siedemkropek82 10.03.23, 10:13 Pierwszy raz w zyciu będę kupowała zasłony. Chcę takie,ktore można powiesić i żeby ręce nie bolały przy wieszanniu. Jakie śą najwygodniejsze, na tunel, na żabki? Dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shellyanna Re: Zakup zasłon 10.03.23, 10:15 To zależy czy masz karnisz czy szynę. Odpowiedz Link Zgłoś
siedemkropek82 Re: Zakup zasłon 10.03.23, 10:21 Karnisz, w dużym pokoju mam samą rurkę , w małym rurkę z żabkami. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Zakup zasłon 10.03.23, 11:20 No to możesz mieć zasłonki z wszytymi kołkami albo tunelem. Wygodniej i estetyczniej niż żabki. Z kolei żabki na kółkach montowałam do zasłon i potem mawlekalam kolka na karnisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Zakup zasłon 10.03.23, 10:16 Mam zaslony w trzech pomieszczeniach domu tylko, wszystkie eyelets. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Zakup zasłon 10.03.23, 10:18 Zainwestuj w rolety. Zakłada firma i ręce nie bolą. Przy każdych zasłonach bolą. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Zakup zasłon 10.03.23, 10:24 Przy żabkach może i bolą, przy tunelowych- z jakiego powodu? Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Zakup zasłon 10.03.23, 10:58 Ja mam wszystkie eyelets. Obecnie modne są zasłony do samej podłogi, karnisz musi wychodzić na ścianę i kupuje się dwa razy szersze niż się wydaje, ze wystarcza bo w zasłonach nadal króluje oversizing. To podobno optycznie powiększa okno. Czy powiększa, nie wiem, ale faktycznie fajnie wygląda. Mam w oknach drewniane żaluzje i zasłony (bez firanek) Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Zakup zasłon 10.03.23, 11:25 Tez tak mam. Mam zaslony w pokoju dziennym, w jadalni i syn ma w swojej sypialni bo chcial. W innych pomieszczeniach tylko drowniane, szerokie zaluzje. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Zakup zasłon 10.03.23, 10:58 Typowych tuneli nie lubię, bo się ciężko przesuwają, a żabek nie lubię, bo haczą materiał/ odpinają się/nie podobają mi się estetycznie. Widoczne szlufki wyglądają też tak sobie. Moim zdaniem najlepsze są kryte szlufki. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Zakup zasłon 10.03.23, 11:20 Jestem team tunel. Nasuwa się na rurę i po robocie. I jakoś tak mi się najbardziej podoba. Są teraz różne ułatwiające życie systemy żabkowe, ale to może dla zasłon które będą non stop przesuwane. Moje dekoracyjnie tylko użytkuję. Odpowiedz Link Zgłoś
siedemkropek82 Re: Zakup zasłon 10.03.23, 11:40 Dzięki za wszystkie wpisy. Zakupie zasłony na tunel. Odpowiedz Link Zgłoś
yannefer Re: Zakup zasłon 10.03.23, 13:15 Hej, ja mam z tunelem. Łatwo się zdejmuje i dlatego często je piorę, jak miałam na żabki to zdjęcie i powieszenie ich spowrotem to były dla mnie korowody Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Zakup zasłon 10.03.23, 14:26 Team #tunele. Najwygodniejsze w użytkowaniu,żadnych żabek. Odpowiedz Link Zgłoś