innym. I nie wierzę, że osoba o inteligencji mieszczącej się w granicach normy nie orientuje się w tym.
                                      • livia.kalina Re: Czystość wewnętrzna 04.02.23, 21:30
                                        Trzeba było w tamtym wątku pisać o biorezosnansach i fotonach a byłoby i tak nieporównywalnie mądrzej, niż to co tam wypociłeś.
                                        • demodee Re: Czystość wewnętrzna 04.02.23, 21:32
                                          Przenieśmy się więc do wątku o zgwałconej nastolatce i tam mi napiszesz, co takiego głupiego wypociłam.
                                          • asia.sthm Re: Czystość wewnętrzna 04.02.23, 21:39
                                            demodee napisała:

> Przenieśmy się więc do wątku o zgwałconej nastolatce i tam mi napiszesz, co tak
                                            > iego głupiego wypociłam.

To sie przenies i odszczekaj tam gdzies zszargala sobie opinie na wieki wiekow. Zjebke dostaniesz w kazdym watku za calokształt wystepow.
                                          • mid.week Re: Czystość wewnętrzna 04.02.23, 21:43
                                            demodee napisała:

> Przenieśmy się więc do wątku o zgwałconej nastolatce i tam mi napiszesz, co tak
                                            > iego głupiego wypociłam.

Zanim zostaniesz zawiadowcą forum musisz okazac uprawnienia.
                        • mid.week Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 21:23
                          Mysłalam ze przekazywanie informacji pomiędzy fotonami bliźniaczymi mozna załatwić jedną wizytą a tu sie okazuje że to trwa miesiącami. Gorzej niż na poczcie polskiej sad
                          • fragile_f Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 21:26
                            Fotony słyną z poruszania sie z predkoscia leniwca sad nic nie zrobisz 🤷
                            • mid.week Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 21:40
                              Doczytałam, że to przez pole morficzne, które jest w ciągłej zmianie. Na szczęście Quantec to mierzy i ustala długość, interwał i czas nadawania idealny dla danego pola morficznego. Jestem zachwycona mądrością tego urządzenia.
                              Nie rozumiem tylko akapitu o kasynie, czy oni zachęcają do grania? Czy po wyczyszczeniu pola morficznego będę zawsze wygrywała w black jacka?
                              • fragile_f Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 21:55
                                Genialne, myśleli o sprzedaży tego cuda do CERNu?
                                • livia.kalina Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 22:06
                                  Przecież ci z CERNu nie wychodzą bez tego z domu!
                                  • mid.week Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 22:24
                                    livia.kalina napisała:

> Przecież ci z CERNu nie wychodzą bez tego z domu!
                                    >

To jest urzadzenie przenośne? Matko, to moze da sie do kasyna zabrać!
                                    • fragile_f Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 22:38
                                      Ciekawe czy działa też na chemtrailsy 🤔
                                      • livia.kalina Re: Czystość wewnętrzna 04.02.23, 15:54
                                        Za jedyne 80 tys sama możesz sprawdzić!
                                        warszawa.lento.pl/sprzedam-biorezonans-quantec-pro,11894535.html
                                        To te różowe kulki.
                                        • fragile_f Re: Czystość wewnętrzna 04.02.23, 18:25
                                          Wygląda na 100000% legitnie i profesjonalnie.

Bardzo podoba mi się też program do wyboru schorzenia - można być uzależnionym od: pracy, słodyczy, papierosów, alkoholu albo hazardu. Najwyrazniej biorezonans nie działa na uzależnienie od seksu, telefonu, gier czy narkotyków, za to leczy hemoroidy oraz lęki egzystencjonalne 😎
                                          • livia.kalina Re: Czystość wewnętrzna 04.02.23, 19:51
                                            >Wygląda na 100000% legitnie i profesjonalnie.
                                            No przecież byle czego w wątku tak zacnego i szanowanego nicka bym nie proponowała!
                                          • memphis90 Re: Czystość wewnętrzna 05.02.23, 19:20
                                            I pajonki!
                                            • annaboleyn Re: Czystość wewnętrzna 05.02.23, 19:27
                                              memphis90 napisała:

> I pajonki!

I na nietopyrze.
                                              >
                                        • memphis90 Re: Czystość wewnętrzna 05.02.23, 19:20
                                          „Przykładowe dziedziny zastosowania: dolegliwości psychosomatyczne (ciała i/lub psychiki), energetyzowanie i harmonizacja, pomoc zwierzętom, doradztwo gospodarcze, „
                  • demodee Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 09:10
                    > i do bioenergoterapeuty na wykrywanie pasożytów za pomocą bioelektrod

• demodee Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 09:08
                  > Idź jeszcze na badania kropli żywej krwi.

• snajper55 Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 22:22
              demodee napisała:

> Nowa, jeśli praktyki starożytnych Egipcjan zaliczyć do nowych technologii.
              >
              > Ona podobno odchudza, niektórych leczy z depresji, ale głównie ma dobry wpływ n
              > a pasaż jelitowy.

Tak, tak, wiemy to z Szwejka. Lewatywa ma ogromną moc uzdrawiającą.

S.
            • rosapulchra-0 Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 00:06
              Demodee, ja mam pomysł. Idź na hydrokolonoterapię, a potem wróć na forum i opowiedz nam o wadach.
              • jozefrobotnik Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 10:07
                Ty nie miałaś? Dziwne, bo miałaś każdy możliwy zabieg i uraz.
              • mid.week Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 17:05
                rosapulchra-0 napisała:

> Demodee, ja mam pomysł. Idź na hydrokolonoterapię, a potem wróć na forum i opow
                > iedz nam o wadach.
                >

Proponuję lajva z zabiegu
                • rosapulchra-0 Re: Czystość wewnętrzna 04.02.23, 20:43
                  Ciekawy pomysł big_grin
          • tt-tka Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 16:32
            mid.week napisała:

> To myślę, ze tym bardziej nie bylabym zadowolona.
            >
            > Czy to jest jakas nowa praktyka odchudzająca?

Ni cholehy. Co dwa lata sobie robie takie plukanko, schodzi do poltora kilo maks. i nie robie tego dla wagi, tylko wlasnie dla czystosci wewnetrznej smile

Ps kiedys dalam sie namowic na czyszczenie watroby. NIGDY WIECEJ !!!
            ale znam osoby, ktore to robia reguarnie, brrr
            • primula.alpicola Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 16:47
              Opowiedz o tej wątrobie!
              • tt-tka Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 16:58
                primula.alpicola napisała:

> Opowiedz o tej wątrobie!

Lojezusicku... to bylo lata temu, przed zabiegiem glownym tydzien scislej diety, ale szczegolow nie pamietam, a po tym tygodniu od 14.00 nic do jedzenia, a do wypicia do wieczora cztery szklanki jakiejs potwornie gorzkiej solanki (juz przy tej solance zoladek mi uderzal o zeby), potem wieczorkiem pol szklanki oleju do wypicia (i na tym sie zalamalam, po pierwszym lyku zygalam dalej niz widzialam), a potem - to juz ze slyszenia, a nie z osobistych doswiadczen - nalezy spac na kibelku, wzglednie isc do lozka bez majtek i nie gasic swiatla, zeby do lazienki trafic bezproblemowo i wydalac na sitko, sam delikwent zobaczy, co wydalil i co mu sie w tej watrobie czailo !

Ja nie wiem do dzis, co mam w watrobie, i zyje bez tej wiedzy. Probowac drugi raz nie bede. Ale naprawde znam kilka osob, ktore powtarzaja zabieg regularnie i sobie chwala, masochisci jedni.
                • primula.alpicola Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 20:20
                  "zeby do lazienki trafic bezproblemowo i wydalac na sitko, sam delikwent zobaczy, co wydalil i co mu sie w tej watrobie czailo "

Defekowałaś wątrobą..? big_grin
                  • tt-tka Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 21:04
                    primula.alpicola napisała:

> "zeby do lazienki trafic bezproblemowo i wydalac na sitko, sam delikwent zobacz
                    > y, co wydalil i co mu sie w tej watrobie czailo "
                    >
                    > Defekowałaś wątrobą..? big_grin

Wylacznie womitowalam, do etapu defekacji w ogole nie doszlam. Ale ci, co doszli, twierdza, ze po tych solach, oleju i jeszcze prochach (nie wiem, czy leki, czy sproszkowane zielsko), ktore nalezy wziac po oleju - to, co zalega w watrobie mieknie na tyle, ze wydostaje sie i trafia do ukladu wydalniczego.
                    SPRAWDZAC NIE BEDE !
            • demodee Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 17:32
              > Co dwa lata sobie robie takie plukanko,

I masz jakieś efekty? Może napisz chociaż, że boli Cie potem brzuch?
        • felicjastrelicja Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:02
          Bzdury wypisujesz
      • snajper55 Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 22:20
        mid.week napisała:

> Ale, ze lewatywa?
        > Bez koniecznosci medycznej nie dam sobie nic wtykac w doope

Zapewne te osoby wtykały sobie różne środki w paszcze.

S.
    • bazia_morska Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 17:55
      Osiągam czystość za pomocą dwóch owoców kiwi, jakieś 4 złote. Mam nadzieję, że pomogłam.
      • demodee Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 18:14
        Raczej nie pomogłaś, bo pytanie było o konkretny zabieg, nie o kiwi.
        Ale, skoro już rozpaliłaś mą ciekawość, to napisz, jak to robisz z kiwi?
        • memphis90 Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 18:22
          Maseczkę zrób.
          • demodee Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 18:34
            > Maseczkę zrób.

Na jelita? Jak?
            • felicjastrelicja Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 18:59
              Z krokodylej kupy jak w starożytnym Rzymie robili smile
        • bi_scotti Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:19
          demodee napisała:

> rozpaliłaś mą ciekawość, to napisz, jak to robisz z kiwi?

Borsuczyco, na pomoc - ZBOCZENSTWA! tongue_out Cheers.
    • iwles Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 18:23

Niezłe zlogi musieli mieć, skoro poczuli się 10 kg mniej.
      Co wam dają do jedzenia w tym zakonie? 😲
      • abasia0 Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 18:43
        Bzdura jakich mało.Identyczny efekt jest po wypiciu fortransu a to przynajmniej bezpieczne.
        • demodee Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 18:54
          Fortrans jest na receptę, więc nie jest taki bezpieczny...
          • memphis90 Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:49
            W przeciwieństwie do wsadzenia sobie w d… węża ogrodowego..?
            • demodee Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 20:04
              > W przeciwieństwie do wsadzenia sobie w d… węża ogrodowego..?

Jakiego znowu węża ogrodowego?
              • memphis90 Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 21:10
                A jak wyobrażasz sobie tę hydrokolonoterapię…?
                • thea19 Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 17:15
                  karcherem będzie efektowniej
                  • cosmetic.wipes Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 22:49
                    I efektywniej. Jak karcher wytrzewi jelita, to od razu parę kilo mniej.
                    • fragile_f Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 23:08
                      A jak się utnie nogę, to momentalnie masz -20kg.
    • angazetka Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 18:56
      Byłam pewna, że już od lat wiadomo, że to szkodliwa szarlataneria.
      • demodee Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 18:58
        No ale co jest w tym szkodliwego? Jeśli przeprowadzony w higienicznych warunkach i przez doświadczoną osobę?
        • fragile_f Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:06
          Bóg stworzył nas na swoje podobieństwo (wg fanatyków takich jak Ty), więc nie ma przecież możliwości popełnienia błędu konstrukcyjnego. Twoje jelita są zatem doskonale takie, jakie są i nie ma potrzeby ich oczyszczania.
          • mid.week Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:10
            No ja nie wiem, troche dal dupy z wyrostkiem robaczkowym 🤷‍♀️
            • fragile_f Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:14
              Ci-cho.
          • rosapulchra-0 Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 00:12
            Demodee to nie dotyczy. Poza tym w jej przypadku więcej zdziała u niej oczyszczenie od dupy strony, na głowę już za późno.
        • angazetka Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:10
          Zakłóca się naturalną pracę jelit, odwraca jej kierunek, można sobie jelito uszkodzić, zaburza się proporcje występujących tam bakterii... No i nic to nie daje zdrowotnego.
          • demodee Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 20:06
            > Zakłóca się naturalną pracę jelit, odwraca jej kierunek, można sobie jelito uszkodzić, zaburza się proporcje występujących tam bakterii... No i nic to nie daje zdrowotnego.

Doznałaś tego osobiście, czy cytujesz jakiś artykuł?
            • pani_tau Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 21:03
              demodee napisała:

> > Zakłóca się naturalną pracę jelit, odwraca jej kierunek, można sobie jeli
              > to uszkodzić, zaburza się proporcje występujących tam bakterii... No i nic to n
              > ie daje zdrowotnego.
              >
              > Doznałaś tego osobiście, czy cytujesz jakiś artykuł?

Wybacz, ale to jakbyś chciała wiedzieć czy ktoś doświadczył solidnego walniecia się młotkiem w palec, bo nie wiesz czy to bardzo boli.
              • demodee Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 09:15
                > Wybacz, ale to jakbyś chciała wiedzieć czy ktoś doświadczył solidnego walniecia się młotkiem w palec, bo nie wiesz czy to bardzo boli.

Rzecz w tym, że wszyscy znajomi, którzy osobiście doznali tego zabiegu bardzo go sobie chwalą. Jako sceptyczka szukam teraz tych, którzy też osobiście doznali, ale sobie nie chwalą.

Myślałam, że jasno i prosto to opisałam w poście inicjującym, ale najwyraźniej nie za prosto, jak dla ematek...
                • pani_tau Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 12:27
                  Mam koleżankę, która każde przeziębienie bardzo skutecznie leczy homeopatia. Katar przechodzi jej już po siedmiu dniach, mnie zabiera to tydzień.
                  • demodee Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 12:39
                    Ale rozumiesz, pani tau, że to nie jest wątek o homeopatii?
                    • asia.sthm Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 14:07
                      demodee napisała:

> Ale rozumiesz, pani tau, że to nie jest wątek o homeopatii?

Od kiedy ty zaczelas dbac o czystosc wątku? Najpierw wątek pozniej jelita, w sumie logiczne big_grin
                      • mid.week Re: Czystość wewnętrzna 04.02.23, 21:01
                        asia.sthm napisała:

> Od kiedy ty zaczelas dbac o czystosc wątku? Najpierw wątek pozniej jelita,
                        > w sumie logiczne big_grin

Tak sie zaczyna natrectwo. Skonczy szorujac pachy drucianą myjką do garnków
                    • pani_tau Re: Czystość wewnętrzna 04.02.23, 17:55
                      demodee napisała:

> Ale rozumiesz, pani tau, że to nie jest wątek o homeopatii?

Ależ jest, bardziej niż ci się wydaje, co oznacza, że temat cię przerósł i to potężnie.
                      • paskudek1 Re: Czystość wewnętrzna 04.02.23, 18:06
                        pani_tau napisał(a):

> demodee napisała:
                        >
                        > > Ale rozumiesz, pani tau, że to nie jest wątek o homeopatii?
                        >
                        > Ależ jest, bardziej niż ci się wydaje, co oznacza, że temat cię przerósł i to p
                        > otężnie.

A bo to pierwszy raz? 🤣🤣
                      • asia.sthm Re: Czystość wewnętrzna 04.02.23, 18:34
                        > oznacza, że temat cię przerósł i to potężnie.

Jej jest zaiste lewatywa pod cisnieniem potrzebna taka co to i watrobe, i mozg przeczysci.
                        • demodee Re: Czystość wewnętrzna 04.02.23, 20:10
                          > temat cię przerósł i to potężnie.

Ja nie wiem, czy to mnie przerósł...

Pytanie w poście inicjującym było proste - komu zaszkodziło czyszczenie jelita? Prosiłam o wypowiedzi osoby, które jelita miały czyszczone, a nie te, które o tym słyszały lub czytały, lub wydaje im się, że czytały, bo mylą biorezonans, lewatywę i maseczki z kiwi z hydrokolonoskoterapią.

3 (słownie: trzy) ematki zrozumiały przekaz i wypowiedziały się o czyszczeniu jelita, chociaż żadna nie doznała negatywnych skutków. I dobrze. Na początku uważałam, że zaśmiecają wątek, ale teraz serdecznie im dziękuję za wysiłek włożony w zrozumienie, o co chodzi, oraz o podzielenie się wrażeniami.
                          • fragile_f Re: Czystość wewnętrzna 04.02.23, 20:56
                            Pytanie brzmi: kiedy idziesz na swoj zabieg i czy zdasz szczegółowa relacje.
                          • lilia.z.doliny Re: Czystość wewnętrzna 05.02.23, 09:50
                            Na początku uważałam, że zaśmiecają wątek,
                            Czy możesz w trzech slowqch wyjaśnić przystępnie, dlaczego zasmiecaltsmy wątek?
                            • demodee Re: Czystość wewnętrzna 05.02.23, 10:56
                              Mogę.

Pytanie było konkretne - komu ten zabieg zaszkodził. Odpisałaś, ze zabieg miałaś, ale CI nie pomógł ani nie zaszkodził.

Tak w 100% na moje pytanie odpowiedziała tylko Józefrobotnik, której pękło jelito przy tym zabiegu. Czyli szkoada była.
          • wapaha Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 21:46
            angazetka napisała:

> Zakłóca się naturalną pracę jelit, odwraca jej kierunek, można sobie jelito usz
            > kodzić, zaburza się proporcje występujących tam bakterii... No i nic to nie daj
            > e zdrowotnego.
            >
            dlatego po zabiegu obowiązuje ścisła wielotygodniowa-rozpisana na etapy dieta oraz probiotykoterapia
        • mid.week Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:13
          Poczytaj o mikrobiomie jelitowym
          • demodee Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 20:07
            Ale co ma mikrobiom do wad hydrokolonoterapii?
            • mid.week Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 20:09
              enel.pl/enelzdrowie/zdrowie/hydrokolonoterapia-poznaj-fakty-i-mity-o-tym-zabiegu
        • iwles Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 20:37
          demodee napisała:

> No ale co jest w tym szkodliwego? Jeśli przeprowadzony w higienicznych warunkac
          > h i przez doświadczoną osobę?

No ale po co ci?
          Skoro masz 10 kg zlogow, to widocznie bog tak chciał. Bo gdyby nie chcial, to złogów takich byś nie miała.

• asia.sthm Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 21:54
            > Skoro masz 10 kg zlogow, to
            > widocznie bog tak chciał.

Demodee chyba ciężko grzeszy chcàc się tych boskich złogów pozbyć. Grzeszy jak zawodowiec 😁
        • koronka2012 Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 23:02
          Doświadczony w lewatywach ojciec mojej koleżanki doprowadził do pęknięcia jelita I ledwo go odratowali. I tyle w temacie
          • demodee Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 09:06
            > Doświadczony w lewatywach ojciec mojej koleżanki doprowadził do pęknięcia jelita I ledwo go odratowali. I tyle w temacie

Że samodzielne robienie lewatywy w domu jest niebezpieczne, to wiadomo.

Ale wątek nie o lewatywie, tylko głębokim oczyszczaniu jelita w odpowiednim ośrodku, w higienicznych warunkach, z doświadczonym personelem.

Prosiłabym o pisaniu na temat.
            • primula.alpicola Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 09:39
              demodee napisała:

>
              > Że samodzielne robienie lewatywy w domu jest niebezpieczne, to wiadomo.

Już bez przesady. Połykanie tabletek też może być niebezpieczne.
              Idź na to oczyszczanie kierując się własnym rozumem i opiniami znajomych, a nie głupich ematek; a potem nam opowiesz.
    • felicjastrelicja Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 18:58
      Ale bzury wypisujesz. Nikt się jakos czyszczeniem jelit nie odmłodzi, nawet jak na chwile przeczyści jelito to zaraz zapełni się na nowo.. Pachnie mi to kryptoreklamą.
      • demodee Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:00
        > Nikt się jakos czyszczeniem jelit nie odmłodzi,

No dobra, ale to nie jest wada.

> nawet jak na chwile przeczyści jelito to zaraz zapełni się na nowo..

To oczywiste. Ale złogi wyjdą i zrobi się miejsce na nowe. Całkiem jak w szafie.
        • felicjastrelicja Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:04
          Załogi masz w mózgu skoro wypisujesz takie bzdury . Poczytaj trochę biologii na początek i doucz się
          • jozefrobotnik Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:06
            Teoretycznie te złogi latami tam się nie zbierają, bo ruchy jelita jakieś masz
            • felicjastrelicja Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:07
              Praktycznie to nie ma złogów w jelitach. Polecam książki do biologii. Kolejny bioenergoterapeuta się odnalazł
          • paskudek1 Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:42
            felicjastrelicja napisała:

> Załogi masz w mózgu skoro wypisujesz takie bzdury . Poczytaj trochę biologii na
            > początek i doucz się

No ma, co udowadnia lazdum wpisem 🤣🤣🤣
            • felicjastrelicja Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 20:17
              Tez tak myśle, ze tętnice zatkane cholesterolem 😂
              • demodee Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 17:06
                > Tez tak myśle, ze tętnice zatkane cholesterolem 😂

No widzisz, krwiobieg też jakiś mam, a cholesterol się odkłada. Ale to pewnie jakieś bzdury szamańskie, bo jakże to tak - złogi w tętnicach przy czynnym krwiobiegu?...
    • fragile_f Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 18:59
      Biorąc pod uwagę Twoje poglądy na temat aborcji zgwalconych 14to latek - rob koniecznie, najlepiej dwa razy pod rząd. Potem popraw postem dąbrowskiej, popij wodą utleniona i środkiem do uzdatniania wody w studniach oraz finalnie - zainstaluj cieciorkę w nodze.

A potem KONIECZNIE namów na to samo wszystkich znajomych dzielących poglądy!!!! Albo zrob jakiś turnus czy cos w tym stylu.
      • demodee Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:02
        To nie jest wątek o gwałtach.

Masz do powiedzenia coś nowego na temat tamtego wątku, to pisz w tamtym wątku.
        • fragile_f Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:07
          No toteż mówię: rob koniecznie, najlepiej kilka razy pod rząd 😇
      • asia.sthm Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:38
        > rob koniecznie, najlepiej dwa razy pod rząd. Potem popraw postem dąbrowskiej, popij wodą utleniona i
        > środkiem do uzdatniania wody ....

Ty jej tak dobrze nie doradzaj, ja chcialam polecic lewatywe z tluczonego szkla ale mnie ubieglas.
        Niech sie przeplucze jakim zajzajerem od gory i od dolu, bedzie jak nowa, forumowa pajacka.
        • paskudek1 Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:44
          Może ten, no perchydrol? 🤔
          • demodee Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 20:22
            > Może ten, no perchydrol? 🤔

Może raczej perhydrol?
            • iwles Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 20:41
              demodee napisała:

> Może raczej perhydrol?

Może być, sama najlepiej wiesz, czego potrzebujesz 🤣
              • paskudek1 Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 21:03
                Masz rację, raz ci sie udało 🤣🤣🤣. Kredą w kominie zapisać 🤣🤣
    • lilia.z.doliny Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:00
      Będąc u Dąbrowskiej na turnusie, skusiłam.sie i na ten zabieg. Spektakularnych efektów nie odnotowałam.
    • gama2003 Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:01
      Znajomy raz na jakiś czas wypija litr soku z kiszonej kapusty. Podobno działa.
      Nie mam pojęcia skąd ten sok bierze a opis działania pominął. Obstawiam, że czuje się oczyszczony.
      • demodee Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:07
        > Znajomy raz na jakiś czas wypija litr soku z kiszonej kapusty.

Fajnie, ale to nie jest zabieg, o który pytam.
      • mid.week Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:07
        Z ogorkow tez smile
        • bi_scotti Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:23
          Z ogorkow to na kaca. Trzeba zaczac od odpowiedniej ilosci "oczyszczajacych" %%% zeby sobie na kaca zapracowac a potem ta woda z ogorkow i BINGO - wnetrze czyste jak u nowonarodzonego baby tongue_out Cheers.
          • pepsi.only Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 20:50
            % i woda z ogórków to już kompleksowa terapia- odkażanie z oczyszczaniem
      • paskudek1 Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:45
        Podobno zsiadłe mleko i kiszone ogórki też działają 🤣
        • gulcia77 Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 10:30
          Maślanka i młode ziemniaki też. 🤣🤣🤣 Tu mam niejakie doświadczenie. A i jeszcze się dostaje siły Samsona. Przyjaciółkę własnoręcznie przestawiłam, bo blokowała drogę do miejsca niebiańskiego spokoju.
      • eliszka25 Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 22:55
        O tak, sok z kiszonej kapusty działa pięknie oczyszczająco 😄. Lubię bardzo, a biorę z własnoręcznie ukiszonej kapusty. Nie trzeba aż litr wypijać. Niecała szklanka wystarczy i po jakimś czasie czyści cię z prędkością światła. Raz się tak załatwiłam. Od tamtej pory nie piję takich ilości soku na raz 😁
        • bialyhenio Re: Czystość wewnętrzna 03.02.23, 13:12
          hehe
    • jozefrobotnik Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:01
      Chyba nie chciałabym zobaczyć tego co wychodzi ze mnie.
      • felicjastrelicja Re: Czystość wewnętrzna 02.02.23, 19:06
        Zwykła kupa wychodzi i to wszystko
      • demodee Re: Czystość wewnętrzna