0bywatelka87 19.05.23, 10:34 Hej szukam sukienek koszulek na lato takich koło domu . Jak z jakością i rozmiarówką w LIDLU? Czy któraś z WAS forumowiczek cokolwiek posiada z tego sklepu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichi51e Re: Lidl ciuchy 19.05.23, 10:36 ja kupuje tam dresy jak mnie przyciśnie. szmatowate ale mi to nie szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Lidl ciuchy 19.05.23, 10:40 Kupuję gacie, skarpety, odzież sportową, bawełniane legginsy po domu, pidżamy- to regularnie. Z innych mam dwie lniano-bawełniane sukienki i wiskozową spódnicę i wszystko jest bardzo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
0bywatelka87 Re: Lidl ciuchy 19.05.23, 10:45 A jak z rozmiarami? Ceny są bardzo przystępne więc mnie kusi strasznie kilka rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Lidl ciuchy 19.05.23, 10:52 Jak masz np rozmiar 36/38 - to zawsze będzie większe ( ale tak jest zawsze chyba ) Ogólnie chyba ich rozmiarówka jest trochę na wyrost. 38 - to bliżej 40 niż 36 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Lidl ciuchy 19.05.23, 15:16 Tak, większość trzeba brać o rozmiar w dół ale nie wszystko, bo np spódnica która jest nieelastyczna wypada mała. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: Lidl ciuchy 19.05.23, 10:55 Coś tam mam, jakość ok, ale tak nie wiem, nie noszę za często wszystkich sukienek. Na lato ok Odpowiedz Link Zgłoś
emateczka Re: Lidl ciuchy 19.05.23, 11:14 Kupiłam ostatnio sukienkę z wiskozy, zapinana z przodu, kolor jeansowy Rozmiarowka normalna, kupilam swój rozmiar i pasuje. Jakość - raczej przeciętna, wisiały jakieś nitki, ta listwa z guzikami nie pezyszya ładnie i odstaje. Ale sukienka leży ładnie i pierze się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Lidl ciuchy 19.05.23, 11:22 Mam kilka rzeczy -regularnie kupuje tam koszulki, ale mam też bluzę dresową, jedną sukienkę, miałam stamtąd świetne spodnie jeansowe za jakieś 30-40zl i długo w nich chodziłam do czasu aż się zdefasonowały, i zostały spodniami do sprzątania . Mąż też coś tam ma. Jakość jest ok, te ciuchy mi się naprawdę trzymają i sprawdzają a stosunek ceny do jakości to już całkiem super, bo ceny są bardzo niskie. Rozmiary chyba standardowe. Słyszałam tylko,że ludzie narzekają na jakość butów, ale ja nie kupowałam to nie ocenie. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: Lidl ciuchy 19.05.23, 11:32 Jakość spoko, mam stamtąd ciuchy sportowe czy turystyczne co prawda tylko i są ok. Ale z rozmiarówką tak sobie - tzn. oni mają beznadziejne podwójne rozmiary, czyli 36-38, 40-42. I niestety to bliżej tego wyższego rozmiaru. Więc jak nosisz małe 36 to raczej nie trafisz, a jak nosisz na granicy 38/40, to kupuj ten mniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
nowa.kalzedonia Re: Lidl ciuchy 19.05.23, 11:34 Niezła jakość. Lidlowe chinosy męża męża lepsze od tych, które kupił w MDutti. Poza tym t-shirty, dresy, jeansy. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Lidl ciuchy 19.05.23, 11:44 wg mnie rozmiarowka zawyzona, ichniejsze M wygląda jak L lub XL. sukienek nigdy nie kupowalam Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Lidl ciuchy 19.05.23, 11:51 Jakość nieprzewidywalna. Niektóre bluzki rozjechały mi się od razu, niektóre nie do zdarcia. Akurat sukienki mam dwie i są z kategorii niezniszczalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: Lidl ciuchy 19.05.23, 12:38 Moim zdaniem jakość spadła i nie jest taka jak kiedyś. Ale to chyba teraz powszechne. Oststnio kupione bawełniane dresy i bluzy bardzo się mechacą. Kiedyś oceniłabym jakość na naprawdę dobrą, a teraz zastanawiam się czy kupię ponownie. Z tym, że ceny nadal niskie w stosunku do innych sklepów. Przeżuciłam się jednak na domowe dresy do c&a. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Lidl ciuchy 19.05.23, 15:25 Z jakością jest różnie, natomiast rozmiarówka jest zdecydowanie zaniżona, lidlowe 36 to moim zdaniem 38, do tego czasami są tam rozmiary typu S 36/38, M 40/42, a nie samo S czy M. Wiele rzeczy z Lidla nie pasuje na mnie, bo szyją na kobiety wyższe niż ja, z szerszymi ramionami i dłuższym tułowiem. Uwielbiałam ich bawełnie ubranka dla dzieci, ale to już jakiś czas temu, nie wiem, jak z jakością dziecięcych ubrań teraz. Czasami kupuję legginsy - ale tu dużo zależy od rodzaju sztucznego materiału l, mam dwie pary bardzo wygodnych i jedne, w których bardzo się pocę i źle mi leżą w kroku, mają za gruby szew (wyszło z czasem i użytkowaniem). Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Lidl ciuchy 19.05.23, 15:26 Mam dresy z Lidla, bo 10zł/szt ( teraz to na lumpeksach dresy ważą drożej ) Rozmiarówka, cóż, noszę 38, i jak wzięłam M, to jest tak sobie (wolę jednak jak jest ubranie luźniej i chyba lepiej gdybym wzięła L ). Fajne skarpetki kupiłam też w Lidlu, lubię je, i jakieś figi mam. Nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś