Dodaj do ulubionych

Fajna knajpa we Wrocławiu

27.03.23, 13:23
Szukam fajnej knajpy we Wrocławiu, najlepiej w okolicach centrum miasta, ale nie tylko. Najbardziej zależy mi na dobrym jedzeniu, po prostu żeby było smacznie, kuchnia nie ma znaczenia, może być włoska, grecka, azjatycka albo jakakolwiek inna. Macie jakiś swój ranking? Możecie coś polecić? Biorę pod uwagę każdą polecajkę.
Obserwuj wątek
    • kafana Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 27.03.23, 13:30
      Woo thai Grunwaldzka
      • imponderabilia22 Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 27.03.23, 17:57
        Bernard na Rynku
      • triismegistos Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 27.03.23, 18:09
        Popieram, świetna knajpa!
        • bazia_morska Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 30.03.23, 17:48
          Dziękuję za polecajkę, wyprażany ser plus piwo cudowne. Porcje ogromne.
    • alessa28 Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 27.03.23, 13:43
      rinoa_woman napisał(a):

> Szukam fajnej knajpy we Wrocławiu, najlepiej w okolicach centrum miasta, ale ni
      > e tylko. Najbardziej zależy mi na dobrym jedzeniu, po prostu żeby było smacznie
      > , kuchnia nie ma znaczenia, może być włoska, grecka, azjatycka albo jakakolwiek
      > inna. Macie jakiś swój ranking? Możecie coś polecić? Biorę pod uwagę każdą pol
      > ecajkę.

Wrocław jest bogaty w knajpy ,jako Wroclawianka z urodzenia stale mam problem gdzie wbić -zerknij na FB na strone Wroclawskie podroze kulinarne ,facet od kilku ladnych lat obskakuje nowe i stare miejscowki i daje recenzje-mozna poczytac i ewentualnie sie zainspirowac (lub nie big_grin)
    • mak_z_figa Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 27.03.23, 15:41
      Pod nasypem u Gruzina albo obok New Delhi. Falla na Stawowej. Poza centrum i dla mnie z wymienionych nr 1 - browar prost - niedaleko marino.
    • arabelax Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 27.03.23, 15:42
      Pumo di Puglia na Solnym
    • marianna1960 Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 27.03.23, 18:02
      Fajna i knajpa to oksymoron, dla mnie knajpy to piekło na ziemi.
    • segregatorwpaski Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 27.03.23, 19:28
      Polecam Wok In. Bardziej w centrum się nie da: Sukiennice 1/2. Smacznie i ok cenowo.
    • woman_in_love Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 27.03.23, 20:17
      mc donald na rynku!
      • woman_in_love Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 27.03.23, 20:18
        na mapie pokazują że centralnie naprzeciw ratusza, więc miejscówka idealna
      • maja0026 Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 28.03.23, 20:38
        Mówi się restauracja pod złotymi łukami
        • ginger.ale Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 28.03.23, 22:09
          Mówi się amerykańska restauracja.
    • yannefer Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 27.03.23, 20:19
      Mercado na Bogusławskiego, hiszpanka kuchnia
    • clk Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 27.03.23, 20:55
      Sushi - szajnochy 11 zaraz przy rynku
    • anorektycznazdzira Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 27.03.23, 21:14
      Dla wielbicieli kuchni indyjskiej- Mango Mama, jest rewelacyjna i jest specyficzna dla Wro (w sensie: zaczynali od 1 lokaliku w słabej dzielnicy, teraz są w kilku miejscach w tym okolice Rynku)
      • konsta-is-me Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 28.03.23, 03:17
        Dla kuchni indyjskiej najpierw Misa Hindusa/Bharat na Skargi albo Saravanas na Strzegomskiej.
        New Delhi pod nasypem ( Nasypowa) też bardzo ok ( duże porcje).

Kuźnia Smaków ( polecam pizzę z pieczonymi warzywami ).
        Czemu nikt nie wspomniał jeszcze o "Konspira"- inspirowany "Misiem"( widelce z łańcuchem itp.) 😉
    • arabelax Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 27.03.23, 21:21
      Mloda Polska, Peruwiana
      • towarzyszka_leila Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 28.03.23, 23:28
        Oesu, w Młodej Polsce jadłam najlepszego schabowego w życiu
        • kira02 Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 29.03.23, 10:08
          Ja jadlam najlepszego w Kameralnej, ale to na Oltaszynie. Ale do tej pory do niego wzdycham...
          • konsta-is-me Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 30.03.23, 04:54
            Najlepszy schabowy jest (byl?- bo była Gesslerowa rewolucja, więc może popsuli) w "Nie ma jak u mamy" na Zwycięskiej.
    • triismegistos Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 28.03.23, 06:27
      W samym rynku do Oseyo na koreańskiego grilla I w ogóle na koreańskie jedzenie.
      Do pochlebnej na regionalne sery, wędliny, na podpłomyki, kraftowe piwo i drinki z polskich alkoholi.
      Do gin baru i rumbaru na drinki.
      Do pasibusa albo moa na burgery.
      Do Iggy, Vaffa albo fancy na pizzę (ta ostatnia ma szpetny lokal , ale dla pizzy z ndują i białą czekoladą warto.
      Nieco dalej culto na tatara.
      Pod nasypem pizza si, talerzyki- wege kuchnia bliskiego wschodu, Gruzin i mercado -kuchnia hiszpańska. Małe porcje, warto wziąć kilka pozycji. Obsługa przynosi dodatkowe nakrycia jeśli chcecie się dzielić.
      • yannefer Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 28.03.23, 20:00
        Pasibus się zawinął
        • mak_z_figa Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 28.03.23, 20:12
          Chyba tylko dziadzo się zwinął. Te w galeriach działają. Ale moim zdaniem już nie są tak dobre jak w dziadziu.
        • triismegistos Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 28.03.23, 21:02
          Ten w rynku, obok KFC stoi i ma się dobrze, również w kwestii jakości.
          • yannefer Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 28.03.23, 21:06
            Na pewno nir ma na alei bielany pasibusa
    • kira02 Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 28.03.23, 18:09
      Ida na Laziennej.
    • aadrianka Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 28.03.23, 22:20
      Nie jestem z Wrocławia, ale koncepcja mnie zachwyciła i nie mogę odżałować, że w moim rodzinnym Gdańsku tego nie ma, nasyp we Wrzeszczu nadawałby się idealnie. Otóż obok ulicy Piłsudskiego jest nasyp kolejowy, i pod tym nasypem dziesiątki knajpek, barów, malutkich sklepików. My kilka razy lądowaliśmy w Rumbarze, ale wybór jest ogromny.
      • aadrianka Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 28.03.23, 22:23
        I jeszcze świetne owoce morza mieli w Auli przy Sudeckiej.
      • kira02 Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 28.03.23, 22:44
        Przy Bogusławskiego 😊
    • dots.and.lines Re: Fajna knajpa we Wrocławiu 28.03.23, 23:18
      Mój nr 1 to The Cork na Igielnej, miejsca trzeba rezerwować z wyprzedzeniem. Polecam również 8,5 w Przejściu Garncarskim (kuchnia włoska), Pha Tha Thai (tajska) oraz Dim Sum Garden (azjatycka).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka